23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 9.3.2006 11:19

Pane Doležal, opět by bylo možné s Vámi

obsahově polemisovat. Ale zkusím Vám to dnes vysvětlit z metodické stránky: Již ten název: "Havel, Klaus a bezpečnostní rizika" je vlastně nesmyslný, protože oba tito výtečníci sami bezpečnostní rizika představují. Ať již Havel se Sametem a Čalfou, nebo kLaus s Privatisací a Kočárníkem. Jak je vidět na Vašem příspěvku, není srovnání mezi nimi nic jiného, nežli hledání odpovědi na otázku, zda je záškrt lepší nežli hemeroidy. Jinými slovy, proč jste se nepokusil o srovnání mezi pojetím funkce českými a evropskými presidenty, takto to vypadá, že to české zabedňování se, jehož stopy vidíme v českých médiích permanentně, schvalujete a podporujete. 
informatik 9.3.2006 11:05

Tolerovani levot by se nemelo zduvodnovat kulturnimi odlisnostmi

Strasne mne stve klickovani okolo politiky vudcu islamkych zemi a islamskych duchovnich a bouri islamskych radikalu. Mnoho zemi zcela jasne oficialne prekracuje zakladni pricipy listinu prav a svobod (napr. rovnost pred zakonem a pravo na spravedlivy proces, pravo si vybrat zvotniho partnera atd.). Kdyz se objevi ponekud drsnejsi karikatura vyjadrujici obecny a správny pocit, ze se islamsky svet od terorizmu jasne nedistancuje, vidime v Oriente boure na ulicich a mnoho jinych protestu. Takto nikdo neprotestoval proti terorizmu. V Pakistanu radeji protestuji nez aby pomahali lidem v horach po zemetreseni. To nechaji na tech, proti kterym protestuji. Penize radeji posilaji do Evropy na stavbu mesit a madras a platy duchovnich, predevsim v Kosovu. Tvrzeni, ze za terorizus jsou odpovedni ti strasni Amici, Rusove (ty zvlaste v Cecne) a zapadaci vubec, kteri islam neuznavaji, je proste lez (tento pristup neni zcela cizi ani nasim koncertitum k islamu). Mlzeni ve smyslu, ze vlastne o nic nejde (Vaclav II), vyzvy k toleranci (Vaclav I) a klickovani EU (nenazyvani veci spravnymi jmeny) neberu. Ohrozuje to mou budoucnost a ma zakladni lidska prava.
Ivan Nový 9.3.2006 10:58

Vládíku,

nejde o to co je lepší, ale co chceme a o to s ostatními svádíme boj, jako oni s námi zase svádí boj o to, co chtějí zase oni a nechceme my. Nebo vy snad chcete šáriu?
Lojza 9.3.2006 10:30

Re: dost se změnilo

Hlavně, že ty jsi na míse. Tak tam radši zůstaň...
Vládík 9.3.2006 10:09

Blud věřících

„ …..platí, že naše pojetí svobody, lidských a občanských práv je zásadně lepší než šaríja …“   Ale to je přece ten základní blud věřících (jak se uvádí i v článku) – že právě jejich pravda je nejlepší    (Já ovšem citovanému bludu, že svoboda je lepší než šaríje podléhám také).
PRASÍ DENT 9.3.2006 9:35

VETŘELEC KLAUN

 Potřebuje přiodět....Svěrací kazajku a šup s ním do tepláčků...
b 9.3.2006 9:26

Re: Jsem pro, aby u nás byla zavedená šarija

Dantesi, Vy jste asi ostravák, podle toho "Mi se to nelíbilo". A to se mi na Vás líbí, protože (bo) můj táta to říkal také tak. Příště ale nenechávejte živé svědky.
Ivan Nový 9.3.2006 9:19

Zajímavé srovnání,

ale pozor. Když připustíte, že pojetí svobody může být v různých kulturách rozdílné, získáte dobrý základ pro aktivní obranu svého pojetí svobody. A to je to, o co jde, je-li vaše pojetí svobody ohroženo. Když ale v této situaci připustíte, že důležitější je šíření tohoto vašeho pojetí svobody, budete neustále konfrontován s pochybnostmi, že vaše pojetí svobody není správné. A to oslabí vaši obranu a boj nakonec prohrajete. Zákon ironie.
milan007 9.3.2006 9:01

Re: Já furt proč je Havel po světě tak oblíbenej !

