5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Papoocha 9.1.2006 22:22

Rathův náměstek dr. Dryml

Je docela humorné sledovat, že si Rath vybral jako náměstka MUDr. V. Drymla - ředitele Vrchlabské nemocnice, která byla až dosud na všech černých listinách počínaje VZP (neměl smlouvu), komerčních pojišťoven (např. cestovní pojišťovny měli příkaz se této nemocnici vyhýbat). Kvůli různám průšvihům po něm šel krajský úřad i samo ministerstvo zdravotnictví, které ho dnes zaměstnává.
 
Bylo docela humorné ho  vidět v diskusním pořadu třeba vedle dr. Rubáše - dříve ministra a jednoho z jeho úhlavních nepřátel,  dnes ředitele Kolínské nemocnice a tímpádem i Drymlova podřízeného. Boží mlýny melou pomalu a kluci si stejně budou dávat pozor, kde se za pár měsíců kdo z nich objeví..
Raff 10.1.2006 0:51

Re: Rathův náměstek dr. Dryml

To kazdej vi, co je to za kripla - a vidis: nikomu to nevadi. K zbliti
Stachanov 9.1.2006 21:47

zářný příklad soc-dem okrádání střední třídy

nevím, proč na to dosud nikdo pořádně neupozornil, ale současná lékárnícká reforma Dr. Ratha je čistá zlodějna zahalená do vznešeného roucha bytokratické vyhlášky. V podstatě lepí díru v hospodaření státního molochu tím, že sebere lékarníkům desetinu jejich příjmů. A má ještě tu drzost trousit bokem poznámky lékárníků je dost, mají se dobře, viděl už někdo zkrachovat lékárnu atd., zatímco z penězotoků ve VZP mizí milióny jak plyn z plynovodů na Ukrajině. Co takhle sebrat desetinu platu všem úředníkům a říct podle socdem logiky, už někdo viděl úředníka, co umřel hlady? Každopádně doufám, že to ostatní podnikatelé sledují, a až začne Paroubek někde něco kecat o podpoře středního podnikání a živnostníků, pošlou ho ...zpátky do restaurace dělat účetního.
Raff 9.1.2006 20:18

Vite, pane Dolezal ...

... s temi lekari je to tak, jako s tim profesorem Cernym. Ti, co neco umi, operuji, ordinuji, badaji, prednaseji, proste nemaji cas behat po schuzich a provozovat ruzne zakulisni machinace. Ti, co pak navenek "stav" reprezentuji, jsou bohuzel vsichni ti profesionalni odborari atd. typu Ratha, Sojky, Kubka, Klimovicove atd. To je zase ta nase stavovska "svoloc"
 
To, ze uznavaneho odbornika a vykonneho praktika odvolava nevycvalany narcistni floutek, ktery uz nekolik let (jestli nekdy) nevidel ziveho pacienta, je vrchol absurdity v tomhle resortu ...      
pinta 9.1.2006 20:54

Re: Vite, pane Dolezal ...

já s vámi souhlasím, kupodivu souhlasím, ale silně pochybuji, že jste doktor, z doktora by v současnosti takový názor myslím nevypadl, bojí se
Raff 10.1.2006 0:48

Re: Re: Vite, pane Dolezal ...

Ceho bych se mel bat ? Tak daleko snad jeste nejsme. Jsem doktor a tyhle lidi zivim, ac nechci. A momentalne bych ani ve zdejsi komore byt nemusel - pracuju v oboru v zahranici.
pinta 10.1.2006 22:29

Re: Re: Re: Vite, pane Dolezal ...

