5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bobyzboby 18.6.2008 10:13

Dnes je pan Doležal za novináře!

Pane Doležale, váš článek je tentokrát velmi trefný! VV Už jesem se ovás začínal bát. ;-P

Trochu mi vadí, že právě vy a vámi milovaná ODS byste často chtěli být v rámci EU ti nejchytřejší. To co vám obecně vadí u jedněch vám nevadí u jiných. Z pozice barbarských uprděných nováčků rádi poučujete dlouholeté členy klubu.

Ale musím opakovat, tento článek se vám (neodpustím si - vyjímečně) povedl.  >-

lucinapes 18.6.2008 9:16

Vadí EU nebo nevadí?

Evropská integrace je z mého pohledu nanejvýš žádoucí, ne-li nezbytná. Co vadí, je až k absurdnu vedená socialistická byrokratická buzerace, která na té integraci parazituje.. Prostě vadí socialisti, je jedno, v jaké podobě!

Bobyzboby 18.6.2008 10:21

Re: Vadí EU nebo nevadí?

Ta parazitující přebujelá byrokratická buzerace často není jen socialistická.  Takže mi vadí totéž co vám, ale nespojuji to automaticky se socialisty.  >- 

(Pozn.: základní konzervativní hodnotou je mj. povinnost státu omezovat svou roli na minimum, nezotročovat občany arogantní mocí)

Podvedený občan 16.6.2008 23:46

Jestli někdo nepatří do EU, tak je to především Německo, díky své minulosti ..

.. což by mělo být jasné každému aspirantovi politologie v prvním měsíci studia v prvním ročníku .. autor je zřejmě starý a nemocný člověk, který se snaží si takovými to článečky přivydělat k malému důchodu a aby měl na poplatky u lékařa[e .... a pan Neff mu zřejmě ponechává prostor, protože se ve skutečnosti jedná o žurnalistickou pornografii ....

Podvedený občan 16.6.2008 23:53

Re: Jestli někdo nepatří do EU, tak je to především Německo, díky své minulosti ..

.. která jde v jistých kruzích vždy na odbyt .. jinak autoři tohoto typu "doležal", jsou nejodpornější spodinou lidské společnosti .... za třicet stříbrných jenom pomlouvají a rozežtvávají ....

lucinapes 18.6.2008 9:03

Re: Re: Jestli někdo nepatří do EU, tak je to především Německo, díky své minulosti ..

Trošku blbý je, že s myšlenkou unie přišlo právě to Německo s Francií a postuopně se přidávali další.  To je, jako by se k vám domů stěhovali další lidi a nakonec řekli, že vy tam nepatříte.

von.Rammstein 16.6.2008 23:26

Resumé:

Z toho, co jsem si přečetl, mi jednoznačně vychází, že celá konstrukce EU je v zásadě v troskách a dodávám, že je to dobře, protože se jedná o konstrukt umělý a nepřirozený, tudíž dlouhodobě neživotaschopný. Pokud se tím ve Vašich očích zařadím mezi ty nekulturní krkající a prdící nevítané a nemilé hosty v předsíni, je mi potěšením. Raději si budu krkat a prdět na vlastním pískovišti, kde přesně vím, kde mám kyblíček a koho praštit lopatičkou po kebuli, než se rozhlížet po nekonečné písečné poušti, kde nikdy nebudu vědět, odkud a kdy se přiřítí horda cizích děcek a rozdupe mi bábovičky, protože nemám tu správnou velikost kyblíčku. Sorry.

Karel IV 16.6.2008 22:44

Ono to půjde, chce to čas

Pane Doležale, klídek. Souchotě paranoi a sebepodceňování vyčichnou s léty. Mám tři děti a ty by vůbec nechápaly, o čem to vlastně píšete. Malost naší politiky je jim ukradená a Evropa malá. Jejich svět už bude o úplně jiných traumatech.

Bobyzboby 18.6.2008 11:00

Re: Ono to půjde, chce to čas

R^ >-

ulik 16.6.2008 21:54

referendum o vstupu do EU bylo, 77% pro

nejak se zapomina, ze v CR uz jedno referendum o EU bylo, to jestli do EU vstoupit, a vysledek byl jednoznacny: ano obcane CR (navzdory tehdejsi politicke garniture) do EU vstoupit chteli. Jinak, tem co zapomneli, pripominam, ze pro vstup do EU bylo 77,3% obyvatel. To jenom, az nejaky pan Dolezal bude vykrikovat, ze obcane CR o EU nestoji.

velpa 17.6.2008 16:02

Re: referendum o vstupu do EU bylo, 77% pro

 Pane ulik-u ,jestli se nepletu,tak ta procenta byla z občanů dostavivších se k referendu ale ne z těch "oprávněných".Takže ve skutečnosti těch souhlasných hlasů bylo mnohem méně než  77,3% všech oprávněných voličů.Spousta bylo těch,kterým to je "putýnka" a to je smutné.;-)

