26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mgr. Milda 24.6.2009 20:24

V současnosti se zabývám vznikem USA, je pozoruhodné, kolik s tím

má současná situace v Evropě společného. Přečtěte si jednou od Wilhelma Helmse pojednání USA-stát a společnost. Mám německé vydání z r. 1978, najdete tam všechny prototypy současné evropské společnosti. Na začátku stála i tam nomenklatura, třeba Klausův předchůdce John Cotton, ten prohlásil, že když má vládnout lid, komu se pak  má vládnout? Americká nomenklatura byla ovšem fixovaná na bibli, ta česká na Lenina. Jinak ale najdete mnohé, co vám připadne velmi známé. I ta opozice k Unii, vedená malými státy, která se bála ztráty suverenity, diskriminace černých, u nás bývalé vykořisťovatelské třídy živnostníků a rolníků, vše tu již bylo.

Když jsem to četl, uvědomil jsem si, jak nemožné je zastavit proud dějin, zakládat reakcionářské strany a pěstovat si v současné globalizaci takovou kravinu jako slovanství. Tyhlety  všechny slovanské strany budou na podzim spláchnuty jedním zatažením řetízku tam, kam patří.

Jiří Heincl 24.6.2009 21:41

Re: V současnosti se zabývám vznikem USA, je pozoruhodné, kolik s tím

A co germánské nebo románské strany, také budou spláchnuty? Jinak máte celkem hnusný příspěvek.

PetrH 24.6.2009 21:56

Re: V současnosti se zabývám vznikem USA, je pozoruhodné, kolik s tím

Hm, kromě toho, že očividně nevíte, co je nomenklatura, jste se rozhodl bojovat jakousi rukopisnou či vlastně antirukopisnou bitvu. Doufám, že se nehodláte veřejně přihlašovat k národu německému, to by vaše německé panstvo, které mylně pokládáte za přátele, upřímně rozesmálo.;-P

Mgr. Milda 26.6.2009 19:46

Re: V současnosti se zabývám vznikem USA, je pozoruhodné, kolik s tím

Nomenklatura, to je ta státotvorná třída za totáče. Buď v KSČ, nebo stranách Národní fronty, nebo v StB a jiných bohunemilých organizacích. Odměnou jim byly dekrety na byty, trafiky, kde ničemu nemuseli rozumět, ale brali pěkný plat, děti se dostaly na vysokou, v nouzi, když byly  mírně natvrdlé, na VŠE. O Německu nemáte páru, i tam je nomenklatura a dost tvrdošíjně se deroucí k moci, třeba kancléř Gerhard Schröder nebo Andrea Ypsilanti. Němečtí socialisté odvrhli přívlastek nacionální, jsou dnes internacionální, což má stejný praktický význam jako rusofilní. Obecně lze o nomenklatuře prohlásit, že prosperuje v jakémkoliv společenském systému, dříve socialismus bez přívlastků, dnes kapitalismus bez přívlastků, ti lidé jsou stále titíž.

PROKOP BUBEN 24.6.2009 16:26

NO ANO

Po Hadrákovém Podvodu se mohla politická scéna vykrystalizovat přirozeně tím, že by se poslanci vybírali nikoliv jen stranicky, ale i osobně a poměrně......Strana mohla delegovat jistý počet, řekněme od jistého počtu hlasů a třeba jen jednoho poslance, totéž by platilo pro jednotlivce......Dnes už to zní, jako utopie, ovšem všemocná stranickost zabetonovala postbolševické manýry natolik, že se jich bude těžké zbavovat.....Je trapné, že ani základní prvky přímé demokracie naši političtí kuplíři - nepřipustili.....

pteryx 24.6.2009 16:09

kdo stanovil podmínku 5%?

A ještě s odpočítáváním hlasů malým politickým stranám? Aby místní korupční situace zůstala zabetonovaná na věčné časy a nikdy jinak? A pak mi budete nadávat, že když zvolím malou stranu, tak jsem zahodil svůj hlas??? To je SPROSTÉ, pane Doležal. V

pteryx 24.6.2009 16:06

jsem povinen volit lidi kterým nevěřím?

Jen abych nezahodil svůj hlas? Je to přesně naopak, svůj hlas zahodím, když budu volit korupčníky z velkých politických stran. >-

xx 24.6.2009 18:34

Re: jsem povinen volit lidi kterým nevěřím?

Opravdu nejste. Úplně stačí, když volební lístek hodíte v kuchyni do odpadkového koše a ráno to vynesete do kontejneru. Výsledek bude stejný.