Je vidět, že jste v zahraničí a asi trochu mimo, nicméně vám děkuji, že jste to řekl tak, jak s tím i já mohu souhlasit a navíc jste doktor, ve svém okolí mám doktorů hodně, více než dost, bohužel nikdo nemá názor jako vy, spíše naopak, proto mě velmi udivuje, že se ve vaší branži najde i někdo spíše normální
Cesilko 9.1.2006 19:49

Pokud tady smim neco spitnout, rekl bych :-)

..ze v techto dnech je zde, na Psu, aji na jinejhc webech (jmenovti nebudu,..) ponekukud pre-prasatovano a pre-cunatovano...
Nezd se vam?? mili ctenarove?
Jarda C. 9.1.2006 18:06

Je vůbec přípustné

aby o spoustě miliard, které občané povinně odevzdávají na zdravotní péči rozhodoval jeden jediný člověk? Navíc člověk, o jehož naprostém duševním zdraví se dá s úspěchem pochybovat?
Kvetla 9.1.2006 18:27

Re: Je vůbec přípustné

Vláda přeci rozhoduje ve sboru.Tak nesvádějte vše na jednu osobu,která jen presentuje její postoje.Proč by se teď,před volbami,neměli dostat k lizu Ti ze správné strany barikády.Je přeci staré úsloví,něco za něco.A nechat se zvolit "na významně honorovaný post",to za nějakou tu strpěnou nadávku přeci stojí.
Kvetla 9.1.2006 18:00

Není boha,kromě Boha,kdo pořádek udělá ???

Pokud ke zdravotnictví bude stále přistup ve stylu "KDYŽ SE PRÁCE NEDAŘÍ,ODEBER SE K LÉKAŘI! ",nebo na př.za zdravotní pojištění bude platit každý stejně jako např.řidič hazardér,ani bůh se nedopočítá nákladů.
Živnostníci si nemohou dovolit marodit,zkrachovali by.Švadleny, atd.také ne,přišli by i o tu málo placenou práciTi co pracují na smlouvu o dílo také nemarodí..Takže jsme zase u kasty klotových rukávů,prosím bez závisti!,kde se marodí vesele a čím dále veseleji , jim se zvedá nemocenská (pochopitelně i všem vládním a poslanecým přátelům a soudruhům).Ti co jsou u vesla si prostě umí nadělovat.Z našeho.
* 9.1.2006 18:06

Re: Není boha,kromě Boha,kdo pořádek udělá ???

Nemarodi ten, kdo je zdrav.
 
Az Vas sejme nakladak ne EU-dalnici do Brna ...
gicin 9.1.2006 17:53

Podpora doktorovi

(melodie Čerešničky, čerešničky čerešně) 1) Každý občan krásné země už to ví, že nesmí dát na kraji hlas lotrovi, kraj, radnice střídat bude klid, ÓDéEsku NIKDO NIKDE nevolit! 2) Takže, hoši, ctní smraďoši z ÓDéEs, to si pište, že po vás neštěkne pes, skončíte, toť jasná zpráva dnes, povstane proti vám v Česku každá ves! 3) Jak smraďochům někdo přiskřípne tipec, dobře chápou, že utáhnou jim skřipec. A tak začnou hned osočovat, primitivně každého obviňovat. 4) Tihle hoši, ti smraďoši v ÓDéEs, dobře cejtěj, že už jim dnes spadla klec. Proto budou vulgarizovat a Rathovi medvídka předhazovat. 5) Aj ten sviňáček skíneček v debatě, zaplatil si EsEmEsky po drátě, aby mohl pak dokazovat, že odnaučil Rátha opruzovat. 6) Statečně však doktor Rath zabojoval, lékárny v nemocnicích obhajoval, nařezal to skínoj Júlínkoj. V pražskejch volbách nandá i Topolánkoj! 7) Od té doby co je pan Rath ve vládě, rovná zdravotnictví ve vší parádě ! Na volby se těším, smraďoši! Dostanou na kokos, z ÓDéEs hoši! 8) Krásná paní ministryně Buzková, ve školství se mnohý důchodce schová. Račte Ratha napodobiti, a ty, čecháčku, plav penze užíti. 9) Ať táhnou přesloužilí do důchodů, proč by měli produktivním brát vodu, když maj nárok na odpočinek, nalejme si konečně čistých vínek. 10) Kdoví která bolševická mafie, drží staré páky, ptáky, fůrie? Já chci konečně vidět akci! Zaměstnavatelé ať jim daj lekci!
Kvetla 9.1.2006 18:14

