2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Kosovo

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sven Australan 11.3.2008 2:56

Kosovo

 Predne je treba si uvedomit, ze americky zasah v konfliktu v Kosovu, se stal za casu Clintonovy (Dem) administrativy, kde nepochopitelne ovlivnila protisrbskou politiku pani (Ms) Albright, ktera asi zapomnela, co ona i jeji rodina je dluzna Srbum ( family Korbel), na uteku pred nacisty. Dalsi faktor, Kosovo je "svate misto" pro Srby, i kdyz je to misto jejich nejvetsi, historicke porazky - ( ale to nic, my Australane, take slavime Anzac Day, vyroci, kdy nam Turci v Dardanelach pobili tisice nasich a novozelandskych vojaku ), dalsim faktem je, kdyz komunisticke rezimy vladly jak v Jugoslavii, tak v Albanii, ten Tituv byl o chlup mekci, tedy mnoho Albancu uteklo do Kosova, kde po case "porodnosti laboratornich krys", prerodili mistni Srby.  Kdyz tam vypukly boje  (na Balkane je vzajemne vyvrazdovani narodnim sportem), kratkozraky pristup k veci  (EU, NATO) a hlavne Nemecka, ktere prez vsechna pokani asi nezapomnelo na to, ze albansti muslimove z Bosny a Kosova postavili dve dobrovolnicke divise SS ( SS div. Skanderbeg a SS div. Handzar) a tak albansti "krajane" z BRD a Svycar, zajistili prisun penez a vyzbroje pro albanske teroristy  Videl jsem v (australske) televisi ostre detaily, kdy tak zvani albansti (vubec si nerikali Kosovarove) teroriste, meli kompletni vystroj (svycarske maskace) a Sig automaticke pusky i Walther sniper rifle (pokusny, neseriovy model v cene okolo A $ 4000.-  To preci nejsou zbrane, ukoristene v jugoslavske policejni stanici ?!  Dale, t.zv. "mediatorem" OSN (U.N.) tam byl urcen byvaly finsky president Ahtisaari, ktery uz jednou (pred dvaceti lety) takhle uspesne "medioval" prevzeti South West Africa do rukou dalsich teroristu - tenkrate SWAPO .  Podobnost ciste nahodna ! 

                                                                                                                         Ahoj, Sven

Rudolf 11.3.2008 8:52

Re: Kosovo

Svene souhlasím, v médiích se objevila zpráva o tom, že BND během Ahtisaariho "vyjednávání" zjistila, že ho uplácela miliony eur a prostitutkami albánská mafie, aby jim "plán Kosovo" ušil na míru. Proto byl také z mise odvolán. Amíci naházeli během "války" na SRJ tisíce tun zakázané munice, kazetové bomby, střelivo s ochuzeným uranem, likvidovali civilní nemocnice, mosty, útočili na kolony uprchlíků, jejich instruktoři podporovali albánskou gerilu při pokusu o pozemní invazi z Albánie v dubnu 1999 přes pohoří Kosara. Proti mnohem slabšímu protivníkovi používali zakázané zbraně a teroristický způsob vedení války. Amíci vytvářejí v Evropě albánský teroristický stát a některé evropské vlády tomu tleskají. Napadá mě příměr o řezání větve, na níž sedíme.

josef 9.3.2008 22:56

Jestli

Jestli toto platí, pak vraťme Sudety Německu. Nemůžeme přece tvrdit, že je správné odtržení Kosova a nesprávné bylo odtržení Sudet. Mnichovská dohoda podle této logiky byla legitimní a pak se děly jen křivdy. Tak to tedy napravme.

Standa 9.3.2008 21:31

Doležalova

propaganda. Pche!

František Dýmal 9.3.2008 20:13

Kdo to zpúsobil

Kdo zadělal na desetitisice mrtvých na všech stranách balkánského konfliktu ?  Nebyli  to Němci , kteří  jako první uznali  své bývalé ustašovské spojence , neboli Chorvatsko ? V Kosovu  bude problém , než si více můžeme představit..

J.G.Pašek 9.3.2008 21:19

Re: Kdo to zpúsobil

Jasnovidec?

J.G. Pašek 9.3.2008 18:04

Klaus s ČR může skákat z žebříku a dupat nožičkama . . .

Kosovo vyhlásilo nezávislost a nezávislé je a zůstane . . .

A 12.3.2008 0:06

Re: Klaus s ČR může skákat z žebříku a dupat nožičkama . . .

A co pro to hodláte udělat, Pašku?  Nová Srbská vláda se už humanitárním bombardováním zastrašit nedá. A ti vaši amíci jsou moc velcí poserové, aby šli do pozemních operací do míst, kde dostávali na perdel i elitní jednotky SS

vita 9.3.2008 17:55

V Srbsku už stihla kvůli Kosovu

a vztahu k EU po onom kosovském podrazu, a naprosto drzém požadavku, aby se okradené a znásilněné Srbsko jasně vyjádřil, že EU nadále miluje, padnout vláda. A zřejmě budou předčasné volby.

