26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Boer 25.6.2009 9:29

ani ten, ani onen !

 Sakra, Cesi, to tam nemate nejakeho slusneho cloveka misto Sametaka, nebo Prognostika ?

Jan Krátký 23.6.2009 17:54

Zmíněná polarita je přelud

Podle mého názoru se na ose Havel - Klaus (podle abecedy :-)) česká společnost neprofiluje. Je to dojem vyvolaný médii a občasnou demonstrací příznivců toho či onoho. Samozřejmě, chcete-li takhle prostě pojmenovat určité proudy v české politice, můžete, ale jednáte čistě v rámci formy, kterou vytvořila jejich prostá přítomnost na postu prezidenta. Nikdo jiný tu nebyl. Podle mě se česká společnost profiluje na ose "unavený, znechucený či trestuhodně lhostejný nevolič" a "unavený, znechucený leč přesto demokrat".

Jan Krátký 23.6.2009 18:07

pozn.: Zmíněná polarita je přelud

A ještě si dovolím poznámku; zatímco pan Havel přes svou "neaktivní účast" v české politice nesporně reprezentuje jistou skupinu voličů, pan Klaus už díky svým nedávným aktivitám nereprezentuje téměř nikoho, snad kromě fanoušků své osoby. Je politicky bez náboje, což mi připadá normální, bylo dost divné, když (nadstranický) prezident čestně předsedal jedné straně.

lama 23.6.2009 22:34

Re: pozn.: Zmíněná polarita je přelud

 Václav Havel ať bylo jak bylo, v zahraničí byl uznáván s úctou i respektem. Na rozdíl od něj  tomu tak není u nynějšího prezidenta, kterému přestala rozumět většina národa a v zahraničí je vnímán s posměšky a odsudky. Jeho druhá volba se ukázala za velmi kontraproduktivní pro republiku v jeho působení, jak vnitropolitickém, tak i v otázce EU. Rozbití našeho předsednictva v EU nás může dalekosáhle mrzet a Evropa nám to ještě dá jaksepatří za něj spapat a neoslazené spíše opepřené.

Emanuel 24.6.2009 20:42

Re: pozn.: Zmíněná polarita je přelud

Jistěže je pravda, že poměr významu p. Havla vs p. Klause v zahraničí je poměr "trumfové eso" vs "žaludská sedma". P. Klaus je nula.

Na druhou stranu je třeba vidět, že v zahraničí nikdo ani z procenta nechápe české reálie. Jednak ČR v zahraničí nikoho příliš nezajímá (to je dobře), a druhak, nikdo jí nerozumí. Nikdo nemůže rozumět ČR z zvějšku, to mohou být max. nějaké spekulace neználků.

pepa 23.6.2009 21:17

Re: Zmíněná polarita je přelud

naprostý souhlas. I kdyby tu někdo jiný byl, situac e by se nezměnila. A bude-li to takto pokračovat, lidé k volbám půjdou v co nejmenším počtu.

. 23.6.2009 16:03

GO

V.Klaus přeci nepopírá klimatické změny. Dokonce říká, že nevylučuje jejich působení a diskutuje o míře jejich vlivu. Hlavně však mluví o tom, zda je reálné proti tomu bojovat tak masivními prostředky a pochybuje o tom, že tento boj neumenší lidskou svbobodu, o kterou chtějí bojovníci proti oteplování ostatní obrat. A vy to dobře víte  pane Doležale. Přesto s tímto falešným novinářským klišé o Klausovi masírujete čtenářům mozek. Jak je to od vás podlé. :-/

 

Lea 23.6.2009 16:26

Re: GO

přála bych vám vidět sezení CEPU věnující se změnám klimatu. VK vážně nikdo brát nebude,tento obor nestudoval , neoplývá v něm tudíž hluokými znalostmi. Přiklonil se tudíž k té věděcké skupině,která klimatické změny a - popírá, b - nepopírá, ale považuje je za přirozenou součást dění ,kdy prý vždy docházelo k dlouhodobým výkyvům teplot v určitých cyklech. Spíše jde o to, že proti nim stojí většina, která tvrdí, že se nejedná o přirozený výkyv,ale že k němu podstatnou měrou přispěl člověk . VK si pěstuje takové malé drzé cepáky, kdy jeden z nich se arogantně pustil do Pretela stejným způsobem,jako Jakl v neděli do Přibáně.

