6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

Podle agentury TNS Aisa vede ve volebním modelu (volby do PS) ANO s 30,5 %, druhá ČSSD má 19 %. Přitom ANO i ČSSD trochu ztrácejí. O třetí místo zápolí TOP 09 s KSČM a ODS (9-10 %), docela vzadu pokulhává s 6,5 % KDU-ČSL.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 6.2.2015 21:06

President p. Dlouhý

A proč ne, soudruh Dlouhý má jako předseda stranické organizace na Prognosťáku k funkci presidenta, navíc s případnou tlačenkou souha Zemana, ty nejlepší předpoklady!

K. Janyška 6.2.2015 10:47

Používaný model demokracie v sovbě má zabudovanou

takovou chybu, že nutí lidi k závadnému chování. Co to tedy je vzorný demokrat ? Ten, který tu chybu akceptuje a chová se jak idiot nebo ten, který ani neví, co to demokracie je... Dzp.

J. Mrázek 6.2.2015 8:10

Nová "mnichovská smlouva" je třeba, že?

V Mnichově dnes začíná 51. ročník mnichovské bezpečnostní konference. Několik set politiků, ředitelů významných firem i zástupců nevládních organizací se v první den konference zaměří zejména na situaci na východě Ukrajiny.

E. Vašátko 6.2.2015 8:31

Re: Nová "mnichovská smlouva" je třeba, že?

Neměl vy jste náhodou bratra Františka ? Co ho zastřelili ?

P. Kmoníček 6.2.2015 8:49

Re: Nová "mnichovská smlouva" je třeba, že?

Tento Mrázek snad ani bráchu mít nemůže.

J. Mrázek 6.2.2015 9:03

Fakta vadí jen omezencům

Čímž jste se zařadili, dobrovolně, sami ... :-)

M. Prokop 6.2.2015 10:09

Re: Nová "mnichovská smlouva" je třeba, že?

Jo, je třeba, jen vy nechápete proč.

M. Zikmund 6.2.2015 7:27

Ideologická nelogika

1/ za co bychom se měli omlouvat Německu? Pane Doležale, přestaňte už blbnout. Za poválečné vyhnání? Buď byli vyhnáni němečtí obyvatelé původního Německa, pak to bylo správné a nebo byli vyháněni českoslovenčtí obyvatelé německé národnosti a pak je to jistě hodné diskuze, pochopení, uvědomění si souvislostí, přiznání chyb atd., je to kontroverní to určitě, ale rozhodně to není důvod omlouvat se NĚMECKU. Německo jsme nenapadli a nijak jsme mu neublížili.

2/ Luhanská a Doněcká republika byly vyhlášeny ve svých původních správních hranicích. Poté "ukrajinská" armáda dobyla 2/3 tohoto území a když narazila na hranici svých vojenských možností a situace se začala obracet, bylo vyhlášeno "příměří". Prezident Porošenko prohlásil, že lze uvažovat o autonomii, ale v hranicích, na kterých se obě vojska zastavila. To už rovnou mohl zvolat "dáme si pauzu a pak vzhůru do boje!". Všem musí být jasné, že má-li být mír, musí být Pošenko s Jaceňukem schopni udělit autonomi v původních hranicích Doněcka a Luhansku a nebo musí separatisty porazit. Do té doby mír na Ukrajině nebude.

3/ "ukrajinská" armáda píšu do uvozovek, protože si musíte vybrat - buď je to pro vás ukrajinsko-ukrajinský souboj a nebo je to souboj pučistů s rebely. Nic mezi tím totiž není. Kromě toho je to také souboj USA-Rusko, ale to už je jiný řád - Ukrajina je z jejich pohledu jen šachovnice.

P. Kmoníček 6.2.2015 8:51

Re: Ideologická nelogika

Než to začne ,osvětlete nám hranice třeba Chodska,Zikmunde!

M. Zikmund 6.2.2015 10:02

Re: Ideologická nelogika

To jako Kmoníčku tady rozkazujete za nějakou organizaci nebo jde o obyčejný plurál majesticus? A co se týká těch hranic - kdyby v Praze nějací pučisté svrhli vládu, prezidenta a parlament (v kterém by ponechali jen svoje lidi) a změnili orientaci země směrem na východ a v reakci na to by občané plzeňského kraje vyhlásili samostatnost (protože by chtěli být se Západem). Byl byste proti? Chápal byste, že jejich samostatnost je vyhlášena v původních hranicích jejich kraje?

J. Schwarz 6.2.2015 13:59

Re: Ideologická nelogika

ta analogie nesedí. To by se na tom Plzeňsku muselo mluvit z poloviny německy, z poloviny česky přičemž ti česky mluvící by taky znali německy. A z "západu" by se chtěli připojit hlavně ti mluvící výhradně německy a za plzeňský kraj by tu "samostatnost"  vyhlásili samozvaní politici jejichž bojůvka by obsadila hejtmanství.

