29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

„Pro českého prostředníka italských hackerů dělalo i ČVUT,“ zní titulek v Právu. Jde o aféru, kterou rozpoutala mezinárodní teroristická organizace WikiLeaks.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Podešva 28.7.2015 8:56

teroristi z WL

Líbí se mi označení " mezinárodní teroristická organizace WikiLeaks". To je přesné :-)

Z. Lapil 26.7.2015 16:55

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

To je přesně ono: ti, k nimž mluvím. Ostatním do toho NIC není. Nemusíme ani pouštět do ložnicových nemravností nebo přípravy atentátu na Zemana, ale přesto si nepřeju, aby mě slyšel kdokoliv jiný, než komu jsou má slova určena. Protože kdyby byl průběžný odposlech, tak jsem vás právě dostal do škatulky "komunikuje na téma Atentát na Zemana". Ono to samozřejmě ničemu nevadí, dokud vás nenapadne oznámit, že plánujete demonstraci proti vládě. Nebo se nás smluví několik a začneme si telefonovat na téma "Slíbili jsme Kalouskovi, že zmlátíme Sobotku, tak jak to provedeme?" Jak znám novináře, mohlo by to pro jistého politika opravdu znamenat problém.

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale nemám zapotřebí, aby někdo poslouchal moje debaty s přáteli nebo trhal z kontextu úlevné výkřiky, že "bych to dítě nejradši přerazil" a vydával je u soudu za důkaz týrání.

P. Čech 25.7.2015 13:36

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

Myslím to zcela vážně.Vždy mluvím tak, aby mne ti, k nimž mluvím, slyšeli dobře. na šéfa jsem samozřejmě nadával a to přímo šéfovi. Na přítelkyně své ženy či přátele mých přátel zásadně nenadávám. V ložnici nedělám nic jiného než všichni ostatní. Za lidskou přirozenost se nestydím. Stačí?

Z. Lapil 25.7.2015 10:13

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

Jak moc vážně to myslíte? Vždycky mluvíte tak nahlas, aby to všichni slyšeli? Nikdy jste nenadával na šéfa? Na přítelkyni své ženy? NA MĚ? (smajlíkvyhrnujícísirukávy) A co nějaký záznam z ložnice, nebyl by?

Mě ten román 1984 taky nijak zvlášť nenadchnul, ale vize kamery v každém pokoji není pěkná představa a od vize štěnice v každém účetnictví se přiliš neliší.

J. Jurax 24.7.2015 22:06

Re: "Homosexuálové za Dientsbiera nemohou"

"Co je třeba i nerozvedeným heterosexuálním nesocialistům do homosexuálních sňatků?"

No, patrně to, že homosexuální sňatky jsou zrůdnost. Ku oficiálnímu podepření postačí registrované partnerství.

J. Jurax 24.7.2015 22:02

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

Trvám na označení sprostý podezřelý.

P. Čech 24.7.2015 18:34

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

Ano, neodsouzené zločince je nutno nazývat pouze podezřelými. Jejich vinu či nevinu je nutno co nejrychleji prokázat a odsoudit. To ovšem naše moc soudní nedovede, protože příliš podléhá vůli politických stran a hnutí.

P. Čech 24.7.2015 18:32

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

Pane Povolný, George Orwella jsem nečetl. Z jednoho zásadního důvodu. Spisky socialistů zásadně nečtu, nedokáží mne totiž ničím obohatit. Četl jsem jiné velikány (Platón, Aristoteles) a zde jsem se také dověděl např. co je to skutečná demokracie. Něco zcela jiného než to, co je dnes našimi politiky za demokracii vydáváno.  V tom mi Orwell nepomůže. Jeho známá nenávist k bohatým lidem, kteří něco umí, je známá.

P. Čech 24.7.2015 18:23

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

Nemohlo, pane Langere, nemohlo. Co jsem kdy řekl či napsal, za tím si vždy stojím a také jsem stál i za komunistů. To, že jsem bezproblémový život neměl bylo možná kvůli tomu. Stále však tvrdím, že pokud někoho baví mne odposlouchávat, prosím. Klidně může, dávám mu tímto svolení. Nedělám nic, za co bych se kdykoliv mohl stydět. A jen o tom to je.

V. Novák 24.7.2015 17:29

Re: "Homosexuálové za Dientsbiera nemohou"

Co je třeba i nerozvedeným heterosexuálním nesocialistům do homosexuálních sňatků?

Jich se to snad týká?

V době, která vede k preferování single života by měli být lidé, kteří jsou odhodlaní nějak oficiálně podepřít svůj svazek, spíše hýčkáni, než že by jim měl někdo do života kecat.

Co to má společného s mužskými feministy, je mi záhadou...

V. Novák 24.7.2015 17:24

Jak to bylo s hacknutím Hacking Teamu

http://www.root.cz/clanky/hacking-team-hacked-prodaval-spyware-mnoha-statum-vcetne-ceska/

http://www.root.cz/clanky/rozbor-malware-od-hacking-teamu-jak-se-pouziva/

http://www.root.cz/clanky/postrehy-z-bezpecnosti-jak-to-dopada-kdyz-nekdo-smiraky-naboura/

Další odkazy odtamtud...

J. Lancik 24.7.2015 16:26

Re: Putinova pata kolona

Putinova pata kolona je taky vsude, ze soudruhu Mrazku.

