28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Bobřík vyčůranosti za listopad 2011

Vážným nedostatkem Událostí až doposud bylo, že jsme při udílení našeho nejvyššího ocenění nevěnovali dost velkou pozornost významným představitelům našeho vědeckého života. Uvědomil jsem si toto manko ve středu, když jsem četl rozhovor s prof. Vladimírou Dvořákovou, který přinesla Mladá fronta Dnes, a hned spěchám, abych tuto mezeru zaplnil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Šmilauer 16.11.2011 10:15

Re: Vztekejte se jak chcete

Pane Bébre!

Plivete tu na B.Doležela dost sprostým způsobem, mluvíte-li o jeho komunistické minulosti. Pokud vím, členem KSČ nikdy nebyl, naopak byl signatářem CH77 i s důsledky.

Pokud něco tvrdíte, dokažte to!

Plo

E. Došlík 16.11.2011 10:08

Re: Skvělý článek

Slanino, tvoje psaná mluva je obrázkem tvého profilu, jsi zkrátka poturčenec horší Turka, navíc, když dělá gumař ministra financí, tak se není co divit . . .

J. Slanina 16.11.2011 9:59

Re: Pozdě bycha honit

No, členství v KSČ není ani tak skvrnou na životopise jako spíš pěkně smradlavým flekem na charakteru.

P. Fiala 16.11.2011 9:56

Špička ledovce, který žije v teplotě O stupňů

Též charakteristická je účast dalších lidí podobně smýšlejících ve veřejnoprávní TV. Připomenu také obvyklé hosty z Francie a USA, když se něco "většího" řeší v ČR.

J. Slanina 16.11.2011 9:56

Re: Skvělý článek

Proč by to mělo vadit, došlíku? Když mohl naši vládu vést hospodský výžirka paroprase, případně Judr., kterému bych nesvěřil ani sepsání smlouvy o koupi psí boudy, mohl dělat ministra financí?

J. Slanina 16.11.2011 9:42

Re: Vztekejte se jak chcete

Tak kolegyně, říkáš, bébře. A že mne to nepřekvapuje.

BTW: Kolegyně odkud? Že by z uličního výboru KSČ?

BTW2: Krásný termín "modří gauneři" a při tom nás tu dnes a denně takoví ksindlové jako ty přesvědčují, že ta prolhaná ODS je prolezlá bývalými komouši. Že bys i ty, bébře byl v ODS?

A. Reček 16.11.2011 9:34

Dobrý hodnotící článek

Kdo po nástupu G.Husáka na šéfa KSČ vstupoval do komunistické strany, tak to byl člověk pochazející z komunistické rodiny nebo ziskuchtivec a karierista. Četl jsem jeden příspěvek, že ona dáma byla také na studijní stáži v USA v r.1988-1989.  Na takové stáže se tehdy dostaly jen dobře prověřené osoby.  A takoví hned po převratu byli aktivní v privatizaci, protože věděli jak na to a měli styky, jak doma tak venku. Umně převlékli kabáty a začali působit v nových stranách a na těch tunelech se také podepsali.  A když jim jde o penízky ať do vlastní kapsičky nebo do partajního měšce, umí hbitě překonat partajní rozdíly a vytvoří nečekanou hlasovací koalici - viz minulý týden při parlamentním hlasování o zdaňování loterijního byznysu.  Jsou ODS s ČSSD a KSČM skutečně důvěryhodné??

Č. Urban 16.11.2011 9:24

Re: Skvělý článek

Gratuluji k ztělesněné obyčejnosti. :-)

R. Bébr 16.11.2011 9:23

Vztekejte se jak chcete

Kolegyně Dvořáková je šéfkou akreditační komise (to je jedna z mála dosud dobře fungujících institucí v tomto státě). A tahle komise odhalila podvody na PF v Plzni. Tam se podvádělo ve velkém, naši modří chlapci tam dostávali podvodně diplomy a tituly za hubičku.

Je to k vzteku, že, modráci! Ani jeden socánek tam nepodváděl, všechno naše bodrá "pravice".  Podle dobrého zvyku se nebude nadávat na ty, kteří tam podváděli, ale na ty, kteří to odhalili.

A tak pan Doležal (o jehož komunistické minulosti by se dalo dlouho psát) teď běsní a šílí. Nevadí mu bolševická a svazácká minulost pana Nečase, paní Klausové (odevzdávala partajní legitimaci až v roce 1992)  a spousty dalších modrých gaunerů. Vadí mu profesorka, která plní řádně své povinnosti a odhaluje podvodníky a mafiány.

Většina národa této moudré dámě fandí a těch pár zfanatizovaných nemrcouchů, kteří si tu vylévají svůj vztek, na její oblibě nic nezmění.