Ty jeho blbosti mu žerou jak se zdá stejně jako Vy :-)
Harry 9.3.2006 8:38

Re: Klaus momentálně nehraje politologa, ale prezidenta,

a v to je ten problém, že hraje .... (alespoň jak on to říká - abych zůstal Čechem) místo aby byl tím čím je a nebyl tím čím není ... viz klasik J.W.
Harry 9.3.2006 8:33

Re: Hrozba nefunkčního superstátu

Tak proč Venda II. elespoň slovně nepodpořil Dánsko tak jak to chtěl Cyrda a ne jen ekonomicky. Možná proto, že mu (Václavu II.) nikdo v EU něvěří a mají ho pro legraci.
Jan (ne ten od Cibulky) 9.3.2006 8:28

Souhlas s p. Dolezalem.

K tomu lze dodat jen jedine: za dva roky nastesti Klaus uz prezidentem nebude. Nekoho takoveho nemuze volit snad ani velmi moralne poklesly Grebenicek, ktery mu se svymi soudruhy dal hlasy v unoru 2003.
klobouk 9.3.2006 8:23

No to jsem rad,

ze mi autor zase vysvetlil jak se veci maji, co si mam mystet.
Rudé právo pozdravuje.
L 9.3.2006 8:22

Klaus ma delnicky puvod

Matka komunistka a rustinarka, otec komunista, to je prece jasny delnicky puvod. Vzdycky to tak bylo, protoze komunisti jsou predvojem delnicke tridy.
 
 
Andy 9.3.2006 8:22

Re: V cem jsou stejni

no, pořád nechápu, co ten " původ" , jak to říkáte, znamená? Něco jako židovský původ nebo co? 
L 9.3.2006 8:20

Zradci delnicke tridy

Byli i zradci delnicke tridy. Ale soudruh Klement Gottwald, nas prvni delnicky prezident s nimi zatocil razne. Ta Slanskeho zradcovska banda se sama priznala a sama si pozadala o trest smrti na vlastni zadost. Byli spravedlive obeseni na zadost pokrokovych delniku, druzstevnich rolniku a pracujici inteligence. Delnicke kolektivy pak uzaviraly hodnotne zavazky a plnily je na 105 procent.
Bedzyk 9.3.2006 8:17

Muslim smí zabít jen na obranu Islámu

A to mne právě děsí.
Jak to tak vypadá, brání muslimové ten svůj Islám po celém světě. Snad s výjimkou Antarktidy ( že by v mraze ta zbožnost zatuhávala?)
Antonín Hrbek 9.3.2006 8:17

Re: V cem jsou stejni

Hluboce, ale skutečně hluboce se mýlíte. Pan Klaus, na rozdíl od pana Havla, nemá dělnický původ ale komunistický
L 9.3.2006 8:16

V cem jsou stejni

Nic proti delnickemu puvodu Klause prece nemam. Jen konstatuji v cem se Havlovo a Klausovo filozoficke mysleni muze lisit diky Klausove delnickemu puvodu, zatimco Havel byl sam delnik. Havel byl delnikem diky Komunisticke strane, jinak se do pivovaru jen tak nekdo nedostal a na to musela byt protekce, aby nekdo byl primo u zdroje.
 
Otec Klause byl komunista a matka komunistka rustinarka. To je prece delnicky puvod.
 
Kajan 9.3.2006 8:14

Vy, tzv. politilogové, pane Doležale, to máte dobré. Vy si jen tak kecáte a kecáte kecáte a ....! Dzp.

Zebra 9.3.2006 8:07

Já furt proč je Havel po světě tak oblíbenej !

