3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

SPOLEČNOST: Na okraj aféry Dozimetr

Valí se to na nás ze všech stran. Hlubuček, Gazdík, Rakušan. V tom jedna sebevražda. Vazební stíhání. Souběžně další odsouzení Ratha. V čase minulém i přítomném: korupční aféry napříč politickým spektrem. Provázejí nás od obnovení demokracie jako nežádoucí průvodní jev tržní ekonomiky. Že nás nemohly minout, ví každý, kdo zná Bibli. Píše se v ní o nich. Nepřímo, ale pravdivě. I o jejích aktérech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Renjascu 25.6.2022 10:11

Tak je to věc názoru, ale považovat největšího tuneláře v dějinách ČR za daleko menšího gaunera než Babiše mi připadá zcestné, ale budiž...

Jak by se mohly najít Babišovo peníze? Vždyť by tím Babiš oficiálně potvrdil, že uplácel politické strany a ODS by tím přiznala, že se nechala uplácet za účelem změny zákonů ve prospěch miliardářů. A pro ostatní strany to platí obdobně. A sponzoring stran? Pokud tyto strany nezískali či nezískají majetek ani státní zakázky a to ani přes prostředníky, tak budiž, ale proto strany dostávají od státu peníze za hlasy, aby toto být nemuselo

J. Zákola 25.6.2022 10:02

Víte co je komické? No to, že nejčiští, jak slovo Boží, jsou Komunisté. Protože, pro ten jejich název strany, s nimi nikdo nechce nic mít, tak jim nikdo žádné peníze nenabízí. Takže ti jsou opravdu nezkorumpovatelní. ;-D

P. Hák 25.6.2022 9:58

Hm. Takže když má průšvih Babiš, může za to Babiš. Když má průšvih STAN, mohou za to hloupí (post)komunističtí Češi, ale STAN vlastně ani moc ne. A kdo na aféru STANu upozorní, nechal se opít koblihou. Už je mi to jasné. Ještě že máme naše objektivní žurnalisty, jinak bychom mohli tápat!

J. Nevrkla 25.6.2022 9:53

R^

L. Severa 25.6.2022 9:36

Trochu divný názor. Myslím, že Babišovi žádný podvod nedokáží, ovšem pokud ano, tak pak vůbec neměl do politiky vstupovat. Podle Vaší logiky by na příklad zloděj nebo vrah mohl vstoupit do politiky když ten zločin spáchal ještě před vstupem.

R. Doubravský 25.6.2022 9:32

Ne tak docela. "Stoka" Švachula (ANO) vyfasoval 9,5 roku.

M. Šejna 25.6.2022 9:11

Ani pravdoláskař Stejskal nepochopil rozdíl mezi kauzami Babiše a kauzami politiků STAN. Tak mu to vysvětlím já:

Babišův dotační podvod se stal před tím, než vstoupil do politiky. Kdyby nevstoupil, nikoho by ta dotace nezajímala. Dokonce i teď po mnoha letech vyšetřování mu státní zástupce navrhuje jen podmínku. Ale klidně to může skončit zproštěním že všech obvinění.

Politikové STAN měli před vstupem do politiky holou zadnici. Vstoupili do politiky proto, aby mohli vydělávat miliony na korupci. Někteří jsou teď ve vazbě, protože pokud se jim vina prokáže, skončí v kriminálu na několik let podobně, jako Rath.

J. Basler 25.6.2022 9:04

To, že Bakala dal peníze asi tak moc nevadí, pokud se najdou... Ponechám Bakalu stranou, to podle mě je daleko menší gauner ne jako AB a nikdo nezpochybnil, že peníze od Bakaly dostal. Nebo je to jinak?

To, že Babiš dal peníze, asi tak moc nevadí, pokud se najdou. Ukázal AB výpis z nějakého účtu na který účet(y) prachy šly? Jsou ty účty těch o se kterých mluví? Takhle by sponzoring stran měl probíhat v případě nedohledání peněz u příjemců...

T. Diblík 25.6.2022 8:24

Myslím že právě tento problém trápil Prof. Jana Sokola, který mu věnoval svou poslední esej Kapitalismus, peníze a svoboda aneb V čem se mýlil Karl Marx?

Jen ukázka z posledního odstavce eseje Prof. PhDr. Jana Sokola, Ph.D., CSc..