Jelínková Naďa 23.6.2009 18:27

Re: GO

A ráda bych se poučila o klimatidkých změnách.Stačí jedna sopka na Aljašce a máme studené léto na severní polokouli jako vystřižené.A můžete se teď zbláznit s důkazy o globálním oteplování.Hlavně že se za ně sypou granty,že áno !!!

Machi 23.6.2009 17:02

Re: GO

A) Popírá (maximálně řekne, že i kdyby se oteplovalo, nemůžeme za to).

B1) Vynakládané masívní prostředky jsou částečně bludem pro arabské sousedy a Rusko, aby se zamaskovala snaha Evropy o energetickou nezávislost. Jistou roli hraje lobbing u zelených a pokoutný obchod z dodacemi. Tahle situace je, ale ve většině odvětví a i jednotlivých států, nejen v EU jako celku. Nejhorší, že spousta věcí jsou evidentně v dohledné době neperspektivní slátaniny a vývoj nových technologií stále není dostatečně podporován.

B2) V. Klaus zásadně nenabízí konkrétní řešení (neviditelná ruka trhu je jako koncepce poněkud nic neříkající) a zastává spíše pozici mrtvého brouka. Taky jsem nikde neslyšel od VK a jeho nohsledů, kolik by mohla zhruba stát změna klimatu v rámci různých adaptačních opatření a kdo to bude platit.

C) V. Klausovi zásadně nejde o svobodu běžných slušných občanů, ale ostroloketníků. Proto jeho příznivcům strašně leze na nervy V. Havel se svým morálním kreditem.

V. Klaus nezastává heslo, moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiných.

. 23.6.2009 18:17

Re: GO

A) Nepopírá.  Popírání klimatu mu do úst vložila novinářská žumpa.

B) Nabízí řešení, a to přizpůsobit se těmto změnám - připravit se na ně. 

C) V.Klausovi jde zásadně o svobodu  a to všech lidí pracovitých a zodpovědných.

 O morálním kreditu V. Havla pochybuji skálopevně, jako vy jste o něm přesvědčen. V.Havel káže vodu a sám pije víno a ještě by snad chtěl poroučet větru a dešti.

Jirka Šuplyk Kapsyčka 23.6.2009 15:11

... zatímco Benešovy divoké nápady byly nejspíš neseny ..

snahou přehlušit zoufalství z bezvýchodné zahraničněpolitické situace ČSR, u Klause jde o nezřízenou touhu po nadřazenosti vůči všem. Jeho aktivity byly od samého počátku občas i roztomilé, ale v zásadně směřovaly výhradně k soukromým cílům. Nikdy nic pozitivního nepřinesly. Lidé egoistického ražení nemají vkus, rychle zblbnou a nakonec poznáte, že jsou schopni všeho. Podrazů i zrady.

pertinax 23.6.2009 14:58

Nemohu přijít na to, jestli je autor tak hloupý,

nebo jestli jen tak hloupě provokuje?

Monte Christo 23.6.2009 14:42

Cesky Prezident

Vaclav Klaus se osobne domnivam vyzral v dobreho ceskeho politika,ktery haji ceske zajmy na zahranicni politicke scene...Mozna ze zapad na mne bude zli,nicmene pro zaklad spojene evropy je zakladnim kamenem ustava nikoliv nejaka smlouva o nicem...Protoze ustava je zakladnim zakonem pro vsechny obcany demokraticke evropy a je treba pochopit,ze zadny s narodu evropskeho spolecenstvi se nemuze stat otrokem jinych narodu a je pravoplatnym clenem EU...Pokud cesi zapomely na hystorii tak bych chtel pripomenout zradu jedne takove smlouvy a obetovani ceskeho naroda v roce 1938...A to presne pan Prezident nechce a ni nemuze,protoze sam by se tak stal vlastizradcem sve vlastni zeme...

