7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

V sobotním rozhovoru pro Právo prohlásil Andrej Babiš, že nechce být prezidentem, protože není člověk, který by uměl dobře mluvit, je člověk, který pracuje a tvoří. Myslí si, že prezidentem by docela dobře mohl být pan Sobotka, dělal by to prý „celkem dobře“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jaromír 3.12.2014 5:39

Re: Proč ?

Je možné podotknout, že když po svém zvolení Václav Havel navštívil Německo, nebylo ještě Slovensko zahraničí.

M. Harmáček 3.12.2014 5:36

Re: Vážený pane Doležale, i na jiných webech

Pan Doležal de facto pracuje pro Kreml, stejně jako Klaus, Zeman, Mach, Svobodní, Bobošíková, Pečínka a celý Reflex.

J. Kolouch 3.12.2014 5:35

Re: Vážený pane Doležale, i na jiných webech

Souhlasím. Pan Doležal kdysi pronesl či napsal, že integrací dvou pravicových stran vzniknou nejméně 3 menší subjekty (volně parafrázováno, snad jsem to moc nezkreslil). Člověk by řekl, že s takovým názorem bude pan Doležal spíš usilovat o vyzvedávání toho, co nás spojuje, než toho, co nás rozděluje. Bohužel, pravý opak je pravdou.

M. Harmáček 3.12.2014 5:34

Neříkejte, že nevíte

Pane Doležale,

neříkejte, že nevíte, jak se vyrábějí zprávy. A.Babiše se v Právu zeptali, jestli by nechtěl být prezident a když odpověděl, že ne, že je spíš na výkonnou práci, že Sobotka spíš by mohl být, tak teď už jeho následně překroucená odpověď žije samostatným životem a i Vy z toho teď máte živobytí :-)

J. Kolouch 3.12.2014 5:30

K první zahraniční cestě V. Havla

bych podotknul, že tehdy to bylo Mečiarovo Slovensko, a nijak nemám za zlé Havlovi, že dal přednost cestě do Německa.

Jenže pak se Slováci dokázali Mečiara zbavit, kdežto my se stále potácíme v tom politickém marasmu. Ale od koho bychom se měli odstřihnout, v tom je naše společnost naprosto rozdělená a čelní politici tento stav spíš prohlubují, než aby pracovali na sjednocení.

S. Vaněček Šauerová 3.12.2014 2:41

On Vás někdo někam tlačí, paní Kanioková ? A kam ?

Btw., kdy už konečně zkrachuje to euro, neměla byste zas nějakou tu zaručenou prognózu ?

S. Vaněček Šauerová 3.12.2014 2:37

Vážený pane Doležale, i na jiných webech

(naposled echo24.cz) se setkávám s údivem nad Vaší opakující se kritikou V. Havla a rovněž i nad používáním již zdomácnělé oblíbené nadávky odpůrců současného režimu "havlista", "havlismus". Velmi bych se přimlouvala, abyste uvážil, zda tak náhodou nepřihráváte vodu na mlýn těm, kteří s otrockou mentalitou znovu obracejí své toužebné pohledy na Východ a kteří destrukci polistopadových poměrů dnes vcelku již nezakrytě vítají.

J. Kanioková 3.12.2014 2:35

Proč ?

Protože každý tlak vytváří protitlak. A čím větší tlak, o to větší protitlak. To, co tu P&L poslední dobou předvádějí, jak jim nestačí Lex Havel, ale usilovně budují Kult jeho osobnosti, to se naprosto vymyká realitě. Přejmenovávání ulic, parků, knihoven, letiště, i lavičky.. co dalšího přijde na řadu? Už jsem dokonce četla snahu ho přirovnat ke jménům jako Máhatmá Gándhí či Nelson Mandela. Je to snad normální ??? Kdy přijde svatořečení ?

Můj odsudek se v tomto trendu netýká zdaleka tak Havla jako jeho fanatického fanklubu, kterému vůbec nejde o něj, ale především se tímto chtějí přiživit a zviditelnit ONI !

V. Havel byl kvalitním disidentem, ale v politice byl dost mimo. Třeba hned první rest - první zahraniční návštěva, Německo. NE Slovensko. To byla jedna ze základních výtek Slováků, kde jsem se podílela na kampani pro udržení společné republiky.

Společnost, která potřebuje podobné primitivní kulty, je chorá.

T. Šmilauer 3.12.2014 1:23

Pane Doležale...

Proč tolik zášti vůči Václavu Havlovi a katolické církvi? Nemáte to zapotřebí.

T. Pansky 3.12.2014 0:50

Autor zije v minulosti, jako mnoho jinych ... Proc?

V Cesku bychom se meli konecne naucit zit v soucasnosti a pripravovat se na budoucnost.  Proc nam neustale lezi v zaludku jiz zesnuly prezident Havel?  V nekterych zemich maji hezky zvyk nekritizovat minule prezidenty.  Oni se totiz soustredi na veci, ktere mohou zmenit a kritizuji (nebo chvali) soucasnehe prezidenty.  Hezky zvyk.  Naucime se neco podobneho?  Hodilo by se nam to.