5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Karambol

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eda 21.5.2006 23:46

Zelení a volby

Už vidím , jak Brusinka s UHLem + Topolánek s Kalouskem sestavují vládu, která bude řídit stát. Kam ?

Někdy se vypravte na Horní Mísečky, aby jste viděli, co povolil KRNAP, plný takových "zelených" (mozků) , postavit v I.zóně ochrany za krásné domečky !!!!!!

Tomassk 21.5.2006 14:51

ZRUŠIT PĚTIPROCENTNÍ OMEZENÍ

!!Problémem je 5 procent, kterými si chtějí dvě strany udržet moc. Zásluhou 5% Získávají členy, kteří v touze po kariéře souhlasí s jejich programem, získávají proto hlasy voličů, kteří s jejich programem nesouhlasí, ale nechtějí nechat své hlasy propadnout. Kdyby měly příležitost dostat se do PS strany s hlasy nad 0,5 %, což je 1 poslanec, určitě by politická scéna vypadala jinak, dostavila by se skutečná demokracie a právo jaké bylo za první republiky.!!

AAA 21.5.2006 21:57

Re: ZRUŠIT PĚTIPROCENTNÍ OMEZENÍ

Dobry muzi, kolik stran bylo zastoupeno v parlamentu za prvni republiky?

Malý Aston 21.5.2006 10:45

Čistá strana bez komunistů

Jsem pro,aby občané narozeni před rokem 1989 nemohli volit a hranice věková byla snížena na 13 let. Jen tímto můžeme zabránit,aby občané,kteří nedobrovolně a bez svého přičinění ale přičiněním svých otců a matek se narodili dříve, nešli k volbám.Jen tím zabráníme,že občan dělník,který byl u komunistů před rokem 1989 a nyní je živnostníkem a levicová strana KSČM a ČSSD jej odírá o daně nebude volit komunisty ale některou pravicovou stranu.Jen tím zabráníme,že občan,který bojoval proti komunistům tím,že usiloval aby ho tam přijali ale nebyl dělník a oni ho z důvodů poměru počtu dělníků a pracující inteligence nepřijali a dnes sedí jako státní úředník za dobré prachy nevolil pravicovou stranu ale ČSSD nebo bolševiky,kteří mu dávají práci. Takže Vážený ono je to trochu jinak. Po 17 letech říci,kdo je a kdo není bolševik je velmi složité. Já mám svou definici a je mi 60 let. Bolševik je ten,který je členem nebo hlasuje pro ČSSD a pro KSČM. Komunistou byl ten občan,který  sekl s jejich knížkou ihned,jak to bylo možné a dnes na ně všechny z vysoka ...! Když jsem se já ptal svého otce,v roce 1952 pod vlivem komunistické propagandy proč nebyl v odboji,podíval se na mne jako na vola,místo toho mi ukázal několik občanů,kteří kolaborovali s němci a seděli na úřadech a honili po vesnicích sedláky.Když se nedávno mé děti ptali,proč jsem nebojoval proti komunistům tak se situace opakuje,ukazuji jim ve svém okolí bývalé estébáky a v televizi občany,kteří kolaborovali s bolševiky a dnes se tváří jako demokraté. Méně vášně,více rozumu.

buoaiééé 21.5.2006 22:30

Re: Čistá strana bez komunistů

Ten začátek nemá hlavu ani patu! Je totálně nesrozumitelný!

svejk 20.5.2006 20:45

Znáte čistotu stran ?

Znáte čistou pravici bez komunistů ? U nás zatím není - jsou jen zmodralí, a se stejnou aroganci jako v minulosti dnes. Stejných vlastnosti nesnášenlivý - neznalí přátelství, zápor k EU. >-

Eda 21.5.2006 11:56

Re: Znáte čistotu stran ?

Volte č. 14 - Pravý Blok  !!!

jepice 20.5.2006 20:00

Pan Doležal už začal hledat viníka

neúspěchu pravice. Kde jinde, než /na základě dlouholeté osobní nechuti/ v bývalém prezidentovi. Ale tentokrát má argumenty poněkud iracionální. Vypadá to, že začal věřit na woodoo a jiná kouzla - jak jinak si vyložit slova o polibcích smrti. Připomeňme si, že ještě před několika týdny sám v preferencích zelených viděl pozitivum a jistou možnost, jak znemožnit rudooranžové povolební spřežení.

Dana 20.5.2006 21:31

Re: Pan Doležal už začal hledat viníka

Souhlasím s Vaším názorem:-DR^

Mik 21.5.2006 11:31

Re: Re: Pan Doležal už začal hledat viníka

Bohuzel, asi mate pravdu.

xtl 20.5.2006 16:10

Omyl pana Doležala

Autor příspěvku pan Bohumil Doležal píše: "Strana (zřejmě zelených)  získala hodně hlasů jako „třetí síla“ mimo „levici“ a "pravici", a zároveň závazkem zásadně nespolupracovat s komunisty (podobný závazek na sebe kdysi vzala Špidlova ČSSD; mj. i to jí přineslo úspěch ve volbách roku 2002 a zejména vítězství nad ODS)."

