19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

STAN: Pane Rakušane, vaše omluva je bezcenná

Staronový předseda STAN Vít Rakušan se nechal znovu zvolit předsedou hnutí v podmínkách, kdy na hnutí STAN, respektive jeho členy, vyplavaly skandály v Praze i v celostátní politice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Sedlák 26.7.2022 4:38

To, co případně projde STAN, nemá nejmenší šanci překonat to, co už prošlo ANO. To, že jeho majitel zanedlouho stane před soudem je jen drobnost vedle mnoha jiných, daleko větších lumpáren.

Z tohoto pohledu pro nás hůř není. Pro vás možná ANO.

S. Sedlák 26.7.2022 4:33

Tedy Bartoni, z vás se stal demagog non plus ultra.

Všechny partaje se od revoluce potýkaly jednak s financováním svého provozu a s tím souvisejícím vlivem osob v pozadí, které ty peníze přinášely a spoluvytvářely mocenský pavouk. Každá politická strana po vítězství ve volbách (dokonce i krátce před nimi) čelí nájezdu politických turistů či spíš cestovatelů, kteří mají rovnou mnoho želízek v ohni.

Těch příkladů, které jste cudně uvedl jen pár, je mnohem, mnohem více. Prozatím byli s pompou typickou pro některé státní zástupce zatčeni aktéři kolem nějakého Redla, který se scházel se svými kumpány ve dvou konspiračních bytech a občas si s nimi zatelefonoval. V případě Gazdíka a Polčáka je otázkou, zda o Redlových pazourech věděli vše nebo jen to, že si udržuje vliv třeba jako kdysi Janoušek. Dohromady ovšem Policie moc v rukou nemá vyjma aplikace drog nějaké prostitutce.

To, co mě ovšem zaráží, že si nevybavuji, při vašem smyslu pro etiku, že byste se někdy podobně vyblaňoval vůči Stoce v některé z větví a dalších kauzách spojených s Faltýnkem, Babišovou pravou rukou pro špinavou práci. A už vůbec ne vůči capo de tutti capi - Babišovi. Lumpáren jím organizovaných je přehršel. Jeho říčanské schůzky, mnohdy zadokumentované, občas zveřejněné jako např. Šumanem jasně ukázaly jednání daleko nebezpečnější, než u jakéhosi zlínského cvoka. Dokonce ho čeká vbrzku soud. To že by se někdo z podvodné strany řízené mafiánem palermského střihu někdy omluvil nebo dokonce odstoupil, nemůže být ani řeči.

Pro mě je sice nepříjemné, že i STAN má takový problém, ale postavili se k tomu čelem a jejich omluva pro mě není bezcenná. Vaše konstatování je hodně drzé, protože pro vás nebude mít nic cenu, co udělá tato koalice. Chcete-li konstatovat bezcennost, tak tam alespoň napište, že pro vás.

J. Krásenský 26.7.2022 4:11

A pro pořádek, u aféry ODS nešlo o korupci, ale o daňový únik s rozdělením sponzorských darů a stát při tom přišel o pár set tisíc korun. A padla vláda. V roce 1992 Občanské hnutí zpronevěřilo dvanáct milionů korun dobročinné organizaci Arpida, použilo je na financování dvě volební kampaně, ovšem volby projelo způsobem, že nedostalo od státu příspěvek za hlasy. A nic. Žádná žaloba, žádný soud, žádná ostuda. Jeho představitelé zastávali významná místa (předseda senátu, předseda Ústavního soudu) a kandidovali na úřad presidenta. Ano, po léta spláceli dluh, jenže trestný čin se stal. Nenašel se však žalobce.... Vzpomeňte si, nnabob Janoušek srazil v opilosti ženu, vyrovnal se s ní, ke spokojenosti obou a ačkoli žalobu nepodala (nebo ji stáhla - to si nepamatuji) přesto ho odsoudili za vraždu. Našel se žalobce.

Tím chci doložit, že od převratu tu platí dvojí metr, není prominuto volovi, to co Jovovi. Představitel OH pak po desetiletí vykládal, že jejich prohru způsobili občané, neboť nedokázali strávit morální výši a kredit předlistopadových disidentů (dlužno dodat, že jen některých). Předseda Ústavního soudu zrušil část zákonu o volbách jako protiústavní, ačkoli se sám podílel na jeho vypracování a schválení.

Dvojí metr se nevyplácí. Ovšem hnutí STAN, mělo a má podporu Havlových sirotků včetně veřejnoprávních médií, podporovali je i představitelé Milionu chvílek. Takže jim to projde. O to hůř pro nás.

K. Filip 26.7.2022 2:23

Noví Dozimetři, do startovních bloků!