4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Václav Klaus pro MF Dnes

Před rozhovorem jste nám řekl, že nechcete komentovat žádné politické aktuality, protože už moc ani nečtete noviny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Škodák 14.6.2015 6:36

Neslyšel jsem nikdy v životě...VK

Nemusím sledovat detaily,výroky a už vůbec ne komentáře,ty jsem schopen si udělat sám. Ano VK je schopen si udělat komentáře sám,ale  není již schopen reflexe! Často se mýlí,protože vychází ze špatných premis. Jako příklad uvádím hned jedenu v tomto rozhovoru. Neslyšel jsem nikdy v životě od pana Schwarzenberga jediný výrok na téma EU,který by svědčil o tom,že je si vědom otázky svobody a nesvobody. Z toho tedy plyne,že to co On,pan VK neslyší,tak je to tak a ne jinak! Je to lež a arogance jemu vlastní. Jeho Samolibost už sice nemá brýle,ale to co nechce vidět,tak to nevidí! K Schwarzenberg otázky svobody či nesvobody vidí ve vztahu k EU a NATO jako zásadní pro náš stát a mnohokrát se k tomu vyjádřil. VK se otírá kde to jde K Schw. a používá účelově lež. Chce tak K Schw. dehonestovat, ale dehonestuje tak sám sebe!!!

I. Mertl 3.6.2015 21:52

Jak číst V.K.

Počlivě přečetl a po otázkách/odpovědích pořídil výtah. Pro rozsáhlost textu jsem pár otázek/odpovědí ke konci shrnul.Zde prosím:

Jak sleduje politiku?? V novinách nadpisy, v TV headlinové pásky. Detily nezajímají.

Kvalitativné změna polit. režimu?? Do 2013 primární úsilí o svobodu, dnes se slovo svoboda nepoužívá, úsilí o svobodu se o několk set % se převrátilo na boj s korupcí.

Huxley?? Analogie kulhají, V.K. studoval Huxeleyhom jak ten přepisoval předmulvy, úíše "Každou dekádu jsme tomu blíž". V.K "blížíme se".

Proč lidi nevěří ve svobodu, trh, liodsku aktivitu?? Dvacetiletý atak na svobodu, celosvětový, u nás specifický - havlismus, pravdoláskaři, pražská kavárna, elitářský atak intelektuálně-politickomediální.

I. Mertl 3.6.2015 21:53

Re: Jak číst V.K.

Ke kongresu Ods- může ODS či česká pravice atak na svobody zastavit?? TOP ne, není to pravice, TOPáci jsou rádí bohatí a mají rádi šlechtické tituly. ale za svobodu nebojijí, ale ani proti EU.

Kdo je kromě ODS na pravici?? Malé straničky V.K. nezajímají.

Takže zbývá jen ODS?? K ODS nemůže nic zásadního říci, pravicovou kartu nehraje, jen minulé bitvy s komunismem, a "co od Ameriky jest dobré jest, od Ruska, zlo jest" - to je smutní!

Co by mohlo ODS nakopnout?? Nemá ambici radit, opravdu ne.

Hrozí ODS překroční nějakého limitu konec, jako u ODA nebo US?? Nemyslí, ODS před čtrvstoletím dostala základ a drží. Překvapivé vítězství Dudy v POslku, V.K si přeje něco podobného u nás.

I. Mertl 3.6.2015 21:58

Re: Jak číst V.K.

Co LePenová ve Francii a něco podobného u nás?? U nás nikoho nevidím, Le Oenovou mohou umlčet.

Je ideový směr Le Penoví šancí i pro českou pravici?? Neádvám knížecí rady, Nemám rád slovo pravice.

Ambice KDU-ČSL?? Vtípky na označení strany, něchce lidoce. Chce občanskou stranu na pravici k posílení ODS.

.... Už nemůžu!! Následují pláče nad situací, obviňování MFDnes a medií obecně,vše je špatné, ale radit nechce. ...

Uvažujete o kandidatuře na presidenta?? Pořád na něj media i někteří politici vedou nesmyslné ataky, tak si to rmýšlím, ale netlačte na mne.

I. Mertl 3.6.2015 22:06

Re: Jak číst V.K.

Omlouvám se za spoustu překlepů i za pozdní příspěvek, měl jsem přes den co dělat.

