28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

SVĚT: Co Zeman neřekl

Prezidentův vánoční projev byl vyrovnaný a realistický. Prezident řekl potřebné věci, mnoho věcí ovšem neřekl. Proto bych se pokusil ho doplnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 29.12.2017 8:56

Úvahy jistě zajímavé a hodnotné.

Vidím jistou akademičnost v názorech na populaci - jakpak na to pane Podracký? Mee too sem, mee too tam, vlítnem na ty baby, sebereme jim antikoncepci a pošuk*me je?

A roboti budou, a budou obsazovat primitivní lidskou práci, a budou a budou. Váš názor na tom nic nezmění. Problém se přesouvá na ty, kteří se domnívají, že jednoduchou práci si udrží po celý život a nehodlají na tom nic měnit.

M. Těhanová 29.12.2017 8:55

Re: Kéž by to tak bylo jednoduché, jak píšete

Jaká minulost? Konkrétně prosím, ne nějaké kecy z bulváru. Mě vadí, že když se o Topolánkovi mluví, tak se zvednou oči v sloup a řekne se : "ale ta jeho minulost". Co proti Zemanovi a Babišovi provedl tak strašného? Fakta prosím!

Je otevřenější než ostatní, není pokrytecký a vítač to rozhodně nebude. A kdo je bez viny, ať hodí první kamenem. Prostě na mě působí jako jediný, kdo je schopný tu trosku z Hradu odstranit.

A bez chyby není nikdo z nás!

J. Svoboda 29.12.2017 8:47

"Staří politici dokázali otrávit lidi" a etalonem je Zeman.

V. Novák 29.12.2017 8:25

Žeby nás prý dobrácký Zeman zachránil před zlým globalismem?

Mussoliniho socialisté vyloučili. Taky to posléze schytali...

V. Novák 29.12.2017 8:24

Re: Dnes se to panu Podrackému příliš nepovedlo..

Skoro ne.

Dokud se nezapojilo Rusko, IS posiloval a získával území i poddané. Teprve potom se to otočilo a džihádisté - nejen IS - začali ztrácet.

P. Maleček 29.12.2017 7:54

Žeby nás prý dobrácký Zeman zachránil před zlým globalismem?

Autor píše vcelku rozumně, ale v závěru těžce ulít. Zvláště tímto - "U nás je představitelem jakéhosi lidového konzervatismu prezident Zeman. Vidíme také, jak na něj globalisté plivou, co všechno si na něj vymyslí. Rusko je pro globalisty něco nepředstavitelně nepřátelského, protože se vymklo globalistické moci a může být oporou národně konzervativních sil".

S těmi globalisty má autor pravdu. Zvlášť když dnes kopírují fašismus, tedy vzájemnou spolupráci protidemokratických uskupení tvořících svazek - latinsky fasces. Otcem fašismu je zuřivý socialista Mussolini, který stvořil fašismus jako svazek jeho socialistů, vlivných byznysmenů (mezi nimi i Židů) a kazatelů dobra, tehdy katolického kléru. No a dnešní globalisté jsou s globálbyznysem jasně spolupracující socialisté a jen v roli šiřitelé dobra, vystřídali katolický klér lickoprávně agresivní pošuci. Proto onen fašisto-gobalismus.

Ale že by nás od tohoto zachránil Zeman, na dálku též socialismem páchnoucí despota. Ke všemu socialismem nacionálním-národním, tedy nacistickým? Ostatně stejně jako jeho milci v Rusku a Číně, do jejichž totalitní pasti nás zatahuje. Což Zeman fikaně maskuje svými prožidovsko-izraelským postojem, který zneužívá i pro zdůraznění svého vyčůraného protiislámského úderničení. To jen proto, že to nese politické body. Být to naopak, je nejvášnivějším islám vítačem.

Kdepak, se Zemanem to je z deště pod okap. Jediná co nás může zachránit je vrátit se k skutečné, ne jen formální demokracii. Při lpění na jejich principech - nejen svobodách, ale i povinnostech přestane v ČR startašit nejen Zeman, ale i Babiš s Okamurou a komouši, ale i profláklí politici, co si z demokracie dojnou krávu udělali.

A tím vlastním příkladem i k útlumu fašoun-globalistů přispějeme.