Vidíme cynickou „spolupráci“ bohatých s mocnými, nevidíme však, že ji umožňuje nevídaná míra svobody a blahobytu, na nichž se ve svobodných společnostech podílí většina obyvatel.

Dokud si tyto většiny neuvědomí, že nejen hospodářské, ale i vědecké, technické a dokonce sociální úspěchy moderních společností pramení právě z občanských svobod a mravních kvalit občanů, nemůžeme čekat, že by se ničemové začali stydět a ti nejmocnější si začali dělat starosti se spravedlností a myslet na vzdálenější budoucnost.

A. Renjascu 25.6.2022 8:23

Jinak pan Fiala byl součástí Nečasovo vlády v době, kdy každý viděl, jak s Nečasem paní Nagyová šoupe a mlčel. Viděl celý ten bordel a neozval se a to samo o sobě vysvětluje proč nyní, kdy jde nejen o bordel, ale přímo o mafiánské prakticky na kterých se podílejí členové jeho vlády mlčí opět. Nestačí milovat "dobro", ale je třeba i nenávidět zlo... A minimálně to druhé pan Fiala neumí a proto zavírá oči i když se on sám se zřejmě na těchto mafiánských praktikách nepodílel.

D. Stirsky 25.6.2022 8:22

A buďme upřímní: My, co se můžeme strhat, pokud jde o kritiku Hlubučka, Babiše atd. Jsme si jisti, že bychom svodům vysoké politiky uměli odolat?

J. Tulejová 25.6.2022 8:17

Před slovo Čech, napište, prosím, slovo některý. Nemusíte nás urážet všechny.

P. Pepax 25.6.2022 8:15

No 5-kolka je pozoruhodná parta která se neměla dostat po podobně vykutálených volbách k moci, teď je to už většině čechů jasné, ale autorovi asi né.

T. Diblík 25.6.2022 8:15

Označení NSDAP za pravicovou stranu byl majstrštyk jistého Džugašviliho, vulgo Stalina.

L. Stejskal 25.6.2022 8:04

PRO P. LANGRA---Nechci Vám brát iluze o Vašem správném úsudku, ale citovaná věta se v kontextu tématu článku týká moru korupce, nikoli ideologie. Ale máte pravdu, levičák opravdu nejsem. Mýlíte se ovšem v tom, že jsem se nechal bolševiky obelhat. A souhlasím: "Je potřeba už konečně zapojit i ROZUM." K tomu Vám přeji hodně štěstí.

D. Stirsky 25.6.2022 8:03

Když jsem kdysi pracoval na FÚ, absolvoval jsem třídenní školení ve středisku MF na Slapech. Ubytování, jídlo - standard. Jenže: pivo k jídlu za 12, večer - kdo chtěl - řízek za 40. Režijní ceny. Po třech dnech jsem byl v Praze s kamarády na pivu. Když servírka řekla 32, vyděsil jsem se. Chvilku trvalo, než jsem si uvědomil, že školení už skončilo. Vysoké politické funkce většinou člověka zblbnou, neb začíná být odtržen od reality. Malostranské paláce, rezidence primátora, styk s vysoce postavenými, s celebritami, s novináři, limuzíny, recepce atd., To pro mnohé znamená, že to neunesou. Pak se kol nich začnou motat podivné kreatury - říká se jim lobbisté - začnou jim vyprávět, že jsou ostrovy, kde se neplatí daně a že ve Lhotě je k mání krásná vila za půl milionu...

R. Langer 25.6.2022 7:51

Přesně! Ta sedla! R^

A. Renjascu 25.6.2022 7:35

A třeba megatunelář Bakala platil ODS,TOP09, VV...

