13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Bobřík vyčůranosti za listopad 2011

Vážným nedostatkem Událostí až doposud bylo, že jsme při udílení našeho nejvyššího ocenění nevěnovali dost velkou pozornost významným představitelům našeho vědeckého života. Uvědomil jsem si toto manko ve středu, když jsem četl rozhovor s prof. Vladimírou Dvořákovou, který přinesla Mladá fronta Dnes, a hned spěchám, abych tuto mezeru zaplnil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 16.11.2011 17:47

"Gorbačov a jeho tým se rozhodli, že tábor míru a socialismu rozpustí. "

IMHO nerozhodli, jen to mělo ten následek - nepochybně k velkému údivu dotyčných.

Na svinstvech soudružky profesorky to nemění nic.

D. Švik 16.11.2011 18:37

Re: "Gorbačov a jeho tým se rozhodli, že tábor míru a socialismu rozpustí. "

Ale houby se Gorbačov rozhodl. Rozhodli se nejvyšší KGBáci, protože větřili, že se to dlouho neudrží a báli se, aby se nakonec "nerozhodl" lid. Takže nastrčili loutku Gorbačova /který věděl úplný prd/ i s tou jeho perestrojkou a elegantně a bez krve změnili režim. Takže Rusákům vládnou dál KGBáci, jen si včil říkají demokraté.

P. Zeman 16.11.2011 15:13

Potrefené husy

Koukám, že se dnes pan Doležal netrefil jenom do jedné soudružky profesorky, ale rovnou do celého husího hejna :-D. Bravo!

J. Kratochvíl 16.11.2011 16:15

Re: Potrefené husy

No, já si myslím,že nás tady mnoho není co vystoupili na obranu  p r a v d y   za paní Dvořákovou, ale mlčet určitě nehodláme. To by se vám modří fanatičtí soudruzi určitě líbilo. A pan Doležal by si měl také zamést před vlastním prahem.

V. Skalová 16.11.2011 14:56

Nejenže se soudružka politoložka ukázala

jako velký pokrytec, když se odvažuje nám kázat o morálce, ale má máslo na hlavě i jako předsedkyně akreditační komise. O nedostatcích ve studiu na různých vysokých školách si cvrlikali vrabci na střeše už několik let, ale problém musel vyvolat až řadový student plzeňské VŠ. A teprve až když se to začlo probírat v médiích, začala paní Dvořáková konat.

J. Kratochvíl 16.11.2011 16:05

Re: Nejenže se soudružka politoložka ukázala

Byl bych rád, kdyby stejně jako paní Dvořáková vystoupili bývalí  komunisté Klaus, Klausová, Kočárník , Dyba, Dlouhý a další spolu s Koženými a dalšími kmotry před národ a omluvili se co tady za 20let jejich vlády národu způsobili za ztráty materiální a morální, ať ukáží, že jsou lepší než nějaká Dvořáková. To si dnes tady ve společnosti také cvrkají vrabci na střeše již mnoho let...... nebo to snad chcete popřít? Ať se konečně také tito soudruzi otočejí a konají, občané to přivítají.

M. Prokop 16.11.2011 17:49

Re: Nejenže se soudružka politoložka ukázala

Nelžete, rudochu.

J. Charvát 16.11.2011 18:29

Re: Nejenže se soudružka politoložka ukázala

Věcný omyl. Pokud vím, p. Klaus v KSČ nebyl. Údajně se o vstup velmi snažil, ale soudruzi ho nějak mezi sebe nechtěli. Bůhví, třeba vytušili, jaký revizionista ba oportunista v jeho nitru dřímá ... Nebo mu stačil backing s. Šalgoviče? Kdo ví.

M. Moravcová 16.11.2011 20:20

Re: Nejenže se soudružka politoložka ukázala

fuj vy jste  zlá kreatura: To ty lži píšete za peníze?

J. Kratochvíl 16.11.2011 14:24

Pane Doležale jste vedle,

dnešní problém české společnosti není národnostní, hospodářský nebo jestli někdo byl komunista nebo nebyl, ale problém morální. A bylo by dobré, kdyby jste příště se zabýval raději tímto, ale to bychom od vás, Klause, Knižáka a podobných nemorálních zrůd chtěli příliš.