C. Horák 29.12.2017 7:49

Pěkné

shrnutí

J. Fridrich 29.12.2017 7:33

Re: Dnes se to panu Podrackému příliš nepovedlo..

Namíchal tam autor článku těch věcí mnoho a je z toho to, co naše babičky nazývávaly " galimatyáš ".. Polemizovat by se dalo o jím více nadhozených tématech, ale pokud vás zaujalo Rusko, tak to je tam v jeho článku zmíněno jen okrajově - a i to přesně " netrefil ", když uvedl že IS zlikvidovalo jen Rusko s vrahem vlastních občanů Asadem.. Nebojovali a nebojují tam proti IS náhodou i jiné země ?

D. Polanský 29.12.2017 7:23

Kéž by to tak bylo jednoduché, jak píšete

Ono zas Topolánek není takový hrdina, za jeho vlády výrazně ulevil na daních bohatým, zavedl pro ně výhodný strop na zdravotní pojištění a hle za jeho vlády dluh vyskočil o 430 miliard. V TV mával papírem formátu A5, že na takový papír se vejde celé daňové přiznání, pochopitelně nic z toho nebylo. Sice bojovně působí, i tak mluví, ale ta minulost, a tu si nikdo nekoupí třebaže by mu patřili všechny peníze světa. Zeman sice není o nic lepší, ale jeho velikým plusem je, že se jednoznačně postavil proti migraci do ČR. Děsí mě představa, že by prezidentoval místo něho v minulém období nějaký vítač.

D. Polanský 29.12.2017 7:13

Vcelku slušný pokus o hodnocení,

Pokud jde o děti, lepší se to. Lidé dávají do pořádku to, co zkrurwila pravice v 90. let hlásáním teorie, že děti budou málem luxus, že si je může dovolit jenom ten, kdo na to bude mít, podobně jako na BMW. Nemluvě v té době o minimální podpoře mladých rodin. Bohužel teď se situace částečně zkomplikovala velikým nárůstem cen nemovitostí, to jistě podpoře rodin neprospěje.

Integrace je globalistický pojem, národní stát zná pouze asimilaci.

Ještě by bylo co doplnit, možná to chtělo, aby autor nechal svůj text před publikováním někomu přečíst, je poznat, že textu chybí trochu oponentury.

M. Těhanová 29.12.2017 7:08

Tak staří politici

otrávili lidi, takže teď jim nikdo nevěří. A kdo to rozpoutal a kdy to začalo?

První, kdo se lhaním a osočováním druhých dostal k moci byl váš oblíbenec Zeman. Vy si nepamatujete na spálenou zemi, Bamberg apod?

Dalším byl Babiš. Byla jsem abonentem Lidovek od 90tých let. Takže si myslím, že jejich úroveň jsem schopna posoudit. Po chvíli jeho vlastnictví se to nedalo číst.Zrušila jsem předplatné.

Skuteční darebáci potrestáni nebyli,ale po lidech, kteří měli jen normální lidské chyby se plivalo jedovatou slinou. A to se Babišovi lidé sakra snažili na každého něco vyšťourat.

Lidi, kteří se o politiku nezajímají, těm se dá nabulíkovat kdeco. Takže spíš novináři a zneuznaní rádoby intelektuálové zavinili tu nedůvěru v cokoli a ne staří politici. I když ani mnozí z nich se moc nevyznamenali. Ale nejsou to ti, na které se dnes nejvíc plive. Proto se nejvíc štve proti Topolánkovi, toho jediného se ti dva bojí, protože on jediný se nebojí jich a jejich praktik.

D. Polanský 29.12.2017 7:03

Re: Dnes se to panu Podrackému příliš nepovedlo..

Proč? Nesedl Vám pohled na Rusko?

J. Fridrich 29.12.2017 5:56

Dnes se to panu Podrackému příliš nepovedlo..

Dnes se to panu Podrackému příliš nepovedlo..

B. Chalupa 29.12.2017 1:09

...a proti nebuďme apatičtí,

zahledění jen do sebe a svého nejbližšího okolí - až to s námi znenadání cukne a najednou budeme koukat jako opaření, cože se to stalo - BUDE POZDĚ i pro ty z nás, kteří si stále myslí, že jich se to přece netýká - TÝKÁ!!!

Národní institut pro obranu a bezpečnost