13.6.2024 | Svátek má Antonín


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Kraken ve svém lénu

V souvislosti s "případem Rath" zavládl v médiích optimismus: konečně se rozjel boj proti korupci, uvázla v něm opravdu velká ryba, obratná policie a statečná státní zástupkyně triumfují. Nakonec si i ČSSD uvědomila svou zodpovědnost za stát a národ se sjednotil. Z vlastní zkušenosti vím, jak snadno člověk v tomto nehostinném koutku světa podléhá iluzím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kolouch 23.5.2012 6:29

Re: Babiš?

Nezbývá než souhlasit.

E. Došlík 22.5.2012 18:53

Re: Naplní Rampula náměstí?

Pane Lenci, spal jsem dobře, na čerstvém vzduchu pod Lysou horou a to v Beskydech, aby jste věděl přesně . . . . Mám takový názor, a tak jsem ho vyjádřil jako svobodný očan ! Nebo snad nesmím?

V. Ondys 22.5.2012 16:10

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

I Vy jeden optimisto!

P. Čech 22.5.2012 16:08

Re: Něco seč mění !

Nikoliv. myslím, že místo jejich vlády a moci nad občany nemusí přijít nikdo. Občané si totiž dovedou vládnout sami, viz Švýcarsko a Lichtenštejnsko. Bohužel, aby to dokázali jim to dosud nebylo ústavou dovoleno.

J. Boleslav 22.5.2012 14:39

Re: Naplní Rampula náměstí?

To je zoufalé, nechápu, jak může někdo takovou blbost jako p. Došlík vůbec napsat.

J. Boleslav 22.5.2012 14:36

Re: Něco seč mění !

Myslíte, že to bude dobře, až místo nich přijdou bolševici nebo nějaké nové veverky?

J. Boleslav 22.5.2012 14:34

Re: Co si budeme namlouvat v preferencích pokleslosti?

To jen potvrzuje známý fakt, že v každé populaci je zhruba 1/3 lidí dementních. U nás zdá se už skoro polovina.

J. Boleslav 22.5.2012 14:32

Re: Ve stínu aféry Ratha zaniká jiný problém: Kott

Určitě jste si všiml, že tohoto ožralce po jeho vyhození z prohnilé ODS přitulila z vděčnosti na svá ňadra zásadová a upřímná ČSSD a jeho současné trafiky mu přihrála, protože ji tehdy pomohl udržet u vlády.

V. Ondys 22.5.2012 14:29

Co si budeme namlouvat v preferencích pokleslosti?

Kolik procent by získaly jednotlivé strany, kdyby se volby konaly nyní

ČSSD    32,5 %  ODS    20,5 %  KSČM    14 %  TOP 09    11,5 %  KDU-ČSL    5%

Pravice nikde! U nás pak fakticky nemůže mít šanci: slušnost, poctivost, nezávislost, odpovědnost, pracovitost... Bez nich se svoboda a demokracie prostě nikdy neobejdou.

P. Lenc 22.5.2012 14:16

Re: Naplní Rampula náměstí?

A jinak jste pane Došlíku spal dobře?

A. Bocek 22.5.2012 13:37

Něco seč mění !

Při rozhovorech s kovanými voliči ODS či ČSSD je cítit přetečený pohár , podle všeho to vypadá, že půjdou do kopru obě.

J. Boleslav 22.5.2012 13:14

Re: Babiš?

Babiš? Proboha ne. To i Bárta byl proti němu chabý odvar.

E. Došlík 22.5.2012 10:23

Re: Naplní Rampula náměstí?

Pane Lenci, a není diktátor - Nečas ?

E. Došlík 22.5.2012 10:18

Re: Babiš?

Pane Čechu, plně souhlasím, a hlupáku u nás je opravdu dosti . . .

J. Urban 22.5.2012 10:04

Česká politika se pohybuje v bludném

kruhu, jako už tolikrát v dějinách, než ho rozetnul nějaký Lucemburk, Habsburk (v lepším případě) či Schickelgruber (v tom horším případě). V normální zemi s normálním obyvatelstvem by něco tak úchylného a deprivovaného, jako je tento estébácký synek, nemohlo nikdy dosáhnout na jeden z nejvyšších postů v zemi a za katrem by byl už dááávno. Ovšem zde je Česko - nebo spíš Čecháčkovsko - a tak to podle toho vypadá.

V. Ondys 22.5.2012 10:01

:))))))) Jak to mohlo dospět tak daleko?