Re: Podpora doktorovi

 Toto by se mělo ocenit!!!Laurelát ceny K.G,minimálně? Jste adept,máte můj hlas!
Informovaný 9.1.2006 16:11

Diletanti

V jednom dílu seriálu "Jistě, pane ministře!" je následující dialog (přibližně):
"To je vynikající návrh - jak to, že ještě nebyl uskutečněn"
"Jsem jenom druhý tajemník a nemám dost pravomocí"
"Jak to, že člověk vašich schopností je pouze druhý tjemník?"
" Nemohu být výše - jsem totiž odborník"
Spousta nýmandů kecá do problémů, o kterých nic nevědí. Když se náhodou - mimo systém - dostane odborník do vedení, jsou z toho všichni hin.
* 9.1.2006 16:24

Rath je odbornik?

A kde to prokazal?
Informovaný 9.1.2006 16:36

Re: Rath je odbornik?

Úspěšně vedl ČLK - i přes minimální pravomoci které komora má ze zákona, se z ní stala vlivná organizace. (Dřívější vedení kdosi zcela přesně charakterizoval jako maňáskové divadlo).
Dále jako ministr začal tam, kde je zakopaný pes - léta to všichni věděli, a nikdo se neodhodlal do problému říznout - a ten problém se jmenuje VZP. Bez vymetení VZP je jakákoliv reforma nemožná. Na tom shořel Kubinyi - jeho reforma (šlo o dobrý návrh) prostě skončila protože vedení VZP bylo proti.
* 9.1.2006 16:51

Re: Re: Rath je odbornik?

Soudruh Stalin vybudoval z Ruska svetovou hrozbu - desitky let stal v jejim cele.
 
USPECH ...
 
Ma ty prostoto.
Vlasta(on) 9.1.2006 17:19

Re: Re: Rath je odbornik?

Informovaný může být pouze člověk který dokáže informace zpracovat. Ty jsi socialistickej blb! A vzhledem k tomu, že jsi aktivní tak jsi nebezpečný.
Raff 9.1.2006 20:23

Re: Re: Rath je odbornik?

Hm, pan si rika Informovany ... me je z rathovske komory nabliti, tim vic, ze musim byt ze zakona jejim clenem. Jsem shodou okolnosti clenem i jedne zahranicni komory, takze muzu srovnavat.
Uroven toho, co komora svym clenum poskytuje, je naprosto nesrovnatelna a hlavne si neumim predstavit, ze by si nekde krom CR mohl ze stavovske organizace nekdo delat odrazovy mustek k politicke kariere nebo dojnou kravu ...
 
Vas bych pane, tipnul, na Sojku, Rathova patolizala, nebo se mylim ?        
* 9.1.2006 16:07

Jen hlupak uveri takove pitomosti!!!

"Chceme, aby stát financoval celý projekt především proto, že to, co se v centru podaří vyvinout a patentovat, zůstane v případě investice státu v jeho vlastnictví. Pokud by projekt hradily zahraniční firmy, by tomu tak nebylo," uvedl kardiolog Tomáš Kára, který od roku 2001 působí na Mayo klinice a který je hlavním autorem celého projektu.
Kratky kurz o ochrane dusevniho vlastnictvi by to chtelo, Karo.
 
* 9.1.2006 16:01

Potkan na inspekcni ceste v Brne

Fakultní nemocnice Brno- Bohunice udělala na ministra solidní dojem. Musel si však vyslechnout ostré výrazy od pacientů ve vestibulu. Někteří mu doporučili, aby se nechal hospitalizovat. " Toho ať skopnou ze schodů," komentovala jedna ze starších pacientek.
 
