18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Já taky nemohu mlčet

Představitelé čelných divadelnických asociací dali veřejnosti k dispozici výzvu s názvem „Divadla a herci společně: Nemůžeme mlčet!“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rajman 30.10.2016 21:48

Socialisti se chovají jako státostrana

stmelaná vůdcem na Hradě. Je to hlavně jejich krize,co je vede k této zofalé politice.

J. Herejk 30.10.2016 20:01

Z pana Doležala

se stal notorický brblal. Pořád mu nic není dobré. Petice za odvolání Zemana, demonstrace, pochody na Hrad byla zbytečná gesta, provolání umělců je patetické atd. Jak asi občané mají dát veřejně najevo svůj názor? Petice a maily jsou hezké ale jakou mají publicitu? Masová demonstrace má mnohonásobně větší údernou hodnotu, píše se o nich i v zahraničí. Pan Doležal má svůj klub, který vydává prohlášení a občas pořádá besedy. Prý panu Doležalovi zabírá mnoho času. Co ale dokázal a kdo o něm ví? Hlavně, že se panu Doležalovi líbí policejní "reforma". Je obsesivně posedlý Babišem, který jistě není úctyhodným politikem ale takovým osudovým nebezpečím zase není.

J. Pospíšil 30.10.2016 17:36

ne většina!

Vážený pane redaktore,

domnívám se, že ing Zemana volila mírná většina voličů!- a ne občanů!!!!

P. Harabaska 30.10.2016 10:05

O tom, co je naše republikánská tradice,

v očích "osobností, jež se setkaly k protestu proti Zemanovi na pódiu u Krause, podala nejlepší doklad ona dáma na levém konci pódia, která se zanícením volala, že na našem Hradě by měl sedět "pan KNÍŽE". Oni se ti kulturně frontoví demokraté republikáni už ano nedokážou oprostit od fascinace aristokratickými tituly, které republikánský demokrat, na něhož se tak rádi odvolávají, totiž Masaryk, rezolutně odmítal. Jako v tom filmu s bavorským policajtem: říkejte mi, nevzdělanče, plným jménem, hrabě VON Ambach.

V. Němec 30.10.2016 8:35

Doležale,

Doležale! Ty Tvé nezpochybitelnosti, jsou tak prostě zpochybitelné!

J. Fridrich 30.10.2016 6:43

Zase vedle pane Doležal.. Jsme

Zase vedle pane Doležal.. Jsme banánová republika - president republiky a jedna z vládnoucích stran nerespektují výroky soudu - vynesený rozsudek. President jen tak mimochodem vydírá ministra vlády naší země a člověka vybraného ( a je za co !!! ) k vyznamenání.. Dalajláma je symbolem lidské SVOBODY - a Čína, také Rusko-SSSR a ostatní komunistický odpad je symbolem NESVOBODY..Něco o tom víme u nás, v Mad'arsku, Polsku, NDR, na Kubě, v KLDR, Venezuele, na Krymu atd. kde tyto " demokracie " řádili a řádí i nyní.... Jak je ta rudá Čína ve skutečnosti silná ukazuje její až panický strach z neozbrojeného 80ti letého filozofa - Dalajlámy.

J. Mrázek 30.10.2016 5:17

Proč řvete ?

Evropská unie: Usnesení Evropského parlamentu ze dne 16. prosince 2015 o vztazích mezi EU a Čínou: Evropský parlament bod. 8 upozorňuje na silný růst čínské ekonomiky v posledních dvaceti letech a zdůrazňuje, že členské státy EU by měly lépe využívat příležitostí, které nabízí tento hospodářský rozvoj; bere na vědomí zájem Číny na investicích do strategické infrastruktury v Evropě a zdůrazňuje, že v této souvislosti je zapotřebí spolupracovat s Čínou a dalšími zeměmi regionu na projektech, jako je např. tzv. čínská iniciativa Koridoru a cesty a Junckerův investiční plán, včetně železničních spojení, námořních přístavů a letišť; zdůrazňuje důležitost úspěšného výsledku probí- hajících jednání o dohodě o investicích s cílem dále usnadnit investice a uplatňovat ochranu investic, přístup na trh, včetně v oblasti veřejných zakázek, a realizovat zásadu spravedlivého zacházení jak se společnostmi z Evropy, tak i z Číny;vyzývá Čínu a EU, aby dále prohlubovaly spolupráci s cílem zlepšit přístup malých a středních podniků na trhy v obou blocích; Zeman se řídí strategickým programem EU-Čína.Tak proč potom ten řev, že nás vede na Východ?

