4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Dalajlámiáda a co z ní plyne

Pod souborný název Dalajlámiáda shrnuji vzrušené události z posledních několika týdnů. Začaly dutě patetickými oslavami nedožitých osmdesátin exprezidenta Václava Havla; pokračovaly mezinárodní konferencí Fórum 2000, které letos opět navštívil nejvyšší tibetský duchovní představitel dalajláma; setkala se s ním řada českých politiků a naši nejvyšší ústavní činitelé považovali za potřebné k tomu vydat, zjevně na základě signálů z Pekingu, poměrně servilní prohlášení ohledně českých vztahů ke komunistické Číně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Němec 9.11.2016 19:29

Neselhání

Bohouši, to je moje řeč, politici selhávají ostošest, zato ty neselžeš nikdy.

Jen se třeba zeptám, proč by demonstranti ze Staromáku ( aniž bych jim fandil ) měli jít na Hrad, tam čumět na nádvoří, protože nebyli na raut zvaný, a čekat, až se Jirka Ovčáček vyvalí vyprdět se po žrádle na čerstvej vzduch ?

A co ty, co dělá zdravíčko ?

F. Navrátil 9.11.2016 14:59

Tibet je na východě

Vždy když vidím tibetské vlajky vlát na divadlech a budovách vysokých škol, když se aktivisté halí do vlajek tohoto himalájského státu, vždy si říkám: "Společenství pravdy a alásky tvrdí, že nás Zeman táhne na východ. Ale Tibet je přece na východě!"

M. Prokop 9.11.2016 16:43

Re: Tibet je na východě

A on nás někdo tahá do Tibetu a navazuje s ním strategické partnerství?

F. Houžňák 9.11.2016 16:50

Nějak jste k večeru ožil,

co dělají matrace?

M. Prokop 9.11.2016 16:52

Re: Nějak jste k večeru ožil,

V tom vám nepomohu, to je nějaká vaše starost.

J. Schwarz 9.11.2016 14:28

Pokud by byl Babiš

zárukou že česká kotlina nebude zaplevelena musulmanským býlím klidně mu popřeji i vlastnictví televize Nova a třeba i Sazka arény a řetězce obchodů s erotickými pomůckami. Pokud by se ale "demokratické strany" shodly na zrušení veškerých dotací, "grantů" a podpor "neziskovkám" dalo by se o nich uvažovat, jinak sotva... Nebýt dotací, nemohly by je zneužívat ani Babišovy firmy. A pokud je dotován konkurent, proč by měl být ausgerechnet Babiš z dotačního kolotoče vyodstředěn?

M. Prokop 9.11.2016 16:44

Re: Pokud by byl Babiš

Ovšem, pokud ....

Co se dotací, kvot a podobných nemravností týče, pak ano, zrušit.

Ovšem u Bureše je pohoršující hlavně to, jak rozhoduje o dotování svých firem.

F. Navrátil 9.11.2016 13:43

Nedemokratické?

Doležal tvrdí, že pokud ANO zvítězí ve volbách a ustanoví jednobarevnou vládu, nebude to demokracie. Takže výsledek voleb není demokracie? Co je demokracie? Že by měla být vláda ustanovena rozhodnutím nevoleného společenstva pravdy a lásky?

K. Loskot 9.11.2016 13:28

Dalajlamiáda

Já jsem rád, že stýčkovi Bradymu nákladní letadlo společnosti DHL odváželo všechna vyznamenání a tituly do KAnady. Nejsme lakomý národ.

F. Houžňák 9.11.2016 13:25

A furt ho nikdo nevolí,

i kdyby se upsal a uvýzvoval. Je to k vzteku.

K. Vyšata 9.11.2016 11:17

Pepík v hospodě u nás na rohu

podal jednou větou to, co se tady rozvláčně rozmazáváte. Jsou to bl.uni, Zeman i Babiš, ale chytřejší než všichni ostatní a proto mají můj hlas.

Sice logicky je na druhé straně plotu než pan Doležal, ale trefí se bez dlouhého kecání o ničem. Není v tom právě zakletý ten úspěch ve volbách??

A. Alda 9.11.2016 9:38

Máte tam věcnou chybu.

Dalaj láma není nejvyšším duchovním představitelem Tibetu, ale pouze nejvyšším duchovním představitelem sekty Žlutých čepic, jedné z pěti sekt budhismu v Tibetu.

Na a to ostatní, co píšete, nestojí za kritiku. Vy prostě nenávidíte presidenty. Nenáviděl jste Klause, nenávidí jeho antagona Zemana, budete nenávidět i Babiše (dožijete-li to). To je prostě dannost Vaší povahy.

M. Prokop 9.11.2016 11:57

Re: Máte tam věcnou chybu.

A z titulu představitele sekty Žlutých čepic byl nejvyšší duchovní i světskou autoritou Tibetu.

Ale koukám, že alespoň o tom Tibetu víte více, než je průměr (otroctví, vysávající mniši ... ).

F. Houžňák 9.11.2016 13:30

No, to to v tom Tibetu musí vypadat,

když tenhle svatouškovský šnorer je jeho nejvyšším duchovním představitelem. Helejte se, pane Prokop, nechtěl byste pozdvihnout tibetskou vysokou kulturu a podpořit ji v boji proti čínským nevzdělaným a neschopným barbarům tím, že začnete psát tibetské kníhy, tibetské dívadlo, malovat tibetské obrazy a vůbec? Pochopitelně v tibetštině. Jenom mě tak maně napadá, že to nesepisuje a nemaluje ten dalajlámovič, místo rajzování po světě?