Teď mi to Doležal vysvětlil – on je to takovej brnkal na rétorickej klimpr v lepších hospodách. A světový politici, novináři, umělci a hromada dalších intelektuálních nedochůdčat mu to žerou antož nemají pronikavý bystrozrak komentátora Doležala dosáhnuvšího světového věhlasu zejména na Litoměřicku.
Andy 9.3.2006 7:54

Re: V cem jsou stejni

 co proti dělníkům? Ještě pořád z nich děláme třídu ? Pak se divíme, že jsou nedůtkliví a vztahovační a vyvádí, když jim někdo připomene, že jsou dělníci.
L 9.3.2006 7:50

V cem jsou stejni

Oba rekli ve svych projevech kazdy aspon jednou toto: "Vsichni musime zacit sami u sebe."
 
Oba jsou delnicti prezidenti, protoze byli zvoleni diky komunisticke strane.
 
Havel sam byl vlastne delnik, ale Klaus ma delnicky puvod a Havel ne.
Proto se oba vzdycky zastavaji delniku. Delnicke spolky jim vyjadruji svuj dik pod vedenim predvoje delnicke tridy, Komunisticke strany.
 
Andy 9.3.2006 7:41

Re: A co na to nakvakal na vrbe dutolebec Antonin Vacha aka vodnik .

proč sem ty hastrmaní nesmysly postuješ ? Takový ptákoviny.
kapitán 9.3.2006 6:55

Re: Největší chyba Klausova chyba?

Glosátor politiky je Doležal celkem vtipnej, ale jako politika si ho také neumím představit, už mu zkrachovala jedna Mandlerova strana.
kapitán 9.3.2006 6:52

Hrozba nefunkčního superstátu

Souhlasím s Doležalem, že malé Česko potřebuje spojence Evropu a USA. To říká i Klaus, jen se bojí NEFUNKČNOSTI toho co se v Evropě buduje, jak se to projevilo i v "podpoře" malého Dánska.
ll 9.3.2006 6:25

Největší chyba Klausova chyba?

Neposlouchá Doležala, dokonce se opovážil nedát ho na kandidátku ve volbách. A to se neodpouští.
solitér 9.3.2006 5:32

Re: stačí trocha emapatie

"Nejsem -li zastáncem,tak jej nenavštěvuji".Souhlas.Ale co když má ropu a já v zádech zbrojařskou lobby?To se potom "přátelská návštěva" vykonat musí,i kdyby navštívený byl proti....
Edmont Dante 9.3.2006 5:28

Jsem pro, aby u nás byla zavedená šarija

Mám nyní dost problému, takže se omezím ve svém komentáři na malou poznámku. Příslušník jistého etnika se chtěl pravděpodobně podívat zblízka, jak vypadá palubní deska mého vozu a proto rozbil okno. Mi se to nelíbilo a chtěl jsem mu slušně domluvit, ovšem nějak se mi to vymklo z rukou a je na mě údajně podána žaloba pro ublížení na zdraví. Kdyby zde bylo právo šárija, tak ..............
taky jeden 9.3.2006 1:36

stačí trocha emapatie

je pozoruhodné, co se politologům honí hlavou a jak dokáží slovně ekalovat "problémy".  Tím teď nemíním pana Doležala, ale obecné nafukování. Od státníků bych očekával větší apel na mravnost a obyčejný respekt k odlišnosti kultur. Pokud jsem někde na návštěvě, měl bych přijmout zyvklosti dané země a chovat se podle toho. Je nemyslitelné, abych v domě muslima pojídal slanečky, zapíjel je kořalkou a hulákal o svobodě projevu. Stejný respekt pak očekávám od návštevníků mé domoviny. Nejsem-li zastáncem názoru toho druhého, zpravila ho ho nenavštěvuji. Oboustranné obohacení může nastat pouze na bázi vzájemného respektu, ať už se nám zdá ten druhý poněkud přitroublý. Čechům by prospělo pro začátek trochu více vlídnosti a více úsměvů, pak se uvidí...A snad i něco z té Špačkovi etikety.