5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Kandidáti na prezidenta

Prezidentská funkce s u nás těší velké vážnosti. Svědčí o tom i množství lidí, kteří se podle dvou posledních průzkumů (Factum Invenio a Median) volit chystají. Je jich mezi necelými 67 a celými 71%.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 14.5.2012 9:27

Klaus to má za 297 :-)

P. Čech 11.5.2012 18:51

Tak, tak

Leccos může být jinak. Podle mne nemá ve vobách prezidenta naději žádný z kandidátů politických stran. Ty jsou už natolik profláknuté, že jakýkoliv jejich kandidát nemá naději na zvolení. Pan Švejnar to prokoukl a chytře bude kandidovat sám za sebe. Dalším do druhého kola může být Jan Novák z Horní Dolní (nestraník), pokud se rozhodne kandidovat. Jeden z nich to vyhraje a to je dobře. Politickým stranám zvoní hrana (celosvětově) a kopou kolem sebe jako ona pověstná kobyla.

M. Kosejk 11.5.2012 17:11

Antiklausismus jako program

Pan Doležal patří k té části komentátorů, kteří naprosto vše v české politice hodnotí prizmatem negativního názoru na Klause. Mít negativní názor na kohokoliv je sice demokratickým právem všech. Bizarní je však to, když se pro člověka náhled na Klause stává úhlelným kamenem všeho. Podobonu obsesí trpí třeba Halík, Hvížďala a Pehe. Pro tyto lidi je antiklausismus celým jejich programem, pro který neváhají ohýbat fakta a vytrhávat další fakta z kontextu. A pana Doležala čtu už docela dlouho, tak si myslím, že on má největší problém s Klausovým názorem na Benešovy dekrety - ale pro ně mu neodpustí nic ostatního, vše, co Klaus řekne, je špatně protože Klaus souhlasí s Ben. dekrety.

V. Ondys 11.5.2012 16:33

:)))))))) A co z místa prezidenta udělat jenom čestnou funkci?

Když si v naší demokracií se sněhurkovsky socialistickým státním sektorem a trpasličím soukromým vylepšuje svoje image v zahraničí. :))))) Lid by se nasytil a státní kasa by kvůli němu nepohubla během jeho příkladného snažení.

T. Vild 11.5.2012 8:50

maly dotaz

dobry den,

mama takovy zvlastni pocit pane dolezale, ze se nechcete vyjadrit k tem trem trpaslikum. co to zkusit...

P. Pavlovský 11.5.2012 6:48

Demokratickou iniciativu

V. Havel nedocenil, to je pravda. Ale po těch letech byste mu to už, alespoň posmrtně, mohl odpustit a ne jej křivě obviňovat ze sobeckého dělání reklamy sám sobě. On tím přece - na rozdíl od svého nástupce - pomohl především Československu a Česku, o tom nemůže být pochyb.

V. Kain 11.5.2012 10:29

Re: Demokratickou iniciativu

Mám na to jiný názor.Pan Havel v první řadě pomohl sám sobě.A pokud jde o našeho budoucího prezidenta tak si myslím že bude zvolen takový nějaký český Hollande.

P. Pavlovský 11.5.2012 11:53

Re: Demokratickou iniciativu

V. Havel neměl nejmenší potřebu si nějak "pomáhat". Dostatečně mohovitý, uznávaný a slavný byl i tak. Zbytečně a nespraqvedlivě mu podsouváte sobecké záměry. Sobci se nenechávají kvůůli principům zavírat do kriminálu.

Tím Hollandem by docela dobře mohl být Švejnar. Já ovšem volím Mudr. Roithovou, jakkoli vím, že nemám šanci. Ve druhém kole pak velice pravděpodobně proti Švejnarovi, např. bude-li alternativou Fischer.

P. Kolář 11.5.2012 6:46

Je nepochopitelné

co vede pana Doležela k tak výrazné nenávisti ke Klausovi.Že by mu snad přebral holku ? V této souvislosti se těším na komentář pana Doležala až se rozpadne euro.President Klaus má určitě vlastnosti,které nemusí být po chuti každému,ale má jednu nepřehlédnutelnou.Je to vytrvalost s jakou říká svoje názory,které nejsou v souladu s oficiální politikou.A že na jeho slova opravdu dochází je v poslední době jasné.V tom je podstatný rozdíl oproti Havlovi,který svými ideály lásky patřil spíše do říše pohádek.

S. Křivánek 11.5.2012 11:24

Re: Je nepochopitelné

Naprostý souhlas. Kdyby existovala dlouhodobá statistika správných předpovědí budoucího vývoje, jsem si jist, že Klaus by byl na špici. A tím nemyslím, že bych mu nekriticky přisuzoval 100% uspěšnost.

P. Schuster 11.5.2012 16:42

Re: Je nepochopitelné

Souhlasím s názorem pana Koláře na prezidenta Klause a myslím si, že po dvou výrazných osobnostech (Klaus, Havel) by finále Fischer - Švejnar bylo slabým odvarem.

J. Kanioková 11.5.2012 6:13

Aha...!

.."Havel si dělal v zahraničí celkem úspěšně reklamu"...  nebýt Allbrightové, tehdy čelné představitelky světové velmoci.... kolik toho by bylo...?  1/2, 1/5...?

K. Podhajský 11.5.2012 9:46

Re: Aha...!

Velký Kmotr nesáhá Prezidentu Havlovi ani po kontníky doma i v zahraničí. Nepochybně však vede v dělání ostudy v zahraničí. Prezident Havel VK opovrhoval a já se mu nedivím, měl k tomu jistě oprávněné důvody, ostatně nebyl a není sám.

S. Křivánek 11.5.2012 11:33

Re: Aha...!

Kecáte nesmysly pane. Co to je ta ostuda v zahraničí? To znamená mít jiný názor???? Nedělat ostudu, je držet hubu a krok? Tak to děkuji za tu ostudu.

V. Váňa 11.5.2012 21:33

Re: Aha...!

Pane Křivánku,

mluvíte mi z duše.

Na takhle silného prezidenta se asi hned tak nezmůžeme, když vidím prozatím v úvahu přicházející kandidáty.

D. Nowodny 11.5.2012 16:31

Re: Aha...!

Havel  "konal"  jako v té pohadce, kde rádci "radí" svému králi !