6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kanuk 25.4.2008 23:53

Jak tancuje pan Topolánek

Už dávno říkám, že podle toho, jak mu pískají pan Kalousek a pan Bursík. Problém ale nastane, když každý z jeho hudců píská jinou notu.

Irena 29.4.2008 13:14

Re: Jak tancuje pan Topolánek

Tedy , lépe řečeno: "On již vůbec netancuje, on se pomalu začíná potácet"!Příčinou pak vůbec nejsou gule, ani vysílení ,nebo špatné svědomí, ale absolutní absence  jakékoliv vlastní vize a tím i nějaké koncepce vládnutí!A tak se potácí cesrtou necestou a klopýtá přes kamjeny, které mu umě do cesty staví tu soudruh Tlustý , tu  bratr Kalousek, nebo chameleon  Bursík!Upřímně řečeno, začíná mi ho být trochu líto.To si přece chlap s gulama a vyvinutým prostředníkem nezaslouží!!!

Trédl 25.4.2008 21:41

Není to totéž, pane Tlustý

Pan Tlustý není takový odborník na finance, jak se mnozí domnívají. Potvrdil to i v tomto rozhovoru. Na otázku: "Takže vy trváte na těch 12,5 procentech?", odpověděl:" Ne, tato sazba není žádný fetiš. Já chci prostě reálně snížit daně. Kolega Doktor se také o něco podobného pokouší a je zřejmé, že těch pět parametrů lze nastavit v různých kombinacích. Jedná se konkrétně o sazbu daně z příjmu, slevu na dani pro dospělého, slevu na dani pro partnera, slevu na dani na dítě a výši sociálního pojištění. Bude-li naplněn cíl, tak je mi jedno, jakou změnou parametrů k němu dojdeme. Zaslechl jsem, že ministr Nečas by chtěl snížit sociální pojištění o 2,5 procenta a zůstala by 15 procentní daň. To je fakticky totéž, co prosazuji já."

     Je sice pravda, že by šlo v obou případech tj. jak u daně z příjmu, tak i u sociálního pojištění o snížení sazby o 2,5%, avšak z různých základů. Zatímco sociální pojištění se vypočítává z hrubé mzdy, tak daň z příjmu ze superhrubé mzdy, která je o 35% vyšší.  Snížením sociálního pojištění o 2,5% by se dosáhlo v absolutních částkách pouze necelých tří čtvrtin, ve srovnání se  snížením daně z příjmu o 2,5%. Příklad: Hrubá mzda  10.000,-  z toho 2,5% = 250,-, superhrubá mzda 13.500,- z toho 2,5% = 337,50.

A stejné "seky" měl pan Tlustý i v jeho "Tlusté peněžence". Ono totiž nezáleží jenom na procentu, ale hlavně na základu z kterého se počítá. Takže jím navržená rovná daň 15%, kterou pan Kalousek zachoval, je vlastně ze starého základu 23,1% a aby nebyl nikdo škodný, musela být 3,5x zvýšena sleva na dani.

To co pan Tlustý sliboval před volbami, že "ODS vám přidá", nevyplývalo ze snížení daně, ale ze zdevastování výběru sociálního pojištění. Jím navrhovaný odvod na sociální pojištění ve výši 15% ze superhrubé mzdy, představoval pouze necelých 60% původního výběru pojistného. Proto se dnes u "superdaně" pana Kalouska hovoří o sazbě 40,2 %(15% daň z příjmu a 25,2% sociální pojištění zajišťující stejný výběr jako dosud).

P 25.4.2008 21:16

Bohudík za Kalouska

který je mi protivný. Pan Tlustý je mimoň, který chce dělat pokusy se státním rozpočtem. Dělá se mi zle, když lidé podobní Tlustému něco dělají. Například Julínek zdravotnickou reformu nezvládl, zejména kvůli svému egu. Podobně neomylný byl Šimonovský a jeho zmetek o provozu na silničních komunikacích. Abych nediskriminoval ČSSD, musím jmenovat pány Ratha a Paroubka.

