1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Klausův úspěch

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honza 2.11.2009 8:32

Velká škoda

že ten skvělý princip odsunu nebyl uplatněn též po r. 1989 na viníky dosvadního morálního marasmu českého národa, na všechny bolševiky. To by se tu žilo, kdyby rudá lůza místo "privatizování" předtím ukradeného majetku sela pšenici někde za Uralem.

Janek 2.11.2009 16:38

Re: Velká škoda

Ano,pane Honzo,lze s vámi jenom souhlasit.Ten marasmus v hlavách našich lidí díky bolšeikům a jejich následníků je nehorázný.Už to ukazují svým jednáním soudruzi Paroublbci a jemu podobní,kteří se čím dál více angažují na východ.Pokud se tito lidé,kterým jde jenom o osobní moc,konta a koryta dostanou k moci právě díky vylízaným mozkům,tak se máme na co těšit.Ale bohužel,český národ si to přeje vrátit se zpět o dvacet a více let.Asi mu to tak vyhovovalo.Čest práci.

Nový 2.11.2009 0:28

A co Francouzi, Dánové, Holanďani a Poláci pane Doležale ?

Vy jste nikdy neslyšel o odsunu Němců z  Francie, Holandska, Dánska  Polska ?

Čímpak to asi bylo  zapříčiněno, že se  všechny tyto národy "spikly" proti  nevinným  Německým civilistům, ženám, dětem  a  starcům ?

Jestlipak  to náhodou nebylo zaviněno událostmi  v období  1938 až 1945 ?

Bez  připomenutí  dobových  souvislostí  nelze  poválečné  konání posuzovat. Vy to  děláte  soustavně. Sázíte  na krátkou lidskou paměť. Podle příznivého ohlasu, zpravidla mladých nevzdělanců, kalkulujete správně.  Je  to hnus !

a 2.11.2009 2:40

Re: A co Francouzi, Dánové, Holanďani a Poláci pane Doležale ?

Poláci, Češi, Rakušani, Francouzi, Angláni, Rusové, Noři ...všichni se vrhli na mírumilovné Němce, abychom je mohli následně odsunout z Čech. Někteří se dokonce podle vrhali bez vyhlášení války i na jejich spojence, jako Amíci a Číňani na Japonce. Proto to velké Doležalí divení po 70 letech, že došlo i na následky. Byť uznávám, že odsun zrovna nebyl aktem velkorysosti.

L'ego 1.11.2009 23:54

Ano

Tentokrát jste se vrátil do normálu. Musím Vám nicméně připomenout, že jste tady před druhou volbou horoval pro Klause.

Monte Christo 1.11.2009 23:10

Zamysleni...

Kdyz jsem byl mlad,snad jako maly kluk veril,jsem ve spravedlnost,cest a moralku...Dnes v to verim stale nicmene uz jen ve svem srdci...Proc?Poznal jsem evropu jak vypada a mohl jsem si o ni udelat svuj vlastni obrazek...A dokonce ji srovnat s vyspelou demokracii jaka je je v USA ci Autralii...A domnivam se,ze jeste hodne vody v te nasi vltave protece nez se stane cel evropa jednotnou zemi tak jako america...Ovsem evropa ma pred amerikou velke vyhody je svym spusobem starsi a moudrejsi...Na druhou stranu jsme skoro vsichni nacionalisti a neumime polozit silne zakladni kameny  nove demokraticke spolecnosti v evrope...A to mozna bude ten nejvetsi problem v pozdejsich dobach,ktere nebudou vzdy priznive pro celou evropu...Proto se jeden moudry muz na to spravnem miste postavil v boji Proti vsem...Hystorie nas bude soudit vsechny ,nekoho se jmenem nekoho bezejmena treba jako celek ci jednotlivce...A proto se na konec neda nic jineho rici nez:BUH nas ochranuj...Monte Christo Praha Ma zeme Me srdce

68 1.11.2009 23:23

Re: Zamysleni...

Když on ten kabát není bližší než košula, a to nemluvím o tričku pod košulů.      Můj okres Mé srdce.

brána 1.11.2009 22:42

Bohumile, Bohumile děláte z nás voly,

 či podobný tupý skot, a to překotně a vyjímečně oprávněně.

LukavskyP 1.11.2009 20:24

Bez ohledu kdo to říká, ale spíš co říká..

Pokud odhléndu od neobyčejné presidentské ješitnosti a budu se držet jen a jen mé vlastní životní zkušenosti. (jako člověk, kterému je skoro padesát a narodil se v pohraničí.) Jo a ještě, živící se vvlastní prací - (jsou i tací, kteří se neživí prací...:-D) Musím podotknout, že bych si až tak jistý neměnností stavu. Ono platí pořekadlo, košile kližší než kabát.