Domnívám se, že z toho sukusu, který jsem psal - byla to dřina - co nejobjektivněji, je doopravdy vidět hloubka prázdnosti bývalého presidenta. Opravdu, ale opravdu se to skoro nedá číst. Kromě prekérní situace české pravice, pod kterou se obecně mnohokrát zasloužil, se nyslovil k ničemu. "Radit nechce" - nemá ani co:

J. Václavíková 3.6.2015 22:28

Re: Jak číst V.K.

Hodnotím snahu, ale přečíst ten Váš elaborát plný překlepů byla celkem dřina :-)

Klaus se dá shrnout stručněji- neříkám tak ani tak, ale na moje slova dojde. A největší ohrožení svobody- Brusel a intelektuální elity.

J. Tolman 3.6.2015 19:27

Ještě nebylo dost Klause

Václav Klaus se zasloužil o rozkvět levice více než kdokoli jiný, a to tak, že učinil ODS skrze svoji osobu nevolitelnou po několik volebních období, během kterých levice získala zpět svoji moc. ODS dokázala nad ČSSD zvítězit teprve tehdy, až VK přestal být předsedou.

Poslední velký volební úspěch utrpěl VK v posledních volbách, kdy Hlavu vzhůru ve volbách výslovně podpořil a osobně vystoupil na několika mítincích a objevil se i na předvolebních billboardech. Strana pak získala celkem 21 241 hlasů, což činilo 0,42%. Je jasné, že takováto osobnost má stále národu co říci.

J. Tolman 3.6.2015 17:36

Klaus: Amnestii nehodlám vysvětlovat, nemá to smysl

"Ta amnestie je tak jasná, tak jednoduchá, tak přesná, tak každému, kdo ji chce rozumět, srozumitelná, že je naprosto bezcenné ji nějak znovu vysvětlovat," prohlásil prezident Klaus.

Škoda, že neřekl "křišťálově čistá". Tak amnestii nevysvětloval, ale jinak by pořád vysvětloval a vysvětloval. Jako třeba, že v 68 k nám nepřijeli Rusové ale komunismus, že KSČM je naší standardní politickou stranou a že Ruska se nemáme bát,naopak EU je pro nás nebezpečnější než Rusko.

L. Novák 3.6.2015 17:52

Re: Klaus: Amnestii nehodlám vysvětlovat, nemá to smysl

Troubo. :-)

Z. Baldova 4.6.2015 2:16

Re: Klaus: Amnestii nehodlám vysvětlovat, nemá to smysl

Trouba pane Novaku jste Vy a poradna

J. Václavíková 3.6.2015 18:54

Re: Klaus: Amnestii nehodlám vysvětlovat, nemá to smysl

Vy ty klausjugend pořádně vytáčíte! :-)

J. Kyselková 3.6.2015 17:16

Pane exprezidente.

Přečetla jsem pozorně článek. Myšlení některých lidí věk neoslabuje, ale bystří.

Ráda bych upozornila na to, že povinností každého člověka je bojovat za svobodu - podle své síly. Pravice tady zoufale potřebuje podporu a invenci. I ODS potřebuje podporu. Mnozí se vracejí. Profesorů není  nikdy dost.

Vždycky byl s medii boj nerovný a marný, ale přenechat jim všechny šance ? Hlasování o důvěře vládě upozornilo, že tu není jen ANO.

J. Tolman 3.6.2015 14:37

Proč opět Klaus

Prostor, který české sdělovací prostředky poskytují Klausovi, je natolik neuvěřitelný, že se za tím musí skrývat nějaký editorský záměr, který normálnímu smrtelníkovi uniká. Mohl by to být velmi nepravděpodobný předpoklad, že za 24 let Klausova působení v nejvyšších ústavních postech, kdy jeho názory dnes a denně zaplavovaly média v koncentraci větší než malé, veřejnost ještě stále neví, jak Klaus to či ono vidí… Druhý, neméně šokující záměr by mohl vycházet z předpokladu, že se je Klaus schopný názorově a intelektuálně vyvíjet. A že tudíž může překvapit po svém odchodu z funkce prezidenta něčím novým a neotřelým. Třetí možnou, a opět těžko uvěřitelnou hypotézou je, že novináři sice dobře vědí, že Klaus už ničím novým nepřekvapí, ale že ve společnosti ještě i přesto stále existuje jakási poptávka po jeho názorech.