BABUSSSA@SEZNAM.CZ 25.4.2008 19:11

TLUSTÝ MÁ PRAVDU

NEBUDU SE VRACET K PROGRAMU ALE V JEDNOM MÁ TLUSTÝ OHROMNOU PRAVDU VLÁDNOU NÁM DVĚ MALÉ STRANY VÍTĚZNÁ HRBÍ PONÍŽENĚ HŘBET UŽ Z TOHO DŮVODU BYCH VÍC ODS NEVOLILA PRO MOC JSOU OCHOTNI ROZDAT STÁT CÍRKVI PRO ZELENÉ MÁ VĚTŠÍ CENU ŽÁBA A TETŘEV NEŽ LIDÉ NECHCI ABY MI PŘÍŠTĚ VLÁDLA ZBABĚLÁ ODS ALE NĚKDO KDO POŠLE TYTO 2 STRANY DO MEZÍ KAM DLE PREFERENCÍ PATŘÍ KDO TOTO NEVIDÍ N TAK JE NAPROSTÝ VŮL NEJEN ŽE JE ODS ZBABĚLÁ  ALE MÁ V ČELE NEJVĚTŠÍHO HULVÁT

Martin 25.4.2008 20:23

Re: TLUSTÝ MÁ PRAVDU

R^R^R^!!

niky 25.4.2008 16:12

Vlastimil Tlustý má samozřejmě pravdu

Doufám,že se při svém chatrném zdraví nedožiji vzniku novodobého protektorátu.

Štváč 25.4.2008 14:47

"nezávislej"

Petřík, Klausuv slouha, vyslýchá Tlustýho. Hrad má prsty všude, jen mu dát pravomoce. Venku si jich nikdo nevšimne a tady by chtěli dělat "nezávislou novinařinu." Ano, přitroublí náckové, nechte si českou korunu, syrečky, prezidenta a vodstěhujte se daleko na východ, kam celej život směřujete. I ten voják Topolánek prohlídnul a došel k tomu, že komunismus je na nic a z východu nikdy nepřijde nic dobrýho.

Kouba 25.4.2008 14:12

Není nad to být proti něčemu

Tlustý chce na sebe za každou cenu upozornit, když mu moc nevyšlo zemědělství, které jeho zákon o půdě zruinoval, snaží se dostat na MF. Má chlapec smůlu, když už ho nikdo nebere vážně,

PROKOP BUBEN 25.4.2008 15:19

Re: Není nad to být proti něčemu

Je s podivem, že jeho myšlenky byly ještě celkem nedávno základem programu kLausmodré partaje.....A jak jim bylo tleskáno z modrého šerosvitu....

doktor 25.4.2008 11:01

Otázka, kterou Ing.Tlustému pan Petřík nepoložil:

Jak chcete při snižování daní snížit manko rozpočtu?

Zdendáč 25.4.2008 15:59

Re: Otázka, kterou Ing.Tlustému pan Petřík nepoložil:

Manko v každém rozpočtu se snižuje pouze tím,že se vydává méně prostředků než se přijímá...To zatím platí na celém světě,jen sockomoušům se to za jejich posledních 8 let vládnutí nějak vymklo (i když "jenom" o jeden bilion korun)...takže snížení daní je pro rozpočet nejen neškodné,ale i reálné,pokud se dokážou ukočírovat výdaje z něj...

Kanuk 25.4.2008 17:38

Re: Re: Otázka, kterou Ing.Tlustému pan Petřík nepoložil:

Manko se snižuje zmenšováním největších položek rozpočtu, Největší položka rozpočtu ČR jsou sociální výdaje. Podstatbou částí sociálních výdajů jsou penze. Ergo kladívko: s důchodci do plynu., což je nakonec humánější, než je nechat chcípat hlady.

Zdendáč 25.4.2008 18:31

Kanukův omyl...

