19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

SVĚT: Máme problém

„Máme problém,“ oznámil jsem v sobotu k večeru od kuchyňského baru ostatním členům rodiny, kteří právě sledovali v televizi golf na Floridě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ś. Svobodová 11.3.2015 23:40

Re: Hrubá chyba

Taky nerada jezdím metrem a nejvíc se bojím na Nuseláku. Ale pane, než označíte za viníky všech těch teroristických akcí evropské politiky, mohl byste alespoň chvilku přemýšlet o zákonech akce a reakce, příčiny a důsledku?

Mj. za Chirakova prezidentování došlo k terorostickému útoku v pařížském metru. 80 lidí zraněno a 2 zemřeli.  A nesouhlas s válkou v Iráku mu moc nepomohl.

J. Malá 11.3.2015 23:36

Re: Pan Stejskal motá hrušky a jablka,

Naprosto souhlasím s panem Eratem.Ve všem, co napsal, má pravdu- včetně kritiky pitomých řečí presidenta a jejich možných důsledků. A konečně mají naše media další vděčné téma, kterým nás budou bavit mnoho dalších dnů místo Uherského Brodu. To je pro ně přímo pastva!!!

Ś. Svobodová 11.3.2015 23:18

Re: tentokrát bezvýhradný souhlas

Tak že Vaším pohledem viděno: stane-li se někdo obětí neštěstí, rozhodnete zda je situace v souladu s právním řádem místa neštěstí a podle toho buď pomůžete, nebo ne. Zajímavý postoj.

J. Chaloupka 11.3.2015 22:23

není proč se vzrušovat kvůli nerozumnému hazardu tohto pána

prostě si z touhy po penězích poněkud přes míru zariskoval a ono to nevyšlo. Většině lidí včetně mne je to zcela lhostejné. Přeji mu aby přežil ale pokud ne, tak za národní tragédii považovat nebudu. Dotyčný musel s touto možností počítat , v životě je vždy tak, že větší peníze znamenají i větší riziko.

J. Ráž 11.3.2015 20:22

Re: Hrubá chyba

Ještě jsem to v diskuzi nepoužil a nemyslel, že použiji: Vy jste ale bl.bec!

P. Boublíková 11.3.2015 18:17

Re: tentokrát bezvýhradný souhlas

Ještě jednou a pomalu: v těchto pripadech jde o oběti zločinů. Unášet lidi není v souladu s právním řádem Pákistánu ani Libye.

Že by šlo v Norsku o únos děti si nemyslím. Už proto, ze je známo, co se s nimi děje. Nesmíte naletět na kazdy novinářský plk.

E. Erat 11.3.2015 17:18

Re: Pan Stejskal motá hrušky a jablka,

Pan Stejskal se většinově prokazuje jako truhlík.Až,poletím na Maltu tak se budu zabývat něčím zcela jiným než články nějákého joudy z NP.Takových je zde mnoho,bez patřičného vzdělání,erudice atd,akorát emoce.

P. Kmoníček 11.3.2015 16:12

Re: Pan Stejskal motá hrušky a jablka,

Až na Maltu poletít počtvrté,budete mít čas přemýšlet o článku p. Stejskala a možná poznáte,že on mluví o něčem jiném než Vy.

E. Erat 11.3.2015 16:02

Re: Hrubá chyba

Ono to bagatelizujete,to je opravdu "veselé".Ale,věřte že ne třeba IS,ale že si opileckých výkřiků Zemana proti muslimům všeobecně,bezbřehé podpoře Izraele někdo z muslimského světa všímá.I oni ovládají internet a média.A velmi dobře.Ten přenos poprav je velmi sofistikovaný.Když byl presidentem Francie pan Chirac,který byl proti zásahu v Iráku. Odsoudil i  hloupé karikatury proroka Mohameda, tak se ve Francii nestal žádný teroristický útok.Ani,proti židovské komunitě.Pak se stal presidentem lilipután Sarkozy, a začal vykřikovat o boji proti islámu.Akce v dnes zcela zdevastované Lýbii byla na jeho popud.A v zemi kde je cca 8 mil občanů islámské víry to je trochu malý či spíše větší problém.Možná jste z venkova, a tak se k tomu stavíte "hrdinsky".Já,ale i řada mých přátel  již neradi cestujeme metrem.Když bude proveden teroristický útok tak to bude v Praze,možná v Brně či Ostravě.Nikoliv  někde v Uherském Brodu apod,tam vraždí místní  šílenci.

E. Erat 11.3.2015 15:39

Re: Pan Stejskal motá hrušky a jablka,

Ale,já Vám odpověděl.Není nad čím přemýšlet.Situace toho kuchtíka je jasná a přehledná.Úvahy pana Stejskala jsou pouze jeho úvahy.Prostě nevidím žádný důvod abych jako daňový poplatník platil za něco co si ten dotyčný zcela zavinil sám.A pouze pro peníze,jeho šance jeho riziko.Nebyl placen jenom za cmudění palačinek.Víte ona je i podezřelá ta Maltská firma.Na Maltě jsem byl 3x,skvělí lidé,opravdu doporučuji.Pouze snad v tomto případě se to multi-kulti povedlo.Malťané jsou v podstatě Arabové,ale bigotní katolící.A VB jim za ty léta kolonizace přinesla smysl pro řád,kulturu atd.Kupodivu jim zůstal i po socialistických experimentech v šedesátých letech po osamostatnění.Ale,jak mám Maltu a Malťany opravdu rád,tak opravdu nic nevím o její politice.Ale,co vím,že řada podezřelých lodí se zbraněmi atd. pluje pod Maltskou vlajkou (taktéž Panama atd.).Takže tady předpokládám,že i ta fy  z Malty je pouze nastrčená.Za ní stojí buď VB,nebo USA,možná i Rusko apod.Prostě někdo kdo nechce být s Lybií v tomto čase spojován.A Malty-firma dostává desátky za ten pláštík.

P. Kmoníček 11.3.2015 15:13

Re: Pan Stejskal motá hrušky a jablka,

Netvrdil jsem,že jste článek nečetl,ale že jste o něm nepřemýšlel,pane Erate.A s Fričem i Holubem máte určitě pravdu.

Š. Hašek 11.3.2015 15:02

Nemám problém.

Cestuji vždy totiž jako samostatný občan ČR, na své triko, bude mě ev. oplakávat manželka (doufám) a dítka. Špektákl "na objednávku Nory/Chovance/Sobotky/Moravce v neděli".

Nemá prosím přímou souvislost s "bratry ve víře", totiž s muslimy, dle Halíka.

Ś. Svobodová 11.3.2015 14:27

Hledisko uneseného

Troufám si tvrdit, že dotyčný si rizika byl vědom. Určitě promyslel i variantu, že může být unesen, nebo zabit. A rovněž si troufám tvrdit, že v jeho rozhodnutí nefigurovalo očekávání pomoci od našich politiků.

Někteří politiCI se na kauze zviditelní, napakují se na tom média.

ALE... jeho rodina a příbuzní nemohou dělat nic jiného, než  to své břemeno částečně hodit na stát. A proto je dobře, že se tím politici zabývají, i když vědí, že nezmohou zhola nic. Když nic jiného, fungují alespoň jako daněmi placená Poslední naděje a ta pro postiženou rodinu znamená dnes všechno.

Ś. Svobodová 11.3.2015 12:21

Re: Hrubá chyba

Máte svatou pravdu. Úplně vidím jak na oddělení bezpečnosti ústředí ISIL sledují u monitorů destítky jejich zaměstnanců zprávy z celého světa a ejhle: jakýsi mluvka prezident nemá rád IS! Okamžitě zjistí, že jeden občan z kecalova státu pracuje poblíž jejich teritoria a tak se vypraví na lov.

Takhle jste to myslel??? Nebo že je Zeman zodpovědný svým plkáním za únos těch všech lidí a bez jeho keců by se to nestalo? Nebo jak?

Ś. Svobodová 11.3.2015 12:15

Re: tentokrát bezvýhradný souhlas

V otázce unesených dětí v Norsku jste deklarovala, že to bylo rozhodnutí paní Michálkové stěhovat se do Norska a zasahování našeho státu do kauzy se vám nelíbilo. Proč nyní souhlasíte?

J. Milota 11.3.2015 11:48

Hrubá chyba

presidenta Zemana byla, že se ostře a přitom veřejně na jakési konferenci v USA vymezil proti IS. Tím na Českou republiku upoutal pozornost přívrženců IS a vyvolal nebezpečí (nebo minimálně zvýšil už existující) ,které hrozí českým občanům v cizině. Prostý člověk by řekl, že si nevidí do huby. Ani pres. Obama se-pokud to dobře sleduji- takto ostře nevyjádřil.

V. Vaclavik 11.3.2015 11:22

Socialista Stejskal

zde propaguje rabidni kolektivismus.

Vsechny formy zvyseneho rizika by si lide meli pokryvat soukromym pojistenim, nikoli 'tunelovat'  nasilim zverejnene prostredky naseho socialistickeho zdravotnictvi. Mozna by si mnozi rozmysleli riskovat jako tento pan.

J. Ráž 11.3.2015 11:09

Re: Pan Stejskal motá hrušky a jablka,

Souhlas s p. Eratem

J. Ráž 11.3.2015 11:08

Když sám neunesu riziko, nemohu se mu vystavovat

Když někdo vědomě riskuje svůj život a je svéprávný, musí si být též vědom následků. Když použiji Váš příklad šílence jedoucího ze zledovatělého na motorce, tak ten si zaslouží bezplatnou jen první pomoc. Další léčení by si měl platit sám a je velkou chybou systému, že tomu tak není. Nikdo by neměl spoléhat na to, ze mu bude pomáhat stát, když se dostane vlastni vinou do průšvihu. Jezdit do pouštní části Lybie je stejná pitomost jakou udělaly ty dvě "kačeny", když chtěly stopem z Pákistánu do Afghánistánu. Rovná se to myšlenkovému pochodu jako chtít skočit za peníze z vrtulníku do bazénu nebo jít na území Islámského státu, jako to udělal ten dobrodruh z Japonska, s vidinou dobře prodejných originálních fotek.

Takže souhlasím s Vladimírem!

K. Janyška 11.3.2015 9:56

Myslím, že těch zvráceným lidem tam je jedno, koho právě

podříznou. Nenávidí svět, který jim, vzdělaným volovinami ze špatných vzdělávacích systémů světa, také doslova zvrácených, nedal šanci, podle nich. Tak si ho chtějí zařídit po svém. A výroba idiotů idiotskými školskými systémy světa pokračuje. Toto dopadne. Bez povědomí o teorii spontánního řádu a jeho neodvolatelně řídící funkci,  jsou lidé zmateni čím dále, tím více. Lidský svět je složitější a složitější a oni mu čím dále, tím  méně rozumějí bez této dovednosti... Dzp.

E. Erat 11.3.2015 9:44

Re: Pan Stejskal motá hrušky a jablka,

Pane Kmoníčku,článek jsem četl.Vyjádření Zemana a ani Ovčáčka neznám, a ani  mě moc nezajímá.Jejich vysvětlení z poslední doby jsou většinou o ničem.Ztráta času.A ono není o čem příliš přemýšlet.Každý z nás je strůjcem svého osudu.A spolehání,že za mé chybné rozhodnutí bude stát odpovídat, a řešit jej, je ten dnešní eurosocialismus.Úhrada nákladů by měla být samozřejmostí.Hlavně jako precedent pro ty,kteří se nechají zlanařit za vidinou zisku k jakékoliv hlouposti.Třeba by to aspoň část odradilo.Nebo si myslíte,že Frič či Holub atd. se spoléhali na to,že je z rukou lidoužroutů osvobodí stát ?

P. Kmoníček 11.3.2015 8:26

Re: Pan Stejskal motá hrušky a jablka,

Pane Erat,Vy vůbec nevíte o čem píšete,protože jste o článku p.Stejskala ani trochu nepřemýšlel.Evidentně Vám chybí vyjádření Zemana I. a vysvětlení jeho poskoka Ovčáčka

E. Erat 11.3.2015 8:08

Pan Stejskal motá hrušky a jablka,

i ten alkoholik,kuřák atd. případně i vrah platí v ČR povinné zdravotní pojištění.Nebo to za něj platí stát.Takže náklady na jeho léčení jsou hrazeny z tohoto pojištění.Když nějáký sportovec chce slézt K9 tak by si měl zaplatit komerční připojištění.Běžná záležitost i u lyžařů atd.Mluvit o Lýbii jako o problematické zemi je taky trochu mimo mísů.Problematických zemí je spousta,ale tam probíhá tvrdá válka, a MZ tam cestování nedoporučuje i když nezakazuje.A každému člověku se zdravým rozumem je jasné,že jet do země,kde ukončila činnost většina ambasád,vč. české je opravdu velkým rizikem.Také je otázka kde, a zda vůbec platil daně ze svého nadstandardního platu,který dostával právě za to riziko.Takže ano,ČR by mu měla jistě pomoci,ale v případě návratu vymáhat náklady s tím spojené

B. Volarik 11.3.2015 7:59

Zajímavé bude, až se zjistí, co tam pohledával...

Co když se obrátil na Islám a chtěl se zapojit do džihádu...jenže ho lapil konkurenční džihádistický gang?

P. Boublíková 11.3.2015 5:36

tentokrát bezvýhradný souhlas

Stát je tu proto, aby pomáhal obětem neštěstí a zločinů - ne kvůli sociálním dávkám.