5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

SVĚT: Co Zeman neřekl

Prezidentův vánoční projev byl vyrovnaný a realistický. Prezident řekl potřebné věci, mnoho věcí ovšem neřekl. Proto bych se pokusil ho doplnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 29.12.2017 10:57

Re: "pro nás, vidíme, ..." mluvte za sebe,

No vidíte, Svobodo sošný, a vy zase mluvíte taky za jednu desetimilióntinu národa, takže si můžete s autorem podat ruce.

Akorát mě mýlí, jaké nutkání vás vedlo k tomu, abyste se projevil?

J. Svoboda 29.12.2017 11:35

Re: "pro nás, vidíme, ..." mluvte za sebe,

Já mluvil za sebe, autor za všechny.

S tím podáním rukou jste mimo mísu, respektive nechápete logiku použití toho příměru.

Pěkný den.

J. Chaloupka 29.12.2017 10:30

Ať Zeman udělá nebo řekne cokoliv,

vždy ho budou média /nyní prodejci emocí/ kritizovat. Vidím to ve vlastní rodině. Ostatně pohnuté doby jsou od doby mého narození v r. 1952. Takže ve světě se nic neděje.

M. Prokop 29.12.2017 10:38

Re: Ať Zeman udělá nebo řekne cokoliv,

Jestli ono to nebude tím, že dělá vesměs samé velmi kritizovatelné věci ...

L. Šarina 29.12.2017 10:28

Rusko oporou

a čeho pane Podracký?? Rosko se šrabe hlava nehlava nahoru a chce být nejen atomovou ale i ekonomickou mocností a na to mimo zbraní nemá,ani finančně,ani lidský potenciál a ani ifrstrukůru, je to jakási Horní Volta s raketami, ktera chce ovlivnovat dění za dranicemi ve svůj prospěch a když už to nejde ropu ,plynem tak alespoň zdělovacími prostředky.Rusko nikdy nezapomělo na to že si mohla 50 let dělat ve střední Evropě co chtěla!!!! A o tom to je, kecy nemají cenu ani ty moje:-))

V. Novák 29.12.2017 10:39

Re: Rusko oporou

A na tu Horní Voltu s raketami jste přišel sám?

Gratuluji! Škoda, že pár blbců vás předběhlo - ale zajisté byste se nesnížil k tomu, abyste od nich opisoval, že... I když, to opsané je ve vašem výplodu snad jako jediné napsáno gramaticky správně...

V něčem ale máte pravdu - vaše kecy nemají cenu ani zlámané grešle.

P. Rudolf 29.12.2017 10:17

Další puťkův slouha

Kudy se to ten Pes vydal?

D. Stirský 29.12.2017 9:25

Když už si

hradní bařtipán zvolil jako den projevu svátky vánoční, pak měl tomu přizpůsobit i projev. K vánocům nepatří ekonomické či jaké analýzy, ale témata nadčasová: láska, tolerance, odpuštění, zcela jistě i vzpomínka na ty, kteří svátky tráví opuštěni a sami, nebo jsou na ulici, ve věznicích, v nemocnicích... Jenže očekávat od Zemana duchovno, když je pro něj jako pro odchovance marxismu rozhodující ekonomická základna, opravdu nelze.

R. Houška 29.12.2017 10:11

Od Zemana a jeho squadry lze očekávat takové jiné duchovno, kratší...

J. Laták 29.12.2017 10:23

Re:

Myslel jste duc-hovno?

M. Valenta 29.12.2017 9:25

Podracký buďto nikdy nečetl

"Russia today" anebo se mu to náramně líbí. Druhá možnost je mnohem pravděpodobnější.

Z. Rychlý 29.12.2017 8:56

Úvahy jistě zajímavé a hodnotné.

Vidím jistou akademičnost v názorech na populaci - jakpak na to pane Podracký? Mee too sem, mee too tam, vlítnem na ty baby, sebereme jim antikoncepci a pošuk*me je?

A roboti budou, a budou obsazovat primitivní lidskou práci, a budou a budou. Váš názor na tom nic nezmění. Problém se přesouvá na ty, kteří se domnívají, že jednoduchou práci si udrží po celý život a nehodlají na tom nic měnit.

M. Malovec 29.12.2017 9:16

Re: Úvahy jistě zajímavé a hodnotné.

Jasně, hrrrr na ně. I přes pozdní střední věk se zúčastním s chutí.

J. Svoboda 29.12.2017 8:47

"Staří politici dokázali otrávit lidi" a etalonem je Zeman.

P. Maleček 29.12.2017 7:54

Žeby nás prý dobrácký Zeman zachránil před zlým globalismem?

Autor píše vcelku rozumně, ale v závěru těžce ulít. Zvláště tímto - "U nás je představitelem jakéhosi lidového konzervatismu prezident Zeman. Vidíme také, jak na něj globalisté plivou, co všechno si na něj vymyslí. Rusko je pro globalisty něco nepředstavitelně nepřátelského, protože se vymklo globalistické moci a může být oporou národně konzervativních sil".

