1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pteryx 26.1.2010 21:52

skvěle napsáno

"Při pohledu na pana Béma mi přišlo Mirka Topolánka líto. Je určitě o

hodně příjemnější mít pana Béma za nelítostného odpůrce než za (stejně

nelítostného) spojence."

Při čtení téhle věty jsem málem spadnul pod stůl. Ať je Topolánek jaký chce, tak ve srovnání s Bémem vypadá málem jako svatý ...

Chris Kelvin 26.1.2010 22:36

Re: skvěle napsáno

Nejlepší pasáž článku :-)

Tom 27.1.2010 0:08

Re: skvěle napsáno

Bohužel,je to tak náš starosta se pokoušel získat podporu MT a ten když se seznámil  s meritem věci ,tak bezelstně prohlásil , ááá pražská mafie,promiňte , tak do toho nejdu

Raul 26.1.2010 18:47

Getho Praha-closedcard

Praha je a) poslední bašta pravice v Česku b) hnízdo rádobyzbohatlíků, kteří se o své ubohé brebendy nehodlají s nikým dělit c) pomatenci, kteří si myslí, že když se uzavřou před okolním světem do uliy stoupne jejich celostátní a mezinárodní prestiž.

Realista 26.1.2010 20:43

Re: Getho Praha-closedcard

Proč pražáci volí ODS:

(všem slušným pražákům se předem omlouvám)

Za to h...o co děláme se máme relativně velmi velmi dobře, kdybychom takhle pracovali mimo prahu tak nás nejpozději do roku všechny propustí, tzn aniž bychom se přetrhly tak patříme v rámci republiky k vyšší příjmové skupině pro níž je program ODS nejpříznivější.

Toť vše , skutečných pravičáků je v praze tak 10% a to budou většinově náplavy.

Han 26.1.2010 20:55

Re: Getho Praha-closedcard

Jak, takhle pracovali?

Realista 26.1.2010 21:06

Re: Getho Praha-closedcard

s velmi nízkou produktivitou práce......jestli jsi to nepochopil......obrazně max 5hod práce ... zbytek fluktuace.....

Han 26.1.2010 21:16

Re: Getho Praha-closedcard

Myslíte, že tramvajáci, nebo na dráze dělají míň, než třeba v Brně nebo Ostravě.

Nebo myslíte pakáž na  magistrátě? Pochybuju, že je to jinde ve větších městech lepší.

Realista 26.1.2010 21:30

Re: Getho Praha-closedcard

Ti tramvajáci a nádražáci většinově nevolí ODS, proto se na ně předchozí fakta nevztahují.

Jinak pokud jste zmínil to Brno tak mám velmi živý příklad jak pražská sekce firmy odmítla provádět jistou zakázku v Praze  se zdůvodněním ,že za tu cenu se to nedá udělat, tak to vzala brněnská pobočka a zakázku zrealizovala  s cca 25% ziskem, to je co ???,bohužel to nebyl první případ, dokážete mi to vysvětlit? (rozdíl v platech brněnských a pražských pracovníků v rámci firmy je max 15%)

Han 26.1.2010 21:41

Re: Getho Praha-closedcard

Nejsem manager pražské pobočky, tudíž nevím jaké měli důvody. Moje zkušenost je taková, že i když mimopražská firma nabídne lepší podmínky, dostanou to předražení pražáci. Důvod? Domnívám se že korupce. (umějí v ní lépe chodit)

Jen tak na okraj: mimopražské firmy se přihlašují na virtuální pražské adresy a platí daně v Praze. Proč? na malém městě jim přiznání daleko více "rozpitvají".

pteryx 26.1.2010 21:57

jste naivní idealista

Kdo nemá sídlo v Praze, jako by nebyl, jen velmi malé ryby nebo zatvrzelí moravisté si mohou dovolit mít sídlo mimo Prahu. Vzpomínám si na Moravia banku, kterou pražáci svého času zrušili. Banka do roka vyplatila všechny svoje závazky. Ukažte mi jedinou banku v ČR, která by toho byla schopna.

