28.5.2024 | Svátek má Vilém


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Had na tři

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lama 11.1.2007 0:23

Smělý Mirek

 Ačkoli o Mirkovi "kdosi  kdysi pravil cosi o křivosti a tuposti " vyvrací svojí přímostí  a odholáním deklarované neduhy. Jeho lopocení je příkladné proti Krakenovi v Lidovém domě, Merlinovi z   Hradu  a Hydrám v  "pražských" kanálech.

Pravá Míra 10.1.2007 21:18

kdybych chtěl být jedovatý

a to chci, napíšu, že had na tři - Bém - je zpitvořenina hada na čyři Bohma (sorry, nemám na klávesnici umlaut), což je v překladu Čech. Co je had na tři? Zpitvořený (zpotvořený?) Čech....

Proužek 10.1.2007 21:13

Pane Doležele

Prosím,

nezlobte se na mne, pane Doležele, ale opravdu byste pana Luxe neměl takto špinit. JE PO SMRTI a nemůže se bránit. Nemůžete přece jen tak, že Vás to baví, srovnávat slušného člověka, který už nežije s živým mizerou. Berte prosím, ohled na pozůstalé po panu Luxovi. Mám Vás rád, umíte (jako málokdo) přesně glosovat politické dění, ale pro přívlastky Bémovi si prosím zajděte někam jinam. Při Vašem sarkasmu a smyslu pro humor jich najdete víc než habaděj. Díky, s pozdravem.

Pešek 10.1.2007 21:55

Re: Pane Doležele

Mám pocit pane Proužku, že jste nečetl moc pozorně: Pán není DoležEl, ale DoležAl, a napsal cosi o tom, že někteří novináři zlomyslně označovali pana Luxe.... Tedy ne on. Čtěte prosím to, co tam je, ne to co si myslíte, že tam je.

Jakub Tesař 10.1.2007 16:56

Zájmy našich zkušených politiků

Díky za přesný popis mocenského tlaku Béma i s pomocí prezidenta Klause na odstranění Topolánka. Sdílím obavy,že pokud bude odstraněn,nedočkáme se lepšího předsedy. Bohužel je půlroční bloudění zapříčeněno nejen blokováním ze strany Paroubkovy ČSSD,ale obávám se,že i odlišnými zájmy v samotné ODS a zájmy prezidenta Klause. Někteří z nich jako Bém by dali přednost velké koalici,kterou již jednou veřejnost celkem po právu odměnila nedůvěrou v politiky a jejich programové sliby a posléze výhrou čssd ve volbách. Přesto Klaus stále opakuje stejnou písničku a ze současné situace v podstatě hned po volbách opět obvinil obyvatele naší země( jako při prohře ODS ve volbách 1998). Máte,co jste chtěli. Pocit zmaru musí u lidí nutně sílit, když vidí, že osobní mocenské zájmy jednotlivých "zkušených politiků" jsou jim přednější,než odpovědnost za dění a směřování v naší zemi. Jsem skeptický k tomu,že by se někdo z nich vzdal svých bezprostředních výhod a malých výher  před dlouhodobější vizí s nadhledem hodným představitele našeho státu.

Kurbet 10.1.2007 18:26

Re: Zájmy našich zkušených politiků

Je to tak.Ohlédneme-li se za plejádou politiků, kteří od revoluce prošli "řízením"tohoto státu,tak je z toho soudnému člověku přinejmenším smutno.Všechny koně ekonoma Klause-Dybové,Kočárnikové a další zanechali hlubokou rýhu na těle naši ekonomiky. Bylo neštěstím této země, že se k politickým "korytům" prodrali lidí typu Klaus a spol.Pokud tato generace doslova a do písmene "nevyhnije",nebude lépe v Čechách.

AeroKarel 10.1.2007 18:43

Re: Re: Zájmy našich zkušených politiků

Jo, věděl jste v té době o nějakých lepších? A ochotných?

dvd 10.1.2007 19:13

Máte,co jste chtěli.

A nemáme snad? Nevolili jsme tak?

František I. 10.1.2007 20:34

Re: Máte,co jste chtěli.