Vaclav Havel myslenky cloveka,ktere se konecne alespon s casti vyplnily...Jsme alespon scasti svobodni...Clovek ktery svym zivotem zaplatil za komunistickou svuly te doby a stal se tak pro nasi hystorii neocenitelnym clankem k nove demokracii avsak jak sam dnes priznava jsou jeho myslenky,ktere predaval narodu poslapavany dnes a denne...

Monte Christo Ma zeme Me srdce 

Mnoho lidi se pta kdo tam sedi a pise tak spatne cesky,avsak dle meho nazoru je hlavni myslenka cemuz veri cely narod a za cim si narod stoji...S pozdravem Jan Kysel 

Emanuel 24.6.2009 20:53

Re: Cesky Prezident

Vy asi nebudete moc český, ale to je jedno. Co se týče vašich názorů, nebezpečí, že by někdo chtěl zotročit/podmanit český národ nevidím. Právě naopak, zásadou Evropy je, že bohatí přispívají na chudé. O tom by se dalo bavit, zda je to dobře či ne. Bohaté Norsko (z nafty) se domnívá, že ne, že radši budou pro sebe. Bohaté Německo, Francie so domnívá, že bude všem lépe, když budou všichni bohatí a proto to vše platí.

Monte Christo 24.6.2009 21:22

Re: Cesky Prezident

Vy asi nebudete moc český?Pane to co pisete je jaksi zavanejici...Vite ja rad cestuji a poznavam lidi s mnoha zemi uz proto,abych pochopil jak se k temto lidem mam chovat a take pochopil jejich mysleni...Evropa pokud se ma stat jednim statem musi zachovavat urcitou posloupnost spolecneho postupu...A tim stoprocentne neni lisabonska smlouva...Ale spolecna ustava evropskych statu... Nevim,jestly mate nejake skusenosti ze zahranici nicmene pokud mate tak velmi dobre vite o cem zde mluvim...Stejna prava a stejne povinnosti vudci spolecenstvi statu evropy Vam totiz zajisti jen ustava...Nikoliv nejaka smlouva...Je treba si ji take tu smlouvu precist a pochopit ji...Pak pochopite velmi mnoho...To co jsem napsal napsal jsem lidove a stoho duvodu aby to pochopilo mnoho lidi...Vite bohatsvi ze dne na den nikdy nemate a to co Vam nekdo vypravy je pouha fantazie..Ktera nema s realitou nic spolecneho...Pisete,ze Francie a Nemecko ma zajem na tom,aby CR byla take bohata...Vite uz jsem dost stary na to abych vedel,ze to je to posledni....Monte Christo Ma zeme Me srdce

Pete Brich 23.6.2009 13:43

"Český prezident se předvedl jako ctižádostivý vesnický chasník, který se shodou okolností ocitl mezi velkými pány a snaží se jim zatopit – v tomto případě ambiciózním plánem postavit Evropu a svět tak říkajíc z hlavy na nohy."

Buď je prezidentem stále ještě suverénního státu, anebo by mu měl pan Doležal vysvětlit, že se jedná jen o kulisy ve hře na demokracii a českým politikům byla přiřknuta role lokajů - takže vstupovat jen pořádně zlomeni v pase a čepici žmoulat v ruce.

Pan Doležal se domnívá (není sám), že peskováním českého prezidenta si u bruselského panstva vyslouží na lokajském mundůru prýmek navíc.

¨PB

janni 23.6.2009 14:33

Re: "Český prezident se předvedl jako ctižádostivý vesnický chasník, který se shodou okolností ocitl mezi velkými pány a snaží se jim zatopit – v tomto případě ambiciózním plánem postavit Evropu a svět tak říkajíc z hlavy na nohy."

Domněnka, že "bruselské panstvo" čte blogy pana Doležala, je trochu přitažená za vlasy.

Pete Brich 23.6.2009 17:08

Re: "Český prezident se předvedl jako ctižádostivý vesnický chasník, který se shodou okolností ocitl mezi velkými pány a snaží se jim zatopit – v tomto případě ambiciózním plánem postavit Evropu a svět tak říkajíc z hlavy na nohy."

Asi nevíte, co jsou svodky. Nečíst je může znamenat, že se najednou octnete mimo mísu.

PB

Pete Brich 23.6.2009 13:32

"Český prezident vyniká zvláštní schopností měnit vše, na co sáhne, ve vulgární ideologizování. Klasickým příkladem jsou jeho názory na globální oteplování."

Kurńa, nepřehnali jsme to s tím bojem proti globálnímu oteplování?8-o

PB

Ludva 23.6.2009 13:50

Re: "Český prezident vyniká zvláštní schopností měnit vše, na co sáhne, ve vulgární ideologizování. Klasickým příkladem jsou jeho názory na globální oteplování."

Ty jeho názory na GO zatím nikdo nevyvrátil. A obrovsky nákladná opatření se stejně nijak neprojevují. Jedině snad, že zrovna teď je zima jak v Rusku.

Pete Brich 23.6.2009 13:57

"A obrovsky nákladná opatření se stejně nijak neprojevují."

Jakto že ne: klučení deštných pralesů, místo pšenice pěstování řepky, takže zdražení PHM kvůli povinnému přilévéní bionafty, zdražení potravin, protože se jejich osevní plochy zmenšují, zdražení elektřiny kvůli povinnému odběru z větrníků a podobnách nesmyslů.

PB

Ludva 23.6.2009 13:12

Kdo se bojí velké koalice ?

Pořád se chodí kolem této možnosti po špičkách. Přitom jak se mají provést potřebné reformy, které by vydržely déle než jedno volební období ? Že to jde, ukazuje i současná vláda. Všechny vlády s lidovci stály za pendrek.

j 23.6.2009 13:58

Re: Kdo se bojí velké koalice ?

S novou vládou přišly samé reformy:-)

Standa 23.6.2009 11:27

No

slabý pokus o vytvoření mýtu "Věřme mu, aristokrati nelžou. " Pozor na smích, ať se nepotháte!;-D

věra 23.6.2009 14:41

Re: No

Nejlepší vtip dne a kauza Čunek?!!!!

jan 23.6.2009 9:54

rušení demonstrace

Demonstrace je už vzhledem k počtu zúčastněných příliš nadnesený výraz,

lépe by se hodilo slovo „šaškování“ (český výraz pro happening) - přesto tahle "demonstrace" stála někomu za to aby jí zrušil - naplno puštěným motorovým agregátem dělníků udajně opravujících bránu leč nic nedělajících jen z plošiny dolů čumících - to se dělávalo za komunistů ale u klause mě to moc nepřekvapuje

Jan 23.6.2009 9:47

Pane Doležale.

Já vás nemusím, ale nutno uznat, že tentokrát jste trefil hřebík na hlavičku!Sice opatrně, decentně, snad  s ohledy k oběma "hradním pánům", ale jádro vašeho povídání je racionální.Rozdíl mezi oběma hradními pány je v tom, že ten současný , i když někdy nemusí mít vždy pravdu provokuje lidi, aby se nad problémy zamýšleli, ten bývalý, "světový filozof," předkládal národu klamné vize, a prokazatelné nepravdy!Ani dnes není schopen předstoupit před národ a pronést větu:"Lidé promiňte mi, já vám lhal a podvedl jsem vás!"Zatím co "Sudeťákům" se omlouval okamžitě  po nástupu k moci!Bylo by zajímavé, kolik "klíčozvoníků" by se sešlo na jeho podporu dnes, kdy mu zbývá již jenom občas poradit "hloupému národu", koho volit!Škoda jen toho, že bude trvat hodně dlouho, než hisrorici pravdivě odhalí pravdivou tvář ieho počínání.Obyčejným lidem je to jasné již dnes!

xxxxKubeš 23.6.2009 11:36

Re: Exprezident

Havel byl neštěstím pro náš stát, díky němu tady přežívají komunisti dodnes.

Ibalgin 23.6.2009 13:52

Re: Pane Doležale.

Cibulkova slova: Vašku, jsi prase, jsi prase, jsi hovado! Patří tesat do mramoru.8-o