2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

Právu poskytl velký rozhovor exprezident Václav Klaus. Jde vlastně o standardní příspěvek do zavedené rubriky „Ruský koutek“: „Dnes se přeměnil v konflikt Východ–Západ, kde Ukrajina de facto je pouze pasivním hráčem, tedy prostorem, kde se ten konflikt odehrává, a zbytečně jsou přitom zabíjeny tisíce lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 5.2.2015 16:53

Jednou větou.

Všichni jsou blbí, každý jinak, včetně hlopých lidí. Jenom pan glosátor Doležal, vysoko nad nimi, usmívajíc se pod fousy, blahosklonně toho těpne, tomu dá výchovný záhlavec, snad jenom nad Klausem se trochu rozpovídá a přitvrdí.

J. Farda 5.2.2015 12:21

Ad Peroutka o Hitlerovi

Tak pan president ten článek od Peroutky četl. Musím přiznat, že tentokrát to panu presidentovi dokonce věřím. Říká se tomu tuším živé sny a tu Peroutkovu "Přítomnost" mu nejspíš aportovaly bíle myšky. Takže teď hradní šmudlové a šmoci z Haló novin hledají zpětně ve všech výtiscích od roku 1936, no to si tedy štréchnou! Třeba se to ale, když ne zde a teď, později najde v moskevských archivech, tam mají pro své přátele k mání dle potřeby téměř vše. http://echo24.cz/a/iu2YB/hrad-patra-v-archivech-zeman-peroutkuv-clanek-jsem-videl

J. Urban 5.2.2015 15:11

Re: Ad Peroutka o Hitlerovi

Jo jo, i kdyby měli nastartovat nějakou vyřazenou rotačku a to číslo znova vysázet a vytisknout.

Š. Hašek 5.2.2015 21:34

Re: Ad Peroutka o Hitlerovi

29. 12. 1938

Ferdinand Peroutka: Nový poměr k Německu

Čtěte a rozumujte. Vykašlete se na vyřazené rotačky. "Těším" se na Váš názor.

J. Urban 5.2.2015 12:14

Západ nemůže za to, že Rusko

jako partner je pro všechny své sousedy nepřijatelný a nedůvěryhodný. Rusko prohrálo studenou válku rozpadem SSSR a prohrálo i uplynulých 25 let míru, kdy se z něj nestalo nic víc a nic jiného než vývozce surovin. Je-li Západ vinen, tak jen tím, že je vyspělejší morálně, politicky i ekonomicky - a tím je prakticky pro kterýkoliv jen trochu demokratický stát atraktivnější pro veškerou spolupráci (dnes se zdá, že už i pro Bělorusko). Rusko to přivádí k šílenství - oni, nejsilnějí a největší - proč nejsou nejlepší? No - nejsou. A Rusko to "řeší" tím, že se chová jako postarší propadlík ve třídě, šikanující a mlátící své intelektově ho převyšující, ale hrubou silou nedisponující spolužáky. Ostatní se na to s odporem dívají - ale zatím jen dívají. Až se dívat přestanou, snad konečně odkážou propadlíka do příslušných mezí.

P. Rajman 5.2.2015 6:33

Západ může hlavne za to,

že se Klaus nestál ředitelem zeměkoule, a západní universalismus ukázal, že by to stejně bývalo bylo nestačilo.

P. Rajman 5.2.2015 6:37

Soudy pana Doležala

jsou soudy člověka, kterému není nic po chuti.

J. Mrázek 5.2.2015 6:49

Poslední dějství začíná ?

http://peterhodosi.blog.idnes.cz/c/447030/Ukrajina-posledne-dni-Majdanistickeho-Teroru.html

Z. Baldova 5.2.2015 11:52

Re: Poslední dějství začíná ?

Zbytecne se snazite Mrazku Skoro celej svet uz vi jake zamery ma ten mrnavej cvok Putin a jeho pucflekove jako dedek Klaus

J. Mrázek 5.2.2015 18:23

U Vás je poslední dějství minulost

Ale máte kliku, lidé s neznalostí a s dětskou naivitou nemůžou mít žádný stress z toho, kam se to vše řítí ...

