7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Atentát na Jocha

Premiér Nečas reagoval na Jochův text (neobsahuje jen tohle) promptně tím, že svého poradce tak říkajíc vyrazil: "K dnešnímu dni byly okamžitě ukončeny všechny smluvní vztahy mezi doktorem Jochem a Úřadem vlády ČR."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 4.10.2012 17:41

Selhání teoretika konzervativismu

Pan R. Joch se v roli obhájce konzervativismu bezpochyby zasloužil o jeho teoretické poznání u nás. Sám ale v jeho praktické aplikaci nejednou selhal. Poprvé jsem si toho všiml při jeho obhajobě sociálně inženýrské (politicko-korektní, křesťanství zavrhující, pro skutečného konzervativce nepřijatelné) Lisabonské smlouvy.

Skutečný konzervativec vyžaduje úctu k (tradičním) institucím a na rozdíl od levičáků všech druhů vyžaduje (přiměřené) potrestání každého, tedy i malého útoku na ně (takto kozervativec Rudy Giuliani zbavil New York celá desetiletí neřešitelné zločinnosti).

I tento neuvěřitelně špatně zdůvodněný úlet proti V. Klausovi lze těžko vysvětlit jinak, než dalším výronem jeho Euro-hujerství.

P.S. Před několika dny jsem nevěřícně poslouchal rozhlasovou diskuzi o krajní pravici, v níž pan Joch sice na počátku nedůrazně vyjádřil určité pochybnosti o tomto pojmu a pak ho sám v diskuzi používal tak jako přítomní levicoví "intelektuálové". V občanském institutu by určitě mělo dojít výměně vedení.

V. Ondys 3.10.2012 18:14

:)))))) Všechno nejlepší k svátku

a tak nějak...

V. Kováčová 3.10.2012 15:41

Ale

když přijde zloděj do banky s atrapou pistole, tak přestože nikoho nezastřelí a ani se mu nepodaří nic ukrást, je to trestný čin.

J. Friedlaender 3.10.2012 15:29

Romana Jocha si vážím

od chvíle, kdy jsem jej poprvé četl a vážím si ho i dnes. Kdo si přeje žít v liberální demokracii, ten by měl věnovat pozornost reakci hradního služebnictva (Jakl v TV Událostech, Weigl v Lidových novinách), která za příčinu "atentátu" označila v podstatě možnost kritizovat prezidenta. Tady už končí veškerá sranda, to totiž zavání fašismem.

V. Kusý 3.10.2012 18:48

Re: Romana Jocha si vážím

Máte plnou pravdu.Jen by mne zajímalo, proč obdivovatelé názorové konzistence pana presidenta neobdivují totéž u pana Jocha.Jó, být konzervativec jen když to pasuje do figury, to umí mnohý.Co se týká konce srandy, ten snad ani nezavání fašismem.Spíš hloupostí, a ta je mnohdy horší zlého úmyslu.

R. Klail 3.10.2012 21:31

Re: Romana Jocha si vážím

Jaký pán, takový krám. Není divu, že takhle funguje něčí ochranka, když si kolem sebe hýčká takové veleduchy, jako je Mr. Gayek (viz Ateo).

B. Rybák 4.10.2012 20:12

Re: Romana Jocha si vážím

Nevzpomínám si na jediný příklad toho, že by byl prezident kritizován. Vždy je jen lživě a nenávistně urážen. Nenávist nemá s demokracií nic společného, je to její hrob (konec smysluplné diskuze).

D. Švik 3.10.2012 14:20

Joch se zbláznil

jinak si jeho vyjádření neumím vysvětlit. Vždy psal velmi rozumně, prostě mu něco explodovalo v hlavě.

D. Streit 3.10.2012 11:53

Neměl pravdu Joch ani Klaus

Pan Hvížďala se mýlí vždy :)

http://streit.blog.idnes.cz/c/290763/Houby-atentat-I-ceske-vystrelky-jsou-svejkovske-Nastesti.html

F. Michek 3.10.2012 10:56

Silná slova

Pana Jocha si velmi vážím, ale jeho slova o presidentovi byla velmi nadbytečně silná.

Š. Hašek 3.10.2012 10:51

Jen zírám a čučím.

Pana Jocha jsem rád četl. Bylo to něco vždy "rozumnějšího" než od soudružek Dvořákové či Šiklové, atd. Všichni známe ty věčné svazáky či svazačky. Nebo prohlédnuvší bolševiky.

Ale jak zde zaznělo vícekrát - kdyby nebyl podepsán Joch, zeptal bych se, který zoufalec tohle napsal.

Zůstává mi rozum stát.

H. Gene 3.10.2012 11:43

Re: Jen zírám a čučím.

Taky tak.

V. Novák 3.10.2012 10:31

Joch se především vyjádřil jako hulvát.

Premiérovým poradcem pro lidská práva neměl být nikdy, ale aspoň ho premiér vyrazil, když překročil meze buranství.

To vyhození Bátory, kerý měl podobnou kindrštůbe řeznickýho psa, trvalo přespíliš dlouho.

V. Pavelek 3.10.2012 9:31

Do včerejška jsem pana Jocha považoval

za člověka s možná až příliš vyhraněnými názory, ale jinak soudného a věcně argumentujícího. Jeho blog je však naprostý úlet. V souvislosti s páteční chrastavskou událostí jsem si jaksi nevšiml, že by se prezident vydával za oběť atentátu, natož aby se vyjadřoval směrem k Rusku. Pokud jde o Jochovo srovnání rozdílu mezi "bouchačkou a airsoftovou bouchačkou", pak bych to osobně viděl poněkud jinak. Rozdíl zjistíte, jakmile stisknete spoušť. A to je dle mého názoru zatraceně pozdě.

