15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Babišův plán

Upřímně řečeno, nejsme na tom tady v České republice dvakrát dobře: náš majetek se od listopadu 1989 výrazně zmenšil. Je totiž systematicky rozkrádán po stamilionech a miliardách. Politici naši zemi nejen že neumějí řídit, ale navíc tomuto rozkrádání jen přihlížejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Veselý 11.11.2011 18:56

Haha

Tomu sám nemůžete věřit. Po plyši nikdo poctivý od ponku neměl šanci. Na kohokoliv se podíváte, je za tím PZO, UV a jiné podobné spolky. Takže pokud někdo bohatý kříčí "chyťte zloděje" je to jako v pohádce o císařově pekaři.

J. Štrobl 11.11.2011 12:38

Jojo.

Když mi někdo dává něco zadarmo, tak si jednou rukou držím šrajtofli a druhou odjišťuji revolver. Zejména s levicovou radikálkou Šiklovou to bude mít ten správný šmrnc.

M. Bílý 11.11.2011 15:48

Souhlas, pane Štroble (12:38)

P. Rajman 11.11.2011 12:24

Česko na dobré i když klikaté cestě.

Příčinou každé frustrace je iluze, že dobře už bylo ( což v případě Česka naštěstí tak zcela neplatí ). Frustrace vyplývá z mýtu ( davové iluze )  o spořádané a fungující masarykovské republice, které předcházel Palackého mýtus o neohroženém národě . Ano lidé hlavně Češi ( což byla a je pouhá podmnožina obyvatel jak tehdy  Československa, tak nyní  EU ) měli masarykovský  stát rádi a mnoho si od něj slibovali, ale SKUTEK UTEK a po kapitulaci, okupaci, vyhnání ( "repatriaci" ), totalitarizaci ( doprovázené  tragickým rozchodem Masaryka jr. s politikou E. Beneše ), demokratizaci (ale ne demokracii ), okupaci, kuponové privatizaci a deetatizaci, která v důsledku předchozího vedla k šovinizaci se "český politický cirkus" ( to není nadávka, ale přirozenost demokracie ) ještě nedotvořil. Největší brzdou tohoto procesu byla oposmlouva, která celý proces  pozdržela, ale zastavit jej nemůže. Že na obsahu pravice ani levice ještě nenastala shoda je lépe, než kdyby tato shoda byla  vynucená.

M. Bílý 11.11.2011 11:06

PROBOHA! Stát nelze řídit jako firmu!!! Pan Babiš nemá nejzákladnější znalosti z řízení systémů!

Tak jako letadlo nelze řídit jako automobil (to snad chápe každý, neb jsou to systémy značně rozdílné) tak ani stát nelze řídit jako firmu. Ludvig von Bertalanffy kolem roku 1950 upozornil, "že systémy s vývojově vyššími vlastnostmi nelze redukovat (rozumí se pro účely řízení - pozn Bí) na systémy jednodušší" (cituji dle Habr, Vepřek: Systémová anylýza a syntéza SNTL 1972 str 57). Ať si pan Babiš za letu vymění v letadle místo s pilotem a hledá spojku, brzdu a řadící páku. To by jistě nikdy neudělal, na to mu jeho rozum stačí, ale u státu (je to systém už do značné míry transcendentní) se staví do pozice spasitele a vševědoucího tvůrce jako levicoví intelektuálové.

Z. Rychlý 11.11.2011 13:09

Re: PROBOHA! Stát nelze řídit jako firmu!!! Pan Babiš nemá nejzákladnější znalosti z řízení systémů!

Vaše citace je sice hezká a vypadá to Vaše říkání odborně..ale. Některé principy řízení jsou natolik logické a přirozené, že je lze směle použít na KAŽDÝ systém. Stát sice není právně firma, sro, či as, ale princip projídání, špatného hospodaření a kradení nakonec položí nejen firmy, ale i stát.

Pan Babiš (a že ho nemám rád) Vám hravě dokazuje, že řízení systémů rozumí dokonale i možná bez příručky Habr-Vepeřka. Inu, a že by byl nějak diskvalifikován v řízení oproti dvacetileté plejádě levých, pravých, opozičně koaličních takymanažerů grosů, dalíků, luftjardů, (seznam doplňte sám podle libosti) tomu tedy nelze věřiti.

Stranu ať si klidně založí. U mě je ovšem diskvalifikovaný tím, že pochází ze stejného lůna rodné matky strany naší jasné, jako většina z oněch mentálžerů za dvacet let. Člověk prošlý rodnou stranou má minimálně problémy s morálkou, pokud ovšem nebyl politováníhodným lehce ovladatelným pablbem. Ale odborné znalosti řízení bych mu tedy určitě neupíral.

M. Bílý 11.11.2011 13:32

Pane Rychlý (13:09) hin sa hukáže.