...je v tom,že důchody patří k mandatorním,tedy zákonem daným výdajům,které nelze omezit,snížit (ani zvýšit) jinak než opět zákonem...takže trochu zbytečný povyk...

S ohledem na nárůst počtu důchodců a s prodlužování věku se ovšem podíl mandatorních výdajů neustále zvyšuje (nejen u nás,ale i v celé Evropě)...Nakonec jen a proto i ten tlak (bohužel nutný a neodvratný) pro pozdější odchody do důchodu.Ale to už je jiná kapitola...

Kanuk 25.4.2008 23:48

Re: Kanukův omyl...

Stejně, jako kdo chce psa bít, vždycky hůl si najde, tak kdo chce vzít na hůl důchodce, tak si najde způsob, jak to udělat. Lidi si platili 40 let důchodové pojištění za předpokladu, že do důchodu půjdou v 60 letech. Na tom základě byla stanovena výše důchodového pojištění. A nyní mirnixtirnix, věk pro odchod do důchodu se má měnit na 65 let. Kdyby si takovou změnu pojistných podmínek chtěla dovolit nějaká pojišťovna v civilisovaném světě, se zlou by se potázala. To je ta lumpárna.

Zdendáč 26.4.2008 10:40

Re: Re: Kanukův omyl...

Víte,ono je dost těžké přesvědčit zarytého demagoga,že to taky může vidět trochu jinak a v jiném světle...přitom tak snadné,stačí chtít...Přitom pozdější odchod do důchodu není žádným asociálním jevem jako spíš nutností v důsledku demografického vývoje,prostě důchodců přibývá a dožívají se vyššího věku.Je to dáno zejména pokrokem v medicíně,tedy tím,že je dnes daleko dostupnější zdravotní péče i účinější léky.To má své samozřejmé dopady právě na rostoucí podíl mandatorních výdajů z rozpočtu o kterém byla původně řeč.Cest je samozřejmě víc,ale ta po které tak voláte ve svém důsledku může znamenat jen postupné snižování prostředků právě do zdravotnictví a tím možná obrátit i křivku demografického vývoje zpátky tam kde byla před listopadem 89...Jinými slovy,s klidem se dá obhájit nutnost stávající hranice pro odchod do důchodu,ovšem potřební musí počítat s tím,že péče o ně bude čím dál mizernější,méně dostupná a ve výsledku pak budou umírat zas o něco dřív...Otázkou zůstává,jestli je vám dlouhověkost milejší proti placené zahálce...

vládík 25.4.2008 10:31

Topolánek ví, co dělá

Chce udržet koaliční vládu. Tedy chce udržet u moci i ODS. Měla by to být i snaha Tlustého. Je však pochopitelné, že při nenaplnění Tlustého ambicí kope na jinou branku.

Mimochodem: Všimli jste si jména autora? Kdopak za článkem asi stojí? Kdo to tady rozbíjí a potápí ODS? Jistě pro blaho státu a národa, který je mu nade vše.

Margareta 25.4.2008 11:09

Re: Topolánek ví, co dělá

Jen se toho leninského principu držte, odhalte nepřátele a ti zbylí pravověrný Vám vyhrají volby! Nebo jde jenom o ten zbylý čas do voleb? Co předčasné volby, které Topolánek sliboval, ale těď už je pozdě, volit ODS budou už jenom ti se stihomamem.

karel 25.4.2008 11:31

Re: Topolánek ví, co dělá

Také soudruh Stalin se uměl řádně vyrovnat s desítkami milionů vnitřních nepřátel lidu. Soudruzi z ODS nebudou mít tak těžkou práci,nás je trochu méně.