Jiří Heincl 24.6.2009 19:27

Re: jsem povinen volit lidi kterým nevěřím?

No vidíte a já jsem přesvědčený, že když zvolím ODS, tak volím zakuklené socany. ODS má z pravicovosti už jen rétoriku. Ve skutečnosti se velmi blíží ČSSD.

pteryx 24.6.2009 16:01

Věci Veřejné

jsou opravdu zajímavá strana, bohužel "spojováním" s ostatními se trochu rozmělňuje jejich poměrně rozumný program. Pravděpodobně ta "integrace" dopadne tak, že vysají několik kvalitních osobností z ostatních malých politických stran, což je posílí. Připadá mi, že tady vzniká autentická alternativa k ODS, pokud vydrží mají velkou šanci.

Dušan Streit 24.6.2009 15:08

Bohužel

Po dlouhé době s vámi musím skoro souhlasit:

http://streit.blog.idnes.cz/c/89907/Obcanske-forum-09-Posedl-Havluv-duch-i-Svobodne.html

novaz 24.6.2009 14:39

p. Doležal má pravdu

Dát svůj volební hlas náhodnému předvolebnímu seskupení, z kterého se po volbách vyklube bůhví co? To nedává žádný smysl.

Skybird 24.6.2009 15:05

Re: p. Doležal má pravdu

Na druhou stranu sleduji Věci veřejné již delší dobu. Začaly se profilovat na Praze 1 v komunální politice a prozatím jejich popularita stoupá. Některé jejich představitele znám a jsou to  lidé vzdělaní, sympatičtí  a jejich program je docela jasně přitažlivý pro mnoho lidí. Klidně by mohly být voleni a určitě by dokázaly více, než např. TOP09 plný recyklovaných osob.

Jenže v dnešní době, kdy rozhodující silou není a priori volič, ale v pozadí stojící pokud možno finančně co nejsilnější zájmová skupina  se silným nástrojem v podobě mediálního buldozeru bude jiná cesta než k vládě plébsu pro plébs obtížná.

pteryx 24.6.2009 16:04

přesně tak, V V > TOP09,

takový z nich mám pocit. Kdyby byla naše média opravdu nezávislá, musela by jim věnovat vyšší pozornost, ti lidé jsou sypatičtí, šikovní a mají program.

Kuchl 24.6.2009 15:18

Re: p. Doležal má pravdu

Dnešní politický cirkus je navýsost nesmyslný a vyloženě škodí lidem .. Bohužel monarchie není možná . Takže jakákoliv změna je dobrá !

R.J. 24.6.2009 14:30

Mám velké dilema,koho volit,

Zda Roka, s jeho lidovou upřímností III cen. sku. , kukuč má jak výběrčí od lochnesky, nebo Falmra, ten zas se bije za lid jako lev, , ani dva vocasy k tomu nepotřebuje, vocas jeden. Je to těžké rozhodování, asi budu muset posoudit, kdo z těch dvou má lepší spolupracovníky, je ovšem vynikající, že Ti dva jmenovaní, moji favorité,  jako "spolupracovníci" začínali. Jen mě trošku zaráží jejich zapírání oné vlastenecké činnosti, měli by se tím chlubit, co již na obranu lidu udělali. Možná, že nechtějí dávat ODS do rukou fakta, která by mohla být překroucena a lživě používána k velezrádným rejdům . Tak se podívejme dále Grebeníček, to je "váha", ovšem Zaorálek není také špatný Marxista, dokonce vysokoškolský, dále, Ibl, bachař , toho hned vyváží Vondruška, taky bachař , ovšem stranickou legitimaci jako Ibl nezahodil. Tady vidíte, jak těžké je moje rozhodování, škoda že nejdou do veřejné koalice, zatím spolupracují potají, čerchmanti. Doufám, že vyslyší "hlas lidu" , zde na Psu hojně rozšířený a konečně tu koalici uzavřou, abych nebyl půl roku v mukách, koho volit. Huse, Bu/?/wole, Vojcku, na barikády !!! Grebeníček na Hrááád !!

jirka.s. 24.6.2009 18:08

Re: Mám velké dilema,koho volit,

;-D R^ ;-D R^ ;-D

Kiri 24.6.2009 13:53

Tady máte návod koho volit ! !

Nemůžete se rozhodnout, koho volit?   Račte si vážení přečíst nezávislé pojednání na  http://volby.kategorie.cz a potom se rozhodněte, chcete-li, aby vám vládl pan Lenivý nebo pan Snaživý.  A obzvláště si vryjte do paměti tam uvedený graf, jehož podklady dodalo Ministerstvo financí za vlády pana Sobotky z ČSSD !

