3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

SETKÁNÍ: Cesta do hlubin duše voliče ANO

Nedávno jsem měl docela zajímavou zkušenost v rozhovoru s velmi sympatickým člověkem, který patří k „ultras“ voličů hnutí ANO.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kubáč 22.6.2022 14:33

Někde na přímce mezi Čapím hnízdem a Pražským dopravním podnikem.

P. Sura 22.6.2022 17:32

to byste byl z laciného kraje. Čapí hnízdo je jen kapka v moři realizace "přičinlivosti" jednoho šikuly. dopravní podnik pravda byl vykrádán (asi je a bude), nicméně jeho hodnota je nesrovnatelně menší a slimáčlů nesrovnatelně víc.

Což nic nemění na tom, že je to taky sviňstvo.

P. Pepax 22.6.2022 9:37

;-D autor mě opravdu pobavil.

J. BROM 22.6.2022 9:30

Pan doktor nedokáže překročit svůj stín. Meritorním problémem tohoto člověka (který je jinak jistě velmi milý a nepochybně inteligentní) je iracionalita. Jde o to, že takto uvažující jedinec zcela odmítá jakékoli důkazy, jež jsou proti jeho názoru. To, co by mohlo změnit, narušit jeho myšlenkový konstrukt, programově odmítá a ignoruje jakékoliv důkazy. K pětikoalici je připoután citově a naslouchá jen těm výrokům, které jsou jí nakloněny a které jí velebí. Pokud by zjistil cokoli, co by svědčilo proti jeho přesvědčení, odmítne tomu věřit. Pokud by u něj došlo k radikální změně názoru na uvedený subjekt, považoval by to nejspíše za vlastní osobnostní selhání a to bez ohledu na to, že informace, které by toto způsobily, jsou bez jakýchkoliv pochybností pravdivé.

Je to tak, pane doktore?

R. Polášek 22.6.2022 10:06

Přesně tak.R^

P. Sykora 22.6.2022 18:31

Pro odpověď si musite zajit na blogosferu...se zdejším plebsem pan doctor ZÁSADNĚ nediskutuje.

J. Hanzal 22.6.2022 9:07

Pane doktore, a kde jsou všichni ti "hlídačí demokracie", kteří na popud chvilkařů plamenně vyřvávali nesmysly do etéru z pod koně Sv.Václava nebo z Letné. Kde máte ty zaryté takydemokraty typu Trojana (mimichodem skvělého herce), Kluse nebo toho antikrista Halíka !! Kde jsou ? Proč mlčí?!!:-/

J. Ganaur 22.6.2022 13:32

Tak mafiáni v parlamentu nebo pražském magistrátu jsou zatýkáni, ve vazbě, jejich "omočení"známí rezignují, tak proč demonstrovat....To agrobaron je jiná liga....:-)

M. Šejna 22.6.2022 9:03

Pan Vodvářka popsal sám sebe. Nejspíš je to milý člověk a pomáhá druhým. Ale jeho chorobná nenávist k Babišovi mu zatemňuje zdravý úsudek.

Babiš je v opozici, kam se po volbách přesunul bez akekoli obstrukce. Vládní strany milované panem Vodvářkou řeší korupční skandál , ale on má furt problém s Babišem.

Už mnoho let tu píšu, že pan Vodvářka trpí psychiatrickou poruchou vyznačující se patologickou nenávisti k některým politikům. Nazval jsem to diagnóza "Vodvářka".

P. Sykora 22.6.2022 11:06

Velmi výstižné. ...ten člověk je postižen stihomamem...nenávidí také presidenta, jeho okolí a dává to na blogu idnes patřičně najevo, podporován podobnými lidmi...

E. Princová 22.6.2022 12:06

A Vy je oba obdivujete za jejich hulvátství, že?

P. Sura 22.6.2022 11:39

Pane Šejno, chorobná adorace zdravý úsudek zatemňuje zrovna tak, ne-li víc. A můžete 100x napsat, že jste ho nevolil .....

M. Šejna 22.6.2022 12:18

Pane Suro,

volil jsem socany, takže já chápu, že pro lidi vašeho myšlení, tedy vás hlasatelů pravdy a lásky, jsem kobliha, debil, socka, bolševik, lhář, svině atd...

P. Sura 22.6.2022 17:37

O sobě si myslete co chcete, třeba to, co jste tu vyjmenoval. Pro mě jsou voliči ČSSD pouzí zoufalci, kterým ještě nedošlo, že je to jedno z mnoha TRADIČNÍCH politických uskupení, jejichž ideály už zcela vyčpěly, neb byly naplněny. Dnešní levicové ideologie totiž nestaví na skutečné bídě, ale na provokované nespokojenosti. Což samo o sobě by taky nebylo špatně, ale cesta k úspěchu je zde předestírána jako povinnost někoho jiného nespokojencům prosperitu zvednout.

M. Šejna 22.6.2022 18:16

To jste vymyslel sám, nebo jste to okopíroval z nějaké příručky?