Máte pravdu, že některé principy řízení jsou logické a přirozené, ale nelze je aplikovat na systém tak složitý jako je stát (viz můj citát shora).  V tuto chvíli nelze s určitostí rozhodnout jak páně Babišovy zásahy dopadnou.  Podle mých znalostí a zkušeností spíše špatně. Bohužel, dodávám, aby bylo jasno. To, že se prokázaly jeho schopnosti při řízení podniků ještě neznamená, že mu to půjde u systému o třídu výš a k tomu ještě do značné míry transcendentního. Ono stále platí NEMAJE KOMPLEXNÍCH INFORMACÍ SNADNO ROZHODUJI.

Z. Rychlý 11.11.2011 17:19

Re: Pane Rychlý (13:09) hin sa hukáže.

No když na Babiše reagujete tak alergicky, co v tom případě říkáte na plejádu současných a minulých Babišů ? To jsou a byli mistři v řízení státu ? Pane, vraťte se na zem.

Ale dost možná se pleteme oba. Možná ti současní jsou mistři v řízení státu a vedou ho perfektně - jen směr a cíl mají ti prefíci prefíkaní jiný, než jsme my trubky čekali.

J. Václavíková 11.11.2011 15:05

Re: PROBOHA! Stát nelze řídit jako firmu!!! Pan Babiš nemá nejzákladnější znalosti z řízení systémů!

On prý právě z těchto důvodů vyloučil vlastní angažmá v politice.

M. Bílý 11.11.2011 15:26

ad 15:05 sub 11:06 Moc bych panu Babišovi přál, aby mu to vyšlo, ale rozhodně daleko obtížněji bude shánět spolupracovníky v politice, než ředitele pro svoje podniky.

Kritický jsem i k nadšení nad jeho angažmá. Vzpomeňte na jásot a naděje vkládané do úspěšného podnikatele pana Václava Fišera, když se stal poslancem. Zkrachoval na celé čáře. Bohužel, dodávám.

Z. Rychlý 11.11.2011 17:21

Re: PROBOHA! Stát nelze řídit jako firmu!!! Pan Babiš nemá nejzákladnější znalosti z řízení systémů!

No, ani selský rozum mu nejde odepřít.

M. Bílý 11.11.2011 19:19

Mohl byste mi, pane Rychlý (17:21) selským rozumem určit první derivaci výrazu a na entou?

A nebo ještě lépe. Dovedl byste selským rozumem pilotovat letadlo? Při tom letadlo je systém proti státu nesmírně jednodušší. Nemám nic proti selskému rozumu, ale jeho použití je velmi omezeno

Z. Rychlý 11.11.2011 22:40

Re: Mohl byste mi, pane Rychlý (17:21) selským rozumem určit první derivaci výrazu a na entou?

Použití selského rozumu JE velmi omezováno, to ano. Vytlačují ho rádobyvědečtí rozumbradové. Selský rozum je u pana Babiše v tom, že správně, bez studia Vepřekovy příručky, vyhodnotil své osobní angažmá v politice (coby politik) jako ztracenou věc. Vy jste to nějak, vědecky podle příruček jistě správně, ale hlavně selskému rozumu navzdory - nepochopil.

Z. Rychlý 11.11.2011 22:42

Re: Mohl byste mi, pane Rychlý (17:21) selským rozumem určit první derivaci výrazu a na entou?

Zapomněl jsem:  -  22:41

Z. Rychlý 11.11.2011 22:59

Re: Mohl byste mi, pane Rychlý (17:21) selským rozumem určit první derivaci výrazu a na entou?

Vy si fakt myslíte, že řízení státu je otázka znalosi řízení státu je otázka znalosti derivací a integrálů !!!??? Pane ! Ze svého okolí znám několik lidí s vysokoškolským vzděláním, kteří jsou v životě nepoužitelní ! To, že i po 40 letech od absolutoria umím vypočítat trojný integrál je sice hezké, ale naposledy jsem s ním u maturity odvodil objem koule. Od ukončení VŠ jsem tuto znalost nepotřeboval.

Když to máte v hlavě pomýlené, tak vám nepomůže milion hodin studia knih. Možná se naučíte rádoby vědecky hovořit, ale o životě nemáte páru.

Dvacet let se Vám do parlamentu dostávají "různí lidé", kteří nejpíš netuší o čem mluvíte, řízení firem je pro ně šp.vesnicí a řízení státu mají za vedlejšák, Vás to nechává absolutně klidným - ale na Babiše, který se prokazatelně vyzná alespoň v řízení firem, svoláváte klatbu, jelikož řízení státu je zřejmě potřeba přenechat vystudovaným sociologům, politologům, environtmenálům, multikulti a etnologům. Jéžiš, proč se tu vůbec snažím, je to marný, je to marný, je to marný.

P. Čech 11.11.2011 10:11

Občané mají předložit své představy ????

