9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Západ zdegeneroval, zesocializoval

Já jsem ho sice neznal osobně, setkal jsem se s ním asi jen dvakrát, ale určitě byl nejen pro mne více než pouhým symbolem. Byl hlavně člověkem. Velmi cílevědomým, koncentrovaným, pracovitým a přemýšlivým člověkem, odvážným hráčem i zodpovědným hospodářem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vérosta 8.4.2021 10:54

Číně přece vůbec na nějaké bezvýznamné vesnici kdesi v Tramtárii nezáleží. My se musíme snažit, aby si nás Čína všimala, to dělá Zeman dobře! :-)

J. Fráňa 8.4.2021 10:46

Proč tedy tradiční západní firmy přesunuli výrobu do Číny? Všiml jste si co je vyraženo na podrážce bot Adidas, Puma, Nike, jaké součástky jsou v německém televizoru Grundig? Nebo pod kapotou aut Opel? To se potom bojte právě západu, ten je Číně existenčně závislý.

F. Kusák 8.4.2021 10:44

Vy jste nepolepšitelný ve svém nerealistickým vidění světa. Klidně si nechte svůj názor, spíš se děsím naivků vašeho ražení, kteří vidí věci černobíle.

D. Černá 8.4.2021 10:39

Přesně.R^

D. Černá 8.4.2021 10:38

Nevymlouvejte se a nelžete, napsala jste to. Přečtěte si to po sobě. Podsunula jste mně něco, co jsem nikdy nenapsala, protože máte zaškatulkováno, že kdo není s námi, je proti nám. Svět se mění bez mě i bez vás, pokud to, že si tam volíte idioty(a to my také) mění váš pohled na ten východní chalifát se sídlem v Kremlu, je váš problém. Nicméně šanci dát vale dekadentnímu a krachujícímu Západu vám nikdo nebere a jsem si jista, že když to mediálně trochu ošetříte, dostane se vám v Rusku náležité pozornosti a možná vás po přestěhování vyznamená i nejvyšší.

V. Povolný 8.4.2021 10:38

Pane Polanský, dál v ekonomice než Západ nebudeme nikdy. Ne při současném uspořádání. Vy se radujete, že u nás postavili supermarkety a zvýšila se naše životní úroveň. Jenže už nevidíte, že se v těch supermakterech prodává dotované západní zboží, naši méně dotovaní výrobci se tam nedostanou. A v EU se tomu říká volný trh. Když se zkusíme bránit, vyhrožují nám sankcemi za porušení pravidel. Zisky se odvádějí na západ do mateřských firem. Západu takové uspořádání pochopitelně vyhovuje. Sloužíme mu jako kolonie a občas pustí drobky ze svého stolu, aby umlčel největší remcaly. Mě tohle rozhodně nevyhovuje.

F. Kusák 8.4.2021 10:37

Víte, Hongkong nikdy nebyl britský, dokonce bych řekl, že ho Britové ukradli. A také nikdy nebyl svobodný, to je jen iluze. Samozřejmě nezpochybňuji, že byl mnohem více demokratický, dokonce demokratičtější než Británie sama. Že tam čínská vláda zavádí nové pořádky je smutné, ale bohužel, jinak to dopadnout nemohlo. Řešením zcela určitě není nějak uměle rozeštvávat z venčí tamní společnost.

I. Schlägel 8.4.2021 10:36

Musíme s Čínou obchodovat? Nikoliv, můžeme, pokud to pro nás bude výhodné. Nicméně řeč je o čínské férovosti. Já ji nikde nevidím. Zato snaha čínské strany a vlády o prosazení svého pojetí ekonomiky a své ideologie všude, kde to jen trochu jde, je nepřehlédnutelná. Podejte bolševikovi prst a přijdete o ruku. V duchu těch nejlepších tradic.

D. Černá 8.4.2021 10:31

Tak s Ujgurama hráli nefér hodně dlouho, ale i to se v posledních letech zlepšilo. Dnes je férově jedna kulka pro jednoho Ujgura.

J. Fráňa 8.4.2021 10:30

Možná jste si nevšiml, ale my s Čínou obchodovat musíme. Projděte si své domácí spotřebiče, koukněte do šatníku a botníku. Made in China, co? Kdyby západ nesvazoval evropským výrobcům ruce neustále se zpřísňujícími opatřeními všeho druhu a nezdražoval tím práci, možná by jsme měli ještě šanci. Kecám, už dlouho ji nemáme.;-D

J. Plzák 8.4.2021 10:30

Především si udělejte pořádek ve výrazivu vy.