Marat 24.6.2009 13:47

Myslím, že deset pol.stran v ČR by bylo víc jak dost.

To co se v ČR děje, je naprosto normální a odpovidá české povaze. Když jsem před čtyřiceti roky dorazil do USA, existovalo zde tolik českých spolku, kolik bylo krajanu. Krajanem myslím všechny imigranty kteří dorazili do USA před 48 rokem, tedy především ti z I. repuibliky. Každý chtěl být presidentem nějakého spolku, být tak významným "oráčem národa role dědičné (dětičné!)" Nu a potom se natahoval jak pokakané trenýrky, že je také presidentem. Přitom každý ten president spolku byl současně členem několika jiných spolku, to proto, aby každý vlastencký spolek měl nejen presidenty, ale také několik členu. V ČR zase každá, tedy určitě spousta lidí chce mít významnou politickou funkci Tedy si založí stranu která je především směšnou stranou  a doufá, že to dotáhne přece jen do parlamentu.nebo že se přece jen tak dostane se mezi významné osobnosti. Ty politické strany v ČR mají stejný význam, jako ty vlastenecké spolky českých krajanu v USA. Se divím, že ještě v ČR není několik tisíc politických stran. Většina těch českých politických stran jsou směšné.

Mgr. Milda 24.6.2009 20:44

Re: Myslím, že deset pol.stran v ČR by bylo víc jak dost.

Milý Marate, z dřívějších zpráv z amerického života mi utkvělo v hlavě, že generálů je v armádě více, než vojínů. U nás máme takových Kutuzovů od Zaorálka po Bobošíkovou také houfy, ten největší s pokakanými pamprskami je ovšem president. České spolky v Evropě, mám zkušenosti s Německem, měly spíše práci, vydávaly se tiskoviny, které v ČSSR byly na indexu, třeba Svědectví, u nás v Mnichově se vydávalo České Slovo, na kterém se opravdu nevydělávalo, pan Dr. Beneš a pan Meloun tam pracovali skoro zadarmo. Jednou jsem jim spravoval fotosázecí mašinu, získanou darem od Američanů, byl to už muzeální kousek. Myslíte si snad, že dnes se tam český konzulát bratří s exulanty? Kdysi jsem jim nabízel pomoc, jejich první otázka byla, kolik jim hodlám dát na konto. J.F. Kennedy jednou řekl- neptejte se, co udělá stát pro vás, ale ptejte se, co můžete pro svůj stát udělat vy. Neměl tím ale na mysli peníze.

Kuchl 24.6.2009 12:43

Nastal čas jiné volby - menší zlo přestává fungovat

Dnešní mimolevicové parlamentní strany jsou více méně profláklé špinavou politikou některých z jejich  zástupců . Po dvaceti letech to začíná být neúnosné . Nabízí se řešení - nevolit . Jiná možnost - pokusit se zvolit jiné seskupení s rizikem neprojití do sněmovny /TOP , Starostové.../ . V tomto případě bude nutné přihlédnout  k některé z férovějších agentur výzkumu veřejného mínění .

yorik 24.6.2009 14:42

Re: Nastal čas jiné volby - menší zlo přestává fungovat

Co myslíte, můžou neprofláklou partaj zakládat profláklé existence?;-)

Kuchl 24.6.2009 15:12

Re: Nastal čas jiné volby - menší zlo přestává fungovat

Jistě , při takovém  znechucení politiky a politikou . pak  rozhoduje míra profláknutí a tah na racionalitu .:-)

hrouda 24.6.2009 11:47

Bohumilova oblbovátkiáda

Tak je nám autor zdánlivě mimo mísu. Kde je dáno, že novému spojení nedají hlasy lidé, kteří by k volbám nešli, protože nechtějí podporovat modrou mafii? Logické by bylo, takové spojení podporovat, protože bude jistě pravicovější, než rozkračující se lobbistická ODS. Asi nikdo nepochybuje, že případné uspění ve volbách by vedlo ke koaličnímu spojení s ODS a zcela jistě ne s levicí. Takže rozhdně se nejedná o "anihilované" hlasy. Jestli má být volební výsledek 38% ODS nebo 30% pro ODS a 8% pravicové spojenectví, pak bych se raději přiklonil ke druhé variantě.

Ale takový názor od Topolánkova milicionáře Bohumila nečekám. Ten je schopen dehonestovat kohokoliv zacokoliv, jen aby na tom "vydělala" je rodná ODS.

