17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Tohle provedou důchodcům

Poměr průměrného důchodu u nás k průměrnému platu je mnohem nižší než v jiných zemích. Je prokázáno, že na spotřebním koši důchodců se inflace promítla více než u lidí ekonomicky činných. Růst cen dopadá na důchodce tíživěji než na ekonomicky aktivní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 4.9.2020 11:19

Neradím Vám abyste je hodil do koše. Že víte o co kráčí je fajn.

O. Rychlík 4.9.2020 11:04

Čím dál víc docházím k přesvědčení, že pan profesor si otázky píše sám a snaží se být ve svých odpovědích stále “vtipnější” a ironičtější. Jeho myšlenky mně nebyly blízké nikdy, ale alespoň to byly nějaké myšlenky a vyjevené názory. Poslední rok už je to jen trapné. Pan profesor je bytostný cynik, který se snaží svůj opravdický cynismus zamaskovat cynismem hraným, respektive přehrávaným a karikovaným. Takový normální, trochu vzdělanější bolševik.

T. Zlesa 4.9.2020 10:28

Vždy jsem věděl, že dobře zvolené jméno usnadňuje komunikaci s různými zakuklenci a tzv. slušňáky. Hned je jasno. :-)

A. Pakosta 4.9.2020 10:16

No však ony ty dětičky to "chca nechca" budou muset jednou splatit. Paroubkova věta (https://www.youtube.com/watch?v=shCl4DGqhyU)

totiž neplatí a nesplatí nic.

A. Pakosta 4.9.2020 10:11

Vyjadřujete se přesně úměrně ke svému jménu. Troubo. Polemizovat s vámi nehodlám. Přeji hezký den.

T. Zlesa 4.9.2020 10:07

Osobně jsem příznivcem názoru, že důchody jsou více společenskou dohodou než finančním produktem. Že ta dohoda je o tom, že důchodci se spravedlivě podílejí na bohatství státu. Jak tím že svou prací dlouho přispívali k rozvoji země, tak pak tím, že to vlastními silami vybudované bohatství také využívají s těmi následníky. Ti zatím nemají žádné právo se cítit majiteli bohatství, které jim současní důchodci připravili. Proto by se na důchody mělo nahlížet hlavně z tohoto úhlu. Takže si myslím, že nic nebrání tomu, aby se tzv. důchodový účet zrušil a důchody se vyplácely jako poměrná položka ze všech daní. Tak, aby to bylo důstojné pro každého, kdo odpracoval dohodnuté roky nebo vložil dohodnuté poplatky za své pracovní činnosti. Ale to už je jiné téma.

P. Moravčík 4.9.2020 9:56

Presne tak ako som napísal pred pár dňami - peniaze pre seniorov nakoniec zinkasujú vďačné detičky;-D.

J. Hanzal 4.9.2020 9:55

I já jsem důchodce, a velice rád ty prašule příjmu, poněvadž co je doma tose počítá. A samozřejmě, že je to úplatek, jenže v úporovnání s našimi "skvělými" poslanci a senátory je jako plivanec do moře;-D

M. Kanda 4.9.2020 9:46

Jak to že ne? Jak to souvisí s páně Kellerovou větou "Zcela prokazatelně vzrostl v minulosti zdaleka nejvíce dluh v době, kdy ministra financí dělal Miroslav Kalousek" ?

Ta věta je prostě lež jako věž, protože nejvíce vzrostl dluh letos a pachatelem je Babiš. To prostě nemůžete nijak vyvrátit a tak se všichni kobliháři snažíte odvést hovor jinam.

Já vím, že to neslyčíte rádi, ale nejvíc toho prostě prošustroval Babiš. Největší sekyru do rozpočtu prostě zatnul Babiš.

L. Písařík 4.9.2020 9:45

Myslíte, že nyní máme zrovna nezadržitelný ekonomický růst?

T. Zlesa 4.9.2020 9:43

Je třeba také si říci co by byl protipól té půjčky. Tedy nepůjčka. V rozpočtu naplánované výdaje na platy a nasmlouvané akce všeho druhu by se zrušily, nevyplatily. Propustilo by se hromady lidí ze státních služeb, nebylo by na mzdy. Za ty nevyplacené mzdy by firmy nemohly těm lidem prodat svoje produkty, čili také menší výdělky v těch firmách co se státem vlastně nic nemají. čili pokles HDP, který naše děti a vnuci by stejně museli zaplatit. Vydělat na něj stejně jako na tu půjčku. Rozvrat pracovních poměrů taky není banalita.

V. Novák 4.9.2020 9:39

To není odbočení od tématu.

V. Novák 4.9.2020 9:38

Ale nemlčí a tisknou ho. Ba i Aston ho uveřejňuje. A dokonce ho lidi čtou!

To je malér, což?

V. Novák 4.9.2020 9:36

Třeba vám ti s nejvyššími důchody pustí chlup, zkuste si říct.

