13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Volby mohou covidismus zastavit

Mimořádná opatření jsou věcně a právně špatná. Ale moc mají mít v demokracii volení politici, ne anonymní úředníci. Je normální, že činnost ministerstva určuje ministr, včetně způsobu boje s covidem. Nese však za to také odpovědnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Forman 5.10.2021 7:25

Mám obavy, že skutečné odborníky překřičí "odporníci".... a potom se nemůžeme divit, že vznikají právní paskvily. Experty se to jen hemží a ti se furt něčemu diví.... když je někdo opravdovým expertem, nemůže se divit, ale předvídat, logicky uvažovat.

J. Vintr 5.10.2021 7:17

Všude kolem nás jsou mraky potenciálně nebezpečných virů a bakterií a i jinak na člověka číhá plno jiných nebezpečí. Proti by měl být pro všechny lidi vyhlášen doživotní zákaz vycházení z domů. A hlavně zákaz ležení v posteli, protože je statisticky dokázáno, že v posteli se nejčastěji umírá.....

P. Hatina 5.10.2021 7:13

Schválili ho politici, jenomže , jak je formulován,, tak takto je postaveno velice dobře. Jen by to chtělo od těch odborníků stejnou odvahu, jako mají soudci, vzkázat politikům toto je naše rozhodnutí a vy nám do toho nekecejte..

R. Langer 5.10.2021 6:51

Přesně tak. Na chřipku prostě žádné smysluplné očkování NEEXISTUJE!

R. Langer 5.10.2021 6:49

Přesně!

A. Forman 5.10.2021 6:43

A kdo vytvořil a schválil tento "zákon" ?

P. Hatina 5.10.2021 6:37

Bohužel, ale to je špatný předpoklad, že ".. (v případě ochrany proti koronaviru) moc mají mít v demokracii volení politici, ne (anonymní) úředníci. Ono to totiž v tom protiepidemickém zákonu stojí " mimořádné opatření vydává " .. Ministerstvo zdravotnictví nebo krajská hygienická stanice ", nikoliv tedy vláda.

A dále se v tom zákonu píše " V odůvodnění mimořádného opatření se zohlední .. (řada kritéri) - čili má to být zdůvodnění odborné, fakticky podložené a nikoliv politické.

To je právě to co vláda nemůže pochopit, že podle tohoto zákonu už za to nezodpovídá ona, ale odborníci na MZ a na hygienických stanicích. A že je pak jejich ostuda pokud jim ta opatření soudy ruší, jako nedostatečně zdůvodněná. Ono řešení existuje, ti ministerští úředníci nemusí být anonymní, média si je můžou podat stejně jako ty politiky..

M. Mucha 5.10.2021 6:29

Testování zdravých lidí je magořina a ekonomický i společenský zločin. Právě proto, že neustále mutuje podobně jako chřipka, bude se v populaci vyskytovat stále, stejně jako chřipka a podobná respirační onemocnění. Jinými slovy: epidemie (která už tak jako tak není) bude trvat tak dlouho, dokud se bude testovat.

K. Káš 5.10.2021 5:57

R^

A. Forman 5.10.2021 5:54

Simvás, TSS je pro vás nevolitelná z podstaty, tak to neházejte na covid.

R. Langer 5.10.2021 5:54

Přesně! ;-€

A. Forman 5.10.2021 5:53

A v tom je právě ten pověstný zakopaný pes..... jenže, to by si lobující firmy s politiky ruku v ruce vypustili rybník, představovaný obrovským objemem peněz v řádu miliard. A testy ? Pokud někdo vykazuje příznaky onemocnění, nechť se otestuje a následně léčí, a honicí psi, v roušce dobra, by mohli zpět do kotců... a to se některým setsakra nelíbí.... to by tak hrálo aby si lidé dělali co chtějí, tj. vzali zodpovědnost za sebe samé do vlastních rukou.

J. Krásenský 5.10.2021 5:53

Přesně tak.

R. Langer 5.10.2021 5:52

Ale to Svědci kovidovi tvrdě odmítají. Tím myslím PŘIROZENOU IMUNITU.

R. Langer 5.10.2021 5:51

Co je neznámého a nevyzkoumaného NA CHŘIPCE?

Zase melete kraviny a strašíte chudáky, Svědci kovidovi?

A pokud je ten virus tak neznámý a nevyzkoumaný, jak asi mohou být účinné vakcíny vyvinuté během PŮL ROKU? U těch ta "neprozkoumatelnost" jako neplatí? Zajímavé! ;-)

STYĎTE SE, prolhanci! :-P

P. Boublíková 5.10.2021 5:35

Výskyt dosud málo prozkoumaného, mutujícího viru je potřeba monitorovat. Jak se ukázalo, přenáší se z člověka do populací divokých zvířat a pravděpodobně i obráceně, přičemž zvířata jsou obrovským rezervoárem pro vznik rezistentních mutací. Nějakou dobu holt s těmi testy, které nebolí a nikoho na zdraví neohrožují, ještě budeme muset vydržet. Snad se časem ukáže, že virus konverguje k neškodnému soužití se svým hostitelem (zatím to tak bohudíky vypadá).

Plky o covidismu pro mě učinily TSS nevolitelnou, jinak bych jim svůj hlas opravdu dala velmi ráda.

J. Cimbálník 5.10.2021 4:09

Tuším, že základní myšlenka v medicíně je, že prevence je lepší a důležitější než léčba?

J. Krásenský 5.10.2021 1:41

Nejlepším lékem, léčebnou procedurou, medicínským výkonem k potlačení choroby jsou volby. Není autor právník?! Někteří jeho kolegové neváhali navrhnout novelizaci přírodních zákonů (pravděpodobně hlasováním v parlamentu). Pokud si dobře vzpomínám, šlo o Kirchhoffovy zákony.