20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Dezintegrace levice

Předsedkyně senátorského klubu ČSSD Jiřina Rippelová odchází z ČSSD do SPOZ. Důvody jsou pragmatické, končí jí mandát a strana ji už nekandiduje. Přeběhlicí se být necítí, bude nadále hájit středolevý program, jen v jiném dresu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 30.7.2012 19:49

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Když myslíte. :-(

M. Prokop 30.7.2012 18:39

Re: Dalo se to čekat.

Dluhoslav ČSOBotka moc na pragmatika nevypadá, lže až si sám věří.

A. Reček 30.7.2012 18:08

Dalo se to čekat.

ČSSD se stala po nástupu Zemana do čela strany, žebříkem pro kariéristy levicově smýšlející, zvláště mladší soudruhy. Obnovovatel strany Horák měl vrozenou nedůvěru právě k těmto rychlým převlékačům kabátů. A to zase Zemanovi vůbec nevadilo.  Tedy faktem je, že na vyšších místech jsou u ČSSD pragmatici a pokud jim z nějakého důvodu stranická pšenka přestala kvést, hbitě ji opustí a štěstí hledají jinde. Rozhodující je pro ně jejich vysoké ego!

J. Štrobl 30.7.2012 15:43

Pan Doležal má pravdu.

Mnoho führerů levice je její smrt. :-)))

V. Linhart 30.7.2012 12:48

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Text, pane, to jsou jen slova. Mě zajímají jen emoce za nimi. Sám víte a taky to předvádíte, že fakta jako taková mají význam jedině tehdy, když si je ohneme podle svých momentálních potřeb. Tak to je.

J. Boleslav 30.7.2012 12:27

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Zkuste se naučit číst psaný text. Jak jste přišel na to, že jsem srovnával Topolánka s Klausem? Jinak etalon hulvátství máme jak vidno každý někde jinde, což je ovšem normální.

V. Linhart 30.7.2012 12:21

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Omlouvat gaunera, že se - narozen čistý - pošpinil o gaunery těžšího kalibru je velmi zábavné. Ale opakují Topolánek je pro mě etalonem arogantního hulváta, který i přes Paroubky a pod.nemá obdoby. Srovnávat jej s Klausem je pro pana prezidenta urážka. Styďte se.

J. Boleslav 30.7.2012 11:25

Re: Na pravici zvítězí ten,

Stačilo by vrátit čas o 23 let zpátky nebo je vyslat na pár let na exkurzi na Kubu nebo do S. Koreje. Už to tady jednou zaznělo: Kdyby se kteříkoliv naši předkové dostali sem do této doby a slyšeli, jak si stále stěžujeme a nadáváme na poměry, považovali by nás za rozmazlené pitomce.

J. Boleslav 30.7.2012 11:22

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Máte to všechno trochu popletené. Např. Topolánek podle Vás vládl 4 roky?

J. Boleslav 30.7.2012 11:20

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Kam se v hulvátství a nafoukanosti Topolánek hrabal na socanské matadory Zemana, Paroubka či Drátha. Když se stal šéfem ODS, choval se z počátku velmi slušně a korektně. Protože měl ale proti sobě hulváta a burana Jyrku, těžko se mohl tímto slušným způsobem prosadit a tak se začal pomalu taky přizpůsobovat. Hulvátství do vrcholné politiky vnesl Zeman, Klausovy vlády se chovaly noblesně.

V. Linhart 30.7.2012 10:31

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Tak to není. Pro mě je vrchol nevkusu ODS and comp. a jejich pokrytečtí voliči. Ti se ráno pomodlí a pak se celý den snaží někoho okrást anebo alespoň urazit. Když se jim to nedaří jsou nešťastní, nemůžou spát a sní otevřenýma očima o většinovém volebním systému. Z kozla jelena, pane nevykřešete, i kdyby jste jej lakoval sebezářivějšími barvami. I já vám gratuluji k vašemu obvzvlášť vybranému vkusu, co se politiků týče a vůbec vám váš úděl nezávidím.

P. Lenc 30.7.2012 10:10

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Je to pane Linharte vaše představa, dobře vám tak.Doufám, že vrchol vkusu je pro vás ČSSD a komunisté.V tom případě vám k vašemu vkusu gratuluji.

