8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Komunistické nebezpečí v ČR

Na základě volebních výsledků se zvedlo v ČR i v blízkém zahraničí opravdové furore. Představy o komunistickém triumfu je proto třeba trochu uzemnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlk 21.10.2012 18:26

Strach z KSČM :-) :-) :-)

Každý kdo prožil 40 let za komunistů i sami soudruzi vědí, že tady nevládli, ale byli loutkami Velkého bratra. Důsledky pokusu o vlastní vládnutí do smrti nezapomeneme. Velký bratr není, loutky jsou většinou po nebo před smrtí, jejich vidiči také. Jestli námi poteče voda, plyn nebo benzin, z čeho postavíme dům, i za kolik .... rozhodují v cizině, tak proč mám mít strach z nějaké KSČM ? Ti co jsem dosud volil se již postarali o to aby soudruzi nemohli téměř nic rozkrást, naopak nás před nimi ochránili zaseknutou sekerou, tak o co jde? Áť vládne kdokoliv, bude chtít od lidí, aby makali. Takže vlastně záleží pouze na tom za kolik a za jakých podmínek. A to si nyní již lidi také umějí porovnat.

J. Urban 21.10.2012 23:00

Re: Strach z KSČM :-) :-) :-)

No, vona taková severní Korea mi ke srovnání docela stačí, rozhodně mi stačí k tomu, abych tady tamní poměry nechtěl ani náhodou. Takže pokud by to k nim mělo směřovat - tak jako to směřuje teď - včasná emigrace to v každém případě jistí. Ještě že jsem se i za bolševika učil nějaké jazyky mimo povinné ruštiny.

J. Vlk 22.10.2012 11:04

Re: Strach z KSČM :-) :-) :-)

Směřuje, směřuje, pospěšte si. KSČM již za peníze za volby nakupuje ostnatý drát a zakládá útvary PS.  :-)  

T. Pansky 21.10.2012 17:07

Mnozi diskutujici ukazuji, jak male procento lidi chape ...

... demokracii, pojmy pravice a levice ci konzervativni s liberalnim.  Dokonce tu nekdo proklamoval, ze lide se snazi osvobodit od politiky tim, ze nechodi volit.  To je naprosty nesmysl.  Ukazuje se, ze lide podlehaji falesnemu dojmu, ze ignorovanim voleb protestuji a tim bojuji proti tomu, s cim nesouhlasi.  To je naprosty nesmysl !!!  Pokud lide nechodi volit, potom se do svetla dostavaji organizovani extremiste (viz komuniste). 

G. Zahradníček 20.10.2012 16:46

A kdy zde byl komunismus, sudeťáku?

:))

J. Kombercová 21.10.2012 15:29

Re: A kdy zde byl komunismus, sudeťáku?

"Hrozí tedy ČR komunismus? Vůbec ne, protože něco takového neexistuje."

Tyto věty jsem vám sem přepsala z článku pana Doležala.

Tak jsme se zasmáli.

B. Brousková 21.10.2012 20:22

Re: A kdy zde byl komunismus, sudeťáku?

Vždy a všude, kde vládne komunistická diktatura existuje  komunismus. To znamená plné kriminály nevinných lidí a prázdné obchody.Zadrátované a zaminované hranice a  justiční vraždy. Povinné manifestace a alkoholičtí syfilitici na známkách.

V. Linhart 21.10.2012 21:03

Re: A kdy zde byl komunismus, sudeťáku?

Posledního pamatuji na známce Havla. Toho jste myslela?

B. Brousková 21.10.2012 21:28

Re: A kdy zde byl komunismus, sudeťáku?

To už ovšem nebyly zadrátované hranice, prázdné krámy, povinné manifestace , zdobení oken, brigády soc,prc. ani povinné podepisování protestů proti samozvancům, zaprodancům a rozvracečům, kteří za jidášský  groš či dolar atd,..dál už to jistě znáte.

J. Kombercová 21.10.2012 21:37

Re: A kdy zde byl komunismus, sudeťáku?

Syfilitik byl Gottwald, že, pane Linharte, neodklánějte. :)

J. Jurax 21.10.2012 23:47

Re: A kdy zde byl komunismus, sudeťáku?

Asi moc nepíšete - po Havlovi byl a je ještě Klaus :-)

Ovšem alkoholický syfilitik na Hradě českých králů byl naposled Gottwald ... před ním, pokud vím, akorát Rudolf II ...

J. Urban 21.10.2012 22:56

Re: A kdy zde byl komunismus, sudeťáku?

Hezké - a pravdivé.

J. Jurax 21.10.2012 23:44

Re: A kdy zde byl komunismus, sudeťáku?

No, ke komunismu jsme naštěstí nedospěli. On i ten socialismus stačil ...

V. Venc 20.10.2012 13:53

Nejde o komunistické, ale socialistické

Nejde o komunistické nebezpečí, ale o nebezpečí socialistické! Jinak viz níže příspěvky od p. Kosejka.

J. Bošťa 20.10.2012 12:10

článek je OMYL

Autor je sám podivným nebezpečím...

ať si lidé volí, co je jim libo. Nebezpečné je to, že mnozí nevolí!

a pozn.: komunisti dnes nejsou komanči padesátých let...

http://www.ppc-reklama-seo-blog.cz/

J. Boleslav 20.10.2012 13:10

Re: článek je OMYL

Slyšel jste někdy, co si povídají, když jsou sami mezi sebou?  Mají 3 tváře. Jednu dobrotivě strýcovskou pro voliče, jednu obrozeně opoziční do parlamentu a třetí, tu pravou, když jsou mezi svými. Ta je pořád stejná, stejně odporná.

J. Slanina 21.10.2012 22:11

Re: článek je OMYL

Ono stačí si občas přečíst "příspěvky" zdejší hyeny, jistého maršálka-bolelouckého.

M. Kosejk 20.10.2012 9:32

a voliči?

To jsou jen takové půlpravdy. Podstata problému tkví v tom, že tady máme maximálně 10-15% autentických pravicových voličů. Významnou část tzv. pravičáků tvoří lidé, kteří jsou pravičáci jen rétoricky. I na zdejších diskusích je jich plno. Pokud by v naší společnosti existovala skutečná poptávka po autentické pravicové politice, tak by byly i pravicoví politici. Není totiž pro politiky nic snažšího, než aby dali lidem to, co chtějí. A když dají lidem, co chtějí, tak budou znovuzvoleni. A znovuzvolení je primární cíl každého politika.Jenže realita např. ukazuje, že drtivá část voličů si nepřeje stejnou sazbu daně pro všechny příjmové skupiny, protože mají za to, že by bohatší měli platit vyšší sazbu daně, protože jsou bohatší - a to není známka pravicového smýšlení společnosti.

M. Stuchlik 20.10.2012 9:38

Re: a voliči?

Problém je, že voliči ani netuší co to autentická prvice je. Jakékoliv pravicové myšlenky jsou zamlčovány, překrucovány všemožně diskreditovány.

M. Kosejk 20.10.2012 10:09

Re: a voliči?

Já vám nevím. Média sice strašně manipulují s realitou, ale i tak si myslím, že některá logika je tak naprosto jasně ložená, že by to lidé měli chápat i navzdory kažodvečerní hodině nenávisti na ČT (zprávy). Např. nechápu, jak můžou levici volit lidé, kteří jsou bytostně přesvědčeni, že co politik a úředník - to zkorupované a neschopné hovado. Levicové zřízení totiž přece dává obrovskou moc nad našimi životy právě politikům a úředníkům. Kdyby se stát staral jen o parlament a bezpečnostní složky, tak by státní korupce byla možná jen v těchto segmentech - a to by ji ještě šlo daleko lépe ohlídat než dnes, kdy úředníci rozhodují o každém prdu.

V. Ondys 20.10.2012 10:30

:))))))) Stát by se měl starat jenom o to

s čím si neporadí samostatný jedinec, i kdyby se rozkrájel snahou, poněvadž finální výsledek by měl sloužit všem vždy částečně i na jeho úkor.

M. Kosejk 20.10.2012 11:34

Re: :))))))) Stát by se měl starat jenom o to

Jenže v tomhle je právě ten zakopaný pes. V naší společnosti převažují lidé, kteří si myslí, že by stát měl zasáhnout, když někdo je chudší než někdo druhý. A tito lidé žijí v dojmu, že spadají do vaší definice.

Dále: Pokud někteří tvrdí, že mnozí jsou tak hloupí, že stát by měl být odpovědný i za to, co lidé kupují a jaké podepisují smlouvy, tak logika věci říká, že tito jsou nesvéprávní - tedy by měli být vyloučeni z demokratického rozhodovacího procesu. Realita je ovšem taková, že tito "nesvéprávní" se stávají rozhodující masou voličstva. 

J. Boleslav 20.10.2012 11:40

Re: :))))))) Stát by se měl starat jenom o to

Máte pravdu, vliv dementů na politiku je v poslední době naprosto zhoubný. Někdo tady navrhoval dávat volební právo jen lidem s IQ nad 100. Jiná možnost je místo rovného volebního práva vážené, podle IQ.

V. Ondys 20.10.2012 12:52

:))))))) Obávám se, že u nás politika nemá nic společného s IQ

ale nejpokleslejších se kolem ní motá hodně na obou stranách.

J. Boleslav 20.10.2012 13:06

Re: :))))))) Obávám se, že u nás politika nemá nic společného s IQ

Ale filtr nebo vážení voličů dle IQ by mohlo přece jen pomoci.

V. Ondys 20.10.2012 14:44

:))))))) V případě podobného filtru

bych byl pro zásadní v podobě volebního práva jen pro řádné plátce daní a starobní důchodce (prokazatelně své už odvedli do společné kasy), stejně jsou to jenom daňoví poplatníci, kteří především sponzorují současné mrhání s finančními prostředky.

V. Ondys 20.10.2012 15:07

:))))))) Všichni s dojmem a představami

by nemohli škodit ostatním, poněvadž by se před tím sami a dobrovolně už :)))))))) rozkrájeli snahou!

J. Boleslav 20.10.2012 11:36

Re: a voliči?

Levici volí neschopní, závistiví a blbí. To poslední vysvětluje Váši otázku ze druhé věty.

P. Čech 20.10.2012 11:43

Re: a voliči?

Nechápete, jak mohou někteří lidé volit ČSSD a KSČM(schválně nepoužívám pojem "levice", protože tento pojem je již vyprázdněný)? Je to jdenoduché. Tito lidé jsou ovčané, stejně jako ti, kteří volí ODS, TOP 09 či jiné strany. Svobodní občané u nás totiž nevolí a je jich již 70%. Neřadí se ani do pravice či levice, ani do středu, levého či pravého středu, do levolevo pravého středu či kamkoliv jinam. Jsou prostě svobodní a nechtějí podléhat diktátu. Diktátu volebního zákona a ústavy, které jim nařizují jak a koho musí volit, pokud chtějí využít svého volebního práva. Než by se dobrovolně vzdali své svobody rozhodování a podlehli diktátu volebních zákonů, raději na volby rezignují Takovýchto občanů neustále přibývá. V prvních volbách po roce 1989 jich bylo pouhých 4%. jejich počet se od té doby neustále zvyšuje a dnes jich již je 70%. Bude-li to takto dál pokračovat, a politické strany dělají vše pro to, aby to pokračovalo, nová revoluce je na obzoru.

J. Dlouhy 20.10.2012 21:28

Re: a voliči?

Dost dobre nerozumim logice mysleni "svobodnych neovcanu, nechtejicich podlehat diktatu". Nechapou, ze dusledkem sveho jednani davaji prostor k ziskani moci komunistum, jejich diktat, jak vime, bude ten opravdovy? Take nemam zadne iluse, ze by tito neovcane byli schopnit nejake revoluce. Nanejvis tak zvonit klici, kdyz uz bude skoro po vsem.