PS: Přístup - Buď ODS nebo hrozí levicový puč - je dost krátkozraký a poněkud naivní. To si skutečně někdo myslí, že zde levice připravuje další "Únor" a že ODS je programově vpravo? Je čas na nové tváře a pravicová řešení problémů.

Gardnes 24.6.2009 13:01

Re: Bohumilova oblbovátkiáda

Hroudo, nejdříve si z politologie nastudujte, co to jsou pravicové názory, pak si to porovnejte se záměry ODS uskutečněné či prosazované, ale nesouhlasné od koalice a pak teprve dělejte závěry, co je mafie, co je lobistická ODS(na ověřených případech), porovnejte to s ostatními partajemi, zamyslete se, když nv anglosaských zemích postačuje jedna pravicová strana atd. Pak pochopíte, že snaha mnoha lidí být předsedou strany, na každý nepatrně odlišný názor vytvářet další stranu je cesta do pekel. Tím se akorát  vytváří podmínky pro vítězství Vašeho populisty Paroubka s noshledem hnědého Rátha.

hrouda 24.6.2009 13:26

Re: Bohumilova oblbovátkiáda

hnědý Rath?? Es kommt der Tag, Noc dlouhých nožů a Dalík, co by Borman .... Vaše vidění světa je jaksi zatemnělé... Přestaňte se vymlouvat na koaliční partnery. Byla to Topolánkova vypočítavá bezpáteřnost a touha po moci, že koaličníkům dal víc, než musel. A lobbing? Kdo prohlásil, že si denně telefonuje se svými kamarády podnikateli a že za ně lobbuje o státních firem? Že by to byl v autorizovaném rozhovaru sám velký ztopořený prostřeníček?

shadow 24.6.2009 13:37

Re: Bohumilova oblbovátkiáda

Člověče, vy snad žijete v jiné zemi než já. ODS se postupně stala stranou bezpáteřních oportunistů, kteří podpoří cokoliv, co jim v danou chvíli přinese prospěch. Jsou určitě témata, o kterých se diskutovat dá a oblasti, ve kterých jsou možné kompromisy. Ale kupčení ze základními programovými ideemi, tezemi a koncepty, to ať jdou do háje. Příkladem budiž slavná Lisabonská smlouva, kterou ODS protlačila parlamentem v rozporu s doporučením svého nejvyššího stranického orgánu, jen pro zvýšení okamžité prestiže p.Topolánka, nesmyslné šrotovné apod. Pokud s něčím ze zásady nesouhlasím, tak s tím nekupčím, to radši budu v opozici, ale názorově konzistentní. S dnešním přístupem ODS, která je ochotna handlovat vždy a se vším, zůstávají jen zástupy zklamaných a podvedených voličů.

shadow 24.6.2009 13:45

Re: Bohumilova oblbovátkiáda

Skoro se mi chce říct, že pro dlouhodobou budoucnost ODS by bylo nejpřínosnější, kdyby v podzimních volbách dostala třeba jen 20% (ve prospěch jiných pravicových subjektů) a kdyby následně prodělala nějakou vnitřní obrodu, ve kterou zoufalí voliči marně doufali po volebním debaklu v krajských volbách 2008, kdy se ale nestalo vůbec nic. Lekce od voličů tedy asi byla nedostatečná a je potřeba druhá. Bohužel se obáávm, že tolik odvážných voličů, kteří by si přáli v politice nějakou změnu, se na podzim asi nenajde :-(

R.J. 24.6.2009 14:05

Re: Bohumilova oblbovátkiáda

Z duše mě kámo mluvíš, ale bohužel , v jednom nemáš pravdu, že pokud dostane ODS pod 20% hlasů, že se změní, mohu Tě k zármutku Tvému i svému ujistit, že nezmění.

shadow 24.6.2009 18:26

Re: Bohumilova oblbovátkiáda

Skoro se mi chce říct, že pro dlouhodobou budoucnost ODS by bylo nejpřínosnější, kdyby v podzimních volbách dostala třeba jen 20% (ve prospěch jiných pravicových subjektů) a kdyby následně prodělala nějakou vnitřní obrodu, ve kterou zoufalí voliči marně doufali po volebním debaklu v krajských volbách 2008, kdy se ale nestalo vůbec nic. Lekce od voličů tedy asi byla nedostatečná a je potřeba druhá. Bohužel se obáávm, že tolik odvážných voličů, kteří by si přáli v politice nějakou změnu, se na podzim asi nenajde :-(