29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ŠAMANOVO DOUPĚ: Nestřílejte na prokurátory

Tak máme nového generálního prokurátora. Vlastně – nejvyššího státního zástupce. Stal se jím první náměstek byvšího nejvyššího státního zástupce JUDr. Igor Stříž. Ten na svém dosavadním bidýlku seděl už deset let.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 21.7.2021 19:24

Nesmiřitelných bojovníků proti komunismu přibývá přímo úměrně času, jenž uplynul od pádu komunismu.

Ještě že se o nic politického neucházím. Vyšťourali by na mne, že jsem byl v Pionýru (1958 - 1963) a ČSM (1963 -1968) a dokonce ve Svazarmu. A ve třetí třídě jsem měl na výstavce vlastní kresbu lehkého (chráněného - to je terminus technicus pro způsob pancéřové ochrany - angl. belted) křižníku Aurora. Co se účastnil bitvy u Cušimy ... :-)

J. Štika 21.7.2021 17:44

Tak tak,bývalý stranický kádr by v tak významné funkci být neměl.To by potvrdil určitě i bývalý stranický kádr Rychetský.Třeba se opobloku nějak povede po volbách (třeba se zadaří a prosadí korespondenční) zaonačit,aby místo Stříže mohli jmenovat svého koně. Jo a když se jim hodně zadaří,tak toho nového nejvyššího státního zástupce by jim pak z pozice prezidenta jmenoval bývalý stranický kádr (ten kovaný,vystudovaný i v Moskvě,co nás před zlými imperialisty chránil svou přísahou a zbraní v ruce), generál Pavel.

J. David 21.7.2021 16:46

Tehdá jim to bylo "houno platný", dnešní prokurvátor to připouští, žaloval dle zákona. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Správný jurista, byť armádní komunista.

J. David 21.7.2021 16:37

Vojenský prokurvátor a Sabinov. Mýlím se?

R. Langer 21.7.2021 13:41

No, u nás se ta totalita také dostala k moci demokraticky. A nejenom u nás, že. Jenom dál už to pak nefunguje. ;-)

J. Kindl 21.7.2021 12:37

Odsouzení odpíračů vojenské služby a to i opakovaně byl i podle tehdejší zákonů neoprávněný. V 90 letech soudy všem odsouzeným odpíračům vojenské služby, pokud to bylo z důvodu náboženských a z důvodu svědomí rehabilitovaly

P. Sura 21.7.2021 12:12

Pane Šamane, velmi dobrý článek !! (Velmi dobrý za mě - jsemť stejného založení)

P. Sura 21.7.2021 12:11

Jak byste čekal? Zkonstatuje, že platné zákony všechny uvedené a proběhlé transakce umožnily. Protože kdyby Babiše vyloučili kvůli střetu zájmů už z kandidátky do prvních voleb 2013(nebo kolik), protože založil POLITICKÉ HNUTÍ, aniž by chtěl a mínil přestat podnikat, nemuselo se žádné Čapí hnízdo řešit. Ani žádne další "Lexy Babiši".

P. Sura 21.7.2021 12:07

Ano, snahy o návrat k otrokářství a feudalismu lze pozorovat. Dokonce na to existuje konspirační teorie o budování světové nadvlády. Jenže se zapomíná, že se to děje DEMOKRATICKÝMI prostředky!! Stačilo jim si uvědomit, že líných a hloupých lidí rychle přibývá a demokraticky je přesvědčit, koho volit ....

H. Rybnická 21.7.2021 11:22

Neznáte výrok někdejšího anglického premiéra Churchilla? Demokracie prý není ten nejdokonalejší společenský systém ale prozatím ten nejlepší, který máme. Platí do dnes.

I. Mertl 21.7.2021 8:46

Hrome, to je stav duše!

No, duše. Jistě, je jednodušší, když se někdo cítí být Napoleonem. Ale jednoduchá ztráta soudnosti na takovou mentální pohromu nestačí. A co na to říká rodina, máte-li, pane Němče?

D. Zítko 21.7.2021 8:14

Uvidíme jak se postaví k Čapímu hnízdu...

V. Němec 21.7.2021 7:56

Proč se mluví o roku 1989 jako o roku změny, když to změna nebyla? Byl to klasický komediální kousek - výsměch nám nechápavým o tom jak se vládne a praktikuje moc, kdy nemilování a nenávidění se stahují ze scény do zaslouženého důchodu a dobře zaučení následovníci v tom jak se vládne, převzali jejich otěže a několik desetiletí je zkracují - utahují.

Proč se vůbec používá, jako zaklínadlo, slovo demokracie, když ta nikdy a nikde v plné míře nebyla a není. Je to vždy jen vládnutí více majetných nad méně majetnými, mimořádně rozumově nadaných a sociálně necitlivých nad spoře nadanými rozumově, nad poraženými stejně smýšlejícími soky jako oni a nakonec nad spravedlivými, nemilosrdně umlčovanými až umlčenými.

Jejich snahou je návrat k otrokářství a feudalismu a to s použitím nejmodernějších prostředků manipulace, dozoru, výuky, zákonů, nařízení. Dnes skoro každý zaměstnanec jakékoliv organizace soukromé a státní se cítí nadřazeným vůči jiným, sledující své zájmy osobní v tom postavení.

A největší pohroma je v tom, že nevěří na spravedlnost, nectí se logika a vědomě se lže a neinformuje o názorové mnohosti. A to vše za podplácení.