5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

SPOLEČNOST: Pro virus nezapomínejme na lidská práva a právní stát

Mimořádné problémy mohou svádět k mimořádným slibům a řešením. A to i takovým, které toho moc nevyřeší, ale zato hrají do karet politickým šmejdům, kteří stejně jako šibalové, co podvodně nabízejí předražené hrnce, nabízejí cinknuté zboží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 17.4.2020 21:20

Je-li pohled Jelínkův na Polsko a Maďarsko stejný jako pohled matičky naší dobrotivé EU, je dobré z toho vyvodit důsledky a nebrat jeho názory vážně.

Š. Hašek 17.4.2020 20:32

Hlavně ta lidská práva!

Každý lidojed z Mali má "lidské právo" dostat denně to, co pan Novák (typově) si vybudoval na penzi, pro rodinu, společnost, ČR.

Tedy Vy jste fakt lidskoprávnické éro komoušské/anarchista/štrasbruselák/Halíkovec/Šabatovec.

Tak šup, Jelínku do Afriky, nosit vodu těm místním "inteligentům", kteří řezají žiletkou ...... víte co. Asi nevíte. Neb jste vyškolen a žerete Pekar.

L. Válek 17.4.2020 16:57

Spolek signatářů za který hovoří tak profláklí a nedůveryhodní politici jako Dana Němcová a Anna Šabatová, kterým leží na srdci především blaho islamistům nemá žádnou politickou ani společenskou váhu.

J. Kanioková 17.4.2020 14:19

"Pro virus nezapomínejme na lidská práva a právní stát" FUJ !!!

Čeští novináři o Maďarsku neumějí informovat. Žádnou koronadiktaturu tu nemáme, říká Pejša -

https://video.info.cz/kapitola/cesti-novinari-o-madarsku-neumeji-informovat-zadnou-koronadiktaturu-tu-nemame-rika-pejsa-44868.html

Nějak vám nedošlo, že maďarský parlament nikdo nerozpustil. On pouze převedl některá svá oprávnění na premiéra, což je jeho svobodné a ústavní rozhhodnutí.

Většina současných pisálků předstihla Emana Moravce a Jaroslava Kojzara.

P. Kubáč 17.4.2020 12:18

Je pozoruhodným faktem, že vzhledem k věku v článku zmiňovaných aktivistů - i oni mají užitek z "nedemokratických " protiepidemických opatření, proti kterým protestují.

F. Navrátil 17.4.2020 11:57

Ve Francie je takřka setrvalý mimořádný stav, ve Španělsku gumovými projektily a slzným plynem rozhánějí Katalánce, ve Švédsku se rozrůstají zóny, kde platí zákony šárija a politici v této souvislosti ani nešpitnou o nějakých lidských právech a právním státě. Ale na pranýř EU staví Maďarsko a Polsko. A že se přidávají i věční profesionální petenti, to je jen taková třešnička na dortu.

J. Hajský 17.4.2020 11:46

Jelikož dokument "Osmičky signatářů Charty 77" obsahuje také kritiku chování Maďarska, chybí mezi signatáři sapér Vodička. Ten by dokumentu dodal šťávu.

P. Victorin 17.4.2020 9:27

Z vyjmenované "Osmičky signatářů Charty" mi připadá nejzábavnější vzpomínka pamětníků na někdejšího uvědomělého svazáka, řečeného Milan Uhde, pověstného v Brně umanutým vyhledáváním státostranou nepovolených rock and rollových koncertů a promptním nahlašováním těchto "přečinů" orgánům Veřejné bezpečnosti...

J. Dvořák 17.4.2020 9:23

Už v době svého vzniku byla Charta77 vlivovým nástrojem západní Evropy. (Stejně jako SSSR podněcovala na západě "mírová hnutí".)

Působení jejích členů po roce 1989 v politice (a kdekoliv se jí zachtělo působit) je toho důkazem.