E. Došlík 16.11.2011 9:08

Re: Pane Doležale

Pane Lenc, srovnejte si svůj myšlenkový a psaný projev . . .

E. Došlík 16.11.2011 9:05

Re: Skvělý článek

Madam Hájková, proč by nemohla učit? Proč svazák Nečas z komunistické rodiny, a bývalý funkcionář jak na škole tak i později v zaměstnání nám vede naši vládu? To vám nevadí?

V. Hajková 16.11.2011 8:51

Skvělý článek

za  který Vám  p.  Doležale  děkuji.   Tento článek  by  zasloužil  otisknout  v  "Karlovarských   radničních    listech"-   tisíce   Varáku-  totiž  nevěřícně  do   dnes  kroutí   hlavou,  jak  je  možné ,  že  tato  osoba  V.  Dvořáková- rozená  Pešková  z  K. Varu  muže  učit   politologii  naši  polistopadovou  mladou  generaci! 

M. Fuksa 16.11.2011 8:40

Oceňuji Váš článek!

Vtipné, potřebné, poučné, tleskám pale Doležale!

P. Lenc 16.11.2011 8:39

Re: Pane Doležale

Naprostý souhlas pane Koláčku.Ono není náhoda,že s.Dvořáková a s.Keller jsou ikonami Parlamentních Listů,po Haló novinách to nejhorší svinstvo na netu.

K. Janyška 16.11.2011 8:16

Ano, Dvořáková je příšernou osobou... Dzp.

V. Oslej 16.11.2011 8:13

Re: Pozdě bycha honit

Mohu mluvit jen za sebe, ale já to vidím takto: Členství v KSČ považuji za skvrnu na životopise, ale nedělal bych z toho dnes žádnou vědu. Můj postoj se ale diametrálně změní, když dotyčný začne s tou trapnou pohádkou o změně zevnitř. Pak si ho přestávám vážit a to že hodně.

Naopak, nemám zásadní problém s lékaři, architekty, inženýry a podobně, kteří poctivě řeknou: vstoupil jsem protože jsem chtěl dělat svoji profesi, měl jsem tak možnost dělat na lepší práci. Není to nic hrdinného, ale není to nic tragického.

J. Peřina 16.11.2011 8:10

soudružka Dvořáková

jako členka skupinové a generační strany komunistického Československa je komunistkou stále.Patří sice mezi ty "pomýlené",ale v hlavě má rudo jako v melounu.Její poslední výrok o "stávce,smíchu a bude hůř" jen zapadá do struktury,kterou nám předvádí její kolegové Pehe,Keller(ten je levicový ekonom)a Jelínek z Masarykova ústavu.

F. Pavlis 16.11.2011 7:55

Ještě

Pehe a Keller. S  pí Dvořákovou svatá trojice české levice. Pravice je už dávno amputovaná...

P. Schuh 16.11.2011 7:54

Pozdě bycha honit

Je úsměvné, že pokud někdo řekne na plnou hubu, že byl tenkrát v KSČ a zároveň si to zdůvodní, tak všichni dnes překvapeně vyvalí oči. Nelžeme si dnes do hrníčku, strana měla tenkrát cca 1 mil. členů a všichni víme z jakých důvodů se do ní vstupovalo. Nějaké bobříky vychcanosti se měli udělovat hned po revoluci a kdo by tenkrát takového bobříka dostal nesměl by nikdy vstoupit do politiky, nesměl by nikdy vstoupit ani do služeb státu. To vy jste jim tenkrát sfleku odpustili (OF a poté ODS), tak proč dnes do nich kopete ?

H. Koláček 16.11.2011 7:39

Re: Pane Doležale

Kde jste žil Vy?

Já jsem žil tady a vnímám to stejně jako pan Doležal. Dnes mu udílím jedničku podtrženou.

T. Šmilauer 16.11.2011 7:00

Re: Musím říci jen jedno:

Peníze, postavení a moc jsou pro určitý typ lidí drogou. Chtějí se jich zmocnit za každou cenu v každém režimu. Nebýt převratu v r.1989 , seděli by dnes v ÚV KSČ s.Bobošíková,Rath i Drobil.

P. Kolar 16.11.2011 4:54

Bobřík sedí jako cosi na cosi :)

Palec nahoru pro pana Doležala.

J. Stejskal 16.11.2011 1:48

Musím říci jen jedno:

Bravo! Paní profesorka je možná dobrá v tom, co dělá. Bohužel, více mluví než myslí. A najednou je z ní i politoložka. A je všude. Obávám se otevřít i konzervu tuňáka. Prostě takový ženský Tomio Okamura. Našlápnuto do politiky mají (či chtějí mít) oba.

I. Hil 16.11.2011 0:17

Pane Doležale

kde jste žil?