S těmi globalisty má autor pravdu. Zvlášť když dnes kopírují fašismus, tedy vzájemnou spolupráci protidemokratických uskupení tvořících svazek - latinsky fasces. Otcem fašismu je zuřivý socialista Mussolini, který stvořil fašismus jako svazek jeho socialistů, vlivných byznysmenů (mezi nimi i Židů) a kazatelů dobra, tehdy katolického kléru. No a dnešní globalisté jsou s globálbyznysem jasně spolupracující socialisté a jen v roli šiřitelé dobra, vystřídali katolický klér lickoprávně agresivní pošuci. Proto onen fašisto-gobalismus.

Ale že by nás od tohoto zachránil Zeman, na dálku též socialismem páchnoucí despota. Ke všemu socialismem nacionálním-národním, tedy nacistickým? Ostatně stejně jako jeho milci v Rusku a Číně, do jejichž totalitní pasti nás zatahuje. Což Zeman fikaně maskuje svými prožidovsko-izraelským postojem, který zneužívá i pro zdůraznění svého vyčůraného protiislámského úderničení. To jen proto, že to nese politické body. Být to naopak, je nejvášnivějším islám vítačem.

Kdepak, se Zemanem to je z deště pod okap. Jediná co nás může zachránit je vrátit se k skutečné, ne jen formální demokracii. Při lpění na jejich principech - nejen svobodách, ale i povinnostech přestane v ČR startašit nejen Zeman, ale i Babiš s Okamurou a komouši, ale i profláklí politici, co si z demokracie dojnou krávu udělali.

A tím vlastním příkladem i k útlumu fašoun-globalistů přispějeme.

V. Novák 29.12.2017 8:25

Žeby nás prý dobrácký Zeman zachránil před zlým globalismem?

Mussoliniho socialisté vyloučili. Taky to posléze schytali...

L. Šarina 29.12.2017 10:47

Re: Žeby nás prý dobrácký Zeman zachránil před zlým globalismem?

OK.Uhozeno kladivem na havičku a nejen na hřebík !!

C. Horák 29.12.2017 7:49

Pěkné

shrnutí

D. Polanský 29.12.2017 7:13

Vcelku slušný pokus o hodnocení,

Pokud jde o děti, lepší se to. Lidé dávají do pořádku to, co zkrurwila pravice v 90. let hlásáním teorie, že děti budou málem luxus, že si je může dovolit jenom ten, kdo na to bude mít, podobně jako na BMW. Nemluvě v té době o minimální podpoře mladých rodin. Bohužel teď se situace částečně zkomplikovala velikým nárůstem cen nemovitostí, to jistě podpoře rodin neprospěje.

Integrace je globalistický pojem, národní stát zná pouze asimilaci.

Ještě by bylo co doplnit, možná to chtělo, aby autor nechal svůj text před publikováním někomu přečíst, je poznat, že textu chybí trochu oponentury.

R. Tichý 29.12.2017 8:59

Tak s tou pravici a detmi jste vedle. Propad v porodnosti je zpusoben ztratou mlade generace, ktera se po 89 rozutekla do sveta. Dohnat to, co jim bolsevici zakazovali. A podpora rodin od socanu? K smichu.

J. Kanioková 29.12.2017 16:38

:))))))))))))

V. Novák 29.12.2017 18:52

Re:

Ta mladá generace by mohla být pomalu z vandru doma, ne?

R. Tichý 29.12.2017 9:05

Velmi dlouhe

Lidi je dost, ale na nesmyslnych pracovnich pozicich. Zeman to pojmenoval zbytecne skromne, kdyz se omezil jen na statni uredniky. Mohl to klidne vztahnout na celou statni a samospravni strukturu-vsude samy zbytecny urednicek se zytecnym lejstrem. Vyhodit jich 300-400 tisic, nic se nestane a budou pracovnici v produktivni sfere.

Mantra 10 milionu lidi je dana pouze prubeznym duchodovym systemem.

M. Malovec 29.12.2017 9:20

Re: Vcelku slušný pokus o hodnocení,

Pochybuji, že to levicoví, ba marxističní narchisté a pošuci mezi naší mládeží spraví. Spíše obsadí i váš byt a zrekvírují majetek. Pokud nezrekvírují tak rozbijí, spálí na ulici, vyrabují.

M. Prokop 29.12.2017 10:40

Re: Vcelku slušný pokus o hodnocení,

Naopak. To málo, co se "pravici" zdařilo (žádná u nás nebyla, ani v devadesátých, v lepším případě střed) teď levice a EU kurwí.

I. Širůček 29.12.2017 16:34

Re: Vcelku slušný pokus o hodnocení,

A co se jí "zdařilo" - snad nemáte na mysli "registr vozidel"?