Ve Vašem článku, ke kterému nemám jinak výhrady, postrádám zmínku o roli voliče v korupčním prostředí. Přijde mi srandovní v současnosti poslouchat z okolí pohoršený křik od všech, kteří se v minulosti nechali koupit za :)))))) pouhých třicet kaček, ale vím při pohledu do minulosti, že takhle nestydatě to u nás už chodí celkem běžně, když drtivá většina chce pouze fandit s nechutí přemýšlet. :))))))) Je to velmi nevděčná i absolutně nevýnosná práce. Kde pak stát najde odpovědné občany, kteří by každého spasitele s nabídkou, že je :))))))) nezištně zbaví břímě osobní odpovědnosti, poslali do pr..., ehm, tam, :))))))) kam vždycky patří až na věky a nikdy jinak?

P. Čech 22.5.2012 9:59

Re: Babiš?

Pane Procházko, české politiky nelze urazit.Jsou totiž až na mizivé výjimky výkvětem toho nejhoršího, co lidská společnost produkuje. Spíše je možno konstatovat, že je zde urážen pan Babiš v souvislosti s tím, že je pokládán za politika. Nejsem jeho příznivcem, ale musím konstatovat, že pan Babiš je jedním z mála českých úspěšných podnikatelů, kterým mnoho lidí, včetně Vás, závidí jejich majetek. Pokud je mi známo, tak pan Babiš politikem není a býti nechce. Pokud to nevíte, tak v ČR mohou býti politiky pouze členové politických stran. Pan Babiš členem žádné strany není. Jeden rozdíl mezi českými politiky a pány Babišem a Okamurou zde je. Zatímco zmínění pánové jsou ve své profesi úspěšní a příkladně státu platí daně, politici stát zadlužují a okrádají, občany ohlupují a lžou jim. Ještě jedna připomínka. Pakliže nevíte jak se nějaký člověk jmenuje, nezmiňujte se o něm. Za hlupáka jste tady vy.

P. Čech 22.5.2012 9:27

Re: Stranám chybí zpětná vazba !

Zpětné vazby ve stranách nemohou začít fungovat, protože politické strany jsou z ústavy obdařeny absolutní mocí na dobu 4 let. Napomáhá tomu povolební vytváření nelegálních (nemajících oporu v žádném zákoně) a nelegitimních koalic, které nevolil žádný občan a jejichž programy jsou na hony vzdáleny všem předvolebním programům jednotlivých stran, koalice tvořících. Celý, u nás panující systém, je lží a špínou,pomocí níž politické strany a politici ovládají hloupé ovčany, stádo, které bytostně ve své lenosti myslet , potřebuje, aby je někdo pásl. Nejlépe někdo, někým jiným navržený. Ovčané totiž nechtějí nést jakoukoliv odpovědnost za své činy a proto podporují politické strany. Podporují je a hýkají tak, jak si ony přejí. O tom, co je to občanská společnost nemají ani tušení nejen ovčané, ale ani politici.

M. Procházka 22.5.2012 9:23

Babiš?

Pane Doležal,vždy jsem si vás považoval,ale hovořit o Babišovi je urážkou českých politiků,kteří jsou už sami dost zkorumpovaní.Myslíte si že takový balík peněz,může být dobrým politikem? Je  to hanba,když ho vidím na scéně,to už by byl lepší ten Kanimura,či jak se jmenuje.

P. Čech 22.5.2012 9:16

V bludném kruhu.

V bludném kruhu se nepohybuje česká politika, ale politika jako taková. Nejlépe je to vidět v současné době na příkladu USA, jak před časem řekl v televizi prof Zelený.Lidé (občané zemí) pomalu, ale jistě dospívají k přesvědčení, že k nastolení a fungování své demokratické moci nepotřebují žádné prostředníky typu vždy menšinových politických stran, ale že jsou schopni si vládnout sami a svou demokratickou vládu a moc uplatňovat přímo.Politické strany za staletí své existence dokázaly, že nejsou v žádném případě schopny zastupovat občany v zákonodárných a výkonných sborech, nýbrž, že zástupci občanů mají být přímo zvolení občané. Kdo vycítil prostor k sebeuplatnění po roce 1989? "Bývalí" komunisté a růzmé zkrachovalé existence, neúspěšné v běžném občanském životě.. Takoví se tehdy nově dávali na politiku a zakládali opřekot politické strany. Občané by si klidně vystačili s existencí OF jako protiváhy ke komunistické straně. OF však nabízelo relativně málo vedoucích funkcí a politických příživníků bylo mnoho. Zejména mnoho bylo "bývalých" komunistů, kteří se potřebovali rychle skrýt a uklidit v nějakých spolcích. Proto tito lidé zakládali opřekot politické strany (máme jich více než 100) a z těchto pozic nadále a stále škodí občanům a státu.