J. Schwarz 5.2.2015 14:49

Re: Západ může hlavne za to,

Taky mám ten dojem. Ne, že by se evropské špičky chovaly ke Klausovi slušně, to v žádném případě. Ta partička by každému ráda dávala lekce z tolerance a korektnosti, sama se stává z bigotních jedinců typu katolických svíčkových bab. A tak se nám Klausík "vcítil" do Vladimíra Putina a jeho melody boys, neboť k němu se "západní snobové" chovají podobně přezíravě. Jenže Putin, narozdíl od Klause jim to může vrátit třeba provokacemi s přelety vojenských letadel kolem jejich výsostných vod, blokováním všeho v RB a podporou kohokoli dostatečně protizápadního. Takže Putin jim to vrací i za Klause a ten se odvděčuje obhajobou Ruska a kritikou západu. Ačkoliv oba dělají prakticky totéž, "mezinárodně" existuje asi takové "právo" jako v osamocené vesnici se dvěma sty obyvateli.

Š. Hašek 5.2.2015 22:21

Re: Západ může hlavne za to,

Domnívám se skromně, že zanedlouho budeme konstatovat, že ten Klaus se moc nemýlí. A že Putin není doktátor Stalin.

Někdo není schopen stále pochopit, že carské Rusko Evropu nikdy neohrožovalo, a že Putin buduje neocarské Rusko. v tom mu fandím. brusel buduje neoRVHP.

Stačí se podívat na minulých 200 let a zjistíme snadno, kdo to to "mezi Berlínem, Vídní a Paříží vždycky zavařil"!

Ruský car to nebyl nikdy. Ach jo.

P. Maleček 5.2.2015 5:56

Doležal se odkopal

Tak se nám Doležal odkopal, cituji:

"Když říkám konflikt Východu a Západu, hybatelem konfliktu nebylo Rusko. Prvotním hybatelem byly nepochybně Spojené státy a jejich přátelé v západní Evropě i někteří naši politikové, kteří nadšeně jezdili řečnit na Majdan. To je moje hluboké přesvědčení.“

Doležal tím jasně říká, že Rusko má plné právo udělat si z Ukrajiny opět svou gubernii a přitom ničit a vraždit. Už ovšem neříká, že pak to samé právo má Rusko logicky i na Česko. Proč také v předstihu prozrazovat celkovou strategii, že továrišť Doležal?

L. Machala 5.2.2015 6:54

Vážený pane

nechci být škodolibý, ale  moc číst neumíte - to, co jste i s uvozovkama citoval, je prohlášení Klause pro (Rudé)Právo, nikoliv citát pana Doležala! Zkuste si to přečíst ještě jednou a dávat při tom pozor na interpunkci.

K. Vyšata 5.2.2015 9:12

Re: Vážený pane

Máte pravdu pane Machalo, asi diskutér špatně pochopil pana Doležala. Přepisem prohlášení Klause, dost podrobném, chtěl šikovně pan Doležal s jeho obsahem seznámit i ty zbylé čtenáře, kteří neměli to štěstí. Jak říkají novináři, naskýtá se otázka, zda pan Doležal není skrytý agent Institutu. Nebo, inzerát, hledám nové pískoviště na hraní, Sudety už netáhnou.

P. Kmoníček 5.2.2015 9:10

Re: Doležal se odkopal

Malečku,přeslabikujte si citaci ještě jednou a možná pochopíte,že p.Doležal neříká,ale cituje.Možná pochopíte i koho.

Z. Baldova 5.2.2015 1:27

Ze se toho potrhleho starce Klause

Vubec nekdo pta na deni ve svete ... Drtiva vetsina CR a vubec lidi ve svete  zna ze Klaus je kolaborant a vse co rika jde na ruku svemu priteli Putinovi a vite proc? dela to ne zadarmo a je Putinuv pucflek

J. Mrázek 5.2.2015 5:50

Musíte být nádherná ženská !

Příroda totiž kompenzuje. Tam, kde chybí rozum nadělí krásu, aby dotyčná/ný přežil a nebyl umlácen spoluobčany za své infantilní a tupé žblebtání ...

P. Kmoníček 5.2.2015 9:11

Re: Musíte být nádherná ženská !

Mrazíku,zapomněl jste oznámit,že pucflek má pravdu.

P. Kmoníček 5.2.2015 9:13

Re: Musíte být nádherná ženská !

A samozřemě je jedno co říká.Hlavně,že to není proti Putinovi.