17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

Profesor Tomáš Halík dal najevo, že by byl ochoten se v krajním případě obětovat a kandidovat na prezidenta ČR. Udělá to jen tenkrát, když tu nebude žádný důstojný kandidát (tomu je obtížné rozumět jinak než „když tu nebude žádný kandidát, kterého bych opovažoval za důstojného", přičemž je těžké se vyhnout podezření, že žádný takový tu nebude, když se prof. Halíkovi bude chtít kandidovat).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 9.8.2014 7:49

Re: Buran

Osobně jako satan nevypadám a ješitný nejsem již vůbec. Pana Klause však také nesnáším, podobně jako velmi mnoho lidí v ČR. Možná i většina.  Nechápu, jak může někdo někoho milovat, pokud ten někdo rozvrátil stát, rozbil svou vlast, který svou činností zrostředkovaně zničil většinu průmyslových podniků ve státě. Někoho, kdo stojí za nárůstem zlodějny a podvodů, někoho, kdo svými články o všem možném a svým vystupováním dělal ostudu České republice v zahraničí. Takovýto člověk si zaslouží nikoliv býti prezidentem, ale muklem a to doživotně.

J. Stejskal 8.8.2014 23:00

Re: Buran

Halík není satanista. Jen tak vypadá. Ale svou ješitností se dotýká samotného Klause. Proto se tak nesnáší. Oba jsou už ale odběhlí.

T. Hamet 8.8.2014 22:45

Re: Buran

Byl ještě velice jemný. Halík je satanista, to je o hodně horší, než buran.

J. Jurax 8.8.2014 22:25

Hm

pan Doležal v jistém ohledu se překonává - napsal, citují "zvlášť když vezmu v úvahu, že krutosti, srovnatelné s těmi protektorátními, DEJME TOMU V MENŠÍM ROZSAHU a pod pokličkou, probíhaly i v té době, ..." - konec citátu; buďme rádi i za to dejme tomu atd., lze to mít za pokrok ...

P. Čech 8.8.2014 13:15

Re: Buran

Buran = hrubián, neotesanec, křupan, neomalenec, silný stepní vítr.. Ten vítr asi pan Doležal neměl na mysli. Ovšem použít ve spojení s panem Halíkem slova že "není dost velký buran", což znamená, že buranem je ale menším, je hloupé, zavádějící a trapné. Jako neotesanec (buran) se zde ukazuje sám pan Doležal, když píše takovýmto způsobem o jiných, o panu Halíkovi zejména.

V. Ondys 8.8.2014 12:34

:))))))) Trefné!

Kategorie „intelektuál“ a „buran“ se nijak nevylučují!

:))))))))) Jeden žvaní o svých údajně lidumilných představách v kavárně a druhý nenávistně soptí v hospodě! Srandovní je, jak s oběma nemilosrdně zatřese normální život s běžnými nároky...

J. Skála 8.8.2014 9:54

I pan Doležal

už odbývá editaci svých textů. Jinak by nemohl ponechat svoje vyjádření k případu "Halík for president" ve dvou různých odstavcích. Ke cti mu slouží, že obě vyjádření jsou konsistentní a přitom bez použití Ctrl-C a Ctrl-V.

P. Kersch 8.8.2014 9:20

Buran

Kdo je "Buran" ? Myslím, jaké musí splňovat podmínky, aby mohl být oprávněně takto titulován. Námět na fejeton?

P. Čech 8.8.2014 8:17

Dá se tomu rozumět jinak

Tedy ev. kandidatuře pana Halíka na prezidenta. On totiž v minulých volbách "důstojný" kandidát nebyl žádný. Ono totiž ty důstojné lidi zcela odradil nezákonný čl. 56, odst.5 zákona o přímé volbě prezidenta. Nezákonný proto, že odporuje nejméně dvěma článkům Listiny základních práv a svobod. To, že politické strany nejsou schopny kandidovat "důstojné" lidi, víme již dávno. Jiní, opravdu důstojní lidé ( a máme jich dost) nemají zájem sbírat 50 000 podpisů, aby je následně někdo obviňoval, že podvádějí, když jiným kandidátům stačí podpisy 20 či dokonce 10 nadlidí. O tom to je. A služební zákon? Ten by vůbec nebyl zapotřebí, kdyby v ČR vládli občané, jak říká čl.2, odst 1 ústavy a nikoliv politické strany, které v rozporu s oním článkem ústavy ovládají moc zákonodárnou, zčásti výkonnou a soudní. Pokud by lidem nevládly politické strany, neměly by ani zájem dosazovat na významné posty ve státní správě své "politické důchodce". Je to bolest téměř všech evropských zemí, poněvadž v nich většinou vládnou lidem politické strany., vymlouvajíc se, že to je parlamentní, zastupitelská demokracie. Parlamentní možná je, ovšem zastupitelská nikoliv. Proto mají tyto země "služební zákony" a proto je EU vyžaduje.

P. Sulc 8.8.2014 3:07

Hlina s pankrackeho popraviste.

Nejak mi to nesedi, ta ''sekacka'' na hlavy snad byla ve sklepe, tam snad byl uz beton a ne udusana hlina?. A strilenim se snad popravovalo v Kobylisich, tm sice bylo hliny az az, ale to je zase o necem jinem. I tak, s tou hlinou ,to je tyjatr.