Jana 25.4.2008 14:35

Re: Topolánek ví, co dělá

To je ono. O tom se zde právě píše. Chce udržet u  moci i ODS a to za jakoukoliv cenu. Více křesel i více ústupků. Po mě potopa. Hlavně, že ukázal, že to dokáže. Kdyby p.Tlustý kopal na jinou branku vypadalo by to úplně jinak. Je to politik na dlouhou trať a bojí se nerozvážně ublížit. To mi vyhovuje víc než když slyším, od padesátiletého premiera, že on je chachar s gulami a, že se nikoho ani ničeho nebojí. Můj muž i jiní muži se také jen tak něčeho nezaleknou, ale nikomu nemají potřebu to říkat. Všichni to prostě vědí. Vy vidíte nenaplnění Tlustého ambicí a já zase člověka,který přesně říká co si myslím. Je mi jedno jestli je osamamocený nebo je v ODS  několik  dalších spřízněných duší ( bohužel nejsou slyšet, takže to všechno svaluji na celou stranu, která už  tenkrát při sestavování vlády Topolánka podpořila), důležité pro mě je, že je tam byť jedinec, který si uvědomuje, že to není ODS, kterou řada voličů volila. A to, že takto p.Tlustý vystupuje, pro něj určitě není  nic dobrého. Jít proti proudu.Kdyby splynul s davem a pěkně se podřídil, byl by ve větší pohodě. Také by nemusel poslouchat, nic o svých ambicích a jiné sprostoty.Zdravím.  

Roger 25.4.2008 15:57

Re: Re: Topolánek ví, co dělá

R^mám stejny nazor jako Tlusty jen aby nebylo pro ODS po krajskych volbách pozdě pak tu zbyde jenom národní fronta.Kalousek se obejme sParoubkem a bude hotovo.

zgarba 25.4.2008 9:50

JANA - JANEČEK

Tak Janeček si říká Jana?

ver 25.4.2008 9:32

jeden říká 10-20-30 , další 15 , pak 12,5

dále 23 a nakonec 40 , ale možná 50 . Až mě to připomíná tev vtip :Kolik ?  30 !  Čeho 30 ?  A čeho kolik ?

Nevíte , jak stohoven ?

-ferry- 25.4.2008 9:22

Co tomůže být za lidi ...

... ti voliči ODS? V našem městě (přes 7 tisíc obyvatel) ODS vyhrála a má starostu.Jenže - ten se odmítl vzdát svých podnikatelských aktivit a starostuje na "vedlejšák".Stanovená mu odměna 10 000 korun.Po roce si pan starosta zažádal o zvýšení - na 20 000 korun.A to tento starosta v našem městě ani nebydlí,volební zákon naplnil tím,že se nechal napsat k svému otci... Hezký zákon ...Já tvrdím,že jak jsou odesáci nekvalifikovaní,tak jsou drzí a vypočítaví.Spoléhají na to,že lidi moc nemyslí.Topolánkova vláda je toho dokladem.Gandalovič řídí zemědělství ale myslím,že stěží pozná žito od pšenice,či borovici od smrku.O kvalifikaci Kalouska,Parkanové (ta jasně řekla,že ministr nemusí být odborník),Čunka i mnohých dalších je škoda mluvit.Opět o kvalifikaci rozhoduje stranický průkaz.A mnohem víc.Je snad Tlustý finanční odborník? Je vystudovaný zemědělec (opravář zem. strojů).Byl proto brán za zemědělského odborníka,byl v zem.výboru,náměstkoval u Luxe.Ten ho vyhodil pro neschopnost.Za rok (tuším) 1997 dostal cenu pro největšího škůdce zemědělství.To už se ale pletl do financí.Už mu to nevadilo,lidi zapomněli ...Souhlasím s každým,kdo řekne,že republika je v rukou diletantů.Ovšem vypočítavých.Reforma financí zvedla třeba Topolánkovi čistý plat o 22 tisíc.Kamarádi (plat kolem 12 t.) mi říkají,že na tom jsou hůř.Já jako důchodce jsem proti loňskému prosinci už v pasivu.Pravda,asi jen o padíka,ale v pasívu.Kalousek "vydělal" asi 13 táců.Řekněte,proč by si tu reformu nepochvalovali ...???

tony 25.4.2008 10:14

Re: Co tomůže být za lidi ...

