31.5.2024 | Svátek má Kamila


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepík Kobler 19.10.2009 11:48

Vzpomínka na minulost

Pane Pacnere,

      setkával jsem se v padesátých letech s Vaším jmenovcem, souhlasí křestní jméno i příjmení. Chodili jsme na gymnázium (jedenáctiletku) v Klatovech. Na výročí VŘSR jsme nosili svazácké košile. Jediný na škole - Karel Pacner - chodil do školy ve svazáckém denně. Jste příbuzní?

Kolafa 12.10.2009 16:37

no ja nevim

Jako rusaky fakt nemusim, ale na druhou stranu, kdyby na jejich miste byly USA, tak se obavam, ze tu ropu a plyn bychom nedostavali vubec, pokud bychom jim totalne nelezli do riti a neskakali podle podle toho, jak oni piskaj!

paštun višnu 30.10.2009 4:44

Re: no ja nevim

Skákání podle ruské píšťalky jsem zažil, ale hrůzy amerického protektorátu si nějak neumím představit. Zřejmě máte na mysli havajské hladomory? ;-D

kritik 8.10.2009 20:22

autor říká

Demokracii, k níž nevědomky směřovali s Jelcinem, před tím nikdy nepoznali. Nevědí tedy, co ztratili.  Protimluv autora: Když ji nepoznali, tak ji nemohli ztratit.

A že by s Jelcinem směřovali k demokracii? Nesmysl, tak ke krachu.

A pokud zaměníme v textu název Ruska za Česko, tak plno uvedených faktů sedí i na nás.

Emanuel 3.10.2009 10:46

špatný sloh

Ten člověk píše o vážných věcech, ale způsobem giga-propagandisty. Ten jeho přestřel do propagandy při čtení vyvolává směšnost a ne vážné zamyšlení. I ta terminologie, to je prostě stará komunistická propaganda jen s opačným znamínkem (takový anti-Jambor). Odpuzuje to, místo aby přitahovalo. Fanatismus odpuzuje per se. Odporný sloh.

AAA 3.10.2009 19:50

Re: špatný sloh

A što ty takoj? Ty jsi komunista s kladným znamínkem? Pochopitelně potom nikdo neočekává, že by to podobného tvora, jako jsi nejspíš ty, soudruhu, přitahovalo. Já tam žádný fanatismus nevidím, ten člověk má totiž (smutnou) pravdu. Nakonec se jistě dočkáš, že se ruský kůň zase napije z Vltavy, protože vy Češi jste nepoučitelní hňupové. 

j9 2.10.2009 21:38

Vaše obavy jsou oprávněné

Česká republika stála na vratkých základech a v tyto dny je tragédie dokonána. Mnichovská zrada a zrada představitelů státu v srpnu 1968 je nyní dovršena zradou Ústavních soudců.  Zradou svého ústavního slibu prakticky zrušili Ústavu. Obávám se, že drtivá většina lidí si kritičnost situace neuvědomuje.

Pablo_CZ 2.10.2009 20:55

...

Tady je dneska rudo jak v pekle ...

AAA 2.10.2009 21:00

Re: ...

Bohužel v téhle zemi je vždycky a všude rudo jako v pekle...  (A to se Češi považují málem za nejmoudřejší národ na světě...).

AAA 2.10.2009 20:45

Stoprocentní souhlas, byť s jedinou výhradou -

- autor zapomněl i na nestatečnost českou (1938), kdy jsme jako první zvedli ruce a vzdali se, ještě než došlo k útoku. Místo toho jsme jenom lkali jak nás všichni "opustili a zradili" a sami jsme neudělali ani to, co Poláci (Dánové, Holanďané, Norové ... atd.). Tehdy jsme ztratili svou čest. A že tohle "zlomení páteře" mělo rozhodující vliv na všechno co následovalo, je dnes snad už jasné všem lidem používajícím zdravý rozum. Stejně tak později většina národa volila komunisty  a socialisty (kteří zradili a sloučili se s bolševiky), a radostně uvítala bolševický převrat 1948 (jakýpak puč...). Následky  toho všeho neseme dodnes. Odtud zejména pramení nepochopitelný český antiamerikanismus (co nám proboha Amíci provedli?), trvalé sympatie k bolševictví a slovanskému dubisku z Východu.