M. Zikmund 6.2.2015 15:20

Re: Ideologická nelogika

Ale to přece není otázka jazyka. Je to o principu, kdy jedna bojůvka, reprezentující určitou část společnosti, vyžene oficielní moc a obsadí úřady (provede převrat) a prohlásí se za novou "oficielní moc" celého státu a jiná bojůvka, reprezentující jinou část společnosti, která s tím nesouhlasí, protože je to namířeno proti ní, obsadí stejným způsobem jednu či dvě administrativní části původního státu a prohlásí je za samostatnou republiku. Ani jedno a ani druhé není v souladu s původní ústavou, ale hranice toho nově vyhlášeného samostatného státu jsou předem dané původní správní vnitrostátní hranicí. Stejně jako se někdo může hádat, zda Krym patří Ukrajině nebo Rusku, nicméně hranice Krymu jsou jasné a dané původní hranicí Krymské autonomní republiky.

P. Kmoníček 6.2.2015 14:17

Re: Ideologická nelogika

Promiňte,zapomněl jsem napsat "prosím Zikmunde".Nikomu nerozkazuji,ale myslím si,že skupina lidí ,která vezme do rukou zbraně a terorizuje jimi své sousedy ve stejné zemi kde proti nim stojí vojsko vládní nedělá dobře a je na tom něco špatně.To co tady píšu je objektivní informace,kterou nepopírá nikdo.A představte si,že ani Putin ne.

P. Kmoníček 6.2.2015 14:27

Re: Ideologická nelogika

A že Vám říkám pouze Zikmunde berte opravdu jako odchylku od vykání.Děkuji.

M. Zikmund 6.2.2015 15:35

Re: Ideologická nelogika

Když někdo terorizuje své sousedy, tak je důležité, zda jeho zbraň je označena za "vládní" nebo "separatistická"? A když je to "vládní", tak se může střílet Grady do sídlišť a nemocnic, kdežto když je to "separatistické", tak je totéž zločin? Pokud si vzpomínám, tak za to, že Miloševičova vládní vojska potlačovala separatisty byl bombardován Bělehrad. To jen tak mimochodem.

E. Vašátko 6.2.2015 6:32

Nápad navrhnout pana Dlouhého za prezidenta

nemá Ovar ze své hlavy (pokud tam ještě vůbec něco má), ale je to dlouhodobá strategie Prognostického ústavu a jeho zahraničních řídících orgánů. Kromě Dlouhého, který z nich byl nejmladší už byl prezidentem Klaus, teď Zeman, zbývá ještě Mládek, ale ten je tak nesympatický, že by asi neprošel - no a Vladimír Dlouhý, koruna všeho. Je to na první pohled sympaťák, mluví rozumně a to až tak, že byl v Prognosťáku předsedou ZV KSČ, takže optimální výběr - a Putin jistě nemá námitky. A bohužel, čeští ovčani ho za pár vdolečků, párek a pivo jistě rádi zvolí. Hurá.

J. Mrázek 6.2.2015 8:12

Vy určitě rád podepíšete i nový "Mnichov"...

V Mnichově dnes začíná 51. ročník mnichovské bezpečnostní konference. Několik set politiků, ředitelů významných firem i zástupců nevládních organizací se v první den konference zaměří zejména na situaci na východě Ukrajiny.

Nebo Vám konečně docvaknou souvislosti...?

J. Tolman 6.2.2015 11:24

Re: Nápad navrhnout pana Dlouhého za prezidenta

Bude se kopírovat strategie minulých voleb - spojení nekňuby Fishera a machra Zemana. (v literatuře je například oblíbená dvojice Dr.Watson a Sherlock Holmes.)

Teď se připravuje Škromach (nekňuba) a machr Dlouhý. Noviny nám je představí jak jediné relevantní kandidáty, volit kohokoli jiného bude ztráta hlasu. Jenom jim to nesmí zase narušit nějaký Schwarzenberg. To by musela i Klausova rodina k pumpám.

F. Žůrek 6.2.2015 3:54

Pan Petránek má pravdu, ale lidé se svými předsudky...

B. Hamáček 6.2.2015 0:21

Včera

Včera 5.2.2015 se rektálním alpinismem do Putinovy pr.... vyznamenal radiožurnál s Janem Petránkem, kdy už toho dědka odstřihnou od veřejnosti ??? Už se nadělal tolik škody a tolik lže , zejména o Ukrajině, to už je do nebe volající !!

K. Vyšata 6.2.2015 2:13

Re: Včera

Zavolejte kámoše a nacpěte ho do nějakého kontejneru. Musíte pane Hamáčku demokracii prosazovat "ukrajinským" způsobem. A kdyby těch Petránků bylo víc, bude třeba načerpat znalosti separace nevhodných exemplářů od amerického převýchovného tábora na Kubě.

J. Huml 6.2.2015 6:57

Re: Včera

Koukej se podepsat, a prestan slintat, kolaborante.

J. Jurax 7.2.2015 0:02

Re: Včera

Nesouhlasím s tím co říkáte, ale až do smrti budu hájit vaše právo to říkat (Voltaire).