F. Eliáš 30.10.2016 7:50

Re: Proč řvete ?

Možná proto , že využívání příležitostí si pleteme se servilností, jak už u nás, Čechů, bývá zvykem.

J. Václavíková 30.10.2016 21:53

Re: Proč řvete ?

Na toto ,,složité" sdělení nemá předřečník úchopové instrumentárium :-)

J. Kanioková 30.10.2016 1:08

Máte pravdu, autore, Babiš se jen potichu culí pod vousy

Filozof ostře: Halík podlehl ďábelsky rozkladnému myšlení. - https://www.facebook.com/tomas.haas.1/posts/10207956397847823

Slyšíme již dlouho o nedostatku "politické kultury". - https://www.facebook.com/tomas.haas.1/posts/10207947185617523

J. Kanioková 30.10.2016 1:58

Re: Máte pravdu, autore, Babiš se jen potichu culí pod vousy

28. říjen a potlesk císařovny Sissi v italské La Scale http://blog.aktualne.cz/blogy/jana-hamplova.php?itemid=28249

T. Kohout 29.10.2016 23:50

dobrý, ale pozor, hraje se vysoká hra

Říkáte to vcelku velmi dobře. Mám trochu obavy, aby Vás intelektuálové nevyloučili ze svého kruhu. To nejsou nějací demokraté, co uznávají pravidla hry. To jsou lidé, co, když není po jejich, tak dovedou velmi přitvrdit. Oni neuznávají jakousi magickou pluralitu názorů, oni uznávají jen sebe. Oni nevydrží jeden rok a nezkusí uspět u voleb, oni mají radši "přímou demokracii" typu Majdanu a co nejrychleji možno.

P. Maleček 29.10.2016 22:34

Zaští k Havlovi zaslepený Doležal

Jen další z důkazů Doležalovy nenávisti ke všemu co zavání Havlem a jeho podporovateli. V ní mu uniká, že Babiš není příčinou, ale důsledkem zkorumpování jím milovaných prý demokratických partají, hlavně oposmluvních ODS-ČSSD.

Uniká mu i to, že k moci nedostal Babiše volič, ale až prý demokraté z ČSSD a KDU-ČSL, kteří ho vzali do vlády, což následně stvrdil Zeman.

Chce-li Doležal zachránit demokracii nechť tepe do zkorumpovaných prý demokratických partají a nechá na pokoji ty, co se hrůzu spojenou s prožráním prý demokratických partají korupcí pokouší řešit.

P. Götze 29.10.2016 14:57

RE

Vite pane autore, mozna byste mel nejdříve resit, abyste hlavne nebyl smesny vy. Mozna byste si mel nejdříve zametat vlastní prah.

J. Peřina 29.10.2016 21:48

Re: RE

Vy už před svým prahem máte zametýno?Jak tak čtu občas Vaše komentáře,tak by jste na ten bordel potřeboval ku-evsky velkou popelnici.Panu Doležalovi nesaháte ani po podrážku.

T. Kohout 29.10.2016 23:59

Re: RE

Ne, že bych vždy s panem Doležalem souhlasil, ale je to člověk s kterým lze diskutovat. S mnoha jinými českými "intelektuály" či "elitami" diskutovat nelze, tak daleko pryč jsou světa lidí. Jsou ve své skořepině, možná "kavárně". Uznávají jen sebe... - toť vlastně nejhorší lidská vlastnost.

K. Janyška 29.10.2016 10:32

Ano, jsou to jen hloupí a nezorientovaní

nabuzení vtáci... Dzp.

F. Lesniak 29.10.2016 10:00

Kdo znal nějakého Bradyho před čtrnácti dny?