Zaplať Pán Bůh za přiopilého Kočárníka a střízlivého Klause. Ve své době udělali tolik reforem, že díky nim tu máme vcelku spořádaný kapitalistický systém. Dodnes žádná z jiných vlád toho neudělala ani desetinu. U sockomoušů naštěstí. Jak by to asi vypadalo, o tom svědčí novela onoho děsivě pořipitomělého Zákoníku práce. Vezmeme-li úspěšnost Klausových reforem, privatizací a konečně i balíčků, hodnotím stupněm cca 70 %. To je na politicko-ekonomické aktivity velice hodně. Dají se dosti obstojně srovnávat s reformami pana Rašína. Narozdíl od nich, sockomouši od Zemana po Paroubka dokázali pouze likvidovat a nevýhodně prodávat. Možná výhodně pro ně a jejich šibaly osobně. Z posledních slov vyjímám Zemana. Ten se asi možná jenom bavil, jak bývá jeho trochu obhroublým a nepochopitelným zvykem.

František I. 10.1.2007 20:48

Re: Re: Máte,co jste chtěli.

Ještě k Bémovi. Je to předseda pražské organizace ODS a jako takový musí zastávat a bránit názory své organizace. To, že pražáci Topolánka zrovna nemilují, je známo už hodně dlouho. Na druhé straně, kdo si jenom chvíli přičichl k magistrátu našeho HM, věděl, že se Bémovci a Paroubkovci mezi sebou mlátí jako psi. Zvenčí ovšem drželi dekorum. Největší rozvrat nastal, když Bémovci chtěli (a prý také žádali)policii o vyšetření pádu oné magistrátní pražské banky. Tehdy Paroubek zmizel do aparátu ČSSD. O tom, že mezi Odesáky existují animozity, nikdo nepochybuje. Ale všechny těšící se sockomoušky asi zklamu. Topolánek bude na mimořádném kongresu nejspíše opět zvolený. Vyhrál troje volby, naučil se mluvit a potomek s Talmanovou mu jistě neuškodí. Dostal se do křížku s Klausem, vzepřel se jeho vizem a zvládl to lépe než jiní.Víceméně bodoval. Klaus si snad dodnes neuvědomil, že Paroubek není Zeman. Nejspíše ale Topolovi trochu přistřihnou křídélka. Vzhůru k předčasným volbám. Pořád tu zapomínáte na Dalíkova slova...

Eva D. 10.1.2007 22:19

Re: Re: Re: Máte,co jste chtěli.

Pražáci mají, čemu pomohli, nemýlím-li se. Na kongresu kdysi podrželi Topolánka proti Nečasovi, který se zdál být favoritem. Dobře všem tak. :-)

Eva D. 10.1.2007 22:24

Re: Re: Re: Máte,co jste chtěli.

Jinak doufám, že opravdu vzhůru k předčasným volbám, protože Kuchtová jako šéfka a nějaká Džamila bez aktovky, to by dlouho být nemělo. ;-D Asi budete šachista optimista, že?

Laďa 10.1.2007 22:38

Re: Re: Re: Máte,co jste chtěli.

Františku, myslím, že jste to po panu Doležalovi též trefil na hlavičku. Doufám, že celý tento cirkus je jen k tomu za žádnou cenu nepustit Paroubka k moci. Pokud by se měl učebnicový křivák Bém stát předsedou ODS je to konec české pravice a nejspíš by to znamenalo vznik nové strany. Doufám , že členská základna má v sobě dostatečný zbytek pudu sebezáchovy a Topolánka podrží. Jinak půjdou volební preference ODS volným pádem dolů. Totiž Bém nevyhrál v Praze volby, volby  v Praze vyhrála ODS a kdyby v jejím čele stanul na modro nalakovaný pan Spejbl, vyhrál by je také! Takže nepřeceňovat zásluhy Béma na volebním úspěchu pane Bendle, Bürgemeistře a spol.!!  Přeju Mirku Topolánkovi v boji s těma "pražskejma vychcanejma pepíkama" pevné nervy,  je to po dlouhé době politik, který dělá to co říká a lituji ty, kteří dokážou dělat lehké soudy na jeho neschopnost. Řídili takoví lidé někdy alespoň partu metařů? Při vší úctě k nim. Zdravím všechny co mají všech pět pohromadě.R^R^ 

Ladislav N. 10.1.2007 23:43

Re: Doufám , že členská základna má v sobě dostatečný zbytek pudu sebezáchovy a Topolánka podrží.