A ani bych se nedivil, kdyby pan Dležal, za pár týdnů nevysvětloval, proč těď musíme platit mourovatí..

aleš 1.11.2009 20:07

prezident tchoř

takhle odporné ohlupování lidí společně s doležalem jde jedině člověku vyjmečně proradnému a tím prezident je

Žádné benešovi dekrety ale jen zhrzenec-a vy se stydte o jakém vítěství píšete vždyt je to trapné

když si řekne o pomlčku a tu dostane protože o toto v EU nikdo nebojuje to každý ví že jde o záminku pro pár zblblejch Cameronů Bobošíků Komunistů a podobných idividuí-dovětek sudetáci jsou jak spolek zahrádkářů i u nás máme své DS s kterými klaus a jeho noshledi čile korespondují a dávají si své "mužné rady" a to jste byl psychiatr dnes spíš adept na pacienta

68 1.11.2009 20:53

Re: prezident tchoř

No já už taky nemám slov. Totiž tchoř... to je prd, slabý.

S.Š. 1.11.2009 21:46

Proč ? Já si myslím, že je to naopak dost dobrý !

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/vaclav-zak.php?itemid=7949

R^:-)R^

Petr 1.11.2009 19:32

SUDEŤÁCI a VLASTIZRÁDCI VŠECH DRUHŮ SPOJTE SE -

pod praporem Havla, Bursíka, Doležala a dalších soukmenovců  Adolfa Hitlera.

68 1.11.2009 20:16

Re: SUDEŤÁCI a VLASTIZRÁDCI VŠECH DRUHŮ SPOJTE SE -

A nejen soukmenovců Hitlera, depák! Dyby jen to. Rovněž soukmenovců Karla Hermana Franka, Kaltenbrunera a jiných a dalších soukmenovců, ani to tady nechci všechno menovat. Nebo mám?

Kajan 1.11.2009 17:46

Doležale, sakra, do čích rukou jste se to ke konci života dostal ? Dzp.

JM 1.11.2009 16:44

KALOUS SI POCHVALUJE

KALOUS SI POCHVALUJE že se vými pážátky a mediální klakou mopslíků prasekracie dosáhli českým osobám a občanům €vropské vyjímky nedovolatelnosti spravedlnosti před €vropským soudem.     Mimo jiné i vyjímku nedovolatelnosti spravedlnosti v rovovnosti postavení osob a občanů před zákonem při majetkových restitucích komunisty znárodněných majetků! Nepravedlnost domácí jistí Pravdoláska Kulič a Kalous, bohorovně libovolným jmenováním soudců.      Ostudná, postkomunistická nespravedlnost  (v pravdě a lásce i v liberální občanské spravedlnosti)  v nerovnosti restitučních nároků mezi vlastníky individuálními (pány) a vlastníky individuálními-živnostníky(kmány) a vlastníky podílovými-akcionáři společností,členy družstev(kmány), bude u €vropského soudu neodvolatelná.      Blahopřeji všem, kteří svým hlasem podpořili Kalouse, kam až se mohl pozvednout z externího ekonomického lektora VUML (pro frikulíny, Večerní univerzity marxismu leninismu).

. 1.11.2009 19:23

Re: KALOUS SI POCHVALUJE

Běž si plevelit tímhle blábolem někam na lampárnu, ty pošuku vylemtanej. Někdo ti ten blábol předepsal a ty to všude  kopíruješ i s chybami, ksindle zaprodanej. Prezident vám , pacholkům zaprodaným, vypálil rybník  a tak jen vzteky hýkate a řičíte, jak pominutí.  Historie ještě dokáže, před čím a od čeho  nás ušetřil. To by se skopčákům, nebo žabojedm líbilo, aby nám rozkazovali, co můžeme  a co nesmíme. Třeba dostavět Temelín.>-

kmán 1.11.2009 21:49

Re: KALOUS SI POCHVALUJE

Předpokládám, že historikové označí Klause za druhého nejškodlivějšího politika hned po Gottwaldovi!

Josef 1.11.2009 13:58

Pane Doležal,

R^

a 1.11.2009 13:51

vrtěti typem kverulanta

Kecy, bohužel. Celá historie je postavena na principech neslučitelných s evropským právem a proti zásadám daleko staršího data, a to nejen „nepokradeš“, ale i "nezabiješ", "nepodáš křivého svěctví", či "nesesmilníš". Proč taková péče zrovna o oběti jednoho prezidentského dekretu vydaného před 64 lety? Autor je prostě typem kverulanta posedlého svým bývalým šéfem V.K. Jen oni dva asi vědí proč.

Josef 1.11.2009 14:18

Re: vrtěti typem kverulanta

Rv Naopak, pan Doležal poznal ten jeho hnus zblízka a tak dobře ví o co jde.