Pěkný den a slunce ve vaší mladé a neomylné duši.

R. Meišner 4.9.2020 9:19

opět vtipné a přitom výstižné. R^

M. Valenta 4.9.2020 9:14

Adamová-Pekarová má recht - je to předvolební korupce. Důchodce utrpěl v koronavirové době nejmenší újmu ze všech sociálních skupin. A to že má relativně málo peněz souvisí s dloudobě mizernou hospodářskou politikou.

A. Pakosta 4.9.2020 9:09

Pan Keller se zmiňuje o příspěvku důchodcům jako o "Babišových penězích". To je v lepším případě hloupý omyl, v horším pak vědomá lež. Babiš ty peníze nedává ze svého majetku (jakkoli i ten je získaný velmi pochybným způsobem) nýbrž ze státního rozpočtu, přesněji ovšem z půlbiliónové "půjčky", kterou si jeho vláda svévolně vzala (nikoli tedy dostala) od našich dětí a vnuků, kteří budou muset ten obrovský státní dluh jednou splatit. Já svůj díl tohoto úplatku rozdělím svým vnoučatům, což je podle mne to jediné spravedlivé.

P. Kmoníček 4.9.2020 8:56

Kecy a kecy ! Pokud to Parlament schválí, tak ty korunky nezahodí nikdo. Ale že to je předvolební korupce také nikdo přemýšlející nezapře, soudruhu Kellnere. Ani Vy !

A. Renjascu 4.9.2020 8:46

To, že znáte pár důchodců kolem vás není reprezentativní vzorek populace. Jinak v ČR je historicky nespokojený téměř každý. Když přidali státním zaměstnancům, tak stejně mnozí říkali, že je to málo, když mateřskou, tak se také ozývaly hlasy, že to mohlo být více a stejné to bylo s náhradami za koronu, s minimální mzdou, s platy politiků a soudců atd atd. Proč z toho tedy vyjímat specielně ty nejchudší tj důchodce. Pokud budete jednou důchodce a přidají vám a bude vás to tak trápit, tak ty peníze můžete státu klidně vrátit.

J. Nevrkla 4.9.2020 8:41

Chápal bych příspěvek pro lidi s nejnižšími důchody, pro ty ostatní je to v situaci s dramatickým poklesem daňových příjmů nezodpovědné vyhazování peněz. Daleko hůře na tom jsou ti, kterým hrozí ztráta zaměstnání, nebo už o ní přišli, a mají navíc nezaopatrene děti.

Poznámka ke Kalouskovi je podpasova, byl ministrem v situaci, kdyz propukla světová krize a choval se rozpoctove zodpovědně, daleko více než Schillerova.

Š. Hašek 4.9.2020 8:22

A proč normalizační televizní disident Svěrák nemlčí??

Asi by nastalo dost ticho, pokud by se vám Vaše přání splnilo, co?

Š. Hašek 4.9.2020 8:21

Panu Kellerovi to myslí.

Článek se mě jen vzdáleně týká, neb nikam starobně nedůcházím. Jsem na penzi. I když část penze odevzdávám těm méně dříve platícím/vůbec neplatícím, mám to slušně vošefovaný. Vlastně mi stačí ta stovka denně navíc, kterou má každý nekuřák, že.

Jo, a ty řeči chytrolínů, že cokoliv Andrej dělá - špatně dělá, mě nechávají v poklidu. U sousedů zas poštěkává psík nevychovaný. To zas bude až do odpoledne.

Fiala nějak spí. Asi důchody a státní účty nejsou politologie.

M. Kanda 4.9.2020 8:12

Jak to souvisí se lživým tvrzením pana Kellera?

J. Svoboda 4.9.2020 8:12

Já lepší penze důchodcům přeju, ale ne plošně. Pro ty s nejmenšími důchody je to málo a ti s nejvyššími to nepotřebují.

Pěkný den.

J. Svoboda 4.9.2020 8:10

V době ekonomického růstu přidá každá vláda, to s těmi 45 kč ale bylo za celosvětové ekonomické krize.

Pěkný den.

J. Svoboda 4.9.2020 8:08

Snad soudruhu Kellnere ...

Pěkný den.

J. Svoboda 4.9.2020 8:07

Tak to jste si naběhl.:-) To není dotaz, ale konstatování.

Pěkný den.

P. Pepax 4.9.2020 7:49

Ten humbuk kolem mizerných 5000 Kč pro důchodce je neuvěřitelný, závist opět zatemnila mnoha lidem mozek.

P. Selinger 4.9.2020 7:48

Jsem v důchodu už 15 let, ale ANO ani za 100 000 bych nevolil !

Z. Ukolébavka 4.9.2020 7:38

Toto napsal nejspíš vyhnanec, disident, politický vězeň či účastník odboje.

Pane Kellnere, jen pište a mluvte, nejlépe těmto pitomcům navzdory.