 ;-)R^ ... !!

chuchvalec 10.1.2007 23:13

Re: Re: Máte,co jste chtěli.

Jo jo, na Slovensku Klause a Kocarnika nemeli a kde jsou? A v takovem Slovinsku dokonce museli z nouze zavest (o ta hruza!) euro! Vsichni obdivovatele Velkeho Kecalisty a nejvetsiho egonoma vsech dob by se meli prestat podcenovat a hledat velkeho tatku a podivat se na veci realisticky. Klaus a spol nejake (a docela velke) zasluhy maji, to je bez debat, ale uz 10 let meli bejt odstaveni. Holt je u nas prilis mnoho zamindrakovanejch. Klausova zamena pravice za vysavani dani obcanu do soukromych kapes nas stoji prilis mnoho.

kurbet 11.1.2007 16:38

Re: Re: Máte,co jste chtěli.

Františku,Františku-Klausové reformy bez úpravy zákonů v době tzv"velkého zhasnutí",aby se mohlo lépe krást a tunelovat, nás všechny stály přes 200 miliard korun/minimální odhad/.A bankovní SOCIALISMUS musela zrušit-bohužel- až levicová vláda.Jednoho to netěší,ale je tomu tak.

nepolitik 10.1.2007 15:23

Ani jeden den bez Doležala.

To by nebyla na psu žádná diskuse. ;-D

vita 10.1.2007 14:24

No no, to je nářku nad tím,

že v ODS zklamal demokratický centralismus...

Že by měl Zeman se svou charakteristikou ODS jako "pravicové strany marxleninského typu" pravdu?

Vůdce cosi vyjednal. Podvůdci se to nelíbilo, tak se místo podpisování nelíbícího se dovolenkoval. A co? Má časem vysvětlovat, že on nic, on nesouhlasil, on jenom podepsal, jak byl činil jistý ekonomický podvůdce ještě za dob starého vůdce?

Ladislav N. 10.1.2007 15:14

Re: No no, to je nářku nad tím,

Zeman je "ten pravej", co může vykládat o stranách "marx-leninského typu", když je jejím členem. Bez ohledu na to, že ODS se chová (viděno skrze vystupování některých jedinců) jako parta snažící se dosáhnot moci bez ohledu na její další uplatnění. :-(

sociolog 10.1.2007 17:05

Re: Re: No no, to je nářku nad tím,

Ac jsem Vami byl nedavno narcen demagogem, a sice jen proto, ze jsem se zastal Kuchtove z pozice za mysleni se nad pojistni smlouvou (vsede na svete), ktera vylucuje skody vznikle "stepenim jadra", dovoluji si Vam opet oponovat.

To, ze je Zeman socialni demokrat, jeste neznamena, ze Klause nema dokonale precteneho. Jeho charakteristika Llausem vytvorene strany coby pravicove strany marx-leninskeho typu, je bohuzel velmi pravdiva. Tragedii je, ze Paaroubkovi se na zatim demokraticke levici podarilo totez. A s nasimi konzervaticnimi volici, kteri se boji Zelenych coby nove strany, to muze vezt k opravdove katastrofe.: totiz k opozicini smlouve mezi hned dvema marx-leniskymi stranami. Ale Vy coby pravnik asi tak moc nepremysdlite, spise skatulkujete. Proto vsechny sance Topolankovi, ktery mozna mensi IQ, ale zato o to vyssi EQ: je opakem marx-leninisty, totiz demokrat jak se na Valacha slusi!

Ladislav N. 10.1.2007 17:50

Re: Re: Re: No no, to je nářku nad tím,

"Štěpení jádra" není riziko vyplývající (převážně) z existence jaderných elektráren, ale především riziko použití nukleárních zbraní. Nejspíš proto s ním pojišťovny počítají jako (co do rozsahu škod) naprosto nepředvídatelným faktorem, na nějž se pojištění uzavřít nedá.