Dnešní snaha o rozbití V4, které je pro EU krajně nepohodlné, je nový úkolem těchto exponentů (k nimž lze připočítat "zakoupené" činovníky orgánů EU z ČR) pod vedením Sörose a dalších hrobařů národních států Evropy.

H. Rybnická 17.4.2020 9:15

Vynikající a vyvážený článek. A přestaňte konečně s tím, že Češi neumí maďarsky nebo že nerozumí tamnější kultuře. Situace je úplně stejná jako v 30tých letech v Německu nebo v roce 1946 v CSR, kdy nadšení lidé volili komunisty.

P. Victorin 17.4.2020 9:30

Možná, že podle pí. Rybnické nejsem správný Čech, ale nemá smysl abych zde utajoval, že maďarsky "nedám ani ťuk"... Sorry. :-)

H. Rybnická 17.4.2020 10:45

Pokud jste novinářem a máte v popisu práce pravidelnou informaci z Madarska a také tam žijete, je to ovšem velmi špatné.

J. Kanioková 17.4.2020 14:21

Blbost !

H. Rybnická 17.4.2020 15:04

A nějaký věcný argument by nebyl? Víte, vulgarismy sice napovídají hodně o člověku který je používá, ale nepatří do argumentace.

Š. Hašek 17.4.2020 20:37

Už máte cimérku pro Afriku???

Z Vašeho platu (nechtějte netiskovku)???

Budete je radostně učit (je jim kolem třinácti), že mají po sobě splachovat???

Budete jim číst Čapka na dobrou noc???

NECHCI BÝT VULGÁRNÍ!!! Nemáte všech pět pohromadě. Vyškolená hlupačka.

J. Jurax 17.4.2020 21:15

Mýlíte se, a to tak, že úplně.

J. Fialová 17.4.2020 6:15

Pro zajímavost:

"V posledních týdnech média informovala o rozpuštění maďarského parlamentu nebo o převzetí některých maďarských podniků armádou. Někteří tento vývoj označovali slovem „koronadiktatura“. Realita je ale jiná, říká v Maďarsku žijící historik a hungarolog Robert Pejša, který v Maďarsku žije s rodinou...

To, jak česká a slovenská média o Maďarsku informují, považuje Pejša za rok od roku horší, ale nepřekvapivé: „Česká média nemají zpravodaje, kteří by byli nejen jazyka znalí, ale i by znali z vlastní zkušenosti onen stát skrz naskrz, jeho historii, kulturu a další aspekty. A to je alfa a omega problému. Čeští novináři neumí maďarsky, čest výjimkám, ale i u těch je ta perspektiva vidění Maďarska jiná.“

https://video.info.cz/kapitola/cesti-novinari-o-madarsku-neumeji-informovat-zadnou-koronadiktaturu-tu-nemame-rika-pejsa-44868.html

J. Fialová 17.4.2020 6:10

Maďarská vláda zneužila pandemii??

Maďarský velvyslanec v Berlíně - z rozhovoru v Die Welt:

"Tento zákon je naprosto ústavní... Opatření jsou nezbytná k porážce viru. Jsou časově omezená, dokud přetrvává koronová krize... Parlament se vůbec neobešel, naopak, ten rozhodl o nouzovém zákoně. Strany zasedající v parlamentu jsou informovány o všech opatřeních. (Doplňuji: Pro zákon hlasovali i někteří poslanci z opozice.)

Nezávisí na vládě, jak dlouho zákon zůstane v platnosti, parlament má právo tuto mimořádnou událost ukončit. Zdravotní odborníci řeknou, až krize skončí.

Doložka proti tzv. falešným zprávám: Není to vláda, která rozhoduje, ale soudy, nakonec ústavní soud. Soudnictví zůstává se všemi pravomocemi. Zákon se týká falešných zpráv, které mohou způsobit paniku nebo ohrozit lidské životy."

J. Kanioková 17.4.2020 14:24

1*****