A najednou je to celebrita státního či dokonce mezinárodního významu. A pokud vyzývá k neklidu Bartoška nebo Svěrák, tak to jsou opravdu ti praví. Oba odmítli podepsat antichartu-demokraté. A takový Svěrák byl bolševikem celých 8 let až do r. 1989. Takže bych to s těmi komedianty nijak nepřeceňoval. Každému je přece jasné, že je to celé proti Zemanovi a je to připraveno předem. Havloidi začali předvolební boj, protože už teď nespí s pomyšlením, že by se Zeman mohl stát prezidentem podruhé. A jejich kandidát, bývalý vekslák Horáček, si natřásá peříčka a už se těší. Myslím si, že Zemana volilo, stejně jako já, mnoho voličů jako menší zlo proti tomu cizímu uslintanému lesnímu adjunktovi. A možná si to zopakujeme, protože zatím jména možných kandidátů budí spíše úsměv.

M. Rastislav 29.10.2016 11:20

Re: Kdo znal nějakého Bradyho před čtrnácti dny?

Musím se přiznat, že jsem pana Bradyho neznal a bohužel jsem neznal ani většinu vyznamenaných letos, ani předtím. Znal jsem z vyznamenaných, asi jako většina, jen populární zpěváky a herce. Ale v této kauze jde o něco jiného, o nemravnou reakci presidenta na přijetí dalajlámy ministrem kultury. Takže na pitomý argument stejně pitomá odpověď resp. otázka. Byl Brady populární zpěvák nebo seriálový herec?

M. Prokop 29.10.2016 21:34

Re: Kdo znal nějakého Bradyho před čtrnácti dny?

Pitomý je hlavně Lesniak. Pitomý komouš.

K. Wágner 29.10.2016 6:53

něco není v pořádku

„Poplivalo těžce obnovované demokratické tradice“, „zbaběle jste podlehli“, „servilně jste ujistili“, „mstivá hanebnost prezidenta“ atd. Ano - To je signál, že něco není v pořádku.

J. Kanioková 30.10.2016 1:22

Re: něco není v pořádku

Rada odjinud: zbavte se Kocába, Žantovského a dalších. „Rada číslo jedna – proboha, hoď už konečně síť na Kocába, Žantovského, Rumla, Halíka a spol. Nedovol jim, aby se zase sešikovali a jako jednotná umělecká fronta vytáhli proti Zemanovi.

Protože já ti garantuju, ano GARANTUJU, že když budou v čele tihle lidé, tak to Zeman zase vyhraje. Tihle milí devadesátkoví zombíci jsou dnes pro veřejnost toxičtí. Už prostě vyskočili z krabičky mockrát, už sepsali příliš mnoho petic a výzev, už se tak zprofanovali, že voliči – schválně – udělají přesný opak toho, co jim Kocáb a spol. doporučí. To vám odpřísáhnu a klidně na to vsadím mega. Já vím, je to nefér, ale image je king, takhle to prostě je a basta fidli,“ píše pan Jaroš z Kataru.

J. Hejmala 29.10.2016 6:21

Ovčáčku J. Mrázku

Ted jsi to rozhrabl presne po bolsevicku Jinak od rusofila a kolaboranta jako ty normalni lide nic necekaji tak ze nic noveho...

J. Mrázek 29.10.2016 5:51

Herman sudeťácky podráží svou zemi !

Všechna fakta ukazují na to, že celá ta zinscenovaná fraška je podvod (Kanada nebyla ani informována a bez toho nelze ani UVAŽOVAT o nějakém řádu pro jejího občana), Brady byl Hermanem použit surovým způsobem a celá pražská kavárna je v pozici naprostých šmejdů, na které nemají ani ti s nádobím za sto tisíc. Dejte se laskavě vycpat, už ani to lhaní Vám nejde !

J. Hejmala 29.10.2016 6:24

Re: Herman sudeťácky podráží svou zemi !

Ktera ze to je ta prazska kavarna? v Praze je jich 6.100 kolaborante..

T. Kohout 30.10.2016 0:10

Ani Conrad Black nemohl dostat titul peera bez kan. souhlasu

Black v Chrétien[1][2] is the name of a legal dispute between businessman Conrad Black and Canadian Prime Minister Jean Chrétien over Chrétien's ability to prevent Black, a dual British-Canadian citizen, from obtaining a peerage in the British House of Lords. The Court of Appeal for Ontario ruled in favour of Chrétien.

P. Zinga 29.10.2016 1:11

PROČ TAKOVÁ POZORNOST?

Vždyť to jsou obyčejní komedianti. Co nabízejí autentického?