30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Angela Merkelová

Po několik dní žila Česká republika návštěvou německé spolkové kancléřky Merkelové. Sama návštěva trvala jen několik hodin. Co na ní bylo vlastně až tak mimořádného?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pohl 29.8.2016 7:46

Výborný článek!

Jen bych dodal, druhý důvod odvádění pozornosti a sice mocenské zájmy Kremlu, kterých je Zeman ambasadorem (říká se tomu i trojský kůň). Nejen že Zeman aktivně zlehčuje situaci na Ukrajině (prý jde o chřipku) a Krymu, ale dokonce se snaží jeho spojence vykreslit jako ochránce Slovanů před islamisty. Ano, toho samého ochránce, který v Sýrii bombarduje civilní cíle, aby uvedl do pohybu další miliony uprchlíků. Ty pak jeho velký přítel Erdogan rád vrhne na Evropu jako lidské tsunami.

P. Rajman 29.8.2016 8:31

Re: Výborný postřeh

Rusko nás má ochránit nejprve před muslimy a vzápětí před Západem s Německem v čele.

D. Nowodny 29.8.2016 7:29

Okurkový

blábol !

P. Pohl 29.8.2016 7:46

Re: Okurkový

Skvělý argument! ;)))

P. Švejnoch 29.8.2016 7:13

No, to je zase moudro...

autor píše: "Protesty proti (zatím) imaginárnímu nebezpečí ovšem nemohou být jiné než hysterické...".

No, to je pěkná volovina.

Zdá se mi to, nebo už pan Doležal opravdu začíná podléhat stáří?

P. Pohl 29.8.2016 7:47

Re: No, to je zase moudro...

O kolik migrantů jste v poslední době zakopl, člověče?

P. Švejnoch 29.8.2016 8:15

Re: No, to je zase moudro...

O migranta jsem nezakopl, zato denně zakopávám o hlupáky... :-)

Já totiž vůbec nemluvím o migrantech. Mluvím o tom, že teze "Protesty proti (zatím) imaginárnímu nebezpečí ovšem nemohou být jiné než hysterické..." je nesmysl.

Hysterie protestů nijak nesouvisí s tím, je-li situace, proti níž je protestováno, skutečná či hypotetická (podle autora "zatím imaginární").

J. Sedlář 29.8.2016 8:20

Re: No, to je zase moudro...

Jsou - li pritomni v shengenu, jsou (resp. mohou) byt pritomni v CR. Plany na "dovoz" jsou v behu, dejte hledat googlem: Integrace šesti tisíc osob umístěných do ČR bude stát přes půl miliardy bez DPH, ministerstvo hledá integrátora.

Na vasi poznamku o kolik jsem jich zakoplo se da odpovedet citatem: Ja jsem Vasi pxxcu taky nevidel, ale vim ze ju mate.

To ze neco jeste neni (nevidel jste) neznamena, ze byt nemuze v budoucnu. Salamova metoda je funkcni: Nejdriv prijmeme vsechny protoze vymirame a oni to zvrati, pak maji delat na duchody - problemy nejsou, pak uz to vlastne ani neni tak uplne pravda a nakonec - uz jsou tady tak se s tim naucte zit.

Stavajici problemy je slaby cajicek toho co ceka nektere zeme v budoucnu.

J. David 29.8.2016 8:53

Pane p.Pohle...

Malinký přípodotek. Moly zatím v mé almaře nemám, ale vím co dokáží. Proto do almary preventivně strkám toaletní mýdlo, či "naftalín", abych prevenivně zabránil náletu invazivních "molů šatních". Nu, lépe je smrdět "naftalínem", než chodit s prožranými podvlíkačkami a děravými lodeny. Říká se tomu racionální prevence. "Zakopl" jste o obrnu, černé neštovice, či tetanus, etc.? Asi "nezakopl, ale... Jste očkován? Pokud ano, pak se tedy ptám, proč? Že by xenofobie (strach z neznámého)? Ale prdlajs, znáte symptomy z "doslechu", proto uděláte preventivní opatření a necháte se očkovat. Jak rasisické, udělat si bariéru proti nebohým virům a bakteriím daných tribů, když multikulti hýčkáte své střevní bakterie, jako symbionta, bez kterých by ste se defekoval. Ano, ono je to vše v selektivním přístupu. A tvrdém, tedy v obecném poznání, co mne (i mé okolí) může ohrožovat na životě a zdraví, potažmo i na majetku. A v tom to tkví, prevence.

Osobně, jako starý "haluzák" chodím legálně ozbrojen ve smyslu zákona 119/2002 Sb. vulgo novelizací 229/2016 Sb. Dlouhou zbraň jsem nosil a nosím, skupina ZP "C", s preventivní součinností se zbraní krátkou, skrytě nošenou, ve smyslu skupiny ZP "E" (ochrana života, zdraví a majetku), tedy i toho majetku ve smyslu skupiny "C". Složité? Když mi někdo násilím chce při přepravě ukrásti ručnici? Holt mám preventivní zálohu, k odvrácení následku tr.činu. Mám šanci ve vlastních rukou. Legál na pivko a "tamprlíka" do putyky nesmí dle zákona vlézti ozbrojen, ilegálovi je to jedno. "Kdyby byl někdo v hospodě UH na lemtání pivka ozbrojen, prý by to dopadlo jinak". Legálové na chlast do putyky nelezou (za přestupek v oboru zbraní a střeliva 3 roky ZP fuč, za kvalifikaci tr.č. 10 let ZP fuč, tedy i za ŘP s chlastem nad 1. promile. Už končím, ale ještě se zeptám, pane P.Pohle, máte zámek na domovních dveřích, o kolik bytařů jste "zakopl"? Herzlich wikkommen, ich Schaffe das. Dejte si takovou vývěsku a nechte otevřená vrata. Pak je ale necpěte sousedům.

J. David 29.8.2016 9:06

Re: No, to je zase moudro...

Arabáše jsem poznal za studií v 70. létech na VŠ, většina byla ze spřátelených arabských zemí. -722 Hidžry k letopočtu, tedy středověk. Větší dobytky aby pohledal. Oni jsou stejní, jako dočasné umístění vojsk, prý jeden "furt". Pokud nebude duch Jana Sobiejského vzkříšen, a nebudou vykopáni z Evropy, jako u Vídně 1683 Kara Mustafa Paša, budete muset nosit fousy a džubu. Migranty a jejich zvyky přijmete i do svého budoáru, kde je teorecky, dle Vaších reakcí budete vítat? Salam aleikum, nebo Pochválen buď Pán Ježíš Kristus, nebo Čest práci? Gottes will...

J. Chaloupka 29.8.2016 14:03

Nepotřebuji vidět bakterii pravých neštovic proto,

aby ve mě vzbudily strach. Stačí, že vím, že je jich v pár laboratoří a lze je namnožit.

P. Götze 29.8.2016 6:49

RE

pane Dolezal, vy jste inteligentni clovek. Musite dobre vedet, ze rozklad demokracie uz davno probehl, jsme na jeho konci. Ten rozklad zapocal jiz nekdy v dobe Topolanka a Paroubka, kdy ODS a CSSd mely posledni csanci zachovat si sebereflexi a sebeocistujici procesy. A dobre to vite. Tyto dve strany uz davno nejsou zadnou demokratickou zarukou, ODS na to dojela a je mrtvou, CSSD na to dojizdi o neco pozdeji. To je cele. Prestante brecet, brecite stejne jako bolsevik pred revoluci. A to vas opravdu neni hodno.

T. Marný 29.8.2016 7:11

Re: RE

Rozklad demokracie začal době Topolánka a Paroubka ? Vždyť tady žádná demokracie pořádně nevznikla. Snaha o její zavádění skončila do dvou let po listopadu 1989. Nástupem novodobých ( modrých ) svazáků.

P. Pohl 29.8.2016 7:50

Re: RE

Jakože demokracie je mrtvá a nemá cenu s tím nic dělat, ano? Hmmm, musíte to mít v životě hodně težké, s tímhle přístupem :)

P. Götze 29.8.2016 9:29

Re: RE

Tak to jste asi cetl jiny prispevek, ja nikde nic takoveho nepisu. O rozkladu pise pan Dolezal , ja na to jen reaguju. Jen rikam, ze Zeman ani babis nespadli z nebe, jsou to politici , ktere vygenerovala ta nase standardni demokraticka reprezentace. Je treba si uvedomit, na cem vlastne babis zbohatl, kdo ty zakony prohlasoval a kdo defacto umoznil lidem jako Babis dostat se do politiky. A muj nazor je, ze Zeman a Babis je vysledkem mnohalete "prace" ceskych standardnich demokratickych stran. A apropo, kdyz jsme u te demokracie, Zeman i babis jsou demokraticky zvoleni politicti zastupci. Stejne jako byla ODS, stejne jako je CSSD. Ja opravdu nechapu, proc bych si mel myslet, ze CSSD je vetsi zarukou demokracie nez Babis a spol. Demokraticky byli zvoleni vsichni.

M. Čihák 29.8.2016 6:35

no tedy

vy mate z toho Babiše fakt v trenkách

P. Pohl 29.8.2016 7:51

Re: no tedy

V trenkách máme Babiše úplně všichni. I vy, pane Čiháku, jen vám to ještě nedošlo. :)

P. Maleček 29.8.2016 6:24

Doležal - zahořklý antihavlovec a politický naiva

Tak nám Doležal zas mudruje - "A opět zdůrazňuji: v úsilí nahradit starou, zkostnatělou demokracii nějakou novou, jinou, lepší se tahle ideologie velmi podobá tomu, s čím přišel ještě před převratem hlavní, havlovský proud disentu"

A tak nám tu zas vybublala stará Doležalova zášť k Havlovi, za to, že ho po 89 nepozval do nejvyšších pater politické moci. To co předvádí Babiš, s Havlem samozřejmě s Havlem nic společného nemá.

Babišovi nejde o jinou formu demokracie, ale o totalitní moc. A o ni zápasí s tzv. sociální demokracií, která svým lživým názvem maskuje to, o co jejím hlavounům ve skutečnosti jde - o totalitní socialismus. Takže Babiš a ČSSD - jeden za 20, druhý bez dvou za 18. Proto taky ta rvačka o ovládnutí policie. To je při snaze totalitně vládnout zcela zásadní.

Jen hlupák Doležal nechápe "vo co gou". Stačí mu, že si partaj šoupne do názvu slovíčko demokratická a je pro něj svatá. Pak může lhát a krást jen to fičí. Doležal se jí však vždy zastane.... docente Chcholoušku, kde jste?

S. Kubů 29.8.2016 1:57

Hnutí ano jako OF turbo

V. Klepetko 29.8.2016 1:22

)Moc bezmocných vyvolává autorovu frustraci?

S každým článkem pana Doležala mám stále větší a větší chuť to tam Babišovi ve volbách hodit.

Nikdy jsem o tom ani neuvažoval, Andrej rozhodně není můj šálek kávy! Ale tato fundamentalistická, umanutá a již takřka obsesesivní kritika je za čarou. Celý svět není pro autora nic než záminka k ní!:-)))).

Laube, Merkelová, gravitační konstanta, Evropská unie, demokracie, Havel - to jsou jen jakési existencionální kulisy, ve středu páně Doležalova Vesmíru je Odvěký Zrazučáp :-)

L. Novák 29.8.2016 3:16

Re: )Moc bezmocných vyvolává autorovu frustraci?

A koho jste volil před tím, než jste začal číst Doležalovy texty? :-P

V. Klepetko 29.8.2016 9:33

Re: )Moc bezmocných vyvolává autorovu frustraci?

Nejsem vyhraněný volič. Snažím se vždy volit to nejmenší zlo, "stranu svého srdce" v systému nenacházím. V těch posledních volbách jsem volil v Praze Piráty, ve sněmovních volbách lidovce (což bylo hodně těžké rozhodnuti) a na komunální úrovni aňáky, kvůli bezvadné a charizmatické osobnosti v čele kandidátky. Do Europarlamentu pak Svobodné. Jediná další strana, která by se mohla ucházet o mou přízeň je ODS. Bytostně nesnáším Zelené a TOP09. Komančové jen blokují celý systém a k socanům se raději vyjadřovat nebudu, zbytečně bych se rozčílil. A novým stranám moc nevěřím...