M. Těhanová 29.12.2017 7:08

Tak staří politici

otrávili lidi, takže teď jim nikdo nevěří. A kdo to rozpoutal a kdy to začalo?

První, kdo se lhaním a osočováním druhých dostal k moci byl váš oblíbenec Zeman. Vy si nepamatujete na spálenou zemi, Bamberg apod?

Dalším byl Babiš. Byla jsem abonentem Lidovek od 90tých let. Takže si myslím, že jejich úroveň jsem schopna posoudit. Po chvíli jeho vlastnictví se to nedalo číst.Zrušila jsem předplatné.

Skuteční darebáci potrestáni nebyli,ale po lidech, kteří měli jen normální lidské chyby se plivalo jedovatou slinou. A to se Babišovi lidé sakra snažili na každého něco vyšťourat.

Lidi, kteří se o politiku nezajímají, těm se dá nabulíkovat kdeco. Takže spíš novináři a zneuznaní rádoby intelektuálové zavinili tu nedůvěru v cokoli a ne staří politici. I když ani mnozí z nich se moc nevyznamenali. Ale nejsou to ti, na které se dnes nejvíc plive. Proto se nejvíc štve proti Topolánkovi, toho jediného se ti dva bojí, protože on jediný se nebojí jich a jejich praktik.

D. Polanský 29.12.2017 7:23

Kéž by to tak bylo jednoduché, jak píšete

Ono zas Topolánek není takový hrdina, za jeho vlády výrazně ulevil na daních bohatým, zavedl pro ně výhodný strop na zdravotní pojištění a hle za jeho vlády dluh vyskočil o 430 miliard. V TV mával papírem formátu A5, že na takový papír se vejde celé daňové přiznání, pochopitelně nic z toho nebylo. Sice bojovně působí, i tak mluví, ale ta minulost, a tu si nikdo nekoupí třebaže by mu patřili všechny peníze světa. Zeman sice není o nic lepší, ale jeho velikým plusem je, že se jednoznačně postavil proti migraci do ČR. Děsí mě představa, že by prezidentoval místo něho v minulém období nějaký vítač.

M. Těhanová 29.12.2017 8:55

Re: Kéž by to tak bylo jednoduché, jak píšete

Jaká minulost? Konkrétně prosím, ne nějaké kecy z bulváru. Mě vadí, že když se o Topolánkovi mluví, tak se zvednou oči v sloup a řekne se : "ale ta jeho minulost". Co proti Zemanovi a Babišovi provedl tak strašného? Fakta prosím!

Je otevřenější než ostatní, není pokrytecký a vítač to rozhodně nebude. A kdo je bez viny, ať hodí první kamenem. Prostě na mě působí jako jediný, kdo je schopný tu trosku z Hradu odstranit.

A bez chyby není nikdo z nás!

J. Kulheim 29.12.2017 10:49

Re: Kéž by to tak bylo jednoduché, jak píšete

"...hle za jeho vlády dluh vyskočil o 430 miliard." Pane Polanský, rozpočtový deficit v průběhu vlád vedených ČSSD byl deficitem strukturálním tj. s rozhodnutí vlády. Bylo to období vysokého růstu naší i celosvětové ekonomiky. Po roce 2009 se jedná o rozpočtové deficity cyklické tj. vznikly v důsledku poklesu ekonomické výkonnosti. Navíc vláda pana Paroubka nastavila mandatorní výdaje tak, že „spolknou“ 82% SR, takže vláda má k dispozici pouze 18% rozpočtu. Rozpočtový dluh 100 miliard udělal pan Sobotka v období růstu ekonomiky přes 3%.

Prudký růst podílu mandatorních výdajů na celkových příjmech či výdajích rozpočtu je markantní i v t.ak krátkém časovém horizontu, jako je posledních deset let. Jestliže v roce 1995 činil jejich podíl na příjmech státního rozpočtu 44 %, rozpočet na rok 2003 počítal už se 62,1 %. Rok 2010 – 82 % podílem mandatorních výdajů. Jenom 18 % rozpočtu bylo v rozhodovací kompetenci vlády.

Vláda dovede poměrně přwsně si umí spočítat výdaje.Ty jsou mandatorní většinou výdaje. Příjmy SR ovlivňuje velmi málo. Výsledky může ovlivnit snížením výdajů.

Vlády pod vedením ODS investovaly do infrastruktury víc než vláda pana Sobotky s ministrem financí panem Babišem. Tito pánové neudělali nic co by stálo za řeč. Většinu rozpočtu nechli projíst. Při vysokém růstu plánovali deficit přes 50 miliard Kč.

Vláda ODS navrhla reformu zdravotní péče, důchodového a školského systému, atd. Co udělala minulá vláda v řešení problémů ve zdravotnictví, atd?