Nehledě na to, že je předčasné mluvit o budoucím zisku hlasů Strany zelených v parlamentních volbách, zvláště když je stále zřejmější, že volební preference předváděné různými agenturami příliš smrdí snahou odlákat hlasy potenciálních voličů levicových stran, není pravda, že ČSSD získala úspěch v posledních volbách mimo jiné i díky závazku nespolupracovat s KSČM. Spíše to bylo tak, že volebního úspěchu dosáhla i přes tento závazek, neboť, jak ukázaly jednoznačně výsledky  voleb, ČSSD dostala od voličů mandát k prosazení svého volebního programu za podpory komunistů. I když se to určitě panu Doležalovi nebude líbit, je pravděpodobné, že toto své přání voliči naznačí i ve volbách následujících.

Eda 20.5.2006 14:42

Havel nebyl jen prezident komunistů, je zelený ? možná, vzteky.

Volte uvážlivě !!!: :

Nevolte parlamentní strany  -  pokud chcete změnit systém vlády Vyvolených. ČT 1 zdarma provádí reklamu parlamentním stranám a zeleným, na základě fiktivních "výzkumů" , porušuje ústavu - rovné právo politických stran. Vedení zelených jsou umělým slepencem a strana je trojským koněm pro voliče, kteří nechtějí volit soc. dem. - s uměle vyzdvihovaným % preferencí. Volebním zákonem (5 % vstup) a mediální masáží je záměrně bráněno menším stranám vstoupit do politiky. Parlamentní strany mají na čele kandidátek servilní politické loutky, závislé na vedení stran. Tato jsou spojena s velkými firmami, které prostřednictvím obdržených státních zakázek  "sponzorují"  svoji  stranu.( Státní zakázky se prodávají, je -li tato 100mil, cena díla je 60mil, ostatní jsou "provize", "zisk", sponzoring a ...zlodějina.) Tito "volení odborníci" potom vyrábějí zákony na běžícím páse - ale legislativní zmetky (živnostenský 85 novel !!!) Méně státu, zákony srozumitelné, jednoznačné a vymahatelné. Odstranit korupci lze jen změnou rozpočtového určení daní, decentralizací , snížit přerozdělování. Odvolatelnost politiků. Postupné zavedení přímé demokracie - přímá volba starosty, hejtmana, prezidenta ale i soudce, policejního ředitele, st. zástupce a dalších vyšších úředníků. Politika musí být věc veřejná, ne výdělek pro Vyvolené ! Kapři si rybník nevypustí, Vyvolení si změnu systému nepřejí. Proto volte Pravý Blok , č. 14 - viz www.cibulka.net  !!!                              ;-D;-D;-D

Starý J. 20.5.2006 10:44

Autore

Kladete si otázky a sám si na ně odpovídáte. Odpovídáte si na ně tentokrát naprosto přesně. Zelení přímo ohrožují vládu KSČSSD, co kdyby se nedej Bože drželi toho, že nepůjdou s tím, kdo bude spolupracovat s komunisty!!! Takže společná akce Havel-kamarád Uhl-kamarád Paroubek se opravdu dala čekat a je, jak sám říkáte, naprosto provázaná. Je otázkou, jak dlouho bude v tomto směru Havel působit na politické scéně?  Domnívám se, že by se již pravice neměla obávat proti němu vystoupit a veřejně jej takto označit. On se rovněž nebojí do Klause a Havla kopat v každém svém vystoupení.

Plzák 20.5.2006 14:03

Re: Autore

Václav Havel je chorobně ctižádostivý poskok komančů.

Olina 20.5.2006 10:39

Poměry ve sněmovně

Jsem pravicová volička a k Zeleným mám řadu výhrad.Přesto nerada vidím,jak ta strana jde do kytek.Byla totiž pojistkou,že nebude možné utvořit vládu ČSSD za podpory KSČM.Je mi dost divné,že všichni straně Zelených fandili,ovšem jen do doby nežli posílila ČSSD a znovu  jí vzniká možnost rudorůžové vlády.A nová mimoparlametní strana jako překážka rudé vlády se už těžko vyprofiluje.Takže pravicoví voliči by nad úbytkem hlasů Zelených neměli zas až tak jásat.

Ladislav N. 20.5.2006 11:01

Re: Poměry ve sněmovně

Jestli se rudí či růžoví přelejí k zeleným nebo ne, je úplně jedno. Stejně jedno, jestli volí KSČm nebo ČSSD...

Plzák 20.5.2006 14:10

Re: Poměry ve sněmovně

Omyl! Pokud se jednou zelení do parlamentu dostanou, udělají všechno proto aby se dostali i k dobrým místům. Klidně se spojí s kýmkoliv tak, jako to už 20 let praktikují němečtí zelení. Argument je přitom vždy jeden a ten sámý: "Spojíme se s jedněmi, abychom zabráníli ještě většímu zlu, které by jinak způsobili ti druzí."

jepice 20.5.2006 19:42

Re: Re: Poměry ve sněmovně

Pokud se jednou zelení do parlamentu dostanou, udělají všechno proto aby se dostali i k dobrým místům. Neboli budou  se chovat úplně stejně jako členové všech ostatních parlamentních stran. Záleží na obratnosti politiků, kteří budou vyjednávat o sestavení vlády, jak si s tímto naprosto obvyklým jevem poradí. Uvidíme, za co budou zelení ochotni prodat své ideály.  