Co jste vlastně chtěla říci?

D. Laurencikova 8.4.2021 10:28

Nenechte se "eurosoudruzkou" vyprovokovat. Kazdy, kdo ma jakz tak vsech pet doma vi, ze mate pravdu.

D. Laurencikova 8.4.2021 10:24

Vazena pani Cerna, to o tradicni krestanske rodine je vasse rec. Mne staci tradicni rodina, i kdyz proti krestanstvi nic nenamitam. Zda se, ze pro vas existuje jenom Zapad nebo Rusko. Bud jsi pro Zapad, nebo pro Rusko, to je Vas, ale ne muj svet. Clovek muze durchaus obe videt kriticky. Priznam uprimne - po petatriceti letech na Zapade, ktery se pred myma ocima meni v dystopii, ze proti Rusku toho dnes ani tak moc nemam... Ale priznavam, ze se s nim tak moc jak vy proste nezabyvam. Nepochopila jste co pisu. Nepisu, ze "doufate v co nejvetsi prisun obyvatel z Orientua a Afriky", tento prisun se i bez vaseho doufani davno kona. Psala jsem, ze pokud doufate v zachranu zapadniho blahobytu temito jeho novymi obyvateli, pak jste vedle jak ta jedle. Neoznacim vas za "uplne blbou", to je mi prilis primitivni, to neni muj duktus. Reknu to takhle: Mate proste prkno pred ocima. Rikam tim totez, ale zni to lip ;-)

J. Fráňa 8.4.2021 10:22

Nerozumím. Kritikou západu olizuji koule Putinovi? Takže nemám kritizovat západ, abych nebyl označen za příznivce Putina? To znám, takhle se argumentovalo za bolševika, ale opačně. Děkuji za radu, ale západ budu kritizovat dál. Nechci totiž, aby Evropa byla to samé co Putinovské Rusko. A že nejsme daleko.:-P

I. Schlägel 8.4.2021 10:19

Máte pravdu, léčit očividnou (zatím snad mírnou) degeneraci západu ruskou samohonkou je hloupost. Ale znáte to, někteří lidé pochopí, že nemají sahat na rozpálená kamna, až je k nim někdo na pevno přiváže.

I. Schlägel 8.4.2021 10:15

Čínští komunisté s námi chtějí pouze férově obchodovat. To je tím, že férovost se prolíná celou jejich historií i současným režimem. Momentálně férově normalizují Hongkong.;-D;-D;-D

D. Černá 8.4.2021 10:07

Nerozčiluji se, bavím se.

No vidíte, s tím mohu s vámi souhlasit. Jako všude na světě, který se v poslední době totálně zbláznil, si tyto debility levičáckých blbů na Západě uvědomuji a věřte mně, že bych je hnala bičem až do atlantiku nebo pacifiku.

Ale kvůli těmto idiotů začít olizovat koule hladovému Rusovi, jako činí všichni, kteří sdílejí můj pohled na toto barbarství, mně přijde poněkud tupé.

D. Černá 8.4.2021 10:03

Paní Laurenčíková, děkuji vám za fundovaný názor o prohnilém Západu a zapomněla jste dodat, že jedině prosperující Rusko kladoucí důraz na tradiční křesťanskou rodinu, jako základ prosperity, je naše budoucnost. Důkazem toho je, že všichni, kteří si své poctivě nabyté miliardové majetky vydělali v Rusku je investují ve své zemi a jen pár pomatenců si kupuje nemovitosti a podniky na té prohnilé francouzské riviéře a v multikulti Londýně. Omsk, Toms, Vladivostok a Kazaň, to jsou ta místa spokojeného života pro ně, včetně prestižních škol pro jejich děti.

Vaší poznámku o mém doufání v co největší přísun obyvatel z orientu a Afriky ponechám bez komentáře, snad jen že jste úplně blbá.

D. Laurencikova 8.4.2021 9:51

Ja osobne postradam spoustu dobrych, ceskych, levnych vyrobku, at uz v potravinarstvi ci v kosmetice ci farmaceutickem prumyslu apod., ktere byly nahrazeny zapadnim predrazenym srotem. Ja bych ceskeho cloveka vubec tak nepodcenovala. Nebo si myslite, ze na Zapade jsou lidi z jineho testa? Ze to nebyly ramcove podminky, ale jine slozeni bytosti, ktere vedlo k jejich hospodarskemu uspechu?