Emil XX 16.6.2008 21:15

Evropa se řítí do záhuby a přitom se zaobírá kravinami

Nebezpečí představují nepřizpůsobiví imigranti z třetího světa, kravinou (a velmi drahou) je třeba "boj proti globálnímu oteplování."

martin 16.6.2008 19:48

vcelku fajn,

ale přeci jen: největším problémem Čechů je jejich historicismus, v tomto případě postkomunismus! Snaha všechny naše současné trampoty a problémy a neschopnost dávat za vinu těm před námi. V historii žádná taková monokauzalita není možná, za své současné problémy nevděčíme pouze komunistům, ale taky hodně sobě samým.

Kajan 16.6.2008 19:20

Je možný, Bohumile Doležale, abyste byl při svém stáří a komunistickém vzdělání tak blbej ?! Dzp.

nepolitik 16.6.2008 18:59

Pět nemohu souhlasit s Vaším jednostranným pohledem

Co otázku otoči a ptát se zda občené států, které podle Vás český občan nechápe, chápou také českého občana. Já osobně si myslím, že je to obousranné, ale to by se Vaší obhajobě sudeťáků nehodilo do krámu. Nebo si myslíte, že němečtí občané chápou čekého občana? Proto dávám: RvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

Hnyk 16.6.2008 18:30

Ten žvanivý Doležal má zase jednou pravdu

Dokonce ani z Irska se neozývá škodolibé hulákání o tom, že lisabonská smlouva je mrtvá. Jen z Čech, z nemocniční postele. Znáte to, jak v roce 1914 jednoho s berlemi vezli na invalidním vozejčku a ten přitom vyřvával "na Bělehrad, na Bělehrad!" Roku 2008 se v Čechách křičí "na Brusel, na Brusel!";-D

Šumavák 16.6.2008 18:36

Re: Ten žvanivý Doležal má zase jednou pravdu

No a císařpán to prosral a ten na vozíčku pak měl Samostanou republiku. Když to tak bude pokračovat, bude fajn !!

Hnyk 16.6.2008 18:48

Re: Re: Ten žvanivý Doležal má zase jednou pravdu

Svatá pravda, císař pán to prosral a Bělehrad byl na straně vítězů.

Papouch 16.6.2008 19:54

Re: Ten žvanivý Doležal má zase jednou pravdu

Kdyby nechali hlasovat Anglicany, dopadne to stejne - protoze odtamtud se skodolibe hulakani ozyva.

A Gordon Brown to ma za tenhle podraz spocitane.

Valentina 16.6.2008 18:05

Styďte se

Jestli si někdo někoho nezaslouží tak Česká republika flagelanty Vašeho ražení. Tahle země jenom v minulém století dvakrát tvrdě odnesla hnusnou, agresívní, nesmyslnou, nafoukanou a zcela od reality odtrženou politiku Německa a ani to ji nedostalo na lopatky. Teď už jde druhé desetiletí nahoru, což patrně nemůžete přenést přes srdce.

Ty skromné požadavky (tj volnost pohybu lidí zboží a kapitálu) je ve skutečnosti přesně to, co svobodní lidé po EU chtějí. Nic míň a nic víc. A euroústava dál jen tlačí  EU od tohoto ideálu k zbyrokratizované a socialistické federaci.

A ještě pár poznámek k USA: málokdo ví, že ústava USA není první ústava , kterou měli. Pár let jim tam platilo něco komplikovaného a nefunkčního (podobného dnešní navrhované euroústavě). Když to nefungovalo, tiše z toho vycouvali a mají ústavu, které skutečně může porozumět každý a se kterou se lidé do značné míry mohou ztotožnit. A na závěr otázečku: opravdu myslíte, že státy USA jsou tak unifikované, jak to chtějí udělat byrokrati z Brusele? Nejsou, že ne? Tak proč s tím nejdete k čertu?

Vlasta.on 16.6.2008 18:19

Re: Styďte se

Nad Doležalem se nerozčilovat. Jemu je EU, jako taková, ukradená. Tedy pokud to nebude NěmeckoRakouskoUhersko. Všmněte si, že z toho "svrabu" zásadně vynechává Maďary. On se jenom nějak potřebuje vyprdět, vykrkat a vyzvracet na Čechy.

