19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Má prezident Zeman alternativu?

Václav Klaus o víkendu vystoupil na horu (Sněžka) a při výstupu, jak se sluší a patří, se vyjádřil k několika významným politickým tématům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 14.8.2015 14:57

Ano.

Každý má alternativu. Otázka zní, jak s alternativou naloží někteří alternativně inteligentní voliči.

D. Nowodny 14.8.2015 14:33

MY

Každý diktátor "sjednocuje" až se to jednou zase "podělá" ! Jsme (lidská rasa) nepoučitelní !

Jednou vyhraje hmyz !

P. Vaníček 14.8.2015 12:28

Doležal,Voni už sou takovej kecálek,có?

Dovedou si představit Táničku Fišerojc? Stojí jak Káča u fary a vypadá jak svatá Dala,Nevěděla komu! Dínstpír? Ta selka s plédem? Sice umělec,ale modrej! A sudeťák? Nejlepší by byl král.............

M. Zikmund 14.8.2015 12:02

Fotbal má smysl, jen když vyhraje naše mužstvo

Asi tak si řada lidí včetně (či především) mediálních intelektuálů představuje "fungující demokracii". Pokud aktuálně vládnoucí politické strany či aktuálně úřadující ústavní činitel neyhovuje jejich politickému názoru a založení, tak demokracie nefunguje a je nuté její parametry změnit. Demokratický systém je sice svoji podstatou založen na souboji různých politických názorů a postojů, ovšem když nevyhraje ten správný, je třeba do něj sájnout. A tak, když byl zvolen V.Klaus prezidentem po vyhroceném a hodně vyrovnaném politickém boji někteří zjistili, že  je nutné volební sysém upravit a dožadovali se a dosáhli přímé volby. Ani ta jim však nepřinesla kýžený výsledek, tak teď tu funkci chtějí rovnou zrušit. Ach ti "demokraté"...

M. Smidova 14.8.2015 9:51

Existuje Smysluplná alternativa za Ing.Zemana ?

Co měl Ing. Klaus na mysli bylo evokovat v mysli občanů, že v takovém připadě by jedinou smysluplnou alternativou by byl přeci ON - The Czech Grand Champion. Na otázku zda bude opět kandidovat, řekl, že by tak učinil podle toho kdo by byli další kandidáti (v případě Prof. Halíka scela určitě). O Ing. Zemanovi prohlásil, že je více prognostik na rozdíl od něj, který je "ekonom".......Dobrý, ne?

E. Erat 14.8.2015 10:34

Re: Existuje Smysluplná alternativa za Ing.Zemana ?

Dobrý a pravdivý.

P. Vaníček 14.8.2015 12:32

Re: Existuje Smysluplná alternativa za Ing.Zemana ?

Ta fotka je Vaše vybájená podoba soudružko? Na taková  moudra jsme říkávali:drž hubu,nic se Ti nestane!

Z. Baldova 14.8.2015 9:09

F. Lesniak

Vy sem nic nepiste Vy lidska nulo a primitive .... Vse co sem napisete smrdi komunismen rudy hlupaku

F. Lesniak 14.8.2015 22:49

Re: F. Lesniak

Tak od vás to opravdu sedí hajzlbábo. Ze které třídy základky jste vyšla? Vy chcete někomu nadávat do primitivů, vy blbá krávo, která nejste schopna napsat řádek bez gramatických chyb? Čím se kromě pucování veřejných záchodků živíte vy hloupá kreaturo s inteligencí dvouletého houpacího koně?

J. Vlček 14.8.2015 9:06

Pan Doležal podal důkaz , ...

...své příslušnosti k pražské kavárně, kde s návrhem na zrušení funkce prezidenta přišel pan Klvaňa. Této sebrance pražských kavárenských povalečů a nemakačenků leží prezident Zeman v žaludku, zvláště po té, co porazil v přímé volbě jimi protlačovaného Karla. To tuto partu, včetně jejího člena poblitologa Doležala rozhodilo natolik, že veškeré své duševno soustředili teď na to, jak to Zemanovi spočítat.

Jelikož jinou takovou "osobnost" jako byl Karel po ruce už nemají, je pro ně nejpřijatelnější funkcí prezidenta zrušit. Pokud by jejich výmysl neprošel, tak tedy alespoň zrušit přímou volbu prezidenta, aby se pak snáze zákulisními machinacemi dosadil ten správný jejich kandidát. Ale, že vám to, pane Doležale, v té vaší partě myslí, jen co je pravda.