. 1.11.2009 16:37

Re: vrtěti typem kverulanta

Josefe, není důležité, co si Doležal s Klausem udělali, ale proč se stále Doležal zabývá pouze křivdami na sudetských Němcích a přehlíží vzájemné křivdy, násilnosti,zabíjení   a okrádání , atd,... (výše popsané). Vždyť historie Evropy je plná zabíjení, podrazů, násilí a vzájemných krádeží. Žádný dokumnet, žádná listina není kouzelným proutkem, který by změnil mentalitu  a charaktery Evropanů. Kdo stojí pevně nohami na zemi, bez falešných iluzí, nevěří tomu, že nějaká LS udělá z Evropanů pokorné a poslušné beránky.

J:K 1.11.2009 17:18

Re: vrtěti typem kverulanta

R^

jo.noname 1.11.2009 21:16

Re: vrtěti typem kverulanta

To je jednoduché proč se zabývá: bez ohledu na individuální vinu či nevinu bylo po 2.světové válce vysídleno 3 milióny našich spoluobčanů, jejichž předci v této zemí žili po staletí a vytvořili v ní mnoho hodnot. Desetitisíce Němců bylo  při divokém odsunu zmasakrováno, a to včetně dětí. Komu co udělaly děti? Třeba to mimino v kočárku na mostě v Ústí nad Labem? Čeští "spoluobčané", kteří se při odsunu dopouštěli nepromlčitelných zločinů proti lidskosti, nebyli potrestáni. Proč si myslíte, že netrestat vraždy nevinných lidí jenom proto, že to byli Němci, je v našem zájmu? Vysídlení původnídního obyvatelstva zdevastovalo naše pohraničí. Jděte se podívat, jak vypadá třeba Chebsko. Ještě po padesáti letech jsou následky odsunu viditelné na každém kroku. Přijde Vám to málo důvodů?

mueller 1.11.2009 21:35

No, vyber byl mezi vysidlenim rekneme 3 milionu s rizikem,

ze mezi nimi budou i "nevinni" - ostatne, ti "nevinni" mohli samozrejme zustat, pokud ovsem chteli - a mezi rychlymi soudy (na nic jineho nebyl cas) pro ty 3 miliony, ktere by nutne musely v podstate vsechny v roce 1939 dospele Nemce, kteri meli obcanstvi Velkonemecke rise, poslat na sibenici, pro vlastizradu v dobe zvyseneho ohrozeni republiky, prokazanou prave tim obcanstvim. Zadny Nemec, pokud nechtel, si nemusel obcanstvi Velkonemecke rise brat, mohl si nechat protektoratni. Za zdevastovani pohranici muzou prave ti Sudetaci. Kdyby se nepaktovali s Hitlerem, nebylo by to byvalo tak dopadlo. Kdyz Sudetaci sami loupili a vrazdili, tak to podle vas bylo asi v poradku. Ostatne, byli obcane ciziho statu a jako takovi tady nemeli co pohledavat. Svuj k svemu, Heim ins Reich.

mueller 1.11.2009 21:39

Co udelaly Nemcum ty statisice mimin

v Cechach, Polsku, Ukrajine, Belorusku, Rusku, Slovensku a dalsich zemich, kdyz je upalovali, zplynovavali, ubijeli lopatami ? Koukam, ze vase rozhorceni je silne selektivni. Jo, "vona prece byla valka", zejo, a kazdy Nemec ma pravo vrazdit, jak a kdy se mu uzda za vhodne. "Po valce" ti vasi Nemci v Cechach porad jeste vrazdili, tak si nemaji co stezovat.

PROKOP BUBEN 1.11.2009 13:32

NO ANO

Absurdistán na pokračovaní......Výjimka vykrysená hradním Baziliškem,vyjednaná vládou tzv. úředníckou je v rozporu se schválenou LS Parlamentem ČR.......To pochopitelně zakládá na další tahanice a zmatky......Občané by se měli konečně chopit své početní převahy a smést nastolený kLausistán - tam kam patří již dlouho....

zoch 1.11.2009 13:53

Re: NO ANO

Prostě se musí sejít půl milionu lidí na Hradě a jasně říci,že mu jdou pomoci se sbalit a vypadnout.

mueller 1.11.2009 13:56

No tak to sbubnujte, co vam brani,

pri te prilezitosti taky zalozte novou stranu, postavte se ji v celo, vyhrajte volby a zavedte vseobecnou spravedlnost, manifestujici se treba v tom, ze budete na slovo poslouchat a provadet vsecko, co prijde z Bruselu. Jen do toho !!!

PROKOP BUBEN 1.11.2009 14:06

Re: No tak to sbubnujte, co vam brani,

Proč takto, výhrady k EU nejsou ničím zakázaným, ovšem jednat kLausovsky podle a zákeřně na úkor občanů republiky, zakládá těmto právo se takovýmto krysím moresům - vzepřít.....