Před pádem vlády stihlo Srbsko zrušit vízovou povinnost pro občany Ruské federace.

A lze se divit, kam se v současné době Srbové obracejí?

A. 9.3.2008 21:56

Re: V Srbsku už stihla kvůli Kosovu

Jižní Osetie a Abcházie požádaly o uznání samostatnosti na stejném principu jako Kosovo. A na nejbližším summitu NATO nebudou zahájeny rozhovory o vstupu Gruzie a Ukrajiny do NATO. Nějak se to šmodrchá, že?

doktor 9.3.2008 9:43

Hanba

Sudetský Němec Doleschall opět zaperlil, kdy už konečně začne psát svým rodným německým jazykem!

AndyO 9.3.2008 9:46

Re: Hanba

myslíte jazykem, kterým hovoří několik desítek milionů našich spoluobčanů v EU, unii, která chce dojít tak daleko, že bude mít společnou ústavu?

68 9.3.2008 1:51

Není třeba obávat se neblahého vlivu samostatného muslimského Kosova.

V Evropě již prosperují daleko větší a silnější státy se značným vlivem islamu, než jakým bude maličké Kosovo. Podívejte se na takovou Anglii, Francii, Německo…  Je ovšem pravdou, že v těchto státech stále doposud přežívají poměrně početné zbytky původního obyvatelstva (a to snad včetně Německa), což i nadále může působit jako jakási brzda, zpomalovač, při postupující islamizaci těch končin. A dokonce prý i většina tamních funkcionářů se stále ještě demokraticky rekrutuje z prapůvodních bílých obyvatel, t.zv. křestanů. To je třeba mít na mysli a nepanikařit kvůli pár mešitám v Kosovu. Ještě to bude demokracii dlouho trvat.

Ludva 9.3.2008 8:53

Re: Není třeba obávat se neblahého vlivu samostatného muslimského Kosova.

Vidím, že jste optimista. Nevíte, jak se přihlašuje k islámu ?

LAIK 8.3.2008 22:55

PROBLÉM ZNÍ : "HLUBOKO DO KAPSY".

VEŠKERÉ PROBLÉMY S DĚLENÍM STÁTŮ JSOU EKONOMICKÉ,VŽDY JEDNI ZÁVIDÍ DRUHÝM,ŽE MAJÍ VÍC.PAK VYLEZOU NA POVRCH AMBICIOZNÍ VŮDCI A ZAČNOU ROZDMÝCHÁVAT NÁBOŽENSKÉ NEBO JINÉ ZÁSTUPNÉ PROBLÉMY.

DEJME VŠEM PORÁDNĚ "NAŽRAT" A BUDE KLID.ŽVANEC JIM BUDE MILEJŠÍ NEŽ SAMOPAL.

A. 9.3.2008 10:25

Re: PROBLÉM ZNÍ : "HLUBOKO DO KAPSY".

Ále prdlačka, velebný pane. Čim víc jim dáte nažrat, tím víc se budou množit. A vraždění je pro ně národní sport. Takže na něj budou mít víc času.  Taky doma krmíte krysy, když se vám v baráku přemnoží?

lLEGIONAR 8.3.2008 22:21

KOSOVO SRBUM

 

   Jste uplny idiot Herr DOLEZAL!!!Sam vite  jakou hloupost v sobe mate!Stydte se!Jednou se o vas deti budou ucit ve skole jako o vlastizradci.Osobne vas nakopu az mi prijdete pod ruku.

Pokud CESKA REPUBLIKA nedej boze uzna zlocinecky stat tzv. rep.Kosovo,svuj majetek investuji v SRBSKU a zorganizuji ceske dobrovolniky pro pripad valky SRBSKA s kosovskymi Albanci.CECHOVE SRBY NEZRADI.PROHLASUJI TO JMENEM MEHO DEDA BOJUJICIHO V SRBSKYCH JEDNOTKACH GENERALA HADZICE NA FRONTE V DOBRUDZI !

VYZIVAM DUSTOJNIKY CESKE ARMADY V JEDNOTKACH KFOR ABY ZUSTALI ROZUMNI A NESTRILELI NA SRBSKE BRATRY ! SRBOVE PUJDOU NA KOSOVO ! ALBANCI JSOU LUZA  A VY TO VITE NEJLEPE !

EVROPSKA UNIE UZ PRO MNE SKONCILA !!!

LAIK 8.3.2008 22:42

Re: KOSOVO SRBUM

BOHUŽEL,TATO VÝZVA SE MINE ÚČINKEM,ČEŠTÍ DŮSTOJNÍCI JSOU OBYČEJNÝMI ŽOLDÁKY,JSOU TAM JEN KVŮLI PENĚZŮM,KDYŽ NATO BOMBARDOVALO SRBSKO,DÁLE  V JEHO SLUŽBÁCH ČEŠTÍ VOJÁCI BRALI ŽOLD.