Zdroj: Rovnost - Brněnský deník Datum vydání: 7.1.2006 Podtitulek: Ministr zdravotnictví přijel poprvé do Brna V nemocnici v Bohunicích na něj křičely pacientky Autor: GÁBINA PERINGEROVÁ Rubrika: Titulní strana Strana: 1 Čas doručení: 9.1.2006 8:00:04
 
gerontus.inza@seznam.cz 9.1.2006 16:31

Re: Potkan na inspekcni ceste v Brne

Protože jsou na stejném IQ jako vy milé IP. Oni totiž jsou pod tlakem novinářů a nepřemýšlí, že při systému modré šance by už byli po smrti. Tak jako s Havlem by s nimi nikdo nejednal.
* 9.1.2006 16:54

Re: Re: Potkan na inspekcni ceste v Brne

Tak nejak to bude. Honem nanosit zasoby vody, mouky, cukru a soli... Co kdyby Martane nakonec nepristali...
JJ 9.1.2006 18:05

Re: Re: Potkan na inspekcni ceste v Brne

Ale blbost.
 
Pacienti, lide, kteri maji smulu, ze jsou zrovna za Ratha nemocni, pocituji na vlastni kuzi dopady Rathova pristupu. Rath odstranil z resortu jakoukoliv kontrolu a muze si delat uplne, co se mu zlibi. Rozhoduje na zaklade politickych, ci osobnich preferenci.
* 9.1.2006 16:00

Bobici z Brna chteji emerickou nemocnici

Chystané lékařské centrum Mayo bojkotuje konkurence
 
 
Venkovan 9.1.2006 15:49

Zatím jen odvolává

zákaz výkonu povolání,až po volbách zároveń se zrušením lustračního zákona.To bude taková malá kompenzace pro soudruhy,kteří nemohli k veslu.
* 9.1.2006 15:45

Ministr je NEMOCNY

Jan 9.1.2006 14:57

Hlasujme na www.volebnipreference.cz. MomentálnÍ stav: 1.ODS (53,2%), 2.ČSSD (9,3%), 3. Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET (9,2%!!!!)

Hlasujme na www.volebnipreference.cz. MomentálnÍ stav: 1.ODS (53,2%), 2.ČSSD (9,3%), 3. Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii  WWW.CIBULKA.NET (9,2%!!!!), 4. SNK-Evropští demokraté (8,8%), 5. Strana zelených (7,2%), 6. KSČM (3,3%), 7. KDU - ČSL (3,2%)...
Otakar 9.1.2006 14:31

Rath chce jen změnit finanční toky

Zdravotnictví je jeden velký problem - jak z pojišťoven a pacientů vytahnout co nejvíce - pojišťovny se snaží, aby na ně zbylo co nejvíce - dělení koláče je vždy nějak nastaveno. Pokud jste zdraví, tak máte štěstí,jenom platíte ZP- když jste nemocní, tak platíte 3x, tj. ZP, doplatky za léky a služby, a všimné lékařům a personálu. Pokud za to dostanete to co máte dostat, tak zase máte štěstí, že vás vůbec někdo léčí a vaši nemoc jen nazapíše - něco takového, jako lékařská etika, aby člověk pohledal- prostě buď máte známe, nebo ne, nebo musíte být pro nějakou kapacitu "případ", který se hodí medicínsky zveřejnit, pokud není "člověk" rovnou na náhradní díly. Když odhlédnu od "přímo vybraného chování" toho nevychovaného zmetka, tak se zúčastnění, výjma zdravých a nemocných, tak nehoršete,ON přeci chce jen ten koláč jenom znovu přerozdělit, že na tom vydělají pouze a jenom jeho vyvolení, kdo by se tomu divil, jako kdyby tomu bylo, kdekoli u nás jinak. Všem zúčastněným jde přece vždy jen na prvním místě o člověka , ano o něho.