2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Jak proměnit Českou republiku?

Profesor Tomáš Halík se v posledních dnech hned dvakrát zásadně vyjádřil k politickému vývoji v naší zemi, zejména v souvislosti s tím, co se odehrávalo během návštěvy čínského prezidenta v Praze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 3.5.2016 1:01

Re: To snad ne!

Ale kuš - zatímco Halík při přímé volbě prezidenta nemá absolutně šanci proti komukoliv, Babiš by ji - bohužel - docela mít mohl. I proti Zemanovi a když tak po jeho druhém mandátu, pokud si to nějak nepokazí nebo na něj něco velkého nepraskne nebo pokud nedojde k nějakému nečekanému politickému zvratu.

J. Jurax 3.5.2016 0:56

Re: Babiš

Napište ještě něco tak srandovního o Kalouskovi, lidi Vám budou tleskat víc. Zatím ...

S. Kubů 3.5.2016 0:35

Na prof. Halíka je asi dobré dát si pozor.

Přiznává totiž veřejně, že nemá ambice své představy prosadit demokratickými prostředky. A že podstatná část spoluobčanů (většina ?) je pro něj lůza pod jeho vlastní úroveň. Ostatně se v minulosti vyjádřil, za koho všeho se stydí...

J. Kanioková 2.5.2016 21:31

:))))))))))))))))))

J. Kanioková 2.5.2016 21:29

Jo, a hlavně ztratili umění řídit se Zdravým rozumum

J. Kanioková 2.5.2016 21:27

....

""Prezident je v českém politickém systému podle prof. Halíka hlavní intelektuální morální autoritou. Proto je prý obsazení této funkce klíčové.""

Intelektuálové v naší společnosti v posledních létech ztratili svůj punc pravdivosti, objektivity. Úcty..

J. Kanioková 2.5.2016 21:24

Bohužel, pro mě to není typ "silného" politika,

stručného, jednoznačného.. Je škoda, že šéfuje politické straně. Čímž netvrdím ani trochu, že je špatný člověk.. Ale nějak mi připadají trochu podobní stylem on a p. Mach.. Škoda..

J. Kanioková 2.5.2016 21:20

:))))))))))))

J. Vlček 2.5.2016 19:35

Pane Doležale, ...

...co jste to za politologa, že nejste schopen pochopit myšlenky pana Halíka, který se vám snaží naznačit, že jediným morálně kulturním vzdělancem vhodným na post prezidenta v této zemi je právě on, pan Halík, kterého už pred 17ti lety zminil prezident Havel za svého nástupce. A představte si, že za tak dlouhou dobu ho nikdo na tuto funkci nenominoval. A může všude, v rádiu, v televizi, v novinách, no prostě všude naznačovat, že v krajním případě by úlohu prezidenta na sebe vzal, ale oni jsou snad všichni hluší, nebo co.

Ba ne, pane Halíku, nejsou hluší. Na rozdíl od prezidenta Havla, vás na tak významnou funkci, jako je funkce prezidenta, nikdo nechce. Jste schopen to pochopit, při vašem vzdělání?

V. Čermák 2.5.2016 18:10

Žblebty pana Doležala

nad Žblebty pana Halíka. Podle p. Halíka Česká společnost má 3 druhy problémů, jedním z nich je ztráta Imunity. Podle mě má Ćeská společnost možná i více než 3 problémy, ale určitě to není ztráta Imunity. Ta jí naopak nechybí. Ztrátou Imunity trpí naopak sám p. Halík a to také nejméně ze 3 důvodů. 1. Neuspokojená ctižádost, hlavně v církvi, která mu odmítla po revoluci zobat z ruky. 2. Jeho manipulativní kázání proti Klausovi u Salvátora studentům, jejichž nekritický obdiv chybně vyhodnotil, nikoliv jako nenávistnoý antiKlausismus, ale naopak jako svoje vlastní morální a politické schopnosti. 3. Ješitnost. Když to nejde v církvi, ukážu jim v politice. Pravdou a láskou utluču všechny nepřátele. Tuší, že Neutuče, ale přesto do toho půjde, vzdal se totiž úplně všeho, v čem byl dobrý, to ON ztratil vlastní Imunitu. Já sám, který zná všechny jeho knihy a i to dobré v nich, bych mu přál, aby se vrátil na zem k normálním lidem a zase svoji Imunitu získal zpět.

L. David 2.5.2016 17:47

Zásadní otázkou je,

proč se vůbec zajímat o to, jaké názory má nějaký tajtrlík Halík.

Budeme snad ztrácet čas rozbory "názorů" kdejakého bezpáteřního kariéristy? Třebas toho, který je tak neskonale obětavý, že ukáže-li se to potřebné, obětuje se a vezme na sebe břímě prezidentského úřadu!!!

D. Polanský 2.5.2016 17:13

Tohle jsou články o ničem

Proč vůbec píše?

M. slavík 2.5.2016 16:40

Můžete mi,

tomu nejvíce nejnižšímu a nejpokleslejšímu vysvětlit, proč bych měl proti prezidentovi zvednout ruku? Jakou variantu byste mi nabídl vy?

J. Kyselková 2.5.2016 15:30

Re: Dle mého soudu je primární ne ten člověk,

A co Petr Fiala ?

J. Kyselková 2.5.2016 15:23

Skvěle řečeno,

že .... "... divoké, cíleně politicky manipulativní - "protikorupční běsnění" v 2012-13 - docela vyčerpalo kapitál důvěry ve stát, kterou předtím úspěšně podrývali lidé disentu kolem Václava Havla". Souhlas. Škoda.