Jinak mě vůbec nepřekvapilo, že jste své nadávky nám voličům jiné strany, než tě vaší milované, rozšířil o výraz "zoufalci"

Vy jste tak plný pravdy a lásky, že už jen chybí, abyste nám přál brzkou krutou smrt.

P. Sura 22.6.2022 18:41

.... Aha, ...nojo, .... vlastně.... já zapomněl ..... Tak nashledanou.

R. Meišner 22.6.2022 9:02

tradičně--obsese jménem Babiš. --spíš mě zaujalo tvrzení, že slevy na jízdném platí děti a vnuci. zajímavá konstrukce--protože ty slevy se týkaly i dětí. každá vyspělá civilizovaná společnost chrání své děti a seniory--v Německu šli dokonce tak daleko, že tam nyní v MHD jezdí za hubičku všichni--tam byste autore se svými názory opravdu nepochodil. ale chápu, není každému dáno vidět dál než za svůj dvorek. takže tak. 8-o

E. Princová 22.6.2022 12:10

Slevy platili hlavně ti, kteří MHD vůbec nejezdí, ne Bureš, a navíc spoluvytvářely dluh, který skutečně budou platit ještě příští generace, tedy současné děti. Skutečně je Bureš ochránil, ale před tím, aby v budoucnu žily v bohaté zemi.

J. Nevrkla 22.6.2022 8:46

Otázka názoru. Já už se obdivovatelům Babiše divím daleko méně než obdivovatelům Fialy, ke kterým autor zřejmě patří. To jsou podle mě opravdu iracionální lidé, netušící, kam nás vede.

P. Pepax 22.6.2022 9:39

R^ Pokud z toho nemají nějaký zisk, tak jsou to spíše hlupáci.

F. Zrcek 22.6.2022 8:28

Nepochybně je racionalita meritorním problémem mnoha lidí. Milí a sympatičtí lidé zastávají šílené názory, utvářejí uhozené konspirační teorie a sdružují se do sekt, kde si vzájemně utvrzují své bludy.

Psychologicky vzato je asi vedlejší, jde-li o fanatického přívržence babiše, putina, gréty, BLM, metoo, islámu, komunismu, bojovníka proti jinověrcům, rase bílé nebo barevné. Tihle lidé prostě na dané téma vypnou rozum a řídí se už jen emocemi. Zblbnou-li dokonale, střílí.

Mnohým lidem, třeba fotbalovým ultras, toto emoční vzepětí stačí. Někteří, většinou ti, co přičichli ke vzdělání, si neodpustí v dalším kroku své přesvědčení racionalizovat prohlubováním sdílených sektářských argumentů a vymýšlením nových, o které se hned podělí se svými soudruhy. Moc neplatí, že vzdělání před fanatismem chrání, může to být i právě naopak.

Fanatismus je latentně přítomen vždy, nikdo není imunní. Většinou se ho daří držet na uzdě. Jeho vzedmutí právě teď a tady je varovným příznakem společenského chaosu.

Jak z toho ven, nevím. Na zastavení hysterky stačí pár facek. Na fašistu kulomet. Co platí proti nemocné společnosti je otázka pro bohy.

J. Jurax 22.6.2022 10:32

Ehm ... co platí ... víc kulometů použitých NÁMI, co jsme tou zdravou částí nemocné společnosti?

P. Princ 22.6.2022 12:27

Odpovědí na otázku ve Vaší poslední větě je : evoluce a svoboda.

T. Kohout 22.6.2022 7:37

Vypadá to, že jste si toho "jedince" dočista vymyslel. Tigrid měl taky takovou metodu. Někoho si vymyslel a do něho hustil své názory. Akorát u takového vymyšleného jedince je hned jasné, že to je fikce, takový člověk neexistuje.

J. Kočí 22.6.2022 7:33

Cesta do hlubin duše NEvoliče ANO

zkusil jsem si článek otočit pomocí "ne". A ono to funguje. Zatímco onen nadšený volič je extrémní příklad babišovce, autor se tímto sám definuje jako extrémní antibabiš. V tom je asi podstata problému. Objektivita pláče.

V. Mokrý 22.6.2022 8:24

:-):-)

P. Sura 22.6.2022 11:42

A zase jste Ameriku neobjevil. Otočit pomocí "ne" můžete jakýkoli článek a výsledek se Vám může zdát úžasně objevný. Jenže chce to nejdřív napsat vůbec nějaký článek - být toho schopen.

F. Navrátil 22.6.2022 7:27

Ještě jsem se na rozdíl od pana Vodvářky nesetkal s fanatickým voličem ANO. Většina voličů ANO ví, že Babišovy cestovní zprávy využívala StB, že Babiš je oligarcha, co si široce vykládá privatizaci a dotační politiku. Volí ho proto, že ho považují za menšího darebáka, než jsou politici Pětikolky.

J. Herink 22.6.2022 7:53

Přesně tak. Vašich pár řádků je daleko přesnějších, než celý článek . Kradou všichni, ale Babiš je schopen i něco přepustit těm dole a hlavně pořád nepeskuje jako jistá MAP.

R. Langer 22.6.2022 9:14

Výstižná Babišova definice! A ano, jeho voliči jsou o tom všem dostatečně informováni. ;-)