23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: K čemu budou oslavy osvobození Osvětimi?

V sobotním Právu se premiér Sobotka zmínil o přípravě vzpomínkového aktu k výročí osvobození Osvětimi ruskou armádou. Řekl, že „teď je dobrá příležitost pro to, abychom si holocaust připomněli. Pořád je spousta lidí, kteří ho bagatelizují.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rpuťová 26.11.2014 10:33

Re: Ke kauze "pozvání Putina"

Protože to zjevně nestačí a i dále v diskusi vyskakují hlášky typu "Ovar je zrádce":)

On do toho Evropskému parlamentu totiž president nemá co mluvit. Není to jeho akce. Pouze jako president hostitelské země zve hlavy států zemí dalších.

J. Urban 26.11.2014 10:32

Re: Mám obavy

To by mu bylo určitě podobné.

J. Urban 26.11.2014 10:31

Zatím účast přislíbil - pokud vím - jen

Porošenko. To byl od něj velmi dobrý tah. Už jeho přítomnost by mohla někoho (ne ožralého Ovara, pochopitelně) držet trochu na uzdě, aby to politicky nezneužil. I kdyby teď přijel už jen Putin, bude to v Praze aspoň trochu "vyvážené". Může to přesto dopadnout nedobře, když Ovar Porošenka odignoruje, někde se bude producírovat jen s Putinem, nějaká společná tiskovka o "fašistech a banderovcích" a budeme zase o něco "světovější" :-(

Navíc Zeman může opět vyprovokovat dav, zamontovat do něj několik provokatérů, kteří místo vajec hodí dlažebními kostkami a bude se moci před svým chlebodárcem blýsknout střelbou ostrými, českým Majdanem :-(((

P. Papež 26.11.2014 10:28

Mám obavy

Mám obavy, aby Zeman nezařídil u nás oslavy vítězství u Stalingradu, případně bitvy u Kurska, snad i oslavu vyvraždění polské inteligence a vojenského vedení Polska Stalinovým režimem.

J. Kratochvíl 26.11.2014 10:19

Re: Realita

Nám by nemělo jít o silný nebo slabý stát Nám jde v prvé řadě o funkční stát a jeho instituce,jde o to aby zde byl stát,který prostřednictvím svých demokratických institucí nastolí demokratická pravidla a potom je kontroluje a vymáhá ve prospěch všech občanů této země. Je to přesně to co zdejší pravičáci (s ODS v čele), díky své ideologii neudělali a udělat zřejmě ani nechtějí. Proto zde máme pana Babiše, třeba se mu to povede, přestože je to údajný agent STB.

P. Fialek 26.11.2014 9:58

Re: Je opravdu podezřelé,

číst umím, pouze jsem měl reagovat na příspěvek a ne na p. Doležala. Už je dobře u srdíčka?

M. Prokop 26.11.2014 9:53

Re: Ke kauze "pozvání Putina"

Asi něco, jako kniha receptů "Kuře 100x jinak"! :-P

M. Prokop 26.11.2014 9:30

Re: S požadavkem na uspořádání oslav přišla EŽO

Pan Doležal napsal, s čím má problém, vy jste si nevšiml? Možná jste moc myslel na pana Posselta.

M. Prokop 26.11.2014 9:29

Re: Je opravdu podezřelé,

Neumíte číst, či porozumět čtenému?

M. Prokop 26.11.2014 9:26

1***

.

P. Lenc 26.11.2014 9:23

Re: Osvětim není v Česku

A nejen on.

T. Kočí 26.11.2014 9:15

Re: Realita

Máte pravdu. Ale co dělat? Několik posledních voleb, které zodpovědně absolvuji dopadly proti mně,nevolil jsem komouše, socany ani Zemana.Mám pocit marnosti a obavu, kam se to sune.

T. Kočí 26.11.2014 9:11

Re: Osvětim není v Česku

Zeman je blbej a nebezpečnej.

