5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Babišův boj

Babišovy Lidové noviny zveřejnily v pondělí pozoruhodný rozhovor se svým guru a majitelem. Předseda ANO tu v souvislosti s posledními tahanicemi o spotřební daň pohonných hmot shrnul své politické názory, které dosud dával k dispozici spíše útržkovitě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Patta 1.8.2014 12:42

Pan Babiš je výborný - ekonom. Nic více.

Všechno o A. Babišovi, od vyhodnocení materiálu "ANO 2011 se představuje" až po výrok o řízení státu jako firmy, najdete na stránkách 10 - 12 na adrese: http://res.claritatis.cz/download/MONITOR-2014-14.pdf

M. Stuchlik 31.7.2014 23:56

Zvolit si StBáka

je hloupost. A za hloupost se platí.

P. Vaňura 31.7.2014 20:25

Znáte ten příklad o třech politicích?

Jeden je děvkař, druhý kuřák a alkoholik, třetí asketa vyznamenaný za záchranu raněného spolubojovníka za války. Kterého vyberete?

První je Roosevelt, druhý Churchill a třetí Hitler...

M. Prokop 31.7.2014 22:14

Re: Znáte ten příklad o třech politicích?

Churchill i dost chlastal. Moje sympatie k němu tím spíše vzrostly.

J. Kyselková 31.7.2014 18:33

Je podivuhodné,

že to množství afér a politických podfuků berou občané velkoryse, trpělivě chrochtající, náhle slepí a hluší. Napadá mě - jestli novináři pana Babiše nejsou při každé výplatě vyztuženi autocenzurou.

"Dobroserové" prostě vítězí.

I. Schlägel 31.7.2014 13:17

V podstatě jsou dva možné základní scénáře vývoje

osobnosti pana Babiše. 1. Zůstane nohama na zemi a v potu tváře bude řídit svěřený resort tak efektivně, jak jen to v té byrokratické džungli bude možné, s přispěním svých zkušeností z podnikání i obecně ze života. 2. Zjistí, že má POSLÁNÍ. V tomto případě při vědomí jeho vysoké podpory mezi lidmi a jeho nadstandardních finančních možností, držme si palce a hlavně čepice, bude to fičák.

M. Stuchlik 31.7.2014 23:56

Re: V podstatě jsou dva možné základní scénáře vývoje

Ani jedno ani druhé. Teď je jeho firmou ČR a bude se snažit, aby mu maximálně vydělávala.

V. Ondys 31.7.2014 9:44

:)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

by se asi nemělo ani zapomínat na socialistické přerozdělování s korupcí konzumentů před volbami, aby vyvolení z dosavadních politických stran měli z čeho brát pro nejbližší při údajně společensky příkladnějším nahánění ostatních :))))))))))) do pekla nesamostatnosti a dluhů po volbách...

V. Ondys 31.7.2014 9:45

Re: :)))))))))))))))) Při démonizaci Babiše

:)

P. Čech 31.7.2014 11:12

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Pana Babiše démonizují jen ti, kteří se jej bojí. Zloději, podvodníci a korupčníci všeho kalibru. Zejména ti, kteří tvoří jádra politických stran, sedících v poslanecké sněmovně.Mají totiž strach, že jejich politické strany  se v příštích volbách nemusí do sněmovny dostat. Zatím to vypadá, že ztrácejí přízeň voličů dosti razantně. Pokud ANO a Úsvit neudělají nějakou kardinální chybu (nedodrží slib prosazení dobrého zákona o obecném referendu), mohou v příštích volbách získat i většinu občanů.

V. Ondys 31.7.2014 11:46

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Milý pane Čechu, pokud se většina demokraticky neshodne na tom, že nejnadějnější je pro ni elegantně štíhlý stát jenom s naprosto nezastupitelnou rolí v životě samostatného a svobodného občana, je všechno podobné snažení :))) marné, marné, marné...