P. Čech 14.8.2015 9:00

Prostřednictvím těch, co nás zastupují v parlamentu?

Nás, stejně jako mně zastupují v parlamentu jedině senátoři. Zástupci přímo a demokraticky voliči zvolení. Nikoliv ovšem poslanci v poslanecké sněmovně, které volilo jen velmi málo voličů (jen ti, kteří t.zv. kroužkovali). Podle příslušného volebního zákona totiž do poslanecké sněmovny nejsou voleni zástupci občanů, ale politické strany a hnutí, které našimi zástupci nejsou a býti nemohou. Našimi zástupci mohou být jen a pouze fyzické osoby, přímo a většinově, dvoukolově zvolení. Což jsou naši lidé tak hloupí, že nesmějí ani přímo volit? Musí volit přes prostředníka typu politické strany či hnutí? Jistěže ne! Poměrný volební systém pouze rozděluje moc ve státě. Nikoliv podle čl.2, odst.1 ústavy, ale podle čl.5 téže.

P. Čech 14.8.2015 8:41

Strašidelná parta?

Vám přišli kandidáti na prezidenta jako strašidelná parta? Proč? Snad proto, že většina z nich Vás inteligenčně převyšuje? Víte proč novináři a mnoho lidí na prezidenta neustále útočí? Inu proto, že je mnohem chytřejší než oni, ale hlavně proto, ža byl jako první český prezident skutečně demokraticky zvolen. Ono totiž velmi mnoho lidí u nás vůbec netuší, co je to demokracie a podléhá neustálým lžím politiků, ale i pánů Doležalů, kteří tvrdí, že v ČR demokracie existuje. Tito lidé podléhají anarchistickým prvkům, zabudovaným do toho našeho socialistického systému a nechtějí akceptovat základní demokratický princip. Totiž ten, že ve skutečné demokracii se menšina musí   d o b r o v o l n ě   podřizovat vůli většiny. Pokud toto naši lidé nepochopí a budou hýkat podle keců politiků a jejich stran, ale i pražských salónních anarchistů, nikdy u nás žádná demokracie nemůže vzniknout.

P. Lenc 14.8.2015 8:58

Re: Strašidelná parta?

Bohužel, to, že to byla partička politických strašidel, to je jediné, co v tomto článku za něco stojí.Tím se v žádném případě nemíním zastávat Zemana.Máme co "lid" chtěl, přímou volbu prezidenta.

P. Čech 14.8.2015 9:07

Re: Strašidelná parta?

Máme jedinou demokratickou volbu prezidenta, pane Lenci. Vše ostatní je již jen na nás. Ovšem pozor! K tomu je nutno zrušit čl.56, odst.5 ústavy, který odporuje nejméně dvěma článkům Listiny základních práv a svobod. Listiny, která je součástí našeho ústavního poiřádku. Pokud tento čl. a odstavec  bude protiústavně platit, nebude to jen na nás, ale zase na politických stranách, jako dosud.

P. Lenc 14.8.2015 9:18

Re: Strašidelná parta?

Na vaše pojetí "demokracie" v našich podmínkách jsem vám několikrát sdělil svůj nesouhlasný názor, nebudu se opakovat.

P. Čech 14.8.2015 11:25

Re: Strašidelná parta?

To totiž není žádné mé pojetí demokracie v našich podmínkách. Ona totiž demokracie buď je a nebo není. Mezi tím existuje samozřejmě mnoho alternativ, žádná z nich však není demokracií jako takovou.A nebo mi snad chcete tvrdit, že vláda a moc menšiny nad většinou je demokracie? Pokud by toto totiž bylo pravdou, potom by nutně socialismus byl demokracií, což samozřejmě není. A v naší zemi již od roku 1918 vládla vždy menšina,reprezentovaná politickými stranami a jejich voliči. Opět chcete tvrdit, že u nás od roku 1918 vládla vždy většina občanů a voličů? Poměrný volební systém totiž není schopen   n i k d y   vygenerovat vládu a moc většiny. To umí pouze většinový volební systém a to ještě jen dvoukolový.

J. Anděl 14.8.2015 9:06

Re: Strašidelná parta?

Zahrnuje ta povinnost podrobit se vůli většiny možnost vyjádřit kritiku k vítěznému kandidátovi či jiným kandidátům, nebo je to tabu?

P. Čech 14.8.2015 21:10

Re: Strašidelná parta?

