11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: ANO dobývá Prahu

Vloni se v naší vlasti vytvořila prapodivná situace: revoluční vlna spláchla celou Českou republiku s jednou jedinou výjimkou: tu představuje Praha a její nejbližší okolí. Je to pořád jakýsi ostrůvek "starého uspořádání" uprostřed nových pořádků. Nejen prezidentská volba, ale vlastně i podzimní parlamentní volby tu dopadly jinak než ve zbytku ČR.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 12.2.2014 14:51

"vyšší princip mravní" a "Praha"?

Říká se, že prý "ryba smrdí od hlavy". Co se rozumí tím smradem, to nevím, ale hlavou rozumím Prahu. Pokud se má změnit u nás politika, tak by se opravdu měla změnit především v Praze.

Politická strana TOP 09 je hříčkou jednoho člověka - Miroslava Kalouska. Že zde dělá zástěrku K. Schwarzenberg, tak to jedosti smutné.

Nu, dále uvidíme.

F. Eliáš 12.2.2014 12:46

Nevolím proto, aby byl někdo zvolený

nebo nezvolený. Volím stranu, jejíž myšlenky jsou mi sympatické. Proto SSO.

E. Vašátko 12.2.2014 12:32

Problém s ANO a panem Babišem vidím

v tom, že vůbec nevím, co vlastně chtějí. Když poslouchám kteréhokoliv představitele tohoto hnutí, skoro vždycky bych mohl s jeho názory souhlasit, ale jaksi mě chybí ta technologie, know-how jak na to. Ten konec se vždycky rozplyne do obláčků a krásných slov. Připomíná mě to krásnou povídku "Jo Kusejr, to byl talent", kdy se z velkého problému průběžným okecávání udělala desítka menších a potom stovka malých problémů o kterých se pak vlastně ani nemuselo mluvit.

Takže při volbách raději zůstanu u TOP 09. Ostatně bydlím v Praze.

J. Lepka 12.2.2014 11:16

Teď jen čekám.

Čekám na průvan chodeb, který roznese do všech koutů, že za to může gen. Patton. Jako bych už slyšel v příští volební kampani komunistů : My nic, to Patton! Vidíte zase Američan, ti můžou za všechno !!!

P. Kmoníček 12.2.2014 13:28

Re: Teď jen čekám.

A věřte,že myslitelů podobného typu je u nás fůra.Vždyť Američané vystříleli i Indiány.

J. Jurax 13.2.2014 3:25

Re: Teď jen čekám.

U Little Big Hornu ... :-)

K. Tregl 12.2.2014 10:12

Jan Kasl

Jan Kasl je jistě pozoruhodná postava pražské politické scény. Připomeňme si ony dramatické okolnosti jeho rozchodu s ODS. Nebylo v tom nic jiného než to, že nebyl nominován pro další volební období na funkci primátora po případných vyhraných volbách. Najednou se z Jana Kasla stal největší kritik ODS. Pochopitelně za nic negativního, co se v Praze v době jeho primátorování on v žádném případě nemohl. Jak by také mohl, vždyť byl "pouze" primátorem. Poté se angažoval tuším v Evropských demokratech /tak nějak se další z mnoha nadějí naší politiky jmenovala/. Volba to zřejmě šťastná nebyla, nic velkého Janu Kaslovi nepřinesla. Dnešní sázka na hnutí ANO při absenci i zbytku selského rozumu voličů, Jana Kasla věřím dostane opět, a řeknu to teď jeho slovy /a aniž bych je slyšel, zcela jistě se nemýlím/ ke službě občanům.

J. Jurax 13.2.2014 3:29

Re: Jan Kasl

Hm ... politik a služba občanům? Dnes a tady? Toť pozoruhodně naivní představa ...

Politik slouží především sobě a pak rodné straně, co ho ke korytu vyzdvihla - tedy možná i obráceně - především straně - ale vyjde to nastejno ...

K. Frauknecht 12.2.2014 8:04

No, na Prahu jsem zvědav.

Dříve se říkalo, že je to jediný ostrov v rudém moři :-)). Pod Babišem by začala krapátko růžovět.