Ve spojitosti s Klausem jsem ochoten o "marx-leninském typu strany" polemizovat, ale u Topolánka rozhodně ne, což taky sám píšete. Nakonec - máte podobný názor i o ČSSD, takže nejsme v zásadním rozporu... dokonce s vaším popisem nebezpečí  spojení  v nové "oposmlouvě" souhlasím. ;-)

P.S.: Nejsem právník.

sociolog 10.1.2007 18:13

Re: Re: Re: Re: No no, to je nářku nad tím,

Tak to jsem moc rad, ze zas nejsem takvy demagog ve Vasich ocich. Myslel jsem, ze jste pranik, protoze jste mi pred casem dal velmi uzitecne rady ohledne noveho zakona o bydleni. Ovsem s tim "stepenim jadra" bych si zas tak jisty nebyl, ze se to vztahuje jen na atomovku jako takovou. Obcanske nepokoje jakoz i valky jsou presi automaticky vylouceny z ruceni. Ten aspekt o "stepeni jadra" se vloudil do smluv teprve po Cernobylu.

Ladislav N. 10.1.2007 23:41

Re: ...uzitecne rady ohledne noveho zakona o bydleni...

...jsem vám určitě nedával já, ale někdo jiný. ;-)

Snaha zbavit se smluvním závazkem neznámého či nepředvídatelného rizika je holt profesionální starostí pojišťoven. Viz (z krátkodobého hlediska) častější výskyt záplav velkého rozsahu... a růst cen pojištění škod ze záplav.

AeroKarel 10.1.2007 18:45

Re: Re: Re: Re: No no, to je nářku nad tím,

Vy nejste právník, on zas není sociolog. Spíš demagog.

Chris Kelvin 10.1.2007 13:46

Bém měl vždycky moji důvěru....

...ještě když se věnoval drogové problematice a později šéfoval P6. Považoval jsem ho za nadějný a zdravý proud v ODS. Zatímco ODS na Magistrátě a P1 suše kolaborovala s Paroubkem a spol a snažila se společně ztunelovat co se dalo (tandem Koukal, Bürgermeister a pokračovatelé).

Na Magistrátu to vyvrcholilo až příchodem Kasla a jeho následným "odejitím" z ODS (už vidím ty námitky skalních o zradě, atentátu a kdovíčem ještě). Béma jsem tehdy považoval za vhodný kompromis, který bude třeba pořádek dělat možná méně razantně než Kasl, zato třeba úspěšně.... Opak se však stal pravdou, Bém se prostě posadil této partičce do čela. Jak jsem se později dozvěděl, jeho účinkování na P6 bylo také spíše pozlátko se stejným obsahem.

A jeho celé tažení pro olympiádu je jen pokus o další tunel tam, kde již zdánlivě nic není - nejedná se totiž o olympiádu jako takovou, ale hlavně o změny územních plánů u dnes sice bezcenných, zato v případě potenciální kandidatury značně zhodnocených pozemků (samotná olympiáda by se pak už konat vůbec nemusela, však to ani není moc reálné).

Až na detaily výstižný článek.

chuchvalec 10.1.2007 13:45

Docela dost souhlasim

S p.Dolezalem se velice casto v nazorech rozchazim, ale s timhle docela dost souhlasm.  Horolezec Bem je pripraven se sibaly zdolat libovolne velkou horu nasich penez. A nemyslete si, ze svuj nazor zmeni ! :) Je to proste pravicak jako klaus :)

Joska 10.1.2007 13:36

Věřím, věřím

že Klaus, Bém a další tohoto typu, budou jednou konečně prohlédnuti potřebnou většinou a po zásluze odstaveni od moci.

Štváč 10.1.2007 12:30

intriky

Myslím, že Bém by premiéra nevzal. Je na to dost zbabělý a v médiích profláknutý. Hradní intrikán má asi jiný plán a šašek je pouze nastrčen. Klaus má v parlamentu vděčného, poslance, který jej nejen obdivuje, ale vše z klubu ODS za tepla na Hrad donese.

:-))) 10.1.2007 17:25

Re: intriky

Ano, to je kvalitní názor. 18 let máme tu naší slavnou pakáž před očima. Co šlo, přenesli od bolševiků, co nešlo, přiučili se u slavné mafie.  

:-))) 10.1.2007 17:25

Re: intriky

Ano, to je kvalitní názor. 18 let máme tu naší slavnou pakáž před očima. Co šlo, přenesli od bolševiků, co nešlo, přiučili se u slavné mafie.