18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. John 4.3.2010 9:30

Hlavně si všiměte,

že s. Pernes je mladý, perspektivní,i Vuml má, co jen do osmdesáti let práce pro lid a historii udělá. Co nějakej Žáček, ten ani VUML nemá, ale ředitelovat a pomlouvat by chtěl, tůdle, řekla Kavalírová s Šustrovou. Prý se nesmí prošustrovat kredit, co mají soudruzi kamarádíčkové.  Také Pernes ví, kde hledat v které krabici, kde je napsáno , jak Joska mazal převezl stb, takovou zpravodajskou  hru s nimi rozehrál, až z toho byli estébáci tumpachoví. Dodnes se z toho nevzpamatovali, nebýt těch krásných důchodů, co maj, tak si hodili snad mašli, ale to by zase byla škoda těch důchodů,tak se tu "užírají" dál. Jó, Joska je pašák, to by chtělo zpracovat literárně, třeba Kundera by se toho mohl ujmout, jen co ale Pernes dodá příslušné archiválie. Ovšem pravé, nevylhané a pomlouvačné, vytržené z kontextu, což prý dělal ten Žáček,jak řekli soudruzi odborníci.Snad si to psal ten Žáček sám, falšovatel jeden.

V. Novák 4.3.2010 12:45

Žáček hlavně není historik

a o vědě má představy jak jistý dřevěný herec o válce. Zato podkuřovat mocným - třeba dodat Topolánkovi podklad, že Mašíni plánovali atentát na Gottwalda, takže nejsou obyčejní loupežní vrazi, ale političtí atentátníci - to se za socíku naučil.

Zřejmě jako funcionář SSM.

Nakonec - tehdejší studenti fakulty žurnalistiky byli největší a nejprověřenější svině. No, možná po uměleckých školách...

T. Šmilauer 4.3.2010 20:31

Re: Žáček hlavně není historik

Nomenklaturní kádry ( studenty VUMLu) si jako kádrové rezervy na vedoucí místa vybírala pro jejich servilitu k režimu sama státostrana. Takže to nebyli lidé spolehliví a prověření?

R. John 4.3.2010 21:29

Re: Žáček hlavně není historik

Víte, máte částečně pravdu,souhas, ale přeci jen se ten Žáček asi zparchantěl méně než Pernes, starý osvědčený pracovník socialistických muzeí . Co Vy na to? A ten věk, dva roky do důchodu?

R. Sedláček 4.3.2010 8:27

Pravidla a vyjímky

Asi se již dávno měla stanovit nějaká pravidla pokud možno se vyhnout vyjímkám. Jako se mi nelíbí bývalý komunista v čele vlády ČR (přes nesporné úspěchy této vlády jsem v minulosti několikrát napsal, že člověk, který kvůli prospěchu a funkci vstoupí do strany je schopen všeho, coč se potvrdilo při řešení stávky), stejně tak nemůže řídit ústav, který pátrá v archivech a odhaluje zločiny minulého režimu člověk, který studoval Večerní Univerzitu Marxismu Leninismu, byl kandidáem spolupráce STB ( oni přece věsěli koho a proč si vybírají) a navíc je spojen s levicovou stranou, která je plná bývalých komunistů a táhne i ty současné do vlády.

Pojďme to vyřešit volbami. Zatím jen nanečisto:Volby

V. Novák 4.3.2010 12:34

Kandidát tajné spolupráce

je kategorie, do které spadají ti, o něž měla StB zájem - a ono to nějak nedopadlo. Třeba že neměli zájem oni. Nebo StB zjistila, že dotyčný vlastně není tak perspektivní, že ví pendrek, že by mohl práskat tak leda na ty, kteří už dávno práskají na něj.... Nebo že když se opije, tak všeko vykecá. Nebo se ani nemusí opíjet.

Prostě KTS je ten, koho začala StB lanařit (třeba jenom interně "Soudruhu kapitáne, tenhle by mohl případně", "Soudruhu poručíku, to je pěkná volovina") - a on se zlanařit nedal. Třeba proto, že se to ani nedověděl -ale KDYBY se dověděl, tak!... Nebo odmítl.

Stávka byla vyřešena velmi dobře - tak, že žádná nebyla. Což je nejlepší výstup z jednání. Nebýt ODSácké nekomunikativnosti a obstrukcí, ani nemuselo dojít na hrozbu stávkou. Chvála premiérovi!

R. Sedláček 4.3.2010 16:10

Re: Kandidát tajné spolupráce

Mám čím dál silnější pocit, že stávka měla odvédst pozornost od Paroubka a Pandurů. Ale v žádném případě to nebyl případ k vyhlášení stavu legislativní nouze.

V. Kain 4.3.2010 7:59

Člověk na svém místě

Můžete nechat vyhnívat tolik generací kolik budete chtít,pokud půjde o prachy tak jde morálka a slušnost stranou.Myslím,že důkazů o tom je dost.A pokud jde o děti,tak  v 80% jsou takoví jako jejich rodiče.Koho můžou vychovat zarytí komunisti? Zase jenom komunistu.

