6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Konec starých časů

Výsledky druhého kola senátních voleb nepřinesly vůbec nic nového. Ani se od nich už nic nového nečekalo. Neočekávali to ani voliči, a tak v míře nebývalé zůstali doma. Člověk má pocit, že kdyby byli zůstali doma úplně všichni, dopadly by ty volby stejně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Košťál 21.10.2014 9:28

Re: chybí nám víra

zeman, klaus a opoziční smlouva jsou strůjci toho, co tu máme teď. zeman natáhnul do sociální demokracie všechny pohrobky bolševického režimu. klaus se zase netají svým obdivem k dikátorům všech barev a velikostí, zejména vladimir voldemortovič je jeho nedostižným vzorem. a pokud jde o strategické cíle - oba dva měli a mají jediný cíl: dosáhnout světové proslulosti, kterou vždycky záviděli havlovi. oba dva jsou schopni zatáhnout nás zpátky do řiti ruska, pokud by je za to moskevský gosudar nechal vládnout na věčné časy (samozřejmě podle jeho not).

J. Ráž 21.10.2014 9:19

Re: chybí nám víra

Ač mám k oběma velké výhrady, tak konstatuji, že po listopadu jsme měli jen dva politiky, kteří se nebáli jít proti proudu a prosazovali, i nakonec prosadili, své strategické cíle. Zeman a Klaus. Třetím by mohl být Kalousek, kdyby neměl na sobě tolik špíny z dob kdy měl na starosti financování KDU/ČSL ve svých funkcích náměstka na Ministerstvu obrany a financí a možná i Topolánek, kdyby ho nezničil Dalík.

Gross, Špidla, Nečas,Tošovský, Sobotka byli a jsou měkoty bez vize a strategických cílů a bez osobní odvahy se postavit t.zv. vůli lidu i prospěchářům ve svých stranách.

J. Boleslav 21.10.2014 8:45

Kolik asi Masaryků

takové mohutné Burešovo charisma obnáší?

J. Boleslav 21.10.2014 8:43

Re: Co dodat?

...beránek...

J. Boleslav 21.10.2014 8:43

Re: Co dodat?

Že by Bárta byl Beránek, to bych rozhodně netvrdil. Měl ale podstatně míň peněz než estébácká stvůra Bureš a proto brzy dojel. TOPka v Praze (ale i jinde) hlavně sklízí trpké plody své v podstatě lidovecké proradné politiky.

P. Lenc 21.10.2014 8:43

Re: chybí nám víra

Připojuji se.

J. Boleslav 21.10.2014 8:41

Re: chybí nám víra

Máte naprostou pravdu.

M. Urban 21.10.2014 8:34

Co dodat?

Nová strana je jako nové koště vítána. Všichni už zapomněli na tehdy nové VV. Také to byla firma a ne strana. Jenže Bárta byl beránek a na to doplatil. Je pravda, že nemněl v rukou noviny a k politikům se choval uctivě. Babiš se poučil, vybral si nepřítele a ihned začal jednat tvrdě. TOP09 ho podcenila a místo toho aby hledali spojence, tak se mylně rozhodli jít do voleb v Praze samostatně.

M. Košťál 21.10.2014 8:19

chybí nám víra

v této zemi se zaklínání se ateismem stalo normou. jenže ve společnosti, kde chybí víra, chybí i slušnost. lidi si uvědomují, že by neměli krást, ale obávám se, že mnohem víc jich odrazuje případné riziko dopadení než prosté vědomí skutečnosti, že KRÁST SE NEMÁ. zákony, policie, soudy jako nástroje na léčbu patologických jevů stačí, pokud ty patologické jevy představují výjimky v jinak zdravé společnosti. tato společnost ovšem není zdravá. kdekterý politik, obviněný z nějaké lumpárny, se hájí tím, že neporušil zákon a tudíž z funkce neodstoupí. prý je třeba ctít presumpci neviny. jenže lumpáren je možné se dopouštět i zákonným způsobem a presumpce neviny je zásada z trestního práva. a v tom je jádro pudla. politik, který se nechová slušně - i když třeba neporušuje zákon - by MĚL odstoupit. nebýt ministrem nebo poslancem není trestem. miliony občanů nikdy žádnou politickou funkci nezastávali a nic neprovedli. bohužel, tato společnost si už odvykla chovat se slušně a tudíž to nevyžaduje ani od svých politiků. nedostatek víry způsobuje, že své politiky volíme jen podle toho, co nám z toho (podle jejich slibů) kápne. je to správné? je to dobře pro celou zemi? vzal to čert, hlavně když je to dobré (možná, na chvíli) pro mě. Politik, který by nabídl dlouhodobější vizi, přesahující obzor platů a dávek v nejbližších několika letech, který se zabývá důležitými otázkami bezpečnosti České republiky a jejího pevného ukotvení do západních struktur, beznadějně prohrává se žvanily, kteří slibují "demokracii jako ve švýcarsku". Ano, naše politická scéna neskýtá příliš utěšený pohled - ovšem je jenom taková, jací jsou zdejší voliči.

L. Šarina 21.10.2014 7:34

No,

není to hezké čtení, přesnění to o čem článek vypovídá a možná bude hůř .Na jedné straně nenávistně (po našem po česku) polarizovaná společnost, na druhé myšlenková impotence politiků(někdy se vkráda myšlenka ,že do politiky vstupují samí "vychytralí blbci") a na třetí ,za humny Rusko, které obohacuje Evropu svým originalitou a milovné polovinou národa 4eské republiky. Těch 25let co jsme budovali "Český kapitalismus" můžeme klidně zahodit a co nám zbylo? A co bude? A kam vlastně patříme? A jak pořádně dostala morálka na prdel?