Když už mluvíte o stranických legitimacích, jaký je nejlepší doporučení na poslance za ČSSD? Poslanci (i bývalí) s komunistickou minulostí za ČSSD Jan Kavan, členem KSČ, styky s STB, Z.Škromach, 1982-1989 člen KSČ, J.Rusnok, 1988-1989 kandidát KSČ, J.Tvrdík, 1988-1989 kandidát KSČ, E.Zeman, 1966-1970 člen KSČ, J.Schling, 1981-1989 člen KSČ, M.Kraus, 1984-1991 člen KSČ, Jiří Václavek, 1964-1968 člen KSČ, František Strnad, 1984-1989 člen KSČ, Miroslav Svoboda, 1985-1989 člen KSČ, P.Dostál, 1962-1969 člen KSČ, K. Šplíchal, 1983-1989 člen KSČ, Miloslav Vlček, 1983-1989 člen KSČ, Petr Ibl, 1984-89 člen KSČ, Miloš Melčák, člen KSČ, Josef Smýkal, členem KSČ, Jan Mládek, 1987-1989 člen KSČ, J. Palas, 1980-1990 člen KSČ, M. Emmerová, 1966-1969 členka KSČ, A. Sýkora, 1983-1989 člen KSČ, Rudolf Tomíček, 1967-1990 člen KSČ, Hana Šedivá, 1979-1990 členka KSČ, V. Laštůvka 1966-1969 byl v KSČ, J. Kubinyi - do roku 1990 člen KSČ, R.Kopecký, 1981-1989 člen KSČ, Alfréd M R.Kopecký, 1981-1989 člen KSČ, Alfréd Michalík, do roku 1990 člen KSČ, Oldřich Němec, 1976-1990 člen KSČ, L. Skopal, 1983-1989 člen KSČ…

Sektář 25.4.2008 14:04

Re: Re: Co tomůže být za lidi ...

Nebuďte cimprlich!Prostě jen nekteří převlékli trička a rudou barvu vyměnili za růžovou,dnes vlastně za oranžovou.Prostě prohlédli,kde je pravda a tu má Paroubek,o tom není pochyb!A pokud budou správně mrskat ocáskem,aspoň tak,jako ten kašpárek Hašek,tak si je Jirka vezme opět do party a mohou opět slastně přikyvovat a chrochtat!Blahem samozřejmě!Co by jeden neudělal pro rodinu a stranu,že ano.Tak buďme velkorysí,chyby se můžeme dopustit kdokoliv,když,tak se omluvíme,ne?Jako Jirka s bradavicí!

kveta 25.4.2008 14:08

Re: Re: Co tomůže být za lidi ...

A co Klaus- ten tehdy chyběl?????????????????????

abc 25.4.2008 19:30

Re: Re: Co tomůže být za lidi ...

8-oTak to kecáš. S doc. Emmerovou jsem léta dělala a vím, že nikdy v KSČ nebyla.

adam 26.4.2008 14:49

Re: Re: Re: Co tomůže být za lidi ...

Emmerová sama kdysi přiznala, že v KSČ byla! Ale o to tu nejde - nějak si říkám, že kariéristi se neštítí prodat nic. Ani svůj charakter.. Anebo, že by se cítili jako fotbalisté, či hokejisté, kteří přijmou nabídku nejbohatšího klubu - bez ohledu na to, komu sami fandí? A za úplatek pak zase klidně prodají zápas?! !!;-€

D.P. 25.4.2008 10:33

Re: Co tomůže být za lidi ...

No když jsme u těch odborníků,  Sobotka, Gross, Buzková jsou taky na slovo vzatí... A jinak reforma se dělá proto, že se nemůže dlouhodobě utrácet víc, než se vydělá, ale bohužel na to nechce nikdo slyšet.