Důležitá je morálka společnosti a jejích hlavních představitelů. A co se týká morálky, tak paní Dvořáková neselhala i když byla komunistka, jako jiní současní představitele tohoto státu,ať byli komunisti nebo nebyli.

J. Slanina 16.11.2011 14:33

Re: Pane Doležale jste vedle,

Vrah káže o morálce, rudá swině o nemorálních zrůdách. To jme to 22 let po vyzvánění dopracovali.

V. Linhart 16.11.2011 14:43

Re: Pane Doležale jste vedle,

Je komické,když Slanina kvílí o swiních... Vlastně kvílí o své matičce, z které Slanina vzniká. Má Slanina také nějaké štětiny..? Chrochtá,věren svému původu, také někde jinde,než na stránkách Neviditelného psa? Je tak tajemný a chytrý...

J. Slanina 16.11.2011 14:56

Re: Pane Doležale jste vedle,

Áááá, další rudá krysa vylezla z kanálu. Je to snad záměr vás, bolševických swiní, to tady poblít svými jedovatými zvratky ausgerechnet v předvečer 17. listopadu?

E. Došlík 16.11.2011 16:15

Re: Pane Doležale jste vedle,

Pane Linhart, slanina nezvedený potomek vietnamského prasete, byl jsem k tomu donucen ho tak nazvat, protože mě častuje i jinými výrazy, ač jsem  jej nikdy sprostě neurazil, což tak nyní činím, protože on tak činí i jiným. O jeho chytrosti se dá uvažovat v záporném smyslu. Při zrodu musel upadnout přímo na hlavu na tvrdý beton, proto je i natvrdlý . . .

J. Slanina 16.11.2011 17:31

Re: Pane Doležale jste vedle,

Tož soudruh je nádavkem ještě i rasista, vietnamská prasata se mu nezamlouvají.

Jinak tento tvůj poslední slint mne utvrdil v přesvědčení, že jsi na tom duševně asi tak na úrovni ne příliš bystrého návštěvníka páté obecné.

V. Skalová 16.11.2011 14:52

Re: Pane Doležale jste vedle,

Si děláte dost velkou legraci, že? Aby nám o morálce kázala prospěchářka vstupující do totalitní strany koncem 70,let, kdy nejvíc lidí vyhazovali z práce a zavírali do vězení, to považuji za velkou drzost!

J. Kratochvíl 16.11.2011 11:02

Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

jenom bych chtěl poznamenat, že za dnešní marasmus společnosti nejsou zodpovědní komunisté předlistopadový ani polistopadový, ale právě takový Doležalové, kteří se chovají jako nejhorší komunističtí kádrováci. Profesorka Dvořáková je jednoznačně pozitivní osobnost v našem veřejném životě i přes svou minulost nebo právě proto, protože v každém režimu dovedla prosazovat morální postoje, což je vzácné. Vážím si ji za její morální postoje i za činnost v akreditační komisi. Její kritici se snižují na úroveň komunistických kádrováků z dob předlistopadových, kdy buržuázní minulost byla pro mnohé z nás příčinou nemožnosti přístupu ke vzdělání, slušného zaměstnání a postavení. Hanba Doležalovi jemu podobným, že se k takovému článku dopracoval.

Š. Hašek 16.11.2011 11:24

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Přečtěte si rozhovor s paní/soudružkou Dvořákovou. Projevuje tam velmi jednoduchou mysl (o tom se nevědělo, o tom se nepsalo). Trvá jí to dodnes. I její názorové spektrum zůstalo stejné.

To, že v akreditační komisi odhaluje průšvihy - za to je placena. Nedovedu posoudit, zda výsledky její práce v této komisi jsou vynikající, dobré, či jen dostačující. Jako politiložka je dle mého názoru pouze dostačující.

T. Šmilauer 16.11.2011 13:17

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Trochu se nad sebou zamyslete! Komunistka má určovat směr vývoje postkomunistické společnosti? ! 

J. Slanina 16.11.2011 13:30

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

A to jako čím by se tenhle bolševik měl zamyslet? Vždyť má v palici místo mozku dodnes poučení z krizového vývoje.

J. Kratochvíl 16.11.2011 14:02

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Zajímavé je, že vám vadí postoje a názory paní Dvořákové a nevadí Vám, že opravdový polistopadový vývoj zde vedli komunisté Dyba,Kočárník, Dlouhý.  Klaus, který pochází z komunistické rodiny a jeho žena dokonce z vysoce postavené rodiny náčelníka Stb. To vše je v pořádku?