Reagovat 26.1.2010 22:07

Re: jste naivní idealista

Takže mi dáváte vlastně za pravdu=praha=teritorium šedé a netransparentní ekonomiky=vysoké platy za malý výkoN (nemyslím ředitele ČEZrepublik-ten to má zaslouženě :-) )= ODS ( a vy všichni ostatní jste neschopní, zamindrákovaní, závistivý a hloupý, snažite se pracovat  za 1/2 toho co my odfluktuujem, BURANI !!!)

pteryx 26.1.2010 22:14

Re: jste naivní idealista

Víte, na druhou stranu - všude samí Pražácí ... v Praze se blbě žije, tady v Brně je tak nějak klidněji.

Realista 26.1.2010 22:31

Re: jste naivní idealista

Já s Vámi souhlasím, diskuse byla o tom vysvětlit proč praha volí ODS,

já osobně znám člověka z Kroměříže který sháněl v Praze byt  zhruba stejný jak má , a dostal se na 4.5 mega, pak konstatoval : bydlet v takovém bordelu a zadlužit se na 20 let to může jen debil. Zlatá Kroměříž. Praha je nafouklá bublina 20 letým zadlužováním ČR a její budoucnost  je down !!! Když mi to říkal soused emigrant z Curychu před 5ti lety tak jsem mu nerozuměl, teď to chápu na 100pro. 

pteryx 26.1.2010 22:00

Re: Getho Praha-closedcard

Nepochybuji, že v Praze je mnoho tvrdě pracujících lidí, nepochybuji že v Praze je mnoho nadprůměrně inteligentních lidí. Ale když se to vezme v průměru, tak nad inteligencí bohužel převažuje vyčůranost ...

Honza 26.1.2010 18:20

Očekával bych resumé.

Od politologa bych očekával zhodnocení politického vystoupení aktrérů nedělní televizní debaty a ne hospodské podpásovky na jednotlivé aktéry bez ohledu na to co vlastně obsahově v debatě řekli.Já si osobně myslím, že  debata potvrdila známou skutečnost, že moderátor p.Moravec jednostranně pomáhá zástupci pravicovější strany útočit na ty méně pravicové a o levicových ani nemluvě.Pozitivním výsledkem takových debat  doufám bude ten, že si voliči konečně uvědomí jak nemožná morální a mravní úroven en lidí v této zemi vládne a v médiích ovlivnuje veřejné mínění, půjdou k volbám a dají těmto dnešním všhoschopným mafiánům vale.

P 26.1.2010 18:47

Re: Očekával bych resumé.

Viděl jsem jen kousek, ale bavil jsem se znamenitě. Plamenný projev pana Béma mi připomněl projevy pana Sládka v parlamentu. Nikdy jsem si tu zábavu nenechal ujít. Uvítal bych, kdyby jeho projevy vyšly na nějakém DVD. Problémem zůstává, zatímco pan Sládek byl bavič, ti ostatní obecenstvo nudí. Nějakého poslance taky znám, ale zírám na způsoby, jakými je zvyklý jednat. Samé kamarádšofty. Nebudu psát z jaké je strany, protože ti z ostaních stran nejsou lepší.

Když tohle vidím, tak si říkám že žádný výsledek nebude. Nic nezmění ani volby, kapříci v rybníku zůstanou stejní.  Jedině až zestárnou, tak si pro ně přijde smrt (lepší by byl čert, ale ti nejsou). Na jejich místa nastoupí další, aby zaujali jejich místa. Čekat, až se objeví další Gorbačov, který celý systém pošle do kytek, to může chvíli trvat. Navíc ten "Gorbačov" může být zastánce islámu.

Ryba 26.1.2010 16:26

Ať si kecaj, stejně lžou,

ale vadí mi, že má Praha za promátora nevycválaného kluka bez důstojnosti a folosofického nadhledu.  Bém je jako běžec, který právě dokončil nějaký závod a ještě se nestačil dát do pořádku, ale nemá čás, protože se už musí připravovat na další závod. (snad osmitisícovku?)  Je na  něm příliš vidět, že promátorství je pro něj pouze vedlejší džob.

. 26.1.2010 16:57

Re: Ať si kecaj, stejně lžou,

Jestli někdo nazve Béma nevycválaným klukem, pak s ním diskuze nemá cenu. Bém si jako vždycky zachoval úroveň v situaci, kdy zfanatizovaný Cyril Svoboda hýkal jak zběsilý co vyčetl z bulvárních plátků. Povrchnost a plytkost Svobodových výpadů byla až zarážející. Já to chápu. Lidovci pod jeho vedením dost ztrácejí a tak kolem sebe kope.