Ivan Nový 20.5.2006 9:53

Naopak,

levicové strany je třeba tlačit ke spolupráci, tak aby si navzájem konkurovaly. Je třeba si uvědomit, že u nás zatím není místo pro slušnou levici, protože slušná levice u nás nemá voliče. ČSSD její voliči volí, protože se stydí volit komunisty a ve skutečnosti by chtěli, aby ČSSD dělala komunistickou politiku, a říkalo by se jí moderní evropská levice. Grossův slogan, myslím to upřímně, nebyl zvolen náhodně, to pokrytectví odpovídá preferencím jeho voličů.

jepice 20.5.2006 19:51

Re: Naopak,

ČSSD její voliči volí, protože se stydí volit komunisty a ve skutečnosti by chtěli, aby ČSSD dělala komunistickou politiku, a říkalo by se jí moderní evropská levice.

To bohužel  přesně vystihuje realitu.   Přesto existuje skupina voličů, která v minulých volbách podpořila ČSSD jen proto, aby přiměla ODS k sebereflexi. I když k nim nepatřím a několika z nich jsem se to pokoušela rozmluvit, některým jejich argumentům jsem rozuměla. Tihle lidé zatím většinou k volbám nechtějí jít. Škoda že je ODS nedokázala získat.

klasika 20.5.2006 8:24

vrava jak na Ladove obrazku

Pomery u Zelenych muziku pripominaji obrazek Josefa Lady o bitce v hospode. Jinak nasimi volbami by mohla zamichat jedina vec - zverejneni Z-fondu. To by byla chutovka, lec asi si budem muset jeste par let pockat.

Monte Christo 20.5.2006 8:19

Dalo se to ocekavat....

Dalo se ocekavat ze strana zelenych konecne prorazi hranici 5% aby se take mohla podilet na utvareni zakonu teto zeme...Je dobre,ze lide pochopily co je zivotni prostredi a jeho pusobeni na cloveka samotneho..

Kluci a holky ze strany zelenych drzte se a nedejte se...

Co prosadite v tom budou vyrustat Vase deti a vnuci ci dalsi pokoleni;]Monte Christo Washington Illegality

Viktor 20.5.2006 8:48

Re: Dalo se to ocekavat....

No vždyť v tom je právě problém. Jestli se melouni dostanou ke korytům tak to ods*rou ještě naše děti a vnuci.

Ladislav N. 20.5.2006 10:59

Re: Dalo se to ocekavat....

Jako bychom v českých zákonech měli málo donebevolajících nesmyslů. Potřebujeme snad další a víc? 8-o Zákaz topení uhlím? Pak dřevem? .... Co potom?

cb 20.5.2006 11:49

Re: Re: Dalo se to ocekavat....

Pak prijde zakaz topeni.

buoaiééé 21.5.2006 22:32

Re: Re: Re: Dalo se to ocekavat....

... včetně topení koťat! ;-)

Jenda 20.5.2006 14:35

Re: Dalo se to ocekavat....

Lide pochopilY? Ach jo. Ze by volic zelenych?

Zeleni jsou nejvetsim nebezpecim pro zivotni prostredi jake v tehle republice momentalne je!

knedlik 21.5.2006 6:27

Re: Re: Dalo se to ocekavat....

Jak sam zde poukazujete, zeleni jsou nebezpecim i pro cesky pravopis!

míša mýval 20.5.2006 7:47

Strany zneuznaných géniů

Pokud není VH nejlepším agentem třetí internacionály, je nejhloupějším politikem ve službě demokracie. Již za normalizace se mu za pomoci STB podařilo zlikvidovat třetí odboj a dosadit tam dočasně pomýlené stalinisty. Pokud se podíváme na spektrum neparlamentních stran, zjišťujeme, ža většina z nich je žumpa, složená z Havlových pochybných kamarádíčků. Jediná strana, která se vymyká nejvyšším ideálům pravdy a lásky jseu ND Vovky Železného. Proto ta ostrakizace. Připravil nás o deset miliard!  Je to pouhý zlomek procenta toho, o co nás připravili Havlovi kámoši od Tošovského přes Špidlu, Grosse až po Paroubka.  Proč onen smrtící polibek tedy neskolil Paroubka (VH se přeci vyjádřil, že jsou myšlenkově spřízněni)? MOžná to bude tím, že polibek satana ďáblovi neublíží.

zalozak 20.5.2006 5:53

Co se tyce te podpory...

Myslim ze prvnim krokem jakekoliv nove strany ktera bude chtit uspet

bude to ze verejne pozada V.Havla aby je probohal nechal vyhrat a

nepodporoval je.