P. Lenc 22.5.2012 9:08

Re: Naplní Rampula náměstí?

Uvědomoval bych si to pane Pavlovský v okamžiku,kdyby byl Nečas diktátor.Ale bohužel i pro něho i když je předseda vlády platí jisté mantinely,které nemůže a nyní píši znovu bohužel, překročit.A nemůže je překročit ani ministr spravedlnosti,pokud nechce porušit zákony.A tyto zákony netvořila jenom ODS.O tom,jak těžce se tyto zákony dají změnit vám nemusím říkat,čtu vaše přízpěvky,takže předpokládám,že to ani nepotřebujete.Jinak souhlasím s vámi,že předání kauzi Rampulovi by vyvolalo pořádnou bouři které bych se,pokud by mi to zdravotní stav umožnil,také zůčastnil.

P. Pavlovský 22.5.2012 8:49

Re: Naplní Rampula náměstí?

Zatím je to pořád předseda vlády, tedy muž s nejvyšší odpovědností za moc výkonnou. Zdá se, že mu nesmírně záleží na tom, aby tím premiérem ještě dva roky byl. Nezabrání-li (neptejte se mě jak) odvolání Bradáčové z případu, padne. Uvědomuje si to?

P. Lenc 22.5.2012 8:28

Re: Naplní Rampula náměstí?

Pane Pavlovský a proč zrovna Nečas?

P. Čulík 22.5.2012 8:07

Ve stínu aféry Ratha zaniká jiný problém: Kott

Jak je možné, že zkrachovalý poslanec, alkoholik, vyhozený z ODS, zastává vysoce postavené místo ve státní správě a může rozhodovat o takovýchto finančních odklonech? To může trpět opravdu jen státní správa, nedovedu si představit čistě soukromou firmu, tedy ne něco soukromého přisátého na státní cecek, že zaměstná takovéto individuum. To jenom odhaluje kvalitu systému a lidí, kteří rozhodují o využití našich daní.

A. Bocek 22.5.2012 7:21

Stranám chybí zpětná vazba !

Začínající politik, má být pečlivě sledován ve svém konání. Prohřeší-li se proti morálce , měl by to být konec jeho kariéry. V případě Rátha jsou to dvě ženy a "hrabivost" již v dobách LOK. Za jeho vyzvednutí vděčí ČSSD panu Paroubkovi , inu vrána k vráně. Nezačnou-li fungovati zpětné vazby ve stranách , půjdou tyto ve volbách do kopru.

P. Pavlovský 22.5.2012 6:56

Re: Jakkoliv na žádné demonstrace nechodím,

Národ už pociťuje v oblasti spravedlnosti a postihování darebáků tak strašlivé manko, že kdyby z případu odvolaná JUDr. Bradáčová ohlásila kandidaturu na prezidentský úřad, byla by s vysokou pravděpodobností v přímé volbě zvolena, a to hned v prvním kole.

Jestli měl T. G. M. některá plus před Václavem Havlem, tak to byl právě nimbus spravedlivého, který Husovsky hájil pravdu "až do těch statků a hrdel", ať už šlo o kauzu Rukopisů nebo o Hilsneriádu.

Tam hájil souzeného nevinného, Bradáčová zase usiluje o odsouzení mnohonásobného viníka. Dialekticky viděno, je to totéž: statečný intelektuál nebojácně usiluje o prosazení práva, a to proti vůli mnohých mocných.

E. Vašátko 22.5.2012 6:16

Jakkoliv na žádné demonstrace nechodím,

protestovat bych určitě šel, protože - jak správně praví předřečník, míra nasraností už začíná být značná.

P. Pavlovský 22.5.2012 1:51

Naplní Rampula náměstí?

Dovolím si predikci: Bude-li případ Rath odebrán JUDr. Lence Bradáčové a stažen do Prahy, zažije tato země něco, proti čemu byla tzv. televizní krize pouhá selanka a odborářští bossové budou blednout závistí.

Jestli něco permanentně hněte český lid, pak je to "spiknutí těch nahoře", ať již reálné nebo pouze údajné. Do očí bijící zmalverzování kauzy,  jakkoli v ní  jde jenom o zlomek peněz, které rozkradli jiní politici  (S. Gross), by, po mém soudu, spolehlivě vyhnalo lido do ulic s radikalitou (naštváním) nebývalou, s úsilím spočítat politikům jejich "všeobecné darebáctví" za 20 let dozadu. Pád vlády by pak byl jen zanedbatelnou maličkostí. Uvědomuje si to P. Nečas?