J. Jurax 24.7.2015 14:35

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

Ano, darebákům a zločincům by se před odsouzením takto spílat nemělo - krátí to jejich nezadatelná lidská práva. I vraždící manželé Stodolovi, i když už byli dopadeni, rozhodně až do rozsudku nebyli darebáci, natož zločinci - byl to prostě manželský pár středního věku.

Dovolil bych si v tomto případě použít názvu zavedeného již klasikem - darebáky a zločince nazývat sprostými podezřelými.

J. Jurax 24.7.2015 14:27

Ad genderově korektní učebnice

Již mnohokrát se projevilo, že služební pivo je blbé jak daleko vidí a bohužel není krátkozraké, takže to už nemusí dalšími činy potvrzovat. Že je navíc socan, levičák a marxista a jak patrno taky gendervůl jen tuto charakteristiku doplňuje a stvrzuje.

J. Jurax 24.7.2015 14:22

Omyl

"pomůžeme Evropu (EU) destabilizovat a ohrozit, ale sobě vůbec nepomůžeme – protože v tom případě budeme vydáni všanc ruským mocenským choutkám, proti nimž sami nemáme šanci se ubránit."

No, a s EU máme šanci se ubránit? Kolik mají v bruseli divizí?

Zase jeden, co si plete EU a NATO.

A ještě - EU není Evropa. Destabilizace EU může paradoxně Evropě naopak pomoci, anžto EU Evropě škodí.

J. Mrázek 24.7.2015 13:53

Infantilní komplex "Putin je všude"

Nakonec - každý má právo na vlastní znemožnění , takže autora ponechme jeho bludům a návodným mystifikacím ...

V. Povolný 24.7.2015 10:24

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

já se také pokládám za slušného člověka a ne za potrefenou husu, ale rozhodně bych nechtěl žít ve společnosti, kde platí, že, jak píšete, "pokud se kdokoliv chová slušně, neměl by mít problém s nějakým odposloucháváním".

Četl jste Orwella? Ono to začíná nenápadně, myšlenka je zdánlivě správná a tak by přece neměla nikomu vadit. Jenže při její důsledné aplikaci se dostaneme někam, kde jsme vůbec nechtěli být.

Nebo vy ano?

R. Langer 24.7.2015 10:12

Re: Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

S tím, co vám vadí, a co vám nevadí, opatrně. Mohlo by se vám klidně stát, že to, co vám teď nevadí, by vám mohlo setsakramentsky vadit začít... ;-)

K. Janyška 24.7.2015 9:23

Práskat darebáky by se mělo.

Nemohu si pomoci.... Dzp.

P. Čech 24.7.2015 9:17

Odposlouchávat darebáky a zločince není nic nemravného.

Koho asi pan Doležal myslí pod pojmem "darebák" a "zločinec"? Pokud někdo páchá trestný čin a dosud za něj není odsouzen, žádným darebákem ani zločincem není. Aby mu darebáctví a zločinnost mohla být prokázána, k tomu slouží m.j. ty kritizované odposlechy. Je zde obecně nutno říci, že pokud se kdokoliv chová slušně, neměl by mít problém s nějakým odposloucháváním. Mně osobně odposlechy nevadí, klidně si mne může kdokoliv odposlouchávat, když jej to baví. Odposlechy totiž vadí zejména těm "potrefeným husám". Jen tito lidé mají důvod proti odposlouchávání brojit. Ostatním, slušným lidem, to vadit nemůže.

R. Jonák 24.7.2015 9:02

Sdělení z facebooku

Ministr Dienstbier by měl psát své návrhy zákonů na mnohem tenčí papír, aby byly alespoň k něčemu použitelné.

Plně s tímto sdělením souhlasím.

P. Lenc 24.7.2015 8:38

Re: "Homosexuálové za Dientsbiera nemohou"

Jo, lépe bych to nenapsal.

J. Vlček 24.7.2015 8:30

Pane Doležale, ...

...sdílím váš názor na ministra Dienstbiera. Ten ve vládě více škodí, než přináší užitku.

Co ovšem s vámi nesdílím je názor na t.zv. islamofobii a strach z Ruska. Podle vás bychom měli být solidární se západními státy a s nimi se dělit o uprchliky, aby nás pak tyto státy nenechaly na holičkách před islámským státem.

Za prvé, při jejich bezradnosti v řešení krize při přílivu uprchlíků, nemám pocit, že právě tyto státy jsou ty pravé, od kterých lze nějakou pomoc očekávat a za druhé, jejih pomoci jsme se nedočkali ani v roce 39, ani v roce 68. Vy pořád věříte, že do třetice už by nám jistě pomohly? Možná leda do hrobu.

Slyšel jsem názor jednoho španělského politika, který nebránění se přílivu uprchlíků omlouval tim, že je západní státy potřebují coby pracovní sílu. Výborně, tak proč si je tedy neponechaji, proč je chtějí vnucovat jiným státům jako je Česko, který po takové pracovní síle nebaží? Náš rezervovaný postoj k přijímání uprchlíků není žádná podle vás vychcanost, ale racionální chování na základě zkušenosti ze států, které nám tento dárek neustále podsouvají.

V. Lacina 24.7.2015 3:23

"Homosexuálové za Dientsbiera nemohou"

---tesat do kamene

Všimli jste si, že nejvášnivějšími obhájci homosexuálních sňatků jsou rozvedení heterosexuální socialisté? Aneb, čím méně se mě něco týká, tím více dostanu bobříků za angažovanost, když se za to budu brát. Proto jsou také mužští feministé bez výjimky takoví kreténi.