P. Kalina 26.1.2010 16:25

Jak čtu níže publikované příspěvky

napadá mne, že Bém možná vyhrál debatu se Svobodou, ale u Pražáků prohrává čím dál víc. Troufám si tvrdit, že ať bude Praha rozdělená jakkoliv, vítězství ODS v letošních pražských volbách není vůbec jisté. V každém případě bude nejspíš potřebovat k vládě podporu i ostatních stran, nemyslím si tedy, že bude trvat na nějaké podobné úpravě volebních obvodů. Posílil by sice ODS, ale i ČSSD a komunisty.

Chris Kelvin 26.1.2010 17:09

Re: Jak čtu níže publikované příspěvky

Debatu se Svobodou by tentokrát vyhrála i slavná raketa Václava Klause - Svoboda není těžký soupeř. Avšak nic to nemění na tom, že měl více nežli pravdu. Jenom nevím, jak ty volby. Zaslepených voličů je pořád hodně.

V.Novák 26.1.2010 18:33

Re: Jak čtu níže publikované příspěvky

Svoboda se především projevil co nepřipravený soupeř. Nevím, co si představoval - že se mu objeví nad hlavou svatozář, do Béma sjede blesk a ten bude obrácen co Šavel v Pavla nebo Norbert z Xanten ve svatého? Že bude osvícen Duchem a začne mluvit jazyky? Nebo že bude nadchnut duchem Sv. Jana Chrysostoma a obrátí Béma na víru pravou?

Nepřipravil se, vykládal snadno vyvratitelné hámotiny - a když mu je Bém vyvrátil, tak je opakoval. Jeho vystoupení byo urážkou rozumu posluchačů - možná, že zbylí spolustraníci ho poslouchají co Slovo Boží, ale většina Čechů - natož pražáků! - jsou skeptické bestie. A na ty se měl připravit. Blábolil, kecal, žvanil - a notně blbě.

Volby dopadnou jako v Praze vždycky. Být ODSák je "in"... Uškodil snad nějaký malér pražské ODS? Ta přežila i lžiinženýra Kondra - a to byl pacholek a blbec  náramný.

Chris Kelvin 26.1.2010 19:36

Re: Jak čtu níže publikované příspěvky

Ano, Svoboda byl nepřipraven.

Ne, Bém nic nevyvrátil :-)

Kavka 26.1.2010 15:56

Další tunel magistrátu

byl včera rozebrán v Reportérech ČT.Bémovi nevěřím nic, ani to, že vylezl na nějakou horu. je to manipulátor a už ani nehraje, už se ani neumí ovládat. Kdyby mu V. Moravec nenadržoval, mohlo být divadélko zajímavější.

Ibalgin 26.1.2010 14:51

Bém dělá vola z pražáků...

Bém dělá vola hlavně z pražáků. Vypadá to tak, že Praha dostává mnoho peněz na úkor ostatních krajů. Bémovi na rozdíl od Cyrdy nevěřím ani pozrav.Je to opatrný manipulátor, který balancuje na hraně. Podle skutků poznáte je.

Piha 26.1.2010 15:01

Re: Bém dělá vola z pražáků...

Praha na tom byla finančně vždy lépe, za komunistů to bylo obzvlášť vidět na Středočeském kraji.

Piha 26.1.2010 15:01

Re: Bém dělá vola z pražáků...

Tenkrát nejen finančně, ale i v nabídce zboží.

EUGEN 26.1.2010 15:02

Re: Bém dělá vola z pražáků...

Ibalgine nejsi ty náhodou spíš Pervitin?Rozhodně nejsi,ale z Prahy.Praha je schopna si na sebe vydělat sama a žádnou dotaci od ostatních krajů nepotřebuje.Tvůj oblíbenec Cirda byl ve vládách ČSSD,které zadlužily celé ČR.Mezitím Praha je neustále v + pod vedením ODS.

Eugenie 26.1.2010 15:17

Re: Bém dělá vola z pražáků...

A co takhle pravopis, Cirdo? Cirda nezadlužil celé Českou republiku, největší dluh je za vlády ODS bez Cirdy, ale s Myrkem.

EUGEN 26.1.2010 15:19

Re: Bém dělá vola z pražáků...

Ale taky s rodnou KDU.