A. Bocek 30.7.2012 10:09

Re: Na pravici zvítězí ten,

Možná by těm "chytřejším " pomohla dvouletá karanténa levicovým populismem.

V. Linhart 30.7.2012 9:08

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

S tím věřícím si snad děláte prču..? Jak může být exsvazák z dobré bolševické rodiny dobrý věřící? Ten tak leda pokrytec, pane... Hodnocení Moodys nevím zda je dobré či ne, ovšem sami ekonomové tvrdí, že tu a tam vaří z vody a že stoprocentní recept na ekonomický úspěch neexistuje... Také to vystavuje vysvědčení předvolební rétorice pánů Kalouska a Nečase, že naše hospodářství podobá se řeckému...Po čtyřech letech pravicové Topolánkovy vlády. Takže je Nečas přinejmenším lhář, ale souhlasím, že něco takového na prémiérské sesli nebylo. Doufám, že i brzy nebude.

V. Linhart 30.7.2012 8:55

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Neznám u nás politika, který by se odpudivě nechoval. Sobotka se sice tu a tam chová úlisně, ovšem talent na to, chovat se jako prase, mají především vrchní představitelé ODS(s vyjímkou V.Klause!) a s nimi spjatých kolaborantských(speciálně pro kolaboraci založených) organizací typu TOP09. Vrcholem nevkusu a hulvátství pro mě navždy zůstane Míra Topolánek, kterému se velmi snaží podobat antieurohujer Nečas, ovšem pro nedostatek invence je to jen jeho slaboučký odvar. Je otázkou, jestli vůbec někdy někdo Topolánkem nastavené laťky byť jen dotkne...

J. Boleslav 30.7.2012 8:52

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Slabému a nerozhodnému Nečasovi se např. podařilo přes všechny obstrukce opozice stabilizovat státní finance do té míry, že jsme za to byli jako jedni z mála zemí pochválení Moodys. Téměř se všemi problematickými ministry se zatím dokázal rozloučit. Taktéž s veverkami, které dělaly vládě největší ostudu. Postupuje sice ne tak razantně, jako někteří jeho předchůdci či oponenti, ale svoje představy většinou prosadí, pokud je to politicky průchodné. Je to slušný, věřící člověk. To je v mých očích velká deviza, takových u nás na premiérské židli zatím mnoho nebylo.

P. Lenc 30.7.2012 8:48

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Paní Sedláčková, myslím si to co vy, je to prostě soc.dem.

J. Boleslav 30.7.2012 8:44

Re: Na pravici zvítězí ten,

Ano, v tom je ten primární problém.

J. Boleslav 30.7.2012 8:43

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Přesně. Od svých politických počátků, kdy jsem ho poprvé viděl, se takto odpudivě chová. Lže jak když Rudé právo tiskne, když si myslí, že lidé nemají možnost si jeho informace ověřit nebo že určité věci už pozapomněli. Typický socan.

A. Sedláčková 30.7.2012 8:37

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Pane Lenci, souhlasím s Vámi v názoru na p. Nečase. Nemá to lehké, trochu podpory by zasloužil. Kde ale p. Doležal vzal názor, že p. Sobotka se jevil jako slušný a korektní politik, nechápu. Mně se vždy jevil jako demagogický hajzlík.

V. Linhart 30.7.2012 8:30

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Taky se bojím o koryto a jsem pro to ochoten leccos skousnout. To, že udržel koalici v kupě, za tak zásadní zásluhu nepokládám, abych ho uznával za skvělého politika s výrazným charismatem. Zajímalo by mě ovšem, kolik ho muselo stát přemáhání nechat ve svých funkcích očividně slabé "politiky" z ex VV,kteří rozhodně jsou vším jiným, než ozdobou vlády. Jinými slovy - taková hovadina! A co to muselo stát peněz...

P. Lenc 30.7.2012 8:19

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Tento Nečas bez "gulí"dokázal udržet tuto koalici přes všechny průšvihy pohromadě.Přes všechna prohlášení "zasvětcených"politických komentátorů a jiných proroků kdy tato vláda padne, tak tato vláda především díky Nečasovi vládne dál.Mýlíte se, Nečas, to je pěst v hedvábné rukavičce.Ale váš názor vám samozřejmně nemíním vyvracet.