A. Renjascu 25.6.2022 7:33

To máte těžký pane Baslere. Babiš léta uplácel ODS, aby mu tyto zákony na míru vytvářela a ta se dnes tváří jako morální arbitr i když lidé, kteří toto dělali jsou stále součástí ODS místo, aby byli vydání OČTŘ a šli do tepláků a peníze také nevrátili. A nedělám si iluze, že ostatní miliardáři to v ČR to mají nějak jinak. Babišova inovace spočívala v tom, že se na rozdíl od ostatních přestal držet v pozadí a platit si loutky, ale rozhodl se, že hru bude nejen platit, ale i vytvářet sám. A proto ta ohromná nenávist a panika ostatních politických subjektů, které se obávají, že by se miliardáři mohli v budoucnu obejít bez nich a jim by vyschnul zdroj příjmů. Nakonec Dozimetr dobře ukázal o co jde... A třeba megatinelář platil ODS, TOP 09 i VV a dnes je považován za ctihodného občana

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dali-jsme-penize-ods-rika-babis-na-dalsi-nahravce-v-ucetnictvi-ale-nejsou_1708230600_bar

https://t.tyden.cz/rubriky/domaci/kauzy/dalsi-nahravka-babis-dal-penize-ods-v-ucetnictvi-nejsou_443183.html

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/andrej-babis-nahravka-ods-cesky-rozhlas.A170823_085304_domaci_mpl

https://www.euro.cz/byznys/bakala-platil-volby-ods-top-09-a-vv-898487

J. Krásenský 25.6.2022 7:03

Ale skončil. Odvedeni v klepetech i vazebně stíháni. Soud doufám proběhne. Netušil jsem, že za aktéry Dozimetru stojí bureš nebo ANO. Dozimetr signalizuje návrat starých pořádků. Mnozí to vítají.

Ovšem snažíte se, to se musí nechat.

[>-]

J. Ošlejšek 25.6.2022 6:55

Tak moji oblíbení politici jsou v područí mafie, ale nevadí to ďábelské Čápi hnízdo musíme do základu vypálit. Pane Stejskal, vy pro vaši víru opravdu hoříte.

J. Kejkrt 25.6.2022 6:51

Problém Čechů je, že jim vadí úplatky a krádeže jenom tehdy, když tím bohatne někdo jiný.

Další problém Čechů je v tom, že sice odsuzují kradení jako ošklivé, ale když mají možnost si pořídit něco "lacino", berou a neptají se.

A protože před pár lety zde kradl kdekdo, tak ani dnes není podezření ani odsouzení z krádeže nebo podvodu nějakým stigmatem, Čech se s takovými lidmi dál vesele stýká a přátelí, protože, konec konců, chytit můžou i jeho.

Jaký volič, takoví politici.

J. Kejkrt 25.6.2022 6:43

R^

J. Kejkrt 25.6.2022 6:43

Neskončil. Asi to měli dobře vobšlápnutý i na policii a soudech.

Dozimetr se vyšetřuje dva roky. To už vládnul Fiala s Rakušanem? ;-(

J. Basler 25.6.2022 6:40

Jak říkal Babiš "...všeci kradnů...". Ale jako ten největší gauner ze všech si napřed/postupně upraví/vyloží zákony aby to tak nevypadalo.

J. Moravec 25.6.2022 6:18

A tak ten nenáviděný Babiš, co patří podle pánů Steigerwaldů, Rakušanů a jim podobných do tepláků, měl asi pravdu, když jednou řekl že všichni kradnů. A to si teda dovolil hodně. To se panu Stejskalovi určitě taky nelíbilo. Z leva doprava jsou na tom všichni stejně jak zde píše pan Stejskal. Co s tím, když zloděj křičí chyťte zloděje?

R. Langer 25.6.2022 6:06

... takže urychleně vystoupit z EU! ;-)

R. Langer 25.6.2022 6:05

"Není rozdílu mezi levicí a pravicí, dnešní koalicí a zítřejší opozicí a naopak."

Tohle tvrdí jedině kovaní levičáci, stejně jako staří kovaní komouši tvrdí, že NSDAP je pravicová strana. Podle toho je bezpečně poznáte. Dnešní komouši dokonce tvrdí, že pravice jsou oni. Prostě takhle jako vždycky LŽOU.

Ale nemyslím si, že je pan autor nějaký levičák, jenom se nechal těmi bolševiky zase obelhat. Je potřeba už konečně zapojit i ROZUM. ;-)

R. Langer 25.6.2022 5:58

Na Babiše s podvodama, říkáte... ;-D

J. Krásenský 25.6.2022 5:55

Odkláníte hezky, ovšem nikdo z Vámi jmenovaných neskončil v klepetech jako mafie z magistrátu a vládní strany. Z ostudy si však na kabát střihli. [>-]