Nějak nám pan Babiš opoměl sdělit kam a jak mají občané sdělit tyto představy. Prosím, pokud někdo ví email adresu či jiný kontakt, kam bych mohl své představy sdělit, nechť mi to zde napíše. Mám totiž velice konkrétní představu, co je nutno udělat, aby se ČR stala prosperující zemí. Bohužel je zde málo místa, abych své představy sdělil sem. Systém je velice jednoduchý, pouze cesta k jeho naplnění jednoduchá není.

T. Blecha 11.11.2011 15:23

Re: Občané mají předložit své představy ????

Po protestech v Izraeli vláda také vyzvala občany aby poslali své požadavky a vybraná komise je měla zpracovat a navrhnout podle nich zákony. A co že bylo Izraelci nejvíce žádáno? Legalizace konopí!!! Bojím se že u nás by to dopadlo podobně.

P. Čech 11.11.2011 17:49

Re: Občané mají předložit své představy ????

Máte občany za debily?? Uvědomte si, že jste jedním z nich.

S. Ševeček 11.11.2011 10:09

Hosanna

A beze vší ironie - konečně se "politika" odhalila na vlastní bulvy; je to významný byznys, "stát" je majoritním podnikatelem a právem odcizovat, ovlivňuje 66% života obyčejného člověka a prostého občana, proto je nutné, aby za "politickými" projekty stáli, a tyto projekty přímo řídili, financovali a z nich vyváděli výnos přímo ti podnikatelé, kvůli nimž veškerý ten circus globalis funguje.

Proč to cedit přes "politickou třídu", že ...

A. Bocek 11.11.2011 8:56

Morálka do politiky patří.

Je pozitivní , že požadavek na morální bezúhonost získává ve společnosti na síle . Postupem  času by měli býti odejiti politici, kteří nedokážou vysvětlit původ svého majetku , ale také i takoví, kteří mají dvě manželky , kteří při svém podnikání si zadali s kriminélním podsvětím , kteří brali úplatky jsou nečestní , podlí a křiví . V nejbližším okolí jsou dostatečně provaření a nejbližší okolí by jim mělo dávat nominaci do vysoké politiky. Strany a hnutí , které na své kandidátky umísťují křiváky a lidi nečestné jsou nevolitelné  !   Jinak se z toho svrabu nedostaneme.

P. Čech 11.11.2011 10:15

Re: Morálka do politiky patří.

Zejména jsou nedůvěryhodní bývalí komunisté, kteří se skoro ve všech případech řídili heslem kam vítr tam plášť. Svědčí o tom to, že jsou komunisty bývalými, komunisty do roku 1989. Pokud se nemýlím, patří mezi ně i pan Babiš.

A. Reček 11.11.2011 22:30

Re: Morálka do politiky patří.

Pane Čechu myslíte si, že ti soudruzi, kteří zůstali v komunistické straně, jsou to pravé ořechové, které republika potřebuje? 

K. Janyška 11.11.2011 7:55

Babiš ? Jste směšný, autore... Dzp.

S. Vaněček Šauerová 11.11.2011 0:10

Těžká věc, pane Doležale.

Kdybych si měla vybrat mezi národovcem, který se nestydí aspirovat na vůdce, a Babišem, který nic neslibuje a toliko vyzývá k občanské angažovanosti, vybrala bych si nepochybně variantu 2). Naštěstí mám ale jinou stranu, stranu nezlodějskou, takže dilema přirozeně odpadá. :-)

A off topic, pane Doležale. Zkuste Eduarda Stehlíka v nechtěně komickém periodiku Parlamentní listy. Pobavíte se.

F. Eliáš 11.11.2011 8:06

Re: Těžká věc, pane Doležale.

Jakoukoli z variant, které uvádít, lze zvolit pouze na mučidlech. Snad u nás existují i lidé, kteří nenaletí různým věrozvěstům.

J. Hanzal 11.11.2011 8:55

Re: Těžká věc, pane Doležale.

I naletí pane Eliáši, naletí. Takových už tu bylo a vždy dostali hlasy např. Unie svobody, Zelení, VV, TOP atd. a samozřejmě ODS, ČSSD, KSČM. Ono totiž není z čeho vybírat, poněvadž tzv. malé strany v nichž se najdou slušní lidé nemají žádnou šanci se prosadit. Snad se mýlím, ale ze skušenosti nevím, nevím.

P. Lenc 11.11.2011 9:04

Re: Těžká věc, pane Doležale.

Pane Hanzale,máte sice takřka ve všem pravdu,jenom si myslím,že  ti slušní lidé v malých stranách jsou slušní pouze do té doby,než se dostanou k moci.Když se podíváte na politiku už od starého Říma,tak lidé jsou pořád stejní.A když se podíváte po Evropě,pokud to sledujete,tak to není také žádné štěstí.Těch korupčních a jiných skandálů bylo a je na tuny.Tím nemíním omlouvat české politiky a Babiše všeho druhu.

J. Hanzal 11.11.2011 9:13

Re: Těžká věc, pane Doležale.

Jo to máte pravdu, moc je sviňa.