I. Schlägel 30.7.2012 8:19

Re: Na pravici zvítězí ten,

To platí samozřejmě i o většině voličů. Bohužel...

P. Lenc 30.7.2012 8:10

Re: Na pravici zvítězí ten,

Přesné.

V. Linhart 30.7.2012 8:08

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Nečas je odpudivý svým jednáním. Načepýřený jako kohout, rázný ve slovech, slabý ve skutcích. Bez gulí,takový typický partajní byrokrat, ráží okresní tajemník za bolševika. Když holt nemá ODS kde brát, i Nečas je dobrý.

O reinkarnaci ČSSD je možno hovořit v okamžiku, kdy se z jejího čela dostává dlouholetý předseda exilové ČSSD Horák, který se svým poněkud ustrnulým pojetím strany vrátil z USA už v roce 90, ovšem poněkud se u voličů nechytal a pomalu stranu vedl k zapomenutí. Tehdy z podobně uvadlého Občanského hnutí přichází do ČSSD Miloš Zeman... To je ta silná osobnost, pane. Ale i u něj platí, že nevstoupíš dvakrát do jedné a té samé řeky.

I. Schlägel 30.7.2012 7:56

Re: Na pravici zvítězí ten,

Problém je ten, že po prebendách je standardně větší poptávka než po myšlenkách. Napříč politickým spektrem.

J. Boleslav 30.7.2012 7:41

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Co vidíte tak odpudivého na Nečasovi? A která silná osobnost podle Vás založila ČSSD? Snad ne Horák?

V. Linhart 30.7.2012 7:36

Re: Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

Pravice i levice jsou na tom bohužel úplně stejně, trpí akutním nedostatkem lídrů s charizmatem a vizemi. Obě dominantní strany na obou stranách politického spektra byly založeny silnými osobnostmi, ODS Václavem Klausem, který se svojí vizí slabého státu se silným podnikatelským podhoubím a variabilní pracovní silou zalíbil části populace svým na kost zjednodušeným pohledem na svět(neviditelná ruka trhu, co není zakázáno, je povoleno a pod.), které ovšem stejně stejně v praxi nemůže bez kompromisů existovat. Reinkarnace ČSSD po Horákově debaklu se také podobá malému zázraku, ale ruku na srdce, byla přeci jenom obranou reakcí v době, kdy se o zaměstnanci mluvilo jen jako o obtížném hmyzu a kdy ve státě řádily pod modrou vlajkou vekslácko-mafiánské grupy a beztrestně plenily, co se dalo a slovo "levice" znělo téměř jako nadávka...

Nyní se obě partaje dostávají na rozcestí. Vyprázdněny, bez realistických vizí, s plnou hubou frází, každá zabarikádovaná ve svém koutě a neochotná mluvit k každým, s kým by se musela reálně dělit o moc(nemyslím tím ucpání huby koaličním partnerům nějakým tím vládním místem či jiným drobkem ze stolu) spějí k dalšímu stupni otrávení občanů. Možná je doopravdy na čase volit skutečnou alternativu, kterou se obě partičky zaklínají jako ďáblem. To jediné je dokáže probrat z letargie a slastného sebeuspokojení nad sebou samými. Nejít volit znamená volit Kalousky, Nečase a Sobotky... Což je velmi odpudivá představa.

A. Bocek 30.7.2012 7:25

Na pravici zvítězí ten,

kdo nabídne myšlenky ( snad SSO ) , na levici ten kdo nabídne prebendy ( snad ČSSD ).

P. Pavlovský 30.7.2012 2:13

Pravice je na tom, možno-li, ještě hůř,

obě její parlamentní strany jsou z důvodů zřejmých každému čestnému člověku nevolitelné, což píši s lítostí jako skalní konzervativec.

 Obávám se, že navzdory B. Doležalem konstatovanému rozvratu, levice volby hladce vyhraje.

Jako Pražák na podzim nevolím, ale co za dva roky? Kde je na pravici něco volitelného? STaN, kteří se "udělají pro sebe"?