V. Ondys 31.7.2014 11:49

Re: :)))))))))))))))) Při démonizaci Babiše

:)

P. Čech 31.7.2014 14:37

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

To máte naprostou pravdu. Ovšem o tom, na čem se ona většina shodla či neshodla může něco vypovědět pouze a jedině referendum a nebo všeobčanské hlasování.Žádné volby a dokonce ani volby většinové. Čili, čekám na naplnění bodu koaliční smlouvy a bodu programového prohlášení vlády, které o schválení zákona o obecném referendu jasně hovoří.

M. Prokop 31.7.2014 12:23

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Pane bože nedopust (jak jsem ateista). Z vlády bláznů a vyžírků nic dobrého nepojde, ani nemůže.

O. Prochazka 31.7.2014 13:19

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Sám babiš je pdovodník a korupčník prvního druhu, proboha.

P. Čech 31.7.2014 14:41

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Vy raději mlčte, pane Procházko. A nebo , lépe, podejte na pana Babiše trestní oznámení. Podvod a korupce jsou trestnými činy, pokud o tom nevíte. Máte-li tedy v rukou nějaký důkaz, konejte. A nebo mlčte, jak jsem již řekl.

O. Prochazka 31.7.2014 20:08

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Že je to lhář už stihl dokázat sám. Jeho angažmá v Setuze atd a pobírání dotací a celé fungování agrofertu je jedna velká korupce.

A vy si trhněte nohou, já si budu psát co chci poskoku babiše.

B. Rybák 31.7.2014 13:27

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

A vítají ho stejně jako kdysi Musoliniho, bojovníci proti politickým stranám a tedy i stoupenci t. zv. přímé demokracie.

Musolini ale na rozdíl od pana Babiše nebyl zpočátku udavačem a podvodníkem a nikdy nebyl oligarchickým, na státu parazitujícím, o svůj lup se obávajícím boháčem!

P. Čech 31.7.2014 14:51

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Nejsem stoupencem přímé demokrtacie, pane Rybáku. Jsem stoupencem zastupitelské demokracie švýcarského typu. Ale o tom Vy asi nic nevíte, když nevidíte rozdíl mezi demokracií přímou a zastupitelskou.. Dokonce ani nebojuji proti politickým stranám. Mám velmi silné námitky pouze proti jejich ústavní moci, vyplývající z čl. 5 naší ústavy. Jsem zásadně proti absolutní moci politických stran, která se projevuje zejména jejich ovládáním moci zákonodárné (politické strany zcela ovládají poslance v poslanecké sněmovně), zčásti výkonné (politické strany zcela ovládají premiéra a všechny jeho ministry- celou vládu) a rovněž zčásti  moci soudní (politické strany jasně a viditelně ovládají předsedu a soudce Ústvního soudu a většinu soudců na všech úrovních. Tyto tři demokratické moci mají být podle čl.2, odst.1 v rukou občanů a politické strany do nich nesmí zasahovat, jinak onen článek ústavy není naplněn a je dokonce pošlapán.

B. Rybák 31.7.2014 21:21

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

To jste první, kdo popírá, že ve Švýcarsku je přímá demokracie. Tou ale bezpochyby je na kantonální a obecní úrovni. Pravdou je, že na úrovni federální není demokracií (ani přímou ani zastupitelskou), protože podle t.zv. "magické formule" jsou ministerská křesla rozdělena stejným způsobem pouze mezi 4 stále stejné politické strany (i když už existují silné strany jiné), bez ohledu na výsledek voleb, což je stav neudržitelný neudržitelný.

Ty politické strany nejsou žádní "marťani". Skládají se z politicky angažovaných občanů, kteří ze svého středu vybírají politické profesionály, o nichž jsou přesvědčeni, že budou nejlépe schopni obhájit a realizovat jejich politické idee, postoje a zájmy. Jejich kandidáti jsou schvalováni všemi voliči. Je logicky jasné, že lepší politický systém v principu není myslitelný.