MALOU NÁPLASTÍ VÁM MŮŽE BÝT MOJE SYMPATIE SE SRBSKEM,PO BOMBARDOVÁNÍ BĚLEHRADU JSEM OFICIÁLNĚ UKONČIL SVŮJ POMĚR  VOJÁKA V ZÁLOZE V ČESKÉ ARMÁDĚ.TÍM PÁDEM MI BYLO SDĚLENO,ŽE MI ZBÝVÁ ODSLOUŽIT 57DNÍ CIVILNÍ SLUŽBY NAMÍSTO 38 DNŮ SLUŽBY VOJENSKÉ.

Woe#terim 11.3.2008 18:10

Re: Re: KOSOVO SRBUM

R^ Tomu hovorím zásadový postoj!

AndyO 9.3.2008 8:32

Re: KOSOVO SRBUM

Bratři Srbů jsou Albánci, ne Češi, ti s Balkánem nemají nic společného. Takže bráchové, chcete-li se vraždit, prosím nezatahujte do toho civilizované země.

čtenář 9.3.2008 10:18

Re: Re: KOSOVO SRBUM

Ale faktem je, že Srbové se cítí být s Čechy nějak sbratřeni. Jak si jinak vysvětlit, že při Češích stáli v hodinách pro Čechy těžkých ?? V roce 1914 se zase naopak Češi stavěli k Srbům dost bratrsky. A to nemluvím o legionářích.

P.S.: "AndyO" sežeňte si knihu "1948/1918 - Léta zkázy a naděje". Je to dost poučné a pomáhá to pochopit postoj Srbů.

AndyO 9.3.2008 10:32

Re: Re: Re: KOSOVO SRBUM

no, jak se cítí Srbové je mi jedno, to je jejich věc, já se s nimi necítím být sbratřena ani v nejmenším.

Léta zkázy a naděje od Honzíkových jsem četla, ale na mém názoru na tu krvechtivou balkánskou hordu to nic nemění.

čtenář 9.3.2008 12:46

Re: Re: Re: Re: KOSOVO SRBUM

"..na mém názoru na tu krvechtivou balkánskou hordu to nic nemění."  -  týká se to pouze Srbů ??

AndyO 9.3.2008 13:27

Re: Re: Re: Re: Re: KOSOVO SRBUM

ne, jak jsem výše a již i dříve uvedla, týká se to celé té partičky tam.

čtenář 9.3.2008 14:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: KOSOVO SRBUM

Rozumím.

legionar 21.3.2008 15:23

Re: Re: KOSOVO SRBUM

 Asi nemate zakladni vzdelani !

jk-jiny 8.3.2008 20:45

k cemu mezinarodni pravo,

mame tohohle dedka;-D

jm 8.3.2008 18:59

PAN DOLEŽAL DNES A ČEŠTÍ A SLOVENŠTÍ REPUBLIKOBORCI PŘED 15 LÉTY

PAN DOLEŽAL DNES A ČEŠTÍ A SLOVENŠTÍ REPUBLIKOBORCI PŘED 15 LÉTY a náčelníci kosovské armádovládostrany UCK -čerpali ze stejného pramene poznání národních dějin. Kdy oddělení Kosova od Bosny je podobně jako Česka a Slovenska, pomnichovské českého pohraničí k Německu,  musely být rozděleny pro ambice darebných politiků, za pisálkovských souhlasů.....

LAIK 8.3.2008 22:03

Re: PAN DOLEŽAL DNES A ČEŠTÍ A SLOVENŠTÍ REPUBLIKOBORCI PŘED 15 LÉTY

VÁŽENÝ PANE,MÁTE V TOM GULÁŠ,KOSOVO SE ODDĚLUJE OD SRBSKA,NE BOSNY.

Magor Milda 8.3.2008 18:10

Pane Doležal, považuji Vaši analýzu v této věci za logickou a správnou

k čertu s korektní politikou, která vede k nekonečnému vraždění. Odtrhnout soupeře od sebe, zajistit každému jeho prostor a zamezit útokům na sousedy je jediné řešení. Je to podobný pozemek, jako Kavkaz. Proto také ta ruská iniciativa, Slovensko, jako součást uherského království, není také neutrální, co kdyby se Maďaři na Žitném ostrově nedejbože chtěli osamostatnit? Islám v Kosovu je k smíchu, stejně, jako v Bosně a Hercegovině. Lidé tam mají docela jiné starosti, než nějakého dalekého Alácha. Problém by spíše mohlo být pravoslaví, to se ale doufám stále méně bude radikalizovat, KGB už je nepotřebuje a Medveděv zatím vzbuzuje pozitivní naděje. Začne- li Rusko budovat blahobyt, je to Sjuganovův definitivní konec.