Vyjadřovat kritiku kohokoliv či čehokoliv je možno i přitom, když je ctěna vůle většiny. Není však přípusné bez konkrétních argumentů lidem nadávat a být sprostý, což je doménou většiny zdejších diskutérů. Není přípustné házení předmětů ( ani vajec či rajčat) po lidech ani po konkrétních jednotlivcích. Takto se chovají pouze nevychovaní hulváti a pražští salónní anarchisté.

J. Anděl 15.8.2015 14:04

Re: Strašidelná parta?

Souhlasím s tím, že není přípustné házení předmětů. Jednoznačně s tím souhlasím.

Co se týče nadávání, zde souhlasím podmíněně. V reálu si lidé nadávají či jsou sprostí tak často, že je to nepostižitelné. I pan prezident si občas přisadí.

Z. Švrček 14.8.2015 8:36

Božínku, to se dnes nosí

Středním proudem je dnes také inn, v komentářích o politice,  kopnout si do presidenta, ať provede cokoliv. Zažil to i Klaus. Pan Doležal se k tomu proudu připojuje. Jeho psaní jde v sinusoidách. V období, kdy plival po Klausovi (ještě mu slina na bradě malinko zůstala) a nebo psal prosudetské články, jsem jej přestal v zájmu uchování si duševního zdraví číst, stejně, jak nyní třeba nečtu Jelínka, Taberyho a další. Pak zase došel v mých brýlích milosti, když začal střízlivějí hodnotit dnešní směr, jímž se ubírá politická kultura v Cechách. Nyní mám pocit, že si ty brýle zase raději sundám.

Z. Baldova 14.8.2015 15:30

Re: Božínku, to se dnes nosí

Božínku 

Švrček to je znamej netovej trouba ze ano?    Ano!!!!!!

P. Hřebíček 14.8.2015 8:10

České královstvství

nebylo nikdy zrušeno a až bude doopravdy nejhůře tak Blaničtí rytíři je znovu nastolí. Problém prezidentů tak bude vyřešen

F. Lesniak 14.8.2015 8:01

Tak se nám tady sudetoněmecký poskok zase vyblil.

Dokonce nám Bohuš sdělil převratnou novinu, že Bobošíková je na rozdíl od Zemana pohledná. Tak to opravdu od Doležala, který vypadá, jako špatně uskladněná brambora na jaře, opravdu sedí. Na druhé straně, když lidé, jako je Doležal a spol. na prezidenta plivou, je to známka toho, že to asi nedělá tak špatně.

T. Kočí 14.8.2015 8:03

Re: Tak se nám tady sudetoněmecký poskok zase vyblil.

zalez blbe!

P. Kmoníček 14.8.2015 8:55

Re: Tak se nám tady sudetoněmecký poskok zase vyblil.

Táhněte domů do Ruska,Lesniaku!

Z. Baldova 14.8.2015 15:32

Re: Tak se nám tady sudetoněmecký poskok zase vyblil.

Lesniak  kovanej komunista je to dedek co nemuze prenest pres srdce ze uz nebude nikdy nosit uniformu LM

J. Slanina 14.8.2015 16:18

Re: Tak se nám tady sudetoněmecký poskok zase vyblil.

Abyste se nedivila: http://www.pechotnik.com/cz/

F. Matousek 14.8.2015 7:56

Zeman at je jakykoliv

vyjadruje se otevrene a prímo, tzv. "nazyvá veci pravym jménem".  To muze byt mnohymi politotogy vnímáno negativne, lecckomu je to vsak velmi sympatické a jaksi  " lidové ".

Dle máho, je jedním z mála evropskych vrcholovych predstavitelú, ktery zaujal správné stanovisko k soucasnym klícovym provlémúm, jako jsou: 

imigranti, islámské nebezpecí, IS kalifát, vztah k Israeli a Palestine. 

Jeho príklon k Rusku  mu nutno odpustit. Vsak kdo ví, nemá-li také zde v mnohém pravdu.

M. Hanko 14.8.2015 5:18

smrtelný člověk

Na prezidenta se u nás nehodí žádný smrtelný člověk? A nesmrtelný snad ano?

Z. Jaromír 14.8.2015 4:39

Prvním krokem

ke zrušení funkce prezidenta (už je načase!) by mohlo být přesídlení hlavy státu z Hradu do nějaké skromné budovy v podhradí a proměna Lán na pracoviště organizace Klokánek.