Nemají-li strany dostatek členů (u nás jsou cca 10* méně početné než např. v Rakousku), pak se kandidátky nemohou obměňovat, stačí pár členů zkorumpovat, systém nemůže fungovat. Kromě toho v zemi, jejíž masmédia ovládají zahraniční síly (státy a kapitál) nemůže občanům sloužit vůbec žádný politický systém. To jsou naše skutečné problémy!

P. Čech 2.8.2014 8:14

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Plácáte nesmysly, pane Rybáku. Chcete-li psát něco o demokracii, lhostejno zda o zastupitelské, parlamentní, liberální, lidové či jiné, prostudujte si nejprve Aristotela Platóna a jiné starověké autory a filosofy, kteří v době dosud jediné přímé demokracii žili.. Pokud toto učiníte, nebudete snad plácat takové nesmysly, jako že ve Švýcarsku je přímá demokracie. Ve Švýcarsku existuje zastupitelská demokracie a já nejsem vůbec prvním, kdo toto říká. Povětšinou to říkají lidé, kteří o demokracii něco vědí. Vy ovšem mezi nimi nejste. Politické strany ve Švýcarsku nejen že mají mnohem více členů než naše, ale ty důležité z nich tvoří již více než 50 let něco jako velkou koalici a to zásadně pro fungování státu. Nebojují mezi sebou o moc nad občany jako u nás. Ony totiž ze zákona žádnou moc nemají. A o tom to je. Toto mnoho našich lidí, včetně Vás, nechápe, protože jim to je politiky a jejich stranami zamlčováno, novináři o tom nepíší a navíc, ovčané přejímají pouze lži politiků, vlastního názoru nemaje. O tom to je.

P. Zeman 31.7.2014 13:36

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Nemyslím, že to bude mít Babiš tak snadné. Spousta lidí jemu ani tomu kariéristickému spolku, co nashromáždil kolem sebe, zkrátka nikdy věřit nebude.

P. Čech 31.7.2014 14:54

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

V demokracii není důležité, komu věří spousta lidí. Stačí pouhá většina, tedy nadpoloviční počet. To, že stačí aby spousta lidí věřila politickým stranám (většina to být nemusí a není) je možno apliko vat pouze tam, kde existuje nedemokratický, poměrný volební systém. Tam, kde vládne vždy menšina. A o tom to je.

M. Prokop 31.7.2014 12:22

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Kde vidíte démonizaci? Já ten rozhovor četl a je tam ještě více blbostí, než stačil pan Doležal okomentovat.

Na socialistické uplácení pochopitelně nezapomínám.

V. Ondys 31.7.2014 12:34

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Asi to je tím, pane Prokope, že mi současná politika nejvíc připomíná vyhánění čerta ďáblem v čele se všemi společensky příkladnými :)))))))) svatoušky.

P. Čech 31.7.2014 15:00

Re: :)))))))))))))))) Při démonizace Babiše

Ono je jedno, kým bude onen čert vyhnán. Je však nutno definovat, kdo je to ten čert. Podle mne to je volební systém podle zásad poměrného zastoupení, zákon o Ústavním soudu a o soudech a soudcích. Arcibelzebubem je čl. 5 ústavy a absence zákona o obecném referendu. Čertem je rovněž nutnost tvorby mocenských koalic politických stran. Tak to vidím já.

J. Horáček 31.7.2014 9:31

Diktatura

Stát lze řídit jako firmu, pokud je v zemi nastolena diktatura.

J. Jehlík 31.7.2014 9:29

Bureš to popletl nebo mlží

Vlastně měl na mysli, že stát bude řídit »FIRMA« -rozuměj Stb.

A. Novák 31.7.2014 9:19

slogan ŘÍDIT STÁT JAKO FIRMU

se časem mění na ŘÍDIT STÁT FIRMOU...

K. Janyška 31.7.2014 9:01

Babišův boj je výhradně bojem za Babišovy zájmy.

Čert aby jeho hloupé voliče vzal... Dzp.