J. Urban 3.10.2012 9:49

Re: Do včerejška jsem pana Jocha považoval

Klaus mluvil o incidentu jakožto o atentátu na presidenta, prvním za sto let.

J. Matuška 3.10.2012 9:22

Dostali jsme se už ve veřejně vyslovovaných sprostotách na dno?

„Premiér se posral! Vyhazov za ufňukanou kremlofilní bábu.“ Takto uvedl J.X. Doležal svůj článek v Reflexu na sociální síti Twitter. Mám smůlu. Lidé, kteří mi jsou docela sympatičtí, pouhými výroky se jim v poslední době daří, že si u nich dělám černý puntík, nebo přímo si je mažu z fiktivního tel. seznamu. Od novináře Doležala lze čekat leccos, ale od MUDrce Romana Jocha slyšet takovou nehoráznost? Choval se prezident po napadení jako baba, když zachoval ledový klid a pokračoval dál v progamu? Epimédia mohou jásat. Viróza sprostoty vítězí. Jak dlouho budou takové titulky lákat čtenáře ke koupi? Jsme skutečně v prdeli, jak zpívá to populární duo?

D. Švik 3.10.2012 14:18

Re: Dostali jsme se už ve veřejně vyslovovaných sprostotách na dno?

Souhlasím

P. Lenc 3.10.2012 9:12

Je zajímavé pozorovat

v české společnosti zajímavý jev.Pokud jste chytřejší než obvyklý průměr(viz. president Klaus), otírá se o vás, případně přímo nenávidí kdejaký "intelektuál".Méněcenost má různé formy.

P. Khail 3.10.2012 10:56

Re: Je zajímavé pozorovat

To platí i na vás, i vy se tu otíráte o některé diskutující.

P. Lenc 3.10.2012 13:25

Re: Je zajímavé pozorovat

No po přečtení vašich příspěvků není třeba se o vás otírat.Vy se otíráte sám.

V. Kusý 3.10.2012 18:54

Re: Je zajímavé pozorovat

Proč se tedy Vy otíráte o pana Jocha? Že by.....?

P. Pruner 3.10.2012 7:39

myslel jsem si, že p.Joch je chytřejší

Vyjádření pana Jocha považuji za hloupé, jaksi mimo prezentování normálního názoru.

Byl bych zvědav na něho jak by se choval, kdyby na něho někdo namířil pistoli.

P. Kolář 3.10.2012 7:35

Pan Joch by se mohl

vyjádřit otevřeně a kriticky,kdyby zažil osobně situaci,ve které se ocitl president.Podle sebe soudím tebe.To platí doslova.Slova,která použil jsou přinejmenším urážlivá a Nečas vlastně neměl jinou možnost,než ho vykopnout.Komedii z toho dělá pan Maleček,ale na to jsme si tady už zvykli.

Š. Hašek 3.10.2012 10:53

Re: Pan Joch by se mohl

Asi tak.

P. Maleček 3.10.2012 7:10

Atentát? Spíš domluvená komedie.

Dovoluji si upozornit na zprávu o analýze postupu Klausovy ochranky, která konstatuje, že minimálně jeden ochránce "atentátníka" viděl, ale otočil se a dělal že nic. Ono ať děláte co děláte, leze ven, sice pomalu jak chlupaté deky, že to byla domluvená komedie. Ke všemu tahle bláznivá teorie sedí ke Klausovi a jeho poradcům jak hrnec na pr..."Jsem první prezident ČR, na kterého byl spáchán atentát", chlubí se Klaus.

J. Štrobl 3.10.2012 7:13

Re: Atentát? Spíš domluvená komedie.

No jo, u nás je jeden velký problém. Hned se tady všechno vykecá. -:)))

M. Vrzal 3.10.2012 7:25

Re: Atentát? Spíš domluvená komedie.

Ty jsi hlupák.

P. Kolář 3.10.2012 8:04

Re: Atentát? Spíš domluvená komedie.

Váš scénář té domluvené komedie pane Maleček je pravděpodobně asi tento :jistý nepříliš chytrý president jistého nejmenovaného státu se rozhodl zvýšit svou upadající popularitu tím,že na sebe nechá spáchat atentát a za tím účelem asi najde hlupáka,kterého osobně zná a vyzbrojí ho napodobeninou pistole na plastové kuličky,protože si uvědomil,že ostrá zbraň by ho mohla zabít.Tolik soudnosti v sobě ještě při vší své samolibosti a víře v nesmrtelnost ještě měl.Zároveň s tímto úmyslem seznámil svou ochranku a osobně je poprosil,aby nezasahovali a tomu hlupákovi neubližovali.Není ten scénář o Vás?

P. Lenc 3.10.2012 9:06

Re: Atentát? Spíš domluvená komedie.

Pane Malečku a dvojčata nechala zničit zlá americká vláda, že?Co bylo v Bohnicích ke snídani?

P. Khail 3.10.2012 10:53

Re: Atentát? Spíš domluvená komedie.

Od pana Malečka jsem to ještě neslyšel, ale snad to měl tvrdit poradce a vicekancléř prezidenta Petr Hájek, jestli se mýlím budu rád když mne, pane Lenci, opravíte.