V. Heidlerová 26.11.2014 9:07

Osvětim není v Česku

a jistě by se našla nějaká noblesnější forma vzpomínkové akce tady u nás, bez účasti politiků, kteří by měli zaměřit jednoznačně do Polska. Pokud vím, už snad někdo z pozvaných hlavounů účast v ČR odmítl, a měli by to učinit všichni. Území Polska a koncentrační tábory na jeho území byly peklem, na režii oslav má plné právo jen Polsko samo. Nevím, kdo je Zemanův "rádce", ale Ovar se mi jeví jako zrádce.

P. Kmoníček 26.11.2014 9:03

Re: Ke kauze "pozvání Putina"

Rpuťová,proč opakujete to co napsal pan Doležal?

P. Trčka 26.11.2014 8:23

Realita

Dobrý článek pane Doležale. Souhlasím a přemýšlím, jestli si to ta mlčící většina také uvědomuje. Mám na mysli ty, co nechodí k volbám, ty co říkají "oni stejně všichni kradou", ty co závidí úspěšným podnikatelům, ty co skloňují slovo podnikatel jako synonymum podvodníka, ty co tleskají současné politice, ty co tleskají vznikajícím opatřením některých ministerstev, zejména financí a vnitra atd. Takto bych mohl pokračovat hodně dlouho. Pod rouškou nastolení pořádku, alespoň tak tomu říkají, nastupuje režim nesnesitelné moci státu v mnoha zatím nenápadných podobách, všudy přítomné byrokracie, špiclování, fízlování atd.

Kdo to nevidí, spláče nad výdělkem velmi rychle, protože se všechna opatření nastolující onen zmiňovaný "pořádek" otočí také proti všem. Já s tím nesouhlasím a nepotřebuji silný stát, který bude v obrovské míře konzumovat bohatství vytvářené pracovitými občany. Bohužel, ale k tomu směřujeme.

Z. Rpuťová 26.11.2014 6:18

Ke kauze "pozvání Putina"

1) Akci pořádá Svaz evropských židovských obcí a Evropský parlament

2) Těch pozvánek bylo rozesláno asi 40 hlavám států včetně Ruska. Rusko dosud nereagovalo.

3) Pozvánky hlavám států rozesílá president hostitelské země

4) Pozvánky byly rozeslány před 6 týdny.5) Polsko pořádá pietní akt v samotné Osvětimi a pozváni jsou na něj výlučně přeživší bývalí vězni.6) Další setkání by se měly uskutečnit v Praze.7) Představitelé států by měli jednat v Terezíně

B. Rudolf 26.11.2014 5:22

Autor má pravdu, ale

Autor má pravdu, ale obávám se, že nám nezbývá, než se pokořit před realitou. Připomínka holokaustu jako varování v symbolické oblasti skutečně přebíjí naše dnešní spory. Sovětský svaz byl jednou z vítězných mocností nad Hitlerovým Německem a, pokud Židovská komunita z těchto důvodů akceptuje Putinovu přítomnost na oslavách ukončení Holokaustu, nezbývá nám nic jiného, než se s tím smířit.

P. Fialek 26.11.2014 5:21

Je opravdu podezřelé,

že Evropský židovský kongres vede Žid. S tím by se něco mělo udělat. Nevážený pane autore, je mi jedno, pod jakou hlavičkou se sejou hlavy států, hlavní je, aby spolu ti státníci mluvili. Pořád lepší, než aby se válčilo, jak mám obavy, že někteří u nás chtějí.

Z. Jaromír 26.11.2014 4:08

Re: S požadavkem na uspořádání oslav přišla EŽO

Je Evropský židovský kongres, jejž vede ruský žid, a Světový židovský kongres, v jehož čele je americký žid Lauder, známý u nás co sok Vl. Železného. Ti druzí budou vzpomínat v Osvětimi bez papalášů, ti první tady, s papáláši.

J. Novak 26.11.2014 2:11

S požadavkem na uspořádání oslav přišla EŽO

S požadavkem na uspořádání těchto oslav vystoupila Evropská židovská obec, která je sama i finančně zajisti, takže nechápu, s čím má pan Doležal problém. Nebo se to nelíbí jeho příteli Posseltovi?