V. Linhart 4.3.2010 7:21

Pan Doležal jednou pravil se zvláštním leskem v očích:

Na mé práci žurnalisty je krásné to,že si kdykoli můžu do kohokoliv kopnout a to bez rizika,že mi někdo naklepe budku.Miluji to...

L. Lešnovský 4.3.2010 8:37

Re: Pan Doležal jednou pravil se zvláštním leskem v očích:

Vážený pane Linhart, pan Doležal jen vyslovil svůj názor tak jak ho můžete vyslovit i vy.To není kopání do lidí.Pan Pernes je dost dospělý na to aby se obhájil sám.Já mám pocit, že byl zvolen pro to, aby umrtvil tento úřad a někteří vysoce postavení člobrdové měli klid.

V. Skalová 4.3.2010 21:03

Re: Pan Doležal jednou pravil se zvláštním leskem v očích:

S takovým pocitem je nás bohužel víc...

T. Vodvářka 4.3.2010 6:12

Tragédie české společnosti

Naším národním problémem je absolutní nedostatek sebereflexe. Začalo to celopražským shromážděním při Heydrichově pohřbu a přísahou věrnosti Ŕíši  /tam ale šlo o kejhák, takže by se to snad dalo omluvit/, pak se postupně přísahalo po smrti Džugašviliho, Gottwalda atd.atd. Češi jsou vždy na místě, ochotni přísahat na cokoliv a komukoliv, když to v tu chvíli znamená nějakou výhodu. Pan Pernes je typickým produktem naší společnosti a přesně zapadá do občanstva. Zřejmě nikomu neublížil na své cestě, jen malinko či více uhnul ze svých morálních zásad, večer při studiu Leninových spisků nadával na režim, který ho nutí učit se takové pitomosti. Alo on holt tak moc chtěl být tím ředitelem muzea. Jistě si i zdůvodnil, že pokud on ne, tak ten druhej v řadě je o cosi větší hajzlík, tak mu to přece nepustím, že. Dnes, kdy je vše jinak, už má pocit výlučnosti a absenci sebereflexe, že možná v jeho minulosti to nebylo tak čisté. Jednoduché zdůvodnění tkví v tom, že i ti ostatní na tom nejsou jinak, a to mají samozřejmě mnohem lepší flek.

Jako byl po II. sv. válce Norimberský proces, který jasně definoval, co je zlo a co bylo špatně, u komunismu /ve své podstatě daleko zrůdnější ideologie/ to učiněno nebylo a už asi nebude. Proto se musíme stále potýkat s pány, kteří se otřásli,popřeli svou minulost a nyní statečně budují rozvinutý kapitalismus. Asi je třeba nechat vyhnít 2-3 generace a pak se shora či zdola kouknout, jestli to ty naše děti a vnuci dokázali lépe.

V. Novák 4.3.2010 12:40

První odstavec vašeho projevu

se dá vztáhnout na kteréhokoli vysokoškoláka té doby. Kdokoli, kdo tehdy vystudoval VŠ, má státní zkoušku z M-L a čtyři zkoušky ročníkové. Pokud má více škol, absolvoval toto studium rovněž vícekrát - neuznávalo se.

Vysokoškolské studium M-L bylo teoreticky v rozsahu studia VUMLu - osobně se domnívám, že těm dělnickým kádrům ho drobátko usnadňovali, zatímco nás kolísavé intelektuály podusili s chutí. Pernes jako absolvent VŠ vlastně ani VUML studovat nemusel - vše měl nastudované dávno, stačilo oprášit jednou naučené. Jako já na postgraduálu.

T. Vodvářka 4.3.2010 16:55

Re: První odstavec vašeho projevu

Vážený diskusní kolego - mýlíte se. Jako vysokoškolák jsem - stejně možná jako Vy - absolvoval 4 roky POVINNÉHO studia marxismu-leninismu, zakončený státnicí. Bez této státnice bych nemohl graduovat a dokončit studia. Večerní universita marx-leninismu byla DOBROVOLNOU možností pro ty, kteří chtěli v rámci postgraduálních ambicí zastávat nějaké, veskrze politické místo, kupříkladu ředitele čehokoliv. V tom vidím na rozdíl od Vás zásadní odlišnost. Osobně jsem ihned vše po skončení zkoušky dal do sběrny a vícekrát jsem se k této demagogii nevracel. Nemám pocit, že bych tímto nějak kolaboroval. Na rozdíl od pana Pernese, který jistě jako vysokoškolsky vzdělaný člověk mohl jít dělat cokoli jiného, kde nemusel mít absolutorium z VUMLu.

T. Šmilauer 4.3.2010 20:37

Re: První odstavec vašeho projevu

Tak to také dost vysvětluje Vaše názory. 

Výjezdy do zahraničí, ale i přípravu na vědeckou hodnost schvaloval CZV KSČ. Vám tedy zřejmě také.