M. Prokop 9.11.2016 16:46

Re: No, to to v tom Tibetu musí vypadat,

Názorně jste dokumentoval mou glosu o těch, kdo prd vědí a kecají.

Tu tibetskou kulturu si Tibeťani zajišťovali vlastní silou i beze mne, než to ovšem Číňani rozbili.

F. Houžňák 9.11.2016 16:49

No ale, jak vy tvrdíte, terazky nemůžou,

tak hop hop na pomoc. Už tam na vás úpěnlivě čekají. A cože to vytvořila tibetská kultura před Číňany (kdy ono to bylo? Tibet patří přerušovaně k Číně nějakých tisíc nebo kolik let) tak převratného a následováníhodného a zajímavého, můžu se optat? Tedy kromě toho modlitebního mlýnku, ale o tom jsem už ondyno byl psal.

M. Prokop 9.11.2016 16:55

Re: No ale, jak vy tvrdíte, terazky nemůžou,

Optat se můžete, ale já mám lepší věci na práci, než školit nevědomé o rozdílech dvou paralelních kultur. Zkuste Googla.

F. Houžňák 9.11.2016 17:41

Hm, takže zjevně nevíte ani tu sebemenší drobnost,

kterou byste jedním-dvěma slovy hodil do placu (ten můj modlitební mlýnek má dvě slova). To jste docela na argumenty chud, není-liž pravdou? Asi to zas taková sláva nebude, když ani tak zapálení a vzdělaní přívrženci vysoké tibetánské kultury jako jste vy ničehož nevědí a nevypotí.

P. Han 9.11.2016 19:53

Re: Hm, takže zjevně nevíte ani tu sebemenší drobnost,

A už jste zkusil toho Googla?

F. Houžňák 9.11.2016 20:51

No, to nepotřebuju,

já jsem chtěl vědět, jestli to víte vy, když se za ten Tibet a dalajlámu tak berete, a ejhle: nevíte nic. Ne že bych to nebyl býval tušil, ale potvrzení directly from the horse's mouth je cennější.

M. Prokop 9.11.2016 20:44

Re: Hm, takže zjevně nevíte ani tu sebemenší drobnost,

O házení perel bravu jste slyšel?

F. Houžňák 9.11.2016 21:01

Já házím perly výhradně

sviním.

A. Alda 9.11.2016 13:36

Tož oni ti žlutočepičáři

za jednoho z předcházejících dalajlámů červenočepičáře a další sekty dost povraždili a tak se stali dočasně nejsilnějšími. No a co? Dnes už nejsilnějšími nejsou. A tak prostě vrchní láma žlutočepičářů nemůže být představitelem Tibetu, byť by to o sobě sebehlasitěji rozhlašoval.

R. Langer 9.11.2016 13:52

Re: Tož oni ti žlutočepičáři

A on to o sobě rozhlašuje?

F. Houžňák 9.11.2016 16:47

Bodejť že jo, jen se koukněte

na jeho oficiální životopis: dalailama.com/biography/a-brief-biography. Kdo umí číst, může si to tam přečíst. Říká si tam Jeho Svatost, to zní vám atheistům přitažlivě.

P. Han 9.11.2016 19:54

Re: Bodejť že jo, jen se koukněte

Proč by si neříkal Jeho Svatost, když je to jeho oficiální titul?

F. Houžňák 9.11.2016 20:49

No, proč ne, já mu to neberu,

já za to nemůžu, že jste moji repliku nepochopil.

M. Prokop 9.11.2016 16:48

Re: Tož oni ti žlutočepičáři

Nejsem si jist, zda jeho uznání Tibeťany nějak závisí na tom, co o něm prohlašujete vy, co může a nemůže. Spíš ne, že?

F. Houžňák 9.11.2016 21:00

Jste nějak ve svých replikách

zamotán. Já jsem chtěl jenom vědět, co vy si myslíte, proč vrchní láma všech lámů nepozdvihuje tibetánskou kultůru tím, že by místo rajzování a žvanění o světle ducha a o marxismu seděl na zadku a sepisoval hodnotné tibetánské knihy, hodnotné tibetánské divadlo, maloval hodnotné tibetánské obrazy (třeba "Jak s lamou a lámou za tibetánského svítání") a sochal hodnotné tibetánské sochy (třeba "Láma čumící na Čomolungmu zleva"). Co si myslíte, proč tak nečiní? Nebo si nemyslíte nic a nemaje modlitebního mlýnku omíláte tibetánská pseudomoudra sám?

Š. Hašek 9.11.2016 9:31

Skromně si myslím,

že gruntovním problémem této republiky není její president Miloš Zeman. A ani nějaká vlajka namotaná na poslance.

Jsou to stále stejní - také tvrdili, že největší průšvihy polistopadové doby nastaly - rozpadem OF, volebním (!!!!) vítězstvím Václava Klause, koncem US, nepochopením Halíka, volebním vítězstvím Miloše Zemana, .......... a najednou do těch jejich propočtů "shůry spadl Řepkař"....

a zas je séře, že o tom rozhodli voliči! Sakra! Zdá se, že volič (ten póvl ovšem) jest jejich nepřítelem číslo jedna. Raději mají plkací kluby a sešlost několika stovek nepóvl voličů pod pomníkem.

Babiše nevolím, ale znám několik jeho voličů, kteří opravdu jednotlivě vykazují více inteligence, než třeba Kocáb. Řepkař totiž si Američana Dienstbiera a studenta premiéra namaže dopoledne na chleba a odpoledne může "u kávy čumět do stropu". Zjednodušeno.