16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Krize neskončila, nýbrž začala

Rozumí se krize na pražské radnici. Blesková změna koalice získala, pokud jde o techniku provedení, uznání zprava i zleva. To byl ale jen první dojem. Teď se ukazuje, že věc není zdaleka uzavřená.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 29.11.2011 10:26

na magistrátu bude veselo

tahle podzimní revoluce přinese na pražském magistrátu hodně zajímavých situací. Socany v radě a ve správních radách nahradí Topáci. Jenže Topáci mají jednu zvláštní vlastnost - ideově mají blízko k ODS, ale programově k ČSSD. ODS nechtěla schválit půjčku 4 mld. na výstavbu metra, ČSSD půjčku prosazovala. Podle B.Štastného (ODS) to byl důvod k vypovězení koalice ODS-ČSSD. Jenže Top09 také prosazuje úvěr na výstavbu metra. Takže ODS si vůbec nepomohla. Navíc se socani nechali slyšet, že Topáky podpoří v hlasování o schválení úvěru.

Vypadá to tedy tak, že Top získá funkce po socanech a navíc prosadí svůj sociálně-demokratický program na úkor programu ODS. No a socani sice ztratí své funkce, ale jejich program bud s nimi prosazovat Top09. Celkových výsledkem bude výrazné oslabení vlivu ODS v Praze.

A o tom bylo Šťastného prohlášení, že se cítí v roli užitečného idiota.

S. Ševeček 29.11.2011 20:44

Re: na magistrátu bude veselo

Přesně.

Jedná se o vítězství Pyrrha.

O. Zuckerová 29.11.2011 9:28

Mně bylo hned divné

že ze správních rad (se stotisícovými honoráři navíc k platům) mají odstoupit funkcionáři ČSSD - to tam žádní z jiných partají nebyli? Postrádala jsem v článcích minulých dnů  informaci, zda tam tedy byli JEN socdem. (Nejsem jejich volič, ale jak se říká, pořádek musí bejt!) Ale na takové polovičaté zprávy jsme z našich médií zvyklí.

K. Janyška 29.11.2011 9:22

TOP 09 a tajná a nováčkovsky bezohledná chování Svobody budou zdrojem krize... Dzp.

J. Blažek 29.11.2011 6:48

Souhlasím

Ano, vždyť i na české pravici a zejména té pražské, je slimáčků mnoho, ale kapustčky málo!

M. Prokop 29.11.2011 17:42

Re: Souhlasím

Slimáčci jsou takoví oranžoví, ne?