J. Slanina 16.11.2011 14:30

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Ty jsi, swiňáku, snad schopen dokonce tvrdit, že otcem Livie Klausové je kurwa Šalgovič.

J. Kratochvíl 16.11.2011 14:37

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Klausová ani Klaus to nikdy nepopřeli, pane Slanina,mně to je opravdu šuma fuk, ale to co tady za posledních dvacet oba dva předvedli a dosud předvádí, tak tomu opravdu odpovídá. !!!!!!!

J. Slanina 16.11.2011 15:04

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Tak schválně: Jan Kratochvíl, nar.11.5.1959, krycí jméno: Pejskař.

Líbí se ti to? Popřeš to?

V. Linhart 16.11.2011 14:35

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Pane Kratochvíl, nenechte se vytočit. Naprosto s vámi souhlasím. Novodobí kádrováci - a k nim bezesporu takový pan Doležal patří - mají selektivní paměť. Tak, jak se jim to hodí do krámu,je-li kádrovaná osoba dostatečně posypána vlastním popelem, nevadí, je náš, má- li odlišné názory, vytáhnu nějakého toho kostlivce a pěkně mu v tom vymáchám hubu. Proč se páně Doležal nezaměří třeba na naši podnikatelskou a vládnoucí elitu, která tvoří pozoruhodnou vekslácko-bolševicko-svazácko-podnikatelskou konglomeraci, úzce spjatou především se současnou vládní koalicí,ale různými temnými kanály i se socialisty?

P. Vaníček 16.11.2011 15:04

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Po přečtení těch rudých výblitků plných nenávisti bych už dnes souhlasil s vymýcením rudokožců i s kořeny!!!

J. Slanina 16.11.2011 15:20

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Hezký - tak novodobí kádrováci, linhart s Pejskařem: "Livie Klausová je dcerou vysoce postaveného náčekníka Stb

J. Charvát 16.11.2011 18:37

Re: Jen více takových profesorek Dvořákových do našeho života.

Pane, buď jste příliš mlád, příliš blb nebo příliš stár (a sklerotik). Za komoušů se arciť kádrovalo a rozhodovalo dle buržoazní minulosti, ale v době, o níž je řeč (od 70. let) se to týkalo původu - tj. rodičů, za jejichž "třídní příslušnost" pykali ještě vnuci. Zatímco s. Dvořáková není pranýřována (ne šikanována!!) nikoli pro mystický původ, ale příslušnost ke zločinecké organizaci, do níž vstoupila dobrovolně, po zralé úvaze a pravděpodobně z ryze přízemních utilitárních důvodů (pohádce o nutnosti reformy zevnitř nemohla ani tenkrát sama věřit, zas tak nízké IQ patrně nemá). Necítíte proboha ten rozdíl mezi predestinací a vlastní vůlí??

P. Fiala 16.11.2011 9:56

Špička ledovce, který žije v teplotě O stupňů

Též charakteristická je účast dalších lidí podobně smýšlejících ve veřejnoprávní TV. Připomenu také obvyklé hosty z Francie a USA, když se něco "většího" řeší v ČR.

A. Reček 16.11.2011 9:34

Dobrý hodnotící článek

Kdo po nástupu G.Husáka na šéfa KSČ vstupoval do komunistické strany, tak to byl člověk pochazející z komunistické rodiny nebo ziskuchtivec a karierista. Četl jsem jeden příspěvek, že ona dáma byla také na studijní stáži v USA v r.1988-1989.  Na takové stáže se tehdy dostaly jen dobře prověřené osoby.  A takoví hned po převratu byli aktivní v privatizaci, protože věděli jak na to a měli styky, jak doma tak venku. Umně převlékli kabáty a začali působit v nových stranách a na těch tunelech se také podepsali.  A když jim jde o penízky ať do vlastní kapsičky nebo do partajního měšce, umí hbitě překonat partajní rozdíly a vytvoří nečekanou hlasovací koalici - viz minulý týden při parlamentním hlasování o zdaňování loterijního byznysu.  Jsou ODS s ČSSD a KSČM skutečně důvěryhodné??