Valentina 16.6.2008 19:07

Re: Re: Styďte se

Já se nerozčiluju, jenom chci dotyčnému říct, že pokud už si nemůže pomoci a musí nad touhle zemí blejt tak ať bleje v soukromí a neobtěžuje s tím a neuráží. A hlavně ať nezevšeobecňuje.  Já totiž vidím situaci zcela opačně, tuhle zem mám ráda, považuju ji za svůj domov a jsem na ni hrdá. Třeba právě proto, že nerozpoutala dvě světové války. Nebo protože první republika více méně vznikla po kavárnách a ne na bojištích. I když na druhé straně například legionáři a letci v bitvě o Anglii tu byli.

Prostě pokud Doležal tuhle zemi uráží tak hrubým způsobem, chci mu beze všeho rozčilování říct, že zaslouží pár facek a jediné co ho snad trochu omlouvá je senilita.

pig 16.6.2008 17:38

Zábavné sledovat politiky

Nechme stranou, zda Lisabonská smlouva je či není dobrá. Ale k popukání je sledovat EU politiky. Jejich původní představa byla, že navrhnou lidu Ústavu EU a ten ji s jásotem, nejlépe v průvodu a s mávátky schválí. A co se nestalo, 2 státy ji v referendu nepřijaly. Takže se malinko pozměnila a nechala schválit znovu, tentokrát už pro jistotu jen parlamenty členských zemí. Jedna jediná země ji schvaluje v referendu a zase neprojde. A co se dozvíme - ratifikační proces musí pokračovat. Ono se těm Irům něco slíbí a až to referendum ještě tak 5x - 6x zopakujeme, nakonec řeknou ano.

Takže celá akce s referendy je bohapustá šaškárna, politici se na něčem dohodli a chtěli si to nechat od lidí schválit. A ty bestie jednotně a radostně nejásájí a ještě jsou proti! No tak to schválíme tak jako tak, ale bakaní občané nedostanou cukrátko.

Josef 16.6.2008 17:50

Re: Zábavné sledovat politiky

Tak usporadej u nas referendum na Radar, a uvidis jak to dopadne, ty chytraku ! Ono se take rika, ze... " Vetsina nemusi mit vzdy pravdu "  !!

pig 16.6.2008 17:55

Re: Re: Zábavné sledovat politiky

Hned na začátku píšu, že neposuzuju LS jako takovou, ty chytraku ;-P

Jde mi o to, proč se šaškuje s referendy (= posvěcením lidem), když si nakonec politici prosadí co potřebují a ještě nám vysvětlí, jak jsme pitomí, že s jejich vizemi nesouhlasíme. To by se mohlo dělat referendum o každém zásadnějším zákonu. Pokud by byl lidem posvěcen, jásalo by se, jak je zákon skvělý, pokud by byl potopen, schválil by se i tak a nadávalo se, jak je lid hloupý. :-D

Hnyk 16.6.2008 18:38

Re: Zábavné sledovat politiky

Možná těm Irům EU něco slíbí. Alespoň to naznačili a hned odvolali. Totiž vyloučení z EU.

Papouch 16.6.2008 19:58

Re: Re: Zábavné sledovat politiky

Vyloucit z EU? To nejak jde? Schvalne se pochlubte, jak si to konkretne predstavujete, at se trochu pobavime.

Petr Benes 16.6.2008 16:52

Tak koukam nic noveho,

Dolezal zase perli. Ta ceska chatra nepatri mezi civilizovane narody, nejlip,kdyby mela nad sebou zase nejakeho toho protektora, kdyz uz se ybermenschum nepovedlo je odsunout na Sibir nebo do plynu. Je to tak spravne pane Dolezale? Dostanu taky nejake to sudetske ojro? ;-P

Poloněmec 16.6.2008 16:44

Autor se částečně mýlí

Když vynecháme neúspěch Plevenova plánu, tak první problém si tehdejší EHS vytvořilo v roce 1973 přijetím chudého ale hlavně neutálního Irska (pod nátlakem UK, že to bez něj nejde). Druhým krokem bylo v roce 1981přijetí východoevropského Řecka, tentokrát pod nátlakem USA. V začátcích EHS se bralo jako samozřejmost, že předpokladem přijetí bude členství v NATO a taková úroveň ekonomiky, která nebude příliš vybočovat od průměru. Od té doby se přijímaly jak chudé, tak i neutrální země. Vytváří to jak ekonomické problémy, nutnost tzv. kohézní politiky, tak i politické problémy s formulací jednotné vojenské a bezpečnostní politiky.  rámci NATO to nejde, jsou tam neutrálové a mimo rámec NATO to také nejde, jsou tam členové. Řešením by asi bylo tvrdé jádro zemí, které chtějí pokračovat v integraci, možná na základě oživené WEU.

obr 16.6.2008 17:43

Re: Autor se částečně mýlí

zapoměl jste, aby vaše podivná teorie byla kompletní, že úplně nejdříve vystoupila Francie z NATO