Páter Halík (s vizáží farizeje), se dere ostýchavě, ale dost úporně na Hrad. Představuji si, jak by se ukájel s premierem Babišem. Možná, že Hrad prubne Babiš sám.

P. Vaníček 2.5.2016 14:34

Bohumile Bohumile,ta Vaše umanutost

pokaždé nakopnout p.Klause je už patologická.Měl byste se stavit v Bohnické šaškárně pro nějaké tabletky.A už radši nemyslete na nic složitého.Sice je to jako o fráterovi (ta profesura je prapodivná),ale Vaše skutečné úmysly z toho trčí!!!!

P. Pětník 2.5.2016 14:05

Řekl bych

že nejlepším prezidentem by byl pan Bohumil Doležal.

R. Hroza 2.5.2016 13:40

Babiš

Pane Doležal, a to ještě nevíte že ten Babiš, založil komunistickou stranu, potom píchnul Smolíkovi při dojezdu ZM galusku a kdyby jezdil tramvají, tak by babičku nepustil sednout. Gauner jeden.

P. Selinger 2.5.2016 12:48

Re: Dle mého soudu je primární ne ten člověk,

Takovým kandidátem mohl být senátor Kubela, jiného kandidáta tu nevidím, rozhodně ne pana Halíka....

J. Mrázek 2.5.2016 11:07

Ač ateista, volám ó Bože !

....Zeman se stal tím, co společnost spojuje proti němu...vítězství útočného, agresivního ateismu, pod nímž teď u nás společně trpí katolíci i evangelíci.... ještě zbývá nařídit pro soudně myslící lid země koncentrační tábory s převýchovou k "tupému evropanství", ne, pane Doležale ?

I. Mertl 2.5.2016 11:06

To snad ne!

Pan Doležal vymyslel vyhánění čerta ďáblem, Zemana Babišem. To se prostě nám dědkům stává, že se nám některé funkce oslabují až ztrácí, a tak panu Doležalovi odešla soudnost. Nebo že by to bylo tím, že Halík byl a zůstává Havlovým příznivcem?

A. Reček 2.5.2016 10:42

Re: Dle mého soudu je primární ne ten člověk,

Ano, i ten krásný sen o návrhu nového prezidentského kandidáta, přijatelného pro strany středu a napravo, je realizovatelný. Podmínkou je dobrá vůle a ochota se dohodnout.

K. Křivan 2.5.2016 10:39

Nedivil bych se, kdyby Halíka někdo zastřelil.

Nedivil a radoval. Halík je špatný člověk, a jeho smrt by zemi prospěla. Bohužel je to tak. Halíkovi jsou věřící muslimáci milejší, než atheističtí Češi. Nevadilo by mu, kdyby ti muslimáci Čechy nahradili, tak jak se to postupně děje v Německu. Musíme si uvědomit, že v Evropě bez hranic je muslim ve Vídni pro Brňáka blízký a nebezpečný "soused".

K. Vyšata 2.5.2016 9:43

Jak proměnit republiku?

Na to je lehká odpověď. Najděte něco, nějakou ideu, vizi, která by dovedla oslovit trochu víc lidí než kroužek intelektuálů. To vaše mudrování, kde si probíráte svá bolístka nepochopení národem, nikoho přeci nemůže přesvědčit. Ničím pánové nepoutáte pozornost, nic nenabízíte a nic už dávno neznamenáte. Dost uboze se celý váš intelekt napnul jen k jednomu, dostat prezidenta Zemana z Hradu.

M. Červeňák 2.5.2016 4:45

Re: Dle mého soudu je primární ne ten člověk,

Lidovci by zvolili nějakého hada, neboť dobře vědí, že jen z tlamy hada přichází poznání pravdy...

J. Frček 2.5.2016 4:09

Politikum mnoho lidi neveri...

Politici v teto zemi stale nepochopili, ze lid obycejny, tedy pracujici, ma politiku plne zuby. Od prevratu se jen lidem slibuje, jak se budeme mit dobre, kdyz si utahneme opasky a budeme poctive pracovat. A politici si zatim masti kapsy v mafianskych spolcenich s ruznymi Janousky a 27 let tuneluji a zadluzuji nas stat. Mnoho lidi uz davno soucasnym politickym stranam neduveruje a vlastne neveri ani v pravni stat. Prima volba prezidenta byl prvni signal od lidi. A verte nebo ne, situace se nelepsi, ba naopak. Politici a tzv.elity si ziji ve svem uzavrenem svete a vubec nechapou, co se deje mezi prostym lidem. Takze nejenom prekvapive volebni vysledky z Polska, Nemecka, Slovenska nebo Rakouska, ale i z Ceska v budoucnu ohromi svet. Citim to napeti v kostech, protoze jsem jeden z lidu, pohybuji se mezi lidmi a nasloucham jejich naladam a starostem. A to politici bohuzel a predevsim ke sve skode nedelaji... A mimochodem, Babis je liska prefikana, on umi jit lidem na ruku, je to zdatny populista, asi jako Zeman, takze sanci ma.

S. Kalužík 2.5.2016 0:49

Dle mého soudu je primární ne ten člověk,

ale vůle lidí někoho hledat a shodnout se tolerantně na někom. Pak se totiž určitě někdo najde. Ale obávám se, Bohu žel, že se ta vůle nenajde a budeme opět mít šest až deset protikandidátů. Jo, kdyby ODS, TOP09 a KDU ČSL řekli, že jsou ochotni akceptovat jednoho protikandidáta ( a nemusel by ani být z jejich řad) spousta malých stran a nemalá část veřejnosti by se přidala. No, ale to je jen krásný sen...........