J. Fráňa 8.4.2021 9:51

Proč se rozčilujete? Nenapsal jsem nic o posílání někoho někam. Nechť si Klus dělá co chce, jen mám názor, že poslouchat zpěváka co si lije Vincentku do dutin nemusí být obohacením. Vám to přijde rozumné, mě ne, eurosoudružko. Chápu, že vy nejste ochotná přiznat úpadek západu. Nechcete vidět jak se zachází s lidmi, kteří nemají ten správný názor, že je vyhazují z práce, dehonestují je a profesně je ničí. To je dnešní západní svět.

D. Laurencikova 8.4.2021 9:45

Pani Cerna, Zapad skutecne zahniva a je dekadentni. Jeste stale zije z rezerv, ale i to se brzy zmeni. Ideologizace a Deidustrializace bezi na plne obratky (a co teprve po vitezstvi Zelenych v podzimnich volbach v Nemecku) a novi obyvatele z Orientu a Afriky, kterym patri budoucnost, k zachrane blahobytu asi tolik neprispeji, jak byste doufala.

D. Černá 8.4.2021 9:38

Přésněééé!! Vysokoškoláky do výroby, celebrity do dolů, Kluse do šatlavy. To vy umíte.

Jen jedna větička vám tam ulítla, soudruhu, cituji:

Je to vidět všude na západě, kde je blahobyt a lidé řeší jen kraviny.;-D

Podle vašich souputniků a držitelů titulů ,,Vysoká škola života" Západ přece zahnívá, je dekadentní, krachuje. Tak si v tom udělejte pořádek.;-D

D. Laurencikova 8.4.2021 9:37

A tady prave lezi zajic v pepri. Mlcici vetsinu to proste nezajima. Jde jim to kolem prodlouzenych zad. Muzete agitovat jak chcete, poslechnou si vas, podivi se, i prikyvnou... a jdou si po svem. Dokud se jich to primo citelne netyka, nezajima je to. A az se jich to bude primo tykat? Bohuzel si myslim, ze vetsina se tomu proste prozpusobi. Rada bych se mylila.

D. Černá 8.4.2021 9:34

Kdokoliv se zúčastnil setkání kolaborantů, psychopatů, konspirátorů a podobné havěti v Příčovech by měl být internován na dobu nezbytně nutnou v psychitarické léčebně.

Zkuste si pustit videa s projevy a pokud neshledáte na tom nic, co by mělo známky diagnózy, požádejte také o hospitalizace. Doporučuji projevy Hampla a Ivo Gece, ty jsou zvlášť výživné.

P. Dvořák 8.4.2021 9:32

Nevyhnutelná ztráta blahobytu je přinutí přestat řešit kraviny.

M. Valenta 8.4.2021 9:30

Je to o Jaklovi.

J. Fráňa 8.4.2021 9:22

Někdo napsal, že svět se změnil v momentě, kdy muži začali používat výraz "rodili jsme". Na rozdíl od pana Jakla ještě věřím, že nejsou všichni Tomášové Klusové. Věřím, že rodiče budou číst dětem pohádky, kde draka porazí "ten" princ (nemyslím karikaturu na prince, Mádla) a ne "to" princezna s neurčitým pohlavím. Těchto postižených magorů je jen hrstka, bohužel umí být vidět a slyšet víc než ostatní. Snad lidé brzy přestanou poslouchat tzv. celebrity z řad komediantů, kteří z bůhví jakého důvodu věří, že mohou poučovat národ. Pravdou je, že největší nebezpečí číhá z řad našich humanitních vysokoškoláků. Tito lidé s upraveným myšlením a nechutí k opravdové práci, začínají ovládat mnoho sfér našich životů. Je to vidět všude na západě, kde je blahobyt a lidé řeší jen kraviny. Možná je čas, aby mlčící většina řekla hodně nahlas svůj názor.

P. Dvořák 8.4.2021 9:17

Kolik bot vyrobil Baťa?

M. Hoblík 8.4.2021 9:16

Maše vláda by měla urychleně zahájit jednání s Vatikánem, aby byl Kellner okamžitě prohlášen svatým! Dokud nevyjde pravda na povrch...

Z. Jiroušek 8.4.2021 9:15

Ano, říká se tomu frankfurtská škola filozofie.