Jiřího Pehe, upraveno

A. Novák 3.6.2015 14:43

Re: Proč opět Klaus

zatímco po názorech Jiřího Pehe poptávka není žádná...

J. Kanioková 3.6.2015 16:12

Přesně !

S. Donát 3.6.2015 15:37

Re: Proč opět Klaus

Možná ještě pořád existují lidé, kteří si rádi přečtou / poslechnou názor nejúspěšnějšího polistopadového politika ČR. Názor, který prezident Klaus dokáže vždy velice přesně vyjádřit, narozdíl od spousty jiných, kteří nejsou ochotni, nebo schopni svůj názor jasně a věcně předložit. O postojích VK samozřejmě většina lidí ví, na druhou stranu, Evropa i ČR se stále vyvíjí, takže vítám postřehy a glosy, které tento vývoj komentují. A samozřejmě nejen od pana Klause - rád si přečtu názory kohokoliv, kdo je schopen se k danému tématu věcně a fundovaně vyjádřit a to i v případě, že s tím postojem nesouhlasím. Vadí mi spíš opatrní přizdi5ráči, kteří mnoha slovy neřeknou nic (aby si náhodou nezadali).

Z. Baldova 4.6.2015 2:20

Re: Proč opět Klaus

S. Donát  Zvanile  Ted si toho uspesneho politika  kolaboranta a zlodeje muzete cist od rana do vecera jeho knihy  uz se davaji do zberu  zadarmo ..  Ty uspesna troubo

M. Moravcová 3.6.2015 16:47

Re: Proč opět Klaus

Hlavně na Pehehe každý dlabe.

J. Tolman 3.6.2015 13:53

Vzhledem k tomu, co o Klausovi vím

tak žádné další kecy od Klause už číst nemusím. Ale uznávám, že naše sdělovací prostředky vykonaly již mnoho práce ve snaze, aby národ na tohoto vykuka nezapomněl.

J. Kanioková 3.6.2015 13:57

Tak proč ho čtete ?

E. Erat 3.6.2015 14:02

Re: Tak proč ho čtete ?

Protože je čivava.

J. Kanioková 3.6.2015 14:13

:)))))))))

Z. Baldova 3.6.2015 14:23

Re: Tak proč ho čtete ?

A Vy ctete  jeho knihy protoze  mate misto mozku seno...

J. Tolman 3.6.2015 14:06

Re: Tak proč ho čtete ?

Nečetl jsem ho. Pouze diskuzi.

E. Erat 3.6.2015 14:35

Re: Tak proč ho čtete ?

Zřejmě na základě stejných poznatků od redaktorů z Rudého práva jste podepsal i Antichartu.Nebyl jste sám,takových vás bylo

J. Matuška 3.6.2015 11:53

Jan Hus - 600 let od smrti

V úterý 9. června 2015 17:00 hodin se v pražském Autoklubu uskuteční seminář na téma "Jan Hus - 600 let od smrti". Seminář pořádá Institut Václava Klause a vystoupí na něm režisér filmu Jan Hus Jiiří Svoboda, děkan Husitské teologické fakulty UK Jan Blahoslav Lášek, profesor Filosofické fakulty MU Jiří Hanuš a výkonný ředitel IVK Jiří Weigl. SEMINÁŘ MODERUJE VÁCLAV KLAUS.

Z. Baldova 3.6.2015 12:31

Re: Jan Hus - 600 let od smrti

To si tam dali toho praveho moderatora za Jana Husa v jeho dobe by byl Klaus uz bez usi a upalen jako kolaborant se Zigmundem:):)

A. Novák 3.6.2015 14:45

Re: Jan Hus - 600 let od smrti

uspořádejte si taky vlastní seminář a moderujte si ho sama. Uvidíme, kde bude víc posluchačů.

J. Kanioková 3.6.2015 10:05

Ách jo, zase ten orgasmus Klausofobů...

Výborný článek a názory v něm..

R. Houška 3.6.2015 11:09

Re: Ách jo, zase ten orgasmus Klausofobů...

A nějaká polemika, váš osobní názor, co říkají "Klausofobové" špatně, by nebyl? Se šimráním starého pána kolem rekta, si už dlouho nevystačíte...