26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 1.7.2011 10:19

Politici a kverulanti

To není nic nového, že je pár lidí, čo politiku dělají, a ti ostatní jsou jen hospodští kverulanti, čo nejlíp vědí, čo je všechno špatně, ale umí to projevit jen chozením s transparentem po ulici potažmo nějakou internetovou iniciatívou. Kdo chce něco udělat doopravdy, musí se zapsat do některé ze stran a kandidovat ve volbách. A taky se musí připravit na to, že ať bude dělat cokoliv, kverulanti nepřestanou nadávat.

J. Anděl 1.7.2011 10:35

Re: Politici a kverulanti

Ano. Všichni lidé, kteří nejsou politici, jsou hospodští kverulanti a nemakačenkové. Jen politici opravdu něco dělají :)).

J. Lufinka 1.7.2011 13:25

Re: Politici a kverulanti

Systém, který popisujete přece naprosto selhal po minulých volbách. Do parlamentu přišla jedna nová strana a jedna skoro nová strana. Do parlamentu přišlo za posledních 20 let nejvíce nových poslanců. Vy si Vážně myslíte, že jednotlivý nový lidé ve stranách jsou schopni v nich něco ovlivnit. Já Vám řeknu jak dopadne. Buď se zařadí a nebude prudit, nebo s ním pěkně zametou. Pokud bude stále ve společnosti platit více Kdo nekrade okrádá svoji rodinu než Nebát se a nekrátc, nemůže se nic změnit.

B. Rybák 1.7.2011 17:08

Re: Politici a kverulanti

Pokud počet členů politické strany poklesne pod úroveň, při které už není možno většinu úrovní jejího řízení kompletně nahradit rovnocennými (konkurenčními) skupinami, pak tato strana se nevyhnutelně stane kořistí nenahraditelných, a neohrozitelných, stále více zkorumpovaných a korumpujících (obzvlášť v mediální atmosféře, kdy je tak jako tak obviněn každý politik) a nevyhnutelně degeneruje. Tento stav je u nás důsledkem postkomunistické občanské deformace umocněné zločinně hloupou filozofií (antistranické) nepolitické politiky. Různí ti myslitelé, volající po změně všeho toho, co se jich osobně nedotkne a tvůrci návodů jestli je lépe volit od prostředka, či konce volebních seznamů, či zcela neznámé, hlavně hodně křičící tváře by udělali mnohem lépe, kdyby si to šli HROMADNĚ (např. pomocí facebooku) do těch politických stran zkusit, jedině tam se dá něco pozitivního udělat.