7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Tady mi chybí slušná slova…

Jsme ekonomickou kolonií velkých nadnárodních společností a silných bankovních ústavů, které mají sídlo nejen v Německu, ale také v Nizozemsku, Francii a jinde. Řadoví zaměstnanci v těchto zemích doplácejí na poměry také, i když zatím ne tak drasticky jako u nás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 8.8.2018 7:37

peníze dělaj peníze

"zatímco nejchudší polovina lidstva nezískala nic" Nu podle Lomborga ale i ti nejchudší si trochu polepšili i když na procenta méně nežli ti nejbohatší. To je vidět nakonec i z grafů, pokud je ke článku redaktor omylem a nerad připojí. Zajímavé ale je, že i nad takovýmto grafem je titulek "Polepšili si jen bohatí". Asi titulkáři nestálo za to si ten článek přečíst celý a podívat se na graf. No ale ekonoma nic nepřekvapí neb již staří Židé věděli, že "peníze dělaj peníze a bída dělá bídu". Omlouvám se za tučné písmo, nějak to tam naskočilo a nevím jak to vrátit. J.L. end

P. Dvořák 8.8.2018 7:26

Re: Zde jest neomarxismus v kristalické

Jestli za neomarxismus považujete věty "- stát by nesměl být pod kontrolou jistých vlivových skupin", "- Přitom se střední třída stala posledním sponzorem těch opravdu chudých. Ti skutečně bohatí platí na daních mnohem méně, než by proporčně měli", "- kdyby někdo tvrdil, že je zbytečné bránit rozdělávání ohně na parketách v bytě, protože v tom bytě přece zatím ještě nikdy nehořelo. Politici a média, co podobné bludy šíří, by určitě neměli nikdy dostat do ruky sirky", "- dotace platí především střední vrstvy na Západě. Nejdou z kapes firem a bank", "- Stát, který nemá právo určit, kdo bude na jeho území pobývat, přestává být státem."

Tak ano, je to neomarxismus :-))

P. Dvořák 8.8.2018 7:20

Re: tak pravil soudruh Keller, kterému to prozradili soužky

Kdežto vás učili, že všechny banky jsou naše a všechny fabriky patří našemu lidu.

Tak jak to vlastně je? Která banka je opravdu naše a která fabrika (rozuměj: jakákoliv výroba čehokoliv) nemá většinového nebo alespoň většinového vlastníka někde v západní Evropě?

D. Stirský 8.8.2018 6:58

Zde jest neomarxismus v kristalické

podobě. Jen ten Volštrýt tam chybí.

J. Lepka 8.8.2018 6:26

Stále marně doufám,

kdy se v nepřeberné nabídce insekticidů konečně objeví i ten na šváby na mozku.

J. Fridrich 8.8.2018 6:10

tak pravil soudruh Keller, kterému to prozradili soužky

" Jsme ekonomickou kolonií velkých nadnárodních společností a silných bankovních ústavů, které mají sídlo nejen v Německu, ale také v Nizozemsku, Francii a jinde " - tak pravil soudruh Keller, kterému to prozradili soužky učitelky na základce a s tímto zjištěním vystačí celý svůj život...