Honza II 2.10.2009 20:26

Teda pane

Pacnere,článek sice dlouhý,ale tolik klamstva a lží ,to se jen tak nevidí.

Pozorovatel 2.10.2009 20:30

Re: Teda pane

Jo a jaké lži, povídej, formuluj (zvládneš-li to vůbec). Já tam žádné lži nevidím, všechno jsou to známá fakta.

Kodl 2.10.2009 23:15

Re: Teda pane

takže spolu s Pacnerem pláčete, že Rusáci mjí prachy, za které jim Češi prodají cokoli.Kam se poděly tolik proklamované hodnoty svobodného trhu?:-/

miroslavb 4.10.2009 12:03

Re: Teda pane

pacner-e, vas clanek jsko bych napsal ja sam! naprosto souhlasim. poznamka o evropozrade byvaleho kanclere schröder-a byla spravna. byla to hruzna rozkos cist vasi analysu, nebot je perfektni a bohuzel i realna. nemuzeme si nic slibovat od nasich dosavadnich spojencu, nebot je mnichovansky zrazujeme. delame to, co neustale vycitame zapadnim mocnostem v minulosti.

cesky narod se musi vzpamatovat, zvolit jine politiky s jinou vidinou budoucnosti: tedy bez sovetskeho svazu (pardon: imperialistickeho ruska), spolecne s evropskymi narody, ktere jsou urcitou zarukou naseho budouciho vyvoje a samostatnosti jako federalniho statu. pouze tak mohou prezit nas jazyk a nasi potomci.

... 4.10.2009 15:03

Re: Teda pane

Fede... cože?!

hafusak2 2.10.2009 20:01

Velmi únavné čtení otřepaných frází.

Volby byly odloženy, takže se nikdo už nezabývá vymýšlením něčeho nového. Každý den ráno si zde projedu ty články a stále je to jedno a to samé, furt dokola. Jalových keců plno, fakta žádná, neustálá snaha aby se stálým opakováním lží tyto staly pravdami. Autore - snažte se trochu víc.

ps 2.10.2009 20:10

Re: Velmi únavné čtení otřepaných frází.

Když tě to tady tak nudí, proč si každý den ráno neprojdeš místo NP

třeba Haló noviny? Tam bezesporu mají články plné nových a neotřelých

názorů a hlavně naprosto pravdivých fakt.

Kodl 2.10.2009 19:22

kde přeplatí domácího zájemce o desítky milionů

Pacnere, ty komiku, kleptokracie je přece o penězích!A kdo jich má nejvíc, ten vyhraje.Před dvaceti lety sis to vycinkal a teď si stěžuješ.:-/

Bubeník 2.10.2009 19:12

Dnes nefouká mráz z Moskvy

a přesto nemocný Pacner žvaní a žvaní. Jistě, platí jej jiní mecenáši, kterým se musí zavděčit. Takhle jsem také uvažoval, dokud jsem poslouchal RFE. Dnes , kdy se člověk dovídá, kdo je světová elita, kolik mají USA ve světě stovek základen, musí být jasné, kdo se snaží ovládnout svět a jeho suroviny.

Jarda 2.10.2009 20:48

Re: Dnes nefouká mráz z Moskvy- Opravdu nefouka?

Jak kde soudruhu Bubeniku. V Groznem-Cecna foukal tak az cele meste bylo zniceno nalety stihacich bombarderu a ostrelovani tezkym delostrelectvem. Ruskou soldateskou tam bylo 300 000 lidi povrazdeno a surovin je tam pramalo. Zeby jen rusky kolonializmus?

AAA 2.10.2009 20:59

Re: Dnes nefouká mráz z Moskvy- Opravdu nefouka?

Ale tak to vůbec nebylo! Přece každému je jasné, že Čečna napadla Rusko, téměř zničila Moskvu, vybombardovala řadu ruských měst a povraždila statisíce nevinných Rusů! Takhle obviňovat mírumilovné Putinovo Rusko, že vám nxení hanba! I soudruh Obama ejakuluje, když se sejde s moskevským báťuškou.

Emanuel 3.10.2009 10:53

Re: Dnes nefouká mráz z Moskvy- Opravdu nefouka?

Já teda nevím, mě případná "svobodná Čečna" připadá jako "svobodný Afghanistan", tj zemi, ze které se do celého světa budou rozlézat zběsilí islámští bojovníci. To je pak opravdu lepší, když to tam Rusko bude pacifikovat.

AAA 3.10.2009 19:56

Re: Dnes nefouká mráz z Moskvy- Opravdu nefouka?

Tak to jste tedy - s prominutím - pěkný osel, Emanueli, jednak se Čečna přiklonila k fantickým machometánům proto, že ji Západ nechal na holičkách a bez protestu se díval, jak je Rusáci masakrují (co jim také zbylo jiného, než se nechat vyzbrojovat a přijímat veškerou pomoc od islámských zemí?), druhak budu zvědav, jak budete spokojen až tihle "užiteční" Rusové budou zase pacifikovat vaše pitomé Česko. (Ale možná by je zase hodně domorodců uvítalo jako své osvoboditele)

haha 2.10.2009 18:51

Pacnere Pacnere, takhle to s člověkem dopadá, když si zapomene vzít prášeček

Pacnere Pacnere, takhle to s člověkem dopadá, když si zapomene vzít prášeček ;-D

Pacner nedokázal ani jedno ze svých fantazmagorických tvrzení. Píše, jak psával kdysi. Pouze přehodil znaménko. Článek lze brát jako requiem za Pacnerovým mládím, neboť styl nápadně připomíná Rudé právo z 50tých let. ;-D

pertinax 2.10.2009 19:10

Re: Pacnere Pacnere, takhle to s člověkem dopadá, když si zapomene vzít prášeček

Ale článeček je to móóc dlouhý, to se musí uznat.R^

AAA 2.10.2009 21:05

Re: Pacnere Pacnere, takhle to s člověkem dopadá, když si zapomene vzít prášeček

Holt vy Češi jste spíš zvyklí žvýkat krátká a úderná hesla, vaše škoda, proto jste také nepoučitelní...

xxxKubeš 2.10.2009 18:17

S autorem

naprosto souhlasím.

haha 2.10.2009 18:44

Re: S autorem

ta 2 slova jsou opravdu intelektuální výkon.     ;-D    Trotly  jako Kubeš,  kteří manifestačně byli pro, byli oporou režimu v 50tých letech. Co se v mládí naučili, nezapoměli. (Y)

Vidlák 2.10.2009 19:11

Re: S autorem

Při vší úctě, o nějaké manifestační opoře odpůrců LS nemůže být ani řeči. Už jen proto, že jich je menšina. Z manifestační podpory mohu nařknout Vás - příznivce LS, ke kterým bezesporu patříte. Já totiž ten dech 50-let cítím právě z Bruselu.

Většina lidí je pro LS, byť neví, co ve smlouvě vlastně je. Nejvíce pro jsou voliči ČSSD. Ano, jsou to titíž lidé, kteří svěřili své peníze kampeličkám, slibujícím 30% úrok, stejní prosťáčci, kteří nalítli na "jistotu desetinásobku" Viktora Koženého a ti samí zase věří, že Jiří Paroubek je "ochránce chudých" a že evropská unie zařídí evropské sociální dávky. Děsí mne, že jich je v této zemi takové množství.

Nakonec, tento dnešní stav předpověděl již Alexis de Tocqueville před 200 lety: Demokracie se jednou změní v diktaturu zpitomělého davu. Slibte jim oběd zadarmo a zvolí vás...

haha 2.10.2009 19:52

Re: S autorem

o LS jste začal vy. Jak to víte, kam patřím a jaký mám vztah